06/03/2011 08:51
 אקורדיאון Posts: 16382
|
אשירוש גם במקום שאת מתארת הייתי לא אחת אבל יצאתי ממנו וגם כאן בפיסגה זה קורה,אני רק מקווה שאחזור היום לשפיות והתובנות יעפילו על הטימטום הזה,אין לי מילה אחרת.
בהצלחה לכולנו.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 08:21
 יעלי Posts: 589
|
דני, אני מרגישה שאת ממש כותבת מפי. גם אני במן מצב כזה מעצבן ולא יציב, ולא רוצה להיות שם. אז מרגע זה - נהיה חזקות ובשליטה ונצא מהמעגל השטני הזה! בהצלחה! נשיקות dany כתב:
ואני שוב חוזרת לשאלת מיליון הדולר........... הלוואי שהיתה לי תשובה אז אולי הייתי אשה עשירה............. למה יש תקופות ,לדאבוני לא ארוכות, שזה הולך ממש זורם ואין שום בעיה לשמור ופתאם יש תקופה ,שהיא לרוב ארוכה יותר, שבה זה לא הולך  יום כן יומיים לא, עוד יום כן שוב יומיים לא, וכן הלאה הימים עוברים ממש בבזבוז ומזמוז... למה????????????????? כבר הייתי במקום שאני הכי רוצה להיות בו במשקל יעד נהדר הרגשתי מצויין עם עצמי בתוך הבגדים, בתוך העור שלי. והנה אני לבדי............ בודקת גבולות............. פורצת אותם........... ושוב מתמכרת לטירוף הזה............. שהוא עוש ה לי הרגשת גועל , בחילה, חולי, פיזי אמיתי, הכל כואב, הבטן, הגב, הצלעות, והכי הכי הלב......... כי שוב פעם אני מפסידה לעצמי. כתבתי חודש חדש......... חודש תחילת האביב , תחילת ההתחדשות... מקוה שהתקופה הזו של עשיה שוב תגיע בצורה יסודית ועמוקה.......... כי די נמאס לי להפסיד לעצמי. והמלה מקווה היא לא כלכך טובה כי היא משאירה מקום לאי עשיה............. אז לא מקוה אלא מבטיחה ועושה............ אמן ותודה על המקום לשפוך את הלב
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 08:11
 אשירה Posts: 4292
|
דני אהובה, איזה תאור כל כך מוחשי את מתארת על מה שקורה לך בתוך "הקישקס", והדברים יוצאים ממך, כשאת בעצם כבר במשקל היעד, נראית מליון דולר, יפהפית הכוכבים על הר הכרמל!!!
הכנות שלך והפתיחות שלך יוצאות מהלב ונכנסות ללב!!!
נשיקות, dany כתב:
ואני שוב חוזרת לשאלת מיליון הדולר........... הלוואי שהיתה לי תשובה אז אולי הייתי אשה עשירה............. למה יש תקופות ,לדאבוני לא ארוכות, שזה הולך ממש זורם ואין שום בעיה לשמור ופתאם יש תקופה ,שהיא לרוב ארוכה יותר, שבה זה לא הולך  יום כן יומיים לא, עוד יום כן שוב יומיים לא, וכן הלאה הימים עוברים ממש בבזבוז ומזמוז... למה????????????????? כבר הייתי במקום שאני הכי רוצה להיות בו במשקל יעד נהדר הרגשתי מצויין עם עצמי בתוך הבגדים, בתוך העור שלי. והנה אני לבדי............ בודקת גבולות............. פורצת אותם........... ושוב מתמכרת לטירוף הזה............. שהוא עוש ה לי הרגשת גועל , בחילה, חולי, פיזי אמיתי, הכל כואב, הבטן, הגב, הצלעות, והכי הכי הלב......... כי שוב פעם אני מפסידה לעצמי. כתבתי חודש חדש......... חודש תחילת האביב , תחילת ההתחדשות... מקוה שהתקופה הזו של עשיה שוב תגיע בצורה יסודית ועמוקה.......... כי די נמאס לי להפסיד לעצמי. והמלה מקווה היא לא כלכך טובה כי היא משאירה מקום לאי עשיה............. אז לא מקוה אלא מבטיחה ועושה............ אמן ותודה על המקום לשפוך את הלב
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 08:05
 אשירה Posts: 4292
|
אקו יקרה, ממש מרגש לקרוא את דברייך הבאים מהלב. אינני יכולה להזדהות כי אני עדיין לא שם וכנראה "שומרת" על מרחק "בטוח" כדי לא להגיע לשם. ואם תתהי איך זה יכול להיות? האם אני באמת לא רוצה להגיע לשם? אוכל רק לאמר שכשאני קוראת את המשפט שלך "אני על פסגת העולם, נראית מצוין, מרגישה מצוין" אופפת אותי חרדה. איני יכולה להסביר למה אבל אני מרגישה את זה בעור שלי ובכל הגוף. אני עדיין מקווה שיגיע יום והפחד להצליח יעזוב אותי, אוהבת, אקורדיאון כתב:
נכון,נכון ושוב נכון דני. אני כיום על פיסגת העולם,משקל יעד,נראית מצויין ,מרגישה מצויין
ויודעת היטב מה האופציה השניה ומי??האוכל הוא שה שמצליח להכניע אותי.
למרות הכל קמתי לבוקר של שבוע חדש ,חוזרת למסלול ומפסיקה לתרץ ולשאול,
עושה!!!!!
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 05:21
 dany Posts: 19819
|
בהצלחה יקירה אין לנו ברירה............
אקורדיאון כתב:
נכון,נכון ושוב נכון דני. אני כיום על פיסגת העולם,משקל יעד,נראית מצויין ,מרגישה מצויין
עושה!!!!!
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 05:17
|
עושה!!!!!
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 05:11
|
ואני שוב חוזרת לשאלת מיליון הדולר........... הלוואי שהיתה לי תשובה אז אולי הייתי אשה עשירה............. למה יש תקופות ,לדאבוני לא ארוכות, שזה הולך ממש זורם ואין שום בעיה לשמור  ופתאם יש תקופה ,שהיא לרוב ארוכה יותר, שבה זה לא הולך יום כן יומיים לא, עוד יום כן שוב יומיים לא, וכן הלאה הימים עוברים ממש בבזבוז ומזמוז... למה????????????????? כבר הייתי במקום שאני הכי רוצה להיות בו במשקל יעד נהדר  הרגשתי מצויין עם עצמי בתוך הבגדים, בתוך העור שלי. והנה אני לבדי............ בודקת גבולות............. פורצת אותם........... ושוב מתמכרת לטירוף הזה............. שהוא עוש ה לי הרגשת גועל , בחילה, חולי, פיזי אמיתי, הכל כואב, הבטן, הגב, הצלעות, והכי הכי הלב......... כי שוב פעם אני מפסידה לעצמי. כתבתי חודש חדש......... חודש תחילת האביב , תחילת ההתחדשות... מקוה שהתקופה הזו של עשיה שוב תגיע בצורה יסודית ועמוקה.......... כי די נמאס לי להפסיד לעצמי. והמלה מקווה היא לא כלכך טובה כי היא משאירה מקום לאי עשיה............. אז לא מקוה אלא מבטיחה ועושה............ אמן ותודה על המקום לשפוך את הלב
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 04:57
|
בנות יקרות פשוט לא יאומן איך קלעתן למחשבותי אודות גבולות וזה כבר מיום חמישי. מירי חברתי היקרה יכולה להעיד שבשיחת בוקר מוקדמת שלנו אמרתי לה שאני ממש רואה
את עצמי על גג מגדל עזריאלי עומדת על הקצה ללא מעקה ,בודקת את הגבול וחוזרת,בדיוק
כפי שתארה בהרצאה האחרונה ולמה???.אין לי מענה גם לאחר כל כך הרבה שנים של התמודדות
עם עודף משקל וצבירת השגים כל כך הרבה פעמים.
אם חשבתן שכל המודעות הזאת מנעה ממני לרדת קומה קומה במקרר,להרגיש נורא ולהמשיך?
טעות בידכן.אני מסכימנ לחלוטין שזו התמכרות והיא הקשה ביותר להתמודדות שהרי האוכל מצוי בכל פינה
פיתויים בשפע סביבינו ומותר לרכוש באופן חופשי.
נותר מזל גדול ,המסגרת,הרצאה חדשה שכל שבוע מחדירה בי כוחות מחודשים,השקילה השבועית
הפורום המדהים שכל אחד ואחת יודעים בדיוק למה מתכוון המשורר ומכאן הרמת ראש וחזרה למרכז
הגג המעניק קרקע בטוחה להתחיל מחדש,לטפל במיידי ולעצור את התדרדרות.
יקירי מאחלת לכולנו שבוע קסום ושליטה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 04:37
|
הדסי מה שנאמר תמונה לא קלה.................. תרתי משמע
hadasosh1 כתב:
נהנית לקרוא את דבריכן  גם לדעתי גבול בא על מנת שנחווה חופש.... גבולות בכל המישורים נועדו להגן עלינו-עלינו לחדד מה מותר ומה אסור ולהגדיר מראש. הגבול תורם להצלחה בדיאטה להתפתחות ,להתקדמות לכיוון המטרה. והכי חשובה כאן העקביות,עלינו לזכור מה המטרה של הצבת הגבול וכך ברגעים קשים נוכל להמשיך ולשמור עליו. ולסיום אנחנו צריכים להיות אסרטיביים גם כלפי האוכל ולשים לעצמנו גבול מה נכנס לפינו ומה לא..... שבוע מוצלח ♥♥♥  
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 04:36
|
חיה יקרה שמחה לראות אותך כאן התגעגעתי אליך אני מבינה שאת עמוסה ............. אז רק תדעי שאנחנו חושבות עליך ושולחות לך המון המון הצלחה חיבוק שבוע מצויין וחודש אדר ב' שמח שהרי משנכנס אדר מרבים...............
חיה'לה כתב:
מירי היקרה, אני בתקופה עמוסה בדברים טובים, וגם בדברים לא פשוטים כלל וכלל... עם זאת, אני מסכימה עם כל מילה שלך. הצבת גבולות באוכל היא הכרח, ובלעדיה פשוט נגיע לממדים עצומים. אני אישית לא מצליחה לרדת בתקופה הזו, אך בזכות המסגרת הנהדרת הזו, ההרצאות המופלאות שלך, מעמד השקילה השבוע והעידוד בפורום - בזכות כל אלו אני מצליחה להציב גבולות, ולשמור על הקיים. גם הערב אני יוצאת לאירוע שבו יהיו דברי מתיקה ונשנושים, אך אני אחרי ארוחת ערב והאוכל באירוע יהיה ממני והלאה... וחוץ מזה, גם הצבת הגבולות בכל שאר תחומי החיים ובתוך המשפחה - ביחסים בין הילדים להורים - זה חשוב כל כך ונכון כל כך וטוב שאת מדברת על הדברים, ומותירה לכולנו חומר למחשבה. מירי היקרה, גם אם אינני משתתפת כרגע בפורום בקביעות, אני מקפידה מאוד על שקילה, על האזנה לכל הרצאה (ולעיתים אפילו כמה פעמים), ובזכות אלו - על הצבת גבולות. אני מאושרת שאני במסגרת, ומקווה להיות אתך תמיד. שבוע נפלא לכולם ותודה לך מירי על הכול, שלך - חיה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/03/2011 00:38
 tutit Posts: 2431
|
נהנית לקרוא את דבריכן גם לדעתי גבול בא על מנת שנחווה חופש.... גבולות בכל המישורים נועדו להגן עלינו-עלינו לחדד מה מותר ומה אסור ולהגדיר מראש. הגבול תורם להצלחה בדיאטה להתפתחות ,להתקדמות לכיוון המטרה. והכי חשובה כאן העקביות,עלינו לזכור מה המטרה של הצבת הגבול וכך ברגעים קשים נוכל להמשיך ולשמור עליו.
ולסיום אנחנו צריכים להיות אסרטיביים גם כלפי האוכל ולשים לעצמנו גבול מה נכנס לפינו ומה לא..... שבוע מוצלח ♥♥♥

|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/03/2011 20:54
 קרולין Posts: 6651
|
שבוע טוב לכולם! אכן כן, גבול נועד להגן עלינו, וכך גם בדיאטה הצבת גבולות היא חלק בלתי נפרד מהתהליך, ועם הזמן והתרגול, יש פחות תירוצים
ויותר גבולות.
נשיבוקים
קרולין.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/03/2011 20:02
 חיה'לה Posts: 885
|
מירי היקרה, אני בתקופה עמוסה בדברים טובים, וגם בדברים לא פשוטים כלל וכלל... עם זאת, אני מסכימה עם כל מילה שלך. הצבת גבולות באוכל היא הכרח, ובלעדיה פשוט נגיע לממדים עצומים. אני אישית לא מצליחה לרדת בתקופה הזו, אך בזכות המסגרת הנהדרת הזו, ההרצאות המופלאות שלך, מעמד השקילה השבוע והעידוד בפורום - בזכות כל אלו אני מצליחה להציב גבולות, ולשמור על הקיים. גם הערב אני יוצאת לאירוע שבו יהיו דברי מתיקה ונשנושים, אך אני אחרי ארוחת ערב והאוכל באירוע יהיה ממני והלאה... וחוץ מזה, גם הצבת הגבולות בכל שאר תחומי החיים ובתוך המשפחה - ביחסים בין הילדים להורים - זה חשוב כל כך ונכון כל כך וטוב שאת מדברת על הדברים, ומותירה לכולנו חומר למחשבה. מירי היקרה, גם אם אינני משתתפת כרגע בפורום בקביעות, אני מקפידה מאוד על שקילה, על האזנה לכל הרצאה (ולעיתים אפילו כמה פעמים), ובזכות אלו - על הצבת גבולות. אני מאושרת שאני במסגרת, ומקווה להיות אתך תמיד. שבוע נפלא לכולם ותודה לך מירי על הכול, שלך - חיה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/03/2011 19:08
 סיסי 17 Posts: 618
|
כאמור אוי לנו אם לא יהיו לנו גבולות... במיוחד השמנמודים הרי יש לנו יכולת... ולא נעבור בדלת מירי כל הכבוד אוהבת סיסי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/03/2011 15:51
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
דני ואפי יקרות יופי של תובנות, מילים כדורבנות והלואי ונתמיד ונמשיך להצליח. להבין שגבולות של מסגרת שומרים ומגנים עלינו זה הישג גדול. שיהיה לנו שבוע נפלא אוהבת וגאה בכן מירי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/03/2011 12:49
|
מירי יקרה אני רואה את הזלילה והבולמוסים כהתמכרות לכל דבר, וכפי שאדם שמכור לאלכוהול, סיגריות, סמים, סקס........ ועוד כל מיני מרעין בישין איך שכחתי קניות.......... לא מסוגל להציב לעצמו גבולות עד שלא יעבור תהליך גמילה בין אם לבד ובין אם בתמיכה ובעזרה......... אך יבין כי הוא נמצא במעגל סגור של התניות. זה לא בגלל שאנחנו מאד מוותרים לעצמנו ממש לא, הסבל שאנחנו עוברים תוך כדי האכילה המופרזת הוא אדיר, גם פיזי וגם נפשי ואני לא חושבת ששום אדם שפוי עושה זאת לעצמו באהבה ובכייף. לכן הצבת הגבולות באכילה צריכה להגיע מתוך עבודה אמיתית של שינוי והבנה. ותוך כדי למידה של דברים חדשים, אחרים, שיכילו את הכאב הצער הניחומים את כל הסיבות למה אנחנו בעצם אוכלים את האוכל ואת עצמנו לדעת. וכל זמן שלא עוברים את השיקום הזה בעצם לא משנים דבר. אני בן אדם של גבולות מעצם טבעי ויסודי כפי שאפי כתבה ואולי זה באמת שייך לאופי של בתולה. אך באוכל............... פשוט אין לי גבולות, אני פורצת אותם ודווקא שכבר נדמה שטוב ונהדר אז שוב פריצת גבולות לבדוק את הקצה עד כמה ניתן לקלקל. ז"א שבעצם עדיין לא נרפאתי, ואולי לא ארפא לעולם........... אך אני שמחה שבכל זאת המשקל שאני שומרת עליו הוא פחות או יותר סביב עליה של2-3 קילו וכך יורדת......... ולא חוזרת להיות עם עשרות קילוגרמים עודף כפי שהייתי. וזאת רק בזכות ההתמדה להיות כאן ואתם בעצם הגבול שלי.
miribelkin כתב:
דפי שאלה שאלה למה כל כך קשה לשים גבולות בדיאטה יאללה תענו לה......
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/03/2011 12:49
 EFF Posts: 6417
|
לדעתי - הצבת גבולות בדיאטה גורמת לשמנמוד שאכילה לא מוגבלת הם תמצית חייו ואהבתו הגדולה, להרגיש הרגשת פספוס, תסכול וקושי להפרד מאהוב נפשו - האוכל הבלתי מבוקר.. הגבולות הם אלו שחוסמים את הדברים שהוא (או היא) כל כך רוצים לקבל. אבל הכל תלוי כמובן בבחירה שלנו.
אם אני בוחר לספק את כל יצרי , לחיות ללא גבולות (בנושא הדיאטה) אני אהיה זה שאהיה אחראי לתוצאות שהן השמנת יתר, בריאות לקויה ואפילו סכנת מוות - גם מבלי להתחשב ב"איך אני נראה, איך אחרים רואים אותי, כמה המראה החיצוני משפיע על היחסים הבין אישיים..ויש עוד המון השלכות..
לפיכך ב"חשבון", הסופי יש להכניס את כל הגורמים ולעשות את הבעד והנגד להצבת הגבולות- אלו מספקות לנו מעין פילטר להתנהגות בנושא האוכל ..אין ספק - הבעד יהיה זה שינצח ובגדול..
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/03/2011 12:23
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
דפי שאלה שאלה למה כל כך קשה לשים גבולות בדיאטה יאללה תענו לה......
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/03/2011 12:22
 EFF Posts: 6417
|
אז קודם כל יקירה ואהובה...אין כמוך באיפוק וכיבוש היצר..אני תמיד "נוזפת" בעצמי למה אחרי כ"כ הרבה שנים לא מצליחה להגיע לרמה כזו...
ובאשר לגבולות - תמיד הייתי ותמיד אהיה תומכת נלהבת בהצבת גבולות. גם כאשר נדמה שאתה מוגבל עקב כך ומונע מעצמך הרבה ...
זה מכבר שבתי שוב מסינגפור, מדינה שבה הצבת גבולות היא אחד הערכים העליונים..וכל פעם אני נדהמת מחדש לאילו תוצאות מדהימות הם הצליחו להגיע בעקבות זאת..
הצבת גבולות כזו (ובניגוד לסיפורים הרווחים, יש בה לפרט גם חופש פעולה די והותר - השלטון הרבה פחות מעיק ממה שהשמועות מספרות...)מביאה להשגים גם בלימודים, גם ביחסי האנוש, גם ביחס למדינה ולרכוש - ובכלל לחיים באיכות שאליה אנחנו צריכים לשאוף ונראה לי שאין מצב שנגיע..
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/03/2011 11:55
 אסתי ברוך Posts: 1317
|
מירושקה המדהימה אין כמוך שבת טובה ונעימה קלה בשמירה}{
-- חייך לעולם יחייך לך חזרה♥♥♥
|
|