28/02/2013 23:18
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
איזה מספר מרגש של כניסות לפוסט המקסים של קרנושה.......
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
21/02/2013 22:26
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
קרנושה יקרה ואנשי פורום מדהימים אכן נושא רגיש שמדבר לכולנו, אם נכניס הבייתה בדלת האחורית את ההרגלים הנכונים. זה יהפוך באמת לאורח חיים, ובמשך השנים, כמו במודעות לעישון אני תקוה שלא יגעו בכל המאכלים, המזיקים לנו..... בברכת חג פורים נפלא ובשליטה אוהבת מירי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
21/02/2013 20:50
 1103 Posts: 5022
|
זהו באמת פוסט נוגע בכולנו. הפוסט הזה ישאר במקומו כל עוד לא יסירו ממנו את הנעץ וטוב שכך נילי
-- וסרהולץ
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
21/02/2013 15:47
 נינוש Posts: 1442
|
הפוסט הזה כבר מעל לשבוע בראש הרשימה, ותראו לכמה צפיות הוא הגיע, מה שהנושא של השמנה, ילדים איכפתיות עושה לנו קרן יקרה, את ריגשת את כולנו בפוסט הזה יישר כוח!!!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/02/2013 04:54
 אקורדיאון Posts: 16381
|
ללא שום ספק ,ללא שינוי דרסטי של הרגלי האכילה בבית והכל עבור הילדגה לא עשינו כלום.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/02/2013 21:41
 מטפס הרים Posts: 1533
|
lilache כתב:
עם כל הכוונות הטובות שלכם לגביה חשוב להכניס את זה לא כעונש - זה יגרום לפעולה הפוכה ונוראית עוד יותר. זה ייתפס כעונש אם ישדרו לה כמה היא לא בסדר ושרק היא צריכה להשתנות, שיש דברים שרק היא יכולה/לא יכולה לאכול/לעשות/לקבל. אני מכירה ילדה שלקחו אותה בגיל צעיר לדיאטנית והתזונה בבית לא השתנתה, ארון הממתקים לא נעלם (ההורים שמנמודים בעצמם) וההמשך ידוע - הילדה לא ירדה במשקל וכנערה היא שמנמודה. אז בבקשה הזהרי ותשמרי עליה לא רק מפני עצמה אלא גם מפני הסביבה! וזה לא מבצע אחיינית זה מבצע משפחתי. בגן של הבן שלי היו מס' פגישות של הילדים עם דיאטנית שהסבירה להם על תזונה נכונה מאז הילד בודק אם מה שהוא אוכל הוא בריא או לא. כדאי לברר עם הגננת לגבי זה.
כילדה שמנה שאמרו לה שהיא חייבת לרזות חיפשתי את כל המתוקים ואת כל האפשרות ליישר פינות - אין מחבוא שנשאר סמוי... edited by lilache on 2/18/2013
אחלה רעיון להביא דיאטנית לילדי גן. לדבר עם הילדים בשפתם על תזונה בריאה ועל מזון איכותי. חשוב מאוד. מסכים במאה אחוז שהכל חייב לבוא מתוך אהבה רבה והדדיות ולא כעונש.. אחרת זה יכול להיות בומרנג.. ומה שמירי כתבה הוא הכי מדוייק: אם אין התגייסות סביבתית של הורים ובית שמשנה אורחותיו- קשה לילד שמנמן לשרוד את הפיתויים.. לנו קשה כל כך ואנחנו כבר מבוגרים אז מה יגיד ילד?
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/02/2013 09:56
 lilache Posts: 62
|
עם כל הכוונות הטובות שלכם לגביה חשוב להכניס את זה לא כעונש - זה יגרום לפעולה הפוכה ונוראית עוד יותר. זה ייתפס כעונש אם ישדרו לה כמה היא לא בסדר ושרק היא צריכה להשתנות, שיש דברים שרק היא יכולה/לא יכולה לאכול/לעשות/לקבל. אני מכירה ילדה שלקחו אותה בגיל צעיר לדיאטנית והתזונה בבית לא השתנתה, ארון הממתקים לא נעלם (ההורים שמנמודים בעצמם) וההמשך ידוע - הילדה לא ירדה במשקל וכנערה היא שמנמודה. אז בבקשה הזהרי ותשמרי עליה לא רק מפני עצמה אלא גם מפני הסביבה! וזה לא מבצע אחיינית זה מבצע משפחתי. בגן של הבן שלי היו מס' פגישות של הילדים עם דיאטנית שהסבירה להם על תזונה נכונה מאז הילד בודק אם מה שהוא אוכל הוא בריא או לא. כדאי לברר עם הגננת לגבי זה.
כילדה שמנה שאמרו לה שהיא חייבת לרזות חיפשתי את כל המתוקים ואת כל האפשרות ליישר פינות - אין מחבוא שנשאר סמוי... edited by lilache on 2/18/2013
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/02/2013 21:55
 מטפס הרים Posts: 1533
|
הי קרנושה. אני רואה שתגובה שרשמתי כבר לפני כמה ימים כנראה מחקתי בטעות.. בכל מיקרה. הפוסט שלך נוגע לב. לא רק בגלל שתהל צריכה הכוונה, הדרכה, תמיכה וסיוע. וזה כנראה ברור. אלא בעיקר כי את נוכחת בחייה ואת נמצאת. אז נכון, המנדט נימצא אצל האמא ואצל האבא, והמפתח באמת לשינוי רציני הוא בידיים שלהם ולא בידייך. בתור הורה אני ממש מכיר את זה עד כמה המפתח לאורחות חיי ילדיך טמון בך עצמך. אבל את כן נוכחת. את חשה, את מרגישה את תהל. ואני חושב שנוכחותך בסופו של דבר גם תוכל להביא להתחלתו של מסלול שישנה את מצבה הנוכחי למצב הרבה יוצר בריא . איך עושים את זה? וו'אלה אני לא יודע.קטונתי. אבל אני יודע שאת נוכחת. וזו נוכחות שתסייע לתהל. בהצלחה.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/02/2013 23:16
 tutit Posts: 2431
|
קרנושה אהובה! קודם כל לגבי האחיינית זה מקסים שאת שם ויכולה לעזור לה ולמנוע חיים שלמים של עלבונות וכאב מאחייניתך בכך שתתני להורים שלה טיפים לאכילה נכונה ..........שתמיד יהיו ירקות חתוכים , ואוכל ביתי מבושל ובריא........ולא ג'אנק ואויבים למינהם זה יכול מאוד לעזור.......וכל הכבוד שאכפת לך וחשוב לך לעשות את זה למענה.... גם לי יש בן (בן 6) שמאוד אוהב לאכול.....והוא לא שמן אך נהיתה לו בטן והוא בכיוון להשמנה הוא אוכל במהירות ומתענג ותמיד מבקש עוד..........ואני משתדלת להכניס הביתה המון ירקות ושיהיה לו זמין,שמתי לב שהוא אוכל יותר כשמשעמם לו .......וטז מקדימה תרופה למכה ומחפשת לו עניין....והלוואי ואצליח לשנות לשנינו את הנטייה הזאת להשמנה ולהגיע למשקל תקין....הבן השני לעומתו מאוד רזה ובררן...... לגבי דה וויס בדיוק השבוע חשבתי על זה שיש שם המון מתמודדים עם עודף משקל ויפים ומוכשרים כלכך ועצוב שהשומן ככ הורס.... שיהיה לנו הרבה הצלחה עד פסח .................והעיקר שבחרנו במסגרת .........ובמירי....זכינו מכאן השמיים הם הגבול. אוהבת אתכם .........♥תותית
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/02/2013 15:58
 dany Posts: 19819
|
עצוב שזו תופעה כלל עולמית. נזקי השפע.
EFF כתב:
קרנושה יקרה...קראתי בעיון רב את דברייך וממש כואב שילדים כל כך צעירים צריכים להתמודד ואולי בגלל טעויות שעשו הורי ם..( אבות אכלו בוס וושיני בנים תקהינה, האמנם??) אני עכשיו בדרום מזרח אסיה וזהו ביקורי המי יודע כמה ב- 13 השנים האחרונות שבני חי כאן עם משפחתו. בכל פעם שאני מבקרת אני מבחינה ביתר עצמה של תופעת ההשמנה אצל הדור הצעיר שנובע בעיקר מחדירת התזונה המערבית., הפאסט פוד לצורותיו, המתוקים ובעיקר הפחמימות..פאסט פוד הוא תמיד גם פאט פוד.... תארי לעצמך סינים נמוכי קומה ושמנים..בעלי ואני טוענים שהם נראים כמו ארונות קטנים..וזאת מבלי לצחוק עליהם אלא מתוך הבנה של נזקי התזונה הלא בריאה. קחי על עצמך את פרויקט העזרה לאחייניתך זה חשוב וכדאי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/02/2013 11:11
 כרובית Posts: 261
|
היי קרנושה.... הרבה זמן שלא נכנסתי לכאן והנה.... כמו משמיים אני קוראת ישר את הפוסט שלך. הבת שלי, בכיתה ב, מאווווד אוהבת לאכול ויש לה את זה חזק בגנים!!!! היא מתחילה להתעגל וכבר הרבה מעבר לחברות שלה, זה כבר מתחיל....תחושת ה-״יש לי בטן יתר מהחברות שלי״... ואצלי בבית שאין מתוקים....אני נילחמת במצב אבל אני יכולה להגיד לך שבגיל הזה זה קשה מאוד...אין עדיין את הבגרות והתבונה. בקיצור....בעיה לא פשוטה. כי גם אם את שומרת עליה כשהיא איתך, יש סבתא שלא מבינה ויש ימי הולדת וצהרון ווווו...לא נגמר. מקווה בישביל אחייניתך שהיא תתאזן ולא תיסבול. אני אישית, מנסה לחתוך המווווןןן ירקות בלי לדבר הרבה, שמה על השולחן ואני רואה שהכל נעלם....לדעתי בגיל הזה צריך לכוון אותם ולמתן את ההשמנה. זהו, תודה על הפוסט היה שווה להיכנס....
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
16/02/2013 11:11
 EFF Posts: 6409
|
קרנושה יקרה...קראתי בעיון רב את דברייך וממש כואב שילדים כל כך צעירים צריכים להתמודד ואולי בגלל טעויות שעשו הורי ם..( אבות אכלו בוס וושיני בנים תקהינה, האמנם??) אני עכשיו בדרום מזרח אסיה וזהו ביקורי המי יודע כמה ב- 13 השנים האחרונות שבני חי כאן עם משפחתו. בכל פעם שאני מבקרת אני מבחינה ביתר עצמה של תופעת ההשמנה אצל הדור הצעיר שנובע בעיקר מחדירת התזונה המערבית., הפאסט פוד לצורותיו, המתוקים ובעיקר הפחמימות..פאסט פוד הוא תמיד גם פאט פוד.... תארי לעצמך סינים נמוכי קומה ושמנים..בעלי ואני טוענים שהם נראים כמו ארונות קטנים..וזאת מבלי לצחוק עליהם אלא מתוך הבנה של נזקי התזונה הלא בריאה. קחי על עצמך את פרויקט העזרה לאחייניתך זה חשוב וכדאי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/02/2013 20:03
 קרולין Posts: 6651
|
אוהבים אותך בחזרה מיליוניםםםםםםםםםם שבת שלום ומבורך יפה שלי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/02/2013 19:00
 קרנושה Posts: 3420
|
וואו ריגשתם אותי בצורה בלתי רגילה. תודה. ידעתי שרק כאן אוכל לשתף דבר שכזה כיוון שאני מרגישה, שאין לי עם מי לדבר וזה לא בדיוק כך. כל תגובה כאן חיזקה אותי יותר ויותר להבין שאני אמשיך להתמיד, לעשות הכל ולהשיל במשקל מכיוון שלכאן אני שייכת ואני זקוקה למסגרת ומברכת עליה כל יום. אני יודעת שאני צריכה להישקל בשלישי ואני לא מוותרת לעצמי, גם אם חטאתי ואכלתי או עשיתי משהו שישפיע על הירידה. יש לי אמא מדהימה שזוכרת היטב איפה הייתי ומה חוויתי בתור ילדה, ההשמנה הזו היא כרונית, זה זורם בגנים ואין מה לעשות מלבד להמשיך ולהילחם, לא להכנע, לשנות הרגלים ולעבוד על עצמי כל יום ביומו ואני מאושרת מכך. אני עברתי המון שינויים עם עצמי במהלך השנים אצל מירי, יש מאכלים שאני לא זוכרת איך הם נראים ומה הם, אני שותה כמויות של מים ותה צמחים ואין יותר מוגזים או דיאטים, מתוק רק בשישי שבת ועם בקרה עצומה ומה לא בעצם?! לא משנה כמה אני אלחם אם זה לא יגיע מההורים שלה ומכולנו כמשפחה זה לא יעזור. לצערי, אני זו שהייתה הילדה השמנמונת מבינינו ואחותי לא מבינה על מה אני מדברת ולמה אני כל כך מתרעמת, היום ממש רבתי איתה על זה והתחננתי שתתחיל להפנים שיש לה עוד שנה לכיתה א' וזה הזמן להרתם למבצע דיאטה. היא תמיד היתה הרזה מבינינו ולא יורדת לסף דעתי כשאני אומרת לה-עכשיו הזמן לתקן, עכשיו הרגע שלך לשנות אותה ולהשפיע עליה כל עוד היא צעירה וקטנה. אח"כ היא תבוא מבית הספר ותמרר בבכי! ואפילו שהיא ילדה שכולם סביבה, ועם ביטחון עצמי כבר קראו לה בגן שמנה והיא הבינה שזה דבר רע. אנחנו נבקש מהגן לשתף פעולה ולרשום כל יום מה היא אכלה בגן כתוספת לבשר, ואם היתה פסטה בצהריים בשום פנים ואופן לא תהיה גם בערב וכו'. ממש חייבים לשים עין על הילדה הזו כי היא המתנה הכי מדהימה שייש במשפחה שלנו, היא הביאה כל כך הרבה אור הביתה שמילים לא תתארנה לעולם, אני מסתכלת עליה ואני רואה ילדה קסומה ושמחה ואני לא אוותר עליה ואגונן ככל שאוכל. תודה לכולם על הכל. על מילים חמות ועל בית עבורי. רק מי שחווה ילדות עגלגלה יכול להבין אחר, רק מי שחווה התמודדות יומיומים עם המלחמה בקילוגרמים יכול להבין, אצלי זה בתוך הקישקעס, אני אקח את כל הכח רצון שלי ואתעל אותו לירידה מנצחת - זה ברור לי. אוהבת את כולכם♥תודה שוב על עין ואוזן קשבת לכל אורך הדרך!!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/02/2013 14:36
 רבקה Posts: 8411
|
קרנושקה תודה על שיתופך בפוסט מדהים שכזה. כמה צעירה ורכה הילדה המתוקה הזאת תהלי רצוי מאוד וכדאי להתחיל לשים לב מעכשיו לנושא האכילה וכמובן צריכים לעשות זאת בדרכי נועם ובעדינות ואני חושבת שאפילו את שקשרייך עם הילדה מצויינים לטפטף לה מדי פעם ולספר לה אפילו על עצמך כתלמידה בבית הספר של מירי שלנו ולנסות ולגשש איתה את ענין האכילה המיותרת. תבורכי את דודה יקרה והלוואי ותיצלח דרככם ודרכי הילדה ♥♥♥
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/02/2013 14:17
 1103 Posts: 5022
|
קרנושה יקרה קראתי את הפוסט המרגש שלך,את אדם נפלא עם נשמה גדולה ובעלת נתינה אדירה כמובן גם דודה אוהבת דואגת ואיכפתית. קשה לשכנע ילדה צעירה לשנות הרגלים למרות שאולי היא מתחילה להרגיש לא נעים בחברת חבריה לכיתה,אך עדיין אין לה את המודעות וההבנה כמה חשוב לשנות הרגלים לרזות כדי להיות מבוגר בריא ולא פחות חשוב להראות ולהרגיש נפלא. את כותבת שאכילתה נובעת בעיקר על רקע רגשי.אם היתה באפשרותך לשכנע את הוריה ולהביאה לחוג הילדים של מירי זה היה נפלא הרי מירי שהינה ה"קוסמת" הגדולה ועושה הנפלאות.אולי תשוחחי עם אחותך שיקחו אותה לתקופת נסיון של כמה חודשים אני בטוחה שאחייניתך תתחבר למירי וכשהיא תראה תוצאות,היא תמשיך בתהליך. שבת שלום נילי
-- וסרהולץ
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/02/2013 12:02
 dany Posts: 19819
|
קרנושה נשמה, אם את יכולה לעזור לאחייניתך מבלי לעשות מלחמת עולם במשפחה תבורכי. גם לי יש נכדה שמנמודה אמיתית, ניסינו במהלך השנים לשנות......... לא הלך, אני מקווה שיום אחד היא תתפכח. בהצלחה ושבת שלום
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/02/2013 09:08
 אייריס Posts: 3744
|
וואו וואו צימררת אותי לגמרי קרנושה. את דודה מקסימה ואוהבת תמשיכי בדרכך לעזור לתהלי המתוקה ואני בטוחה שזה יניב תוצאות. קשה מאוד מאוד לראות ילד שמן וזה בא עם כל מכלול הבעיות מסביב כמובן, הילדים בגן ואחכ בכיתה ובסביבה המשחקים שיותר קשה לרוץ וכו'. כולי תקווה שההורים באמת ישתפו ויעזרו ויחד עם כולכם באהבה ופרגון הכל יסתדר. בהצלחה רבה רבה. נשיקות
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/02/2013 07:38
 מיכיק Posts: 159
|
קרנושה מרגשת בתבונתך ורגישותך. הכן להיות ילד שמן זה להיות חריג. אני חויתי זאת על נשמתי, וגופי. כינו אותי גולה, הלבישו אותי בשקים למידתי, בטח לא תפרו מגוון כמו זה שמוצע היום. מקוה שתוכלי להביא להבנתם של הבוגרים במשפחה לפעול למענם ולמען ילדתם. שבת שלום
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
15/02/2013 07:22
 דרך המלך Posts: 5707
|
קרנושה מדהימה שכמותך כל כך מבינה אותך שכואב לראות ככה את האחיינית המתוקה שלך וכואב לשמוע על ההצקות והעלבונות וכמו שכולם רשמו כאן הבית חייב שינוי... והילדה המתוקה לא תצליח בלי מסגרת.. אולי תראי לי סיפורי הצלחה כאן בפורום.. תדליקי אותה עם הצלחות של אחרים וגם להורים כי זה באמת כואב ולא נעים... הילדה התמכרה לפחמימות ולבד מאד קשה להניע אותה .. את דודה מדהימה שאכפת לך וכואב לך ובאמת כל הכבוד לך שלא נפלת לאוכל בעצמך כמו שנחושה רשמה לך... אם אחותך ובעלה לא יישנו הרגלים וקניות בבית כלום לא ישתנה.. בנוסף הייתי רושמת את הילדה לפעילות ספורטיבית או אם אתן גרות בשכנות קחי אותה לצעידה איתך פעם פעמיים היא כבר תאהב את זה... בהצלחה יקירתי ומקווה מאד שההורים יבינו את העוול שנגרם לילדה בחברה... נשיקות סיגל
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|