|
על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
29/12/2012 20:36
 חיוך מהלב Posts: 1125
|
טפסני יקר, לשנות את הרגלי הסבתות קצת קשה, אבל הרגלי השמנמודים אפשר ואפשר לשנות. להתחיל מכך שצלחות לא תהיינה גדולות. להמשיך משם לקחת רק פעם אחת ולמלא הצלחת וזהו. לא לחזור ולמלא צלחת נוספת. זה הרגל ודורש אימון כמובן. הכל מתחיל ומסתיים במודעות לנושא. כיון שיש שפע אין זה אומר שצריך למלא את הבטן בצורה לא נאותה, זה גם לא בריא וגם אח"כ מתבטא במכנסיים/חגורה ועוד... אני מאמינה בתרגול ואימון. כשרואים מישהו אחר עושה זאת לא להעיר שום דבר אבל בהזדמנות שנמצאים עם אותו אדם ב-4 עיניים אפשר ל"האיר" את עיניו או עינה. הרי תקרובת יש בכל מקום וגם שם בצלחות גדולות על השולחן. בידינו הדבר.... אם אפשרי לשנות את הרגלי הסבתות מה טוב אבל אם אי אפשר אז לחיות עם המצב ולהיות עירני כל הזמן...... זו העצה היחידה שיש לי לתת לך ולבני ביתך. "כך גדלנו".... על זה אני יכולה לכתוב ספר על הרגלי אכילה קלוקלים שגם היו בביתי וגרמו לי לאכול הרבה וכן להסתכל בהורי איך שהם אכלו גרם לי לאכול יותר וכמויות הן לעיתים הרות אסון ממש למי שרוצה לשמור על שפיות ולא לעלות כל הזמן במשקל.... אני מכירה את זה מילדות....
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
29/12/2012 20:35
 אייריס Posts: 3744
|
האמת דילמה קשה וגם אצלנו זה ככה בהגשה בשולחן. שאני חושבת על זה עכשיו אולי אנסה בכלי הגשה קטנים יותר ואז פחות תכולה נכנסת לא יעמיס יותר מדי ואני בטוחה שזה יספיק כי אנחנו אוכלים גם עם העיניים ולא לפי תחושת הרעב כמו שאנחנו למדנו השבוע. ומקסימום אם מישהו ירצה תוספת אז יקבל. זה מה שאני הולכת לנסות. מה יכול להיות??? שבוע טוב
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
29/12/2012 19:55
 מטפס הרים Posts: 1533
|
לכאורה אין כאן דילמה, כי הרי ידוע שבופה הוא כמכשול בפני עיוור עבור השמנמודים... אבל אני מבקש לשמוע את דעתכם גם כהורים לילדים שעדיין בבית וגם כסבתות המארחות נכדים. ברור שהרבה יותר נכון ובריא להגיש לכל אחד מהסועדים צלחת אחת ובה מידה נאותה של פחמימות, חלבון .. אצלנו, גם במשפחה המורחבת וגם המצומצמת, מגישים בקערות מרכזיות נאות לשולחן. כך אנחנו נוהגים שנים רבות רבות וכך נוהגות הסבתות המדהימות. וזה בעצם סוג של בופה: מי שרוצה לוקח עוד מהקערה המרכזית ... ואז, השמנמודים אוכלים יותר. בדוק. הרזמודים, להם זה בממילא לא משנה. הם הרי אוכלים לפי תחושת רעב פיסיולוגית ולא לפי רעב העיניים... אז קל להגיד: אם אתה יודע שהגשה אישית מדודה היא הנכונה למה אתה לא עושה זאת בביתך? או לומר לי: התשובה לשאלתך מצוייה בגוף תאור הדילמה. עליך לעבור להגשה אישית ולחדול מהקערות. אז ככה: ניסינו בעבר, להגיש סלט ירקות בקערה גדולה והיתר בצלחת אישית. אבל יש גם סירים , ברוך אלוהי השפע, שמהם שמנמודי הולך וממלא לו פינכה נוספת... ולא רק שמנמודים עושים זאת, אני זוכר שגם בני החייל שהוא רזה ואוכל במידה היה לעיתים מבקש תוספת או לוקח לו מהסיר...ואצל הסבתות זה לא רק משפחתי שלי זה עוד נוער ומבוגרים ,דודים ודודות ובכלל לא נראה לי נכון לשנות לסבתא את אורחותיה... ויש גם פן נוסף: כך גדלנו, אולי זה לא טוב, אבל אני אוהב לראות את השפע על שולחני... מודה... אך גם מודע לבעייתיות. הנושא עלה אצלי היום בצהריים כשראיתי את בני המרכזי שיש לו נטייה להשמנה לוקח בכמות לא ראויה ובפעם השניה מהאורז המהביל...בקיצור, מעלה דילמה .. אשמח ואודה לשמוע על דרכי התמודדות עם הסוגיה. תודה edited by מטפס הרים on 12/29/2012
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
|
|