הפוך לדף הבית   |   שלח לחבר
דיאטה – מירי בלקין

דיאטה און ליין
Skip Navigation Links

דיאטה אינדקס פורומים | דיאטה עם מירי בלקין :: פורומים

כינוי

סיסמא
הרשמה | שכחתי סיסמא

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » הגשה אישית או קערה מרכזית- דילמה

על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
30/12/2012 19:34

מטפס הרים
מטפס הרים
מיכל שרון כתב:
אבי זה רעיון מעולה ושנים ככה אוכלים אצל מימי חמותי היקרה.. בשולחן יש תמיד רק שתי קערות סלט ענקיות וחומוס וטחינה ושתייה..
כמעט אף פעם אף אחד לא קם פעם שניה וככה בדלת האחורי תמימי עושה לכולנו בופה של ״נגעת נסעת״.. צלחת אחת וגמרנו!

שווה לנסות.
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 15:41

מיכל שרון
מיכל שרון
אבי זה רעיון מעולה ושנים ככה אוכלים אצל מימי חמותי היקרה.. בשולחן יש תמיד רק שתי קערות סלט ענקיות וחומוס וטחינה ושתייה..
כמעט אף פעם אף אחד לא קם פעם שניה וככה בדלת האחורי תמימי עושה לכולנו בופה של ״נגעת נסעת״.. צלחת אחת וגמרנו!
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 15:16

מטפס הרים
מטפס הרים
avi_i כתב:
הינה רעיון שלמדתי כאן בחג המולד
יש בופה אבל לא על השולחן עליו אוכלים, אלא על האי במטבח אם יש או על שולחן בצד וכמו בחתונות ניגשים ולוקחים צלחת וממלאים פעם אחת
השולחן המרכזי עליו אוכלים מקושט עם נרות ופרחים ומפות יפות ונראה חגיגי גם ללא צלחות הגשה מרכזיות
לדעתי זה רעיון מעולה שאני מתכוונת לאמץ
למרות שאני באופן אישי מעדיפה להגיש בצלחות אישיות
אבי

מעניין.. אני מניח שהשמנמודים בקהל יתרכזו למינגלינג באיזור ה"אי" עליו הבופה, בעוד הרזמודים שבחבורה ישבו לשולחן הדקורטיבי..
סתם.. זה בהחלט רעיון ששווה לאמץ. ויש כאן היבט של " לא נעים לי" כי לקום מהשולחן כשכבר יש שיחה עירנית קולחת לבופה קצת לא נעים, בעוד שלשלוח את היד לקערה המרכזית על השולחן קלי קלות.. רעיון ששווה לנסות. תודה..
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 15:08

avi_i
avi_i
הינה רעיון שלמדתי כאן בחג המולד
יש בופה אבל לא על השולחן עליו אוכלים, אלא על האי במטבח אם יש או על שולחן בצד וכמו בחתונות ניגשים ולוקחים צלחת וממלאים פעם אחת
השולחן המרכזי עליו אוכלים מקושט עם נרות ופרחים ומפות יפות ונראה חגיגי גם ללא צלחות הגשה מרכזיות
לדעתי זה רעיון מעולה שאני מתכוונת לאמץ
למרות שאני באופן אישי מעדיפה להגיש בצלחות אישיות
אבי
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 13:26

מטפס הרים
מטפס הרים
הסמויה כתב:
לא, לא היה טוב , בכלל לא טוב

גם אצלי. הרבה פחות טוב ממה שרציתי.... ממשיכים קדימה וביחד!! להתראות
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 12:44

הסמויה
הסמויה
לא, לא היה טוב , בכלל לא טוב
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 12:42

מטפס הרים
מטפס הרים
וחוץ מזה, סמויה, איך הולך? האם היה סופש סביר בדרכך חזרה לנתיב ?
מקווה שכן. לאט אבל בטוח.
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 12:40

מטפס הרים
מטפס הרים
הסמויה כתב:
כל שמות המאכלים שאתם מזכירים כאן רק פותחים לי את התאבון

אוי , לא התכוונתי.. אז הנה אני מציע לך עכשיו את הרגל הקרושה המפורסמת של דודתי מחיפה... כזה רוטט כזה ...
ואלי איזה ראש קרפיון עןם עיניים בולטות וכובע גזר??
ושלא תטעי, סמויה יקרה, אני גם את אלו אוהב... אני נהנה מהעולם הקולינארי של כל גלויות ישראל... וגם של הגויים.. חחח...
edited by מטפס הרים on 12/30/2012
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 12:38

הסמויה
הסמויה
כל שמות המאכלים שאתם מזכירים כאן רק פותחים לי את התאבון
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 12:19

מטפס הרים
מטפס הרים
מיכל שרון כתב:
מטפס אני איתך - אין על האוכל העיראקי.. ואם יש מישהי אסלית שמוכנה לאמץ אותי לשולחנה.. עד חצי המלכות בשבילה.. wink

מי אמר קובה סלק מהביל ולא קיבל??
מי אמר טביט חלומי ולא לוקלק??
מי אמר כדורי גונדי עיראקיים במרק עוף צח ולא חגג.?
הא???
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 12:18

מטפס הרים
מטפס הרים
dany כתב:
מטפס, יש לי נכדה מקסימה בת 18.5 קטנה ושמנמודה, היו שנים שנורא התאמצתי ל"חנך" אותה מחדש............ עתה הגעתי למסקנה שהיא תרצה היא תעשה!!!!!!!!
איך אמרתי אפשר להביא את סוס לשוקת אי אפשר להכריח אותו לשתות.
היא יודעת מה צריך לעשות כי גם הלכה לקבוצת תמיכה...... ואם היא לא רוצה לא יעזרו כל השינויים החיצוניים שנעשה ליד השולחן, היא את הדרך לאוכל תמצא.
צריך להמשיך לתת דוגמא כמיטב יכולתנו.

מסכים עם כל מילה. כדאי ראשית שאצטיין בלתת דוגמה אישית, ואראה ליושבים סביבי איך אפשר לקחת צלחת אחת ולא למזוג עוד ועוד תבשילים כי הם פשוט מולי. זה מאוד נכון, דני!! הדוגמה האישית היא מילת מפתח כאן.
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 10:38

dany
dany
מטפס, יש לי נכדה מקסימה בת 18.5 קטנה ושמנמודה, היו שנים שנורא התאמצתי ל"חנך" אותה מחדש............ עתה הגעתי למסקנה שהיא תרצה היא תעשה!!!!!!!!
איך אמרתי אפשר להביא את סוס לשוקת אי אפשר להכריח אותו לשתות.
היא יודעת מה צריך לעשות כי גם הלכה לקבוצת תמיכה...... ואם היא לא רוצה לא יעזרו כל השינויים החיצוניים שנעשה ליד השולחן, היא את הדרך לאוכל תמצא.
צריך להמשיך לתת דוגמא כמיטב יכולתנו.
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 09:06

מיכל שרון
מיכל שרון
מטפס אני איתך - אין על האוכל העיראקי.. ואם יש מישהי אסלית שמוכנה לאמץ אותי לשולחנה.. עד חצי המלכות בשבילה.. wink
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 09:02

מטפס הרים
מטפס הרים
מעניין לי מאוד לקרוא לשמוע תובנות של אחרים בסוגייה הזו. אין ספק שהרבה יותר נוח להגיש בקערות מרכזיות כי אחרת להתחיל מנה מנה ועוד לראות את דני יקירתנו מרוחה על הריצפה ומסביבה צלחות - לא ולא!!! ואין ספק שגם השולחן נראה הרבה יותר חגיגי וכיפי כישי קערות מרכזיות.. אז כנראה שנשארים רק עם ענייני התנהגות ולא עם עניינים לוגיסטיים, כלומר: כן להגשה מרכזית אבל במקביל כן חזק להתנהלות נכונה מול הקערה המרכזית... אבל כאן הבעיה שלי היא לא אני, כי אני יודע ומנסה ( לא תמיד, מאוד קשה לעמוד בפני קערת ענק מרכזית שיש בה מפרום, מוסקות, בצל ממולא ועגבניות ממולאות והכל מסודר כל כך יפה והתחמושת לא מפסיקה לזרום כי ברגע שגרף המלאי יורד בקערה חמותי מייד מתספקת מסירי הענק שלה .. שולחת את חמי להביא תחמושת... ..) אבל קשה לי לראות את בני המרכזי והוא בבעיה בעניין... אני משוחח אתו על זה לא אחת.. לא פשוט העסק. זו אכן סוגיית התנהגות, כך נראה. בכל מקרה יש גם את הרעיון של אייריס שאני חושב ששווה בהחלט לנסות: כן להגשה מרכזית אבל בקערות קטנות יחסית, כלומר הכל נמצא על השולחן אבל לא בעומס יתר.. וכמובן- כן להגשה מרכזית אבל של בעיקר סלטים , חלבונים בריאים ולנסות לצמצם פחמימות פשוט לצמצמם...ואני כבר רואה בעיני רוחי את הקערה המרכזית , זו הסגולה, שבה חמותי מניחה את העוות טביט: עוף עם אןרז שבושל שעות, ויש בה, בקערה הסגולה שאני מכיר כל כך טוב גם אורז שרוף, תענוג.. מי אמר בופה ולא קיבל?? חחח... הכל התנהגות והכל בראש., הרי יש גם קערה ענקית של סלט חסה ניפלא וסלט סלק מהמם...וירקות מבושלים ...אגב, קצת מוזר שאל מול הקערות המרכזיות של האוכל הפולני אשכנזי הרבה יותר קל לי לעמוד ואל מול קערות מטבח עירק וצפון אפריקה אני נמס...תודה על התובנות.
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 08:33

נחושה
נחושה
dany כתב:
מה לעשות הכי נוח זה הגשה מרכזית, אני חושבת להתחיל לתת לכל אחד בצלחת....... נדמה לי שעד סוף הערב ימצאו אותי מרוחה על הרצפה מרוב עייפות...... לא מתאים!!!!!!!!
אז אין מה לעשות, באמת, צריך לשנות חשיבה !!!!!!!! הרזים ממילא לא יקחו מעבר ליכולתם, והשמנמודים צריכים ללמוד לעשות שינוי!!!!!!!!!!!

i agree
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 07:26

dany
dany
מה לעשות הכי נוח זה הגשה מרכזית, אני חושבת להתחיל לתת לכל אחד בצלחת....... נדמה לי שעד סוף הערב ימצאו אותי מרוחה על הרצפה מרוב עייפות...... לא מתאים!!!!!!!!
אז אין מה לעשות, באמת, צריך לשנות חשיבה !!!!!!!! הרזים ממילא לא יקחו מעבר ליכולתם, והשמנמודים צריכים ללמוד לעשות שינוי!!!!!!!!!!!
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 06:46

דרך המלך
דרך המלך
גם אצלנו בבית ובמשפחה המורחבת ז ה בופה.... אני אוהבת לראות את השולחן ככה.. ומסכימההעם אקו צלחת אחת בלבד.. להזיז את הכיסא אחורה ולשתות מים.....
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 06:45

אשירה
אשירה
הנה מה שקורה לי ממש בימים אלה,
גם אני כמו כל פולניה טובהwink, שרוצה שכולם יהיו שבעים ומרוצים ושלא יחשבו חלילה שאני חוסכת אוכל, תמיד שמה צלחות מרכזיות על השולחן ומעודדת את כולם לקחת כאוות נפשם.
והנה כעת, כשאני בהתאוששות מתקופה לא קלה שעברנו עם בעלי, אנשים באים לבקר, ואלה משפחה שצריך להאכיל, כי משום מה אף אחד לא מעלה על דעתו אולי להביא איתו משהוupset, חשבתי לתת קפה או תה וזהו. אבל כמו שאמרתי אני פולניהwink וידעתי שמי שירגיש רע עם זה בסופו של דבר זו אניHammer Time, והדבר האחרון שנחוץ לי עכשיו זה רגשי אשמה וייסורי מצפון, אז מצאתי פיתרון בכך שאני מאלתרת ארוחות ממה שיש בבית ומגישה צלחות אישיות סביב השולחן הסלוני ולא בפינת האוכל. וראו הפלא ופלא, האוכל נאכל בתיאבון רב וגם היו מחמאות לרוב, ויצאתי מורווחת מכל הכיווניםsmile, והעיקר למדתי שיש גם דרכי ביניים, זה לא או הכל או לא כלום.
אני יודעת שהשאלה שנשאלה כאן אינה מתיחסת למקרים יוצאי דופן אלא באופן כללי, אבל כן רציתי לספר לכם כי למדתי מזה שאפשר לארח גם בצורה אחרת. ולשאלתך, מטפס, לגבי בנך האמצעי, אז כמו שאמרת ישנם גם הסירים ומי שמחפש תוספת תמיד ימצא את הדרך, והרי לא נשאיר את ילדינו רעבים חס וחלילהwink. אז כאן לדעתי דוגמא אישית זה עוזר יותר, ובמסגרת המשפחה המצומצמת, אולי להביא את זה לדיון משפחתי, להתיעץ עם הנפשות הפועלות ולהגיע ביחד למסקנות.
בתאבון לכולםsmilesmilesmile
edited by אשירה on 12/30/2012

--
אשירה
0 קישור קבוע (Permalink)
30/12/2012 05:30

אקורדיאון
אקורדיאון
הדילמה קיימת רק בראשם של השמנמודים ולכן ממש לא משנה בופה או הגשה או צלחות מרכזיות אנחנו חייבים לתרגל לקחת צלחת אחת
פעם אחת לדעת לקחת מרחק מהשולחן והחיים יפים.
שבוע נפלא.
0 קישור קבוע (Permalink)
29/12/2012 22:38

1103
1103
טפסני
שאלת שאלה שהתשובה עליה אינה חד משמעית.הרגלים ישנים קשה לשנות.מה שכן אפשר לעשות
להתחיל לשנות את הרגלי השולחן בבית לאט לאט השינוי יגיע ויתן ביטוי בארוחות המשפחתיות בבית הסבתות.
אין כל בעיה עם הבשרים הדגים והסלטים המוגשים בכלי הגשה למרכז השולחן הבעיה עם הפחממות והקינוחים.
במילא הרזים מבני ביתנו לא יקחו תוספת ובקושי יסימו את שיש להם בצלחת.
נילי

--
וסרהולץ
0 קישור קבוע (Permalink)

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » הגשה אישית או קערה מרכזית- דילמה

כל הזכויות באתר זה שמורות למירי בלקין (B Diet), מומחית לדיאטה, מנחת קבוצות הרזיה.
מירי בלקין, בעלת שיטת דיאטה ייחודית אשר מסייעת לילדים, נוער ומבוגרים לרדת במשקל.  תקנון

מירי בלקין

דיאטה
אודות
עשו את זה
שומרי משקל
מן התקשורת

מידע שימושי

הרזיה
לרדת במשקל
פורום דיאטה
מחשבון קלוריות
טבלת קלוריות

מתכונים ותפריטים

מתכונים דיאטטיים
פורום מתכונים
תפריט דיאטה
תזונה נכונה
שאלות נפוצות בדיאטה
סוגי דיאטות

סוגי דיאטה
דיאטת אטקינס
דיאטת כרוב
דיאטה און ליין
דיאטה מהירה

קישורים שימושיים

מכתבי תודה
מהעתונות
סרטונים
 דוחות שותפים
שיווק ותחזוקה
דיאטה עם מירי בלקין- ברוכים הבאים לאתר של מירי בלקין. תוכנית הדיאטה של מירי בלקין באינטרנט- עכשיו במבצע הכרות ללקוחות חדשים!