הפוך לדף הבית   |   שלח לחבר
דיאטה – מירי בלקין

דיאטה און ליין
Skip Navigation Links

דיאטה אינדקס פורומים | דיאטה עם מירי בלקין :: פורומים

כינוי

סיסמא
הרשמה | שכחתי סיסמא

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » מחשב מסלול מחדש (משהו מאד יפה שקיבלתי במייל הבוקר)

על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
30/08/2012 14:42

קרולין
קרולין
קרנושה יפתיsmile
כמה נכון וכמה זה מקסים ... וחובה ליישםsmile
נשיקות ושנה נהדרת לך ולכולנו.....
קרולין
0 קישור קבוע (Permalink)
30/08/2012 14:32

אייריס
אייריס
מקסים מעניין ונכון. צריך לעשות חשבון נפש אישי ולהחליט מה טוב לי ואיך ולהתקדם הלאה ליעד.
אחלה קטע. תודה רבה ובהצלחה לנו
0 קישור קבוע (Permalink)
30/08/2012 13:42

נחושה
נחושה
הדפסתי ואני הולכת לקרוא שוב בנחת, קטע חזק!!!
המשך יום נפלא וסופשבוע בהנאה ובשליטה, מקסימונת יקרה♥♥♥
0 קישור קבוע (Permalink)
30/08/2012 10:38

קרנושה
קרנושה
מיכל שרון כתב:
קרנושה יקרה.. איזה קטע מדהים!!!
תודה רבה על השיתוף.. כמה יפה זה כתוב וכמה אמת יש בכל מילה..
שיהיה לך יום נפלא ומקסים יקירתי.

והכי חשוב - אל פחד!!!

תודה אהובה שלי! ואכן, צודקת, המון אמת וזה בא לי ממש בזמן כזה של חשבון נפש עצום..ובהחלט אסור לפחד מהפחד הוא משתק ולא
עושה לנו טוב. רק שנצמח ושזו תהיה שנה משמעותית ונפלאה מקודמתה♥
נשיקות ויומצויין אהובית♥
0 קישור קבוע (Permalink)
30/08/2012 10:32

מיכל שרון
מיכל שרון
קרנושה יקרה.. איזה קטע מדהים!!!
תודה רבה על השיתוף.. כמה יפה זה כתוב וכמה אמת יש בכל מילה..
שיהיה לך יום נפלא ומקסים יקירתי.

והכי חשוב - אל פחד!!!
0 קישור קבוע (Permalink)
30/08/2012 10:25

קרנושה
קרנושה
-משהו מאד יפה שקיבלתי במייל הבוקר. נקודות למחשבה עבור כולנו, רגע לפני שנה חדשה בפתח...
חודש אלול בעיצומו, וזה זמן של חשבון נפש.
באופן אישי אני משתדל לעשות חשבון נפש כל השנה. אז נכון, יש עניין של לברר עם עצמי איך נהגתי ומה עשיתי בסיטואציה זו או אחרת, ויש עניין שקשור יותר לזמן הזה,
של אלול, של לעשות סיכום של השנה ולבדוק מה קורה איתי...
האם אני על המסלול הנכון?
האם הכיוון שלי בחיים מתאים לי?

האם אני מתקדם, או שאולי אני נע
בלולאה שאין ממנה מוצא?

בהקשר הזה שמעתי ממישהי את המושג "מחשב מסלול מחדש", שלקוח כמובן מעולם הג'-פי-אס (למי שלא מכיר במקרה - כאשר נוהגים ברכב עם תוכנת ניווט של ג'י-פי-אס ולא נוהגים לפי המסלול המתוכנן, המחשב מזהה את השינוי ומחשב את המסלול על המפה מחדש). אז בהקשר הזה אני רוצה להאיר פינה קטנה, שלפעמים היא קריטית: ראש פתוח, חשיבה יצירתית ושאר ביטויים שעניינם חשיבה "מחוץ לקופסא" יכולים להיעלם לנו מהחיים, אם אין לנו את היכולת "לחשב מסלול מחדש", כאשר זה נדרש. או במילים אחרות -
ממה צריך להיזהר כדי לא להתקע ולא לגרום ליצירתיות שלנו לעבוד על ניוטרל:
בעצם, נדמה לי שיש פה עניין אחד מרכזי, והוא - הפחד מלהודות בטעות, ו"לוותר" על הזמן שהושקע, אולי גם על הרבה מאמצים, כסף ואנרגיה. יש פה פחד, שיתברר לי שטעיתי. שבחרתי מסלול לא מתאים, שלא ממש תואם את היכולות והכישורים שלי. שלא מביא אותי לביטוי מלא, ל"ארץ המובטחת" שלי.

אם אני אעשה חשבון נפש אמיתי, ואבדוק את הדרך שלי בשנה האחרונה (ובכלל..), אני עלול לגלות שאולי לקחתי פניה לא נכונה. שאולי עשיתי החלטות שהביאו אותי למקומות שלא משרתים אותי היום. זה לא נעים. זה אומר שאני חי בפיספוס... זה אומר שגם אם אני יצירתי, היצירתיות הזו בטלה בשישים, כי היא לא מנותבת ליעד עם פוטנציאל. אם נשתמש במילה קצת יותר "גבוהה" - אני לא מתקדם אל הייעוד שלי. ואם זה נכון - אז זה אומר שאני אצטרך להתאמץ. לזוז. לצאת מאזור הנוחות שלי. אני אצטרך לחשב מסלול מחדש, ואולי לא אצליח למצוא כל כך מהר את המסלול. אולי שוב אתקל בקשיים, בספקות...

אבל רגע - איזה מחיר אני משלם, אם אני לא עושה את זה???
אם אני לא בודק את המסלול שוב ושוב, מה קורה איתי? איך אני חי? או יותר נכון לשאול - עד כמה אני חי??
בקיצור - שאלות גדולות, אבל מתי נשאל אותן אם לא עכשיו?
לפי היהדות, בראש השנה אנחנו עומדים למשפט, ונותנים דין וחשבון על כל מה שעשינו, על איך, כמה ולמה. ועל סמך כל הנתונים, אנחנו מקבלים את ה"חליפה" של השנה החדשה. כמובן שמתחשבים בנו - האם עשינו חשבון נפש. יש האומרים שמי שעושה משפט לעצמו, אומרים עליו שהוא פטור ממשפט, שהרי כבר בדק ומצא את הטעון תיקון. ממש כמו שהורה מצפה מהילד לחשוב ולהבין איפה טעה, והילד אכן מוצא בעצמו, מרצונו שלו.

אני מאוד אוהב בהקשר הזה את המשפט - "מה שחשוב בחיים זה לא איפה אנחנו נמצאים, אלא באיזה כיוון אנחנו נעים" (לפי מיטב זכרוני זהו ציטוט מפיו של רלף וולדו אמרסון). אני מאמין שזה מאוד אקטואלי תמיד. אני יכול להיות במקומות קשים, אבל אם אני מתקדם, אפילו עקב בצד אגודל, או אפילו רק מנסה להתקדם - זה מה שחשוב.
יכול להיות למשל, שאני כבר לא צעיר כל כך, ומוצא את עצמי עדיין מתמודד עם "עניינים" שלא מעידים על בגרות של ממש... גם פה העניין הוא לא להכנס להשוואות עם אחרים, אלא להסתכל אחורה ולראות - איפה הייתי לפני שנה? האם יש התקדמות?
ואם אני מתקדם ומשתדל לבדוק את עצמי -
האם הכיוון נכון לי?
האם אני מרגיש שינוי או שיפור עם הזמן?
האם יש סימנים לביטוי יצירתי כלשהו בחיי, אפילו בתחום צר ויחיד כלשהו?
האם אני משתנה ?
זה אומר שמכשיר הניווט שלי תקין פחות או יותר.
עכשיו, בחודש אלול, זה הזמן לבדוק את המכשירים...

שיהיה לכולנו בהצלחה!
0 קישור קבוע (Permalink)

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » מחשב מסלול מחדש (משהו מאד יפה שקיבלתי במייל הבוקר)

כל הזכויות באתר זה שמורות למירי בלקין (B Diet), מומחית לדיאטה, מנחת קבוצות הרזיה.
מירי בלקין, בעלת שיטת דיאטה ייחודית אשר מסייעת לילדים, נוער ומבוגרים לרדת במשקל.  תקנון

מירי בלקין

דיאטה
אודות
עשו את זה
שומרי משקל
מן התקשורת

מידע שימושי

הרזיה
לרדת במשקל
פורום דיאטה
מחשבון קלוריות
טבלת קלוריות

מתכונים ותפריטים

מתכונים דיאטטיים
פורום מתכונים
תפריט דיאטה
תזונה נכונה
שאלות נפוצות בדיאטה
סוגי דיאטות

סוגי דיאטה
דיאטת אטקינס
דיאטת כרוב
דיאטה און ליין
דיאטה מהירה

קישורים שימושיים

מכתבי תודה
מהעתונות
סרטונים
 דוחות שותפים
שיווק ותחזוקה
דיאטה עם מירי בלקין- ברוכים הבאים לאתר של מירי בלקין. תוכנית הדיאטה של מירי בלקין באינטרנט- עכשיו במבצע הכרות ללקוחות חדשים!