16/03/2012 11:31
 sarih92 Posts: 1
|
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]שלום.[/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]אני מעוניין לרדת במשקל, וכמובן שבשביל לעזור לזה (וגם בשביל עצמי) לפתח כושר מסוים.[/font] [font=Arial, Helvetica, sans-serif]מעולם לא עשיתי ריצות, לא שכיבות שמיכה, פה ושם קצת אופני כושר, וכדורסל פעם פעמיים בחודש של שעה-שעתיים גג.[/font] [font=Arial, Helvetica, sans-serif]אני בשיאי כרגע - 128 ק"ג, ונשבר לי. ניסיתי כבר בעבר לרדת - כל פעם בגלל סיבה אחרת (חתונה מתקרבת, טיולים, חם לי בקיץ וכו', וכמובן הסיבה האולטימטיבית - נמאס לי בכל פעם שאני מגיע למשקל מדהים).[/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]עשיתי בדיקת TSH לפני כמה חודשים לווידוא שאין לי בעיה של תת פעילות, ויצאתי בגדר התקין, ומיד אח"כ התחלתי דיאטה, במשך כשבועיים אכלתי מסודר (ארוחת בוהריים וערב בסדר גודל של 2200 קלוריות ביום - זה לא קשור לדיאטה, גם כשאני בנורמל שלי לא יוצא לי לאכול ארוחת בוקר או ארוחת צהריים, רק משהו באמצע, או בוקר קצרה בעשר או סוג של צהריים ב-12, ובערב זה הארוחה הגדולה בשבילי), עליתי על המשקל כל שלושה ימים והתבאסתי לראות שלא רק שלא הורדתי גרם, אפילו רואים עליה קטנה של כמעט חצי קילו. זה שבר אותי, כי לפי מה שהבנתי מכל מי שדיברתי איתו וגם ממה שקראתי מישהו עם משקל כמו שלי אמור לרדת הרבה יותר בהתחלה (נניח מישהו שמתחיל במשקל 80 ורוצה לרדת ל 65, יורד 2-3 בחודש, אני אמור לרדת איזור 5-8).[/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]התחלתי לפני כמה ימים שוב בדיאטה, הפעם החלטתי שלא משנה מה, אני לא נשבר - גם אם אחרי חודש לא רואים שום שינוי, אני בשלי.[/font] [font=Arial, Helvetica, sans-serif]אז לשאלה הפופולרית - כמה אני אוריד? ברור לי שלטווח הארוך זה תלוי נטו בי ובאיזהשהוא שלב הגוף יתרגל ואני אוריד הרבה פחות, אבל לפחות בהתחלה - נניח 60 יום הראשונים, כמה אפשר להוריד במשקל שלי? חשוב לי להבהיר שאני לא עושה שום דיאטת כסאח ולא מרעיב את עצמי - אני עושה דיאטה מסודרת, לטווח הארוך, עשיתי הליכה של שעה פעמיים השבוע, חצי שעה פעמיים על אופני כושר, כמה סטים של סקווטים ופעמיים 2 סטים של 10 פושאפס.[/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]מעבר לכך - האם מומלץ להתחיל ללכת לחדר כושר? מעולם לא הלכתי, ותמיד הסתכלתי על כל הקונספט שחדר כושר מתאים למי שכבר נמצא בכושר ורק בא לתחזק אותו ולא למישהו כמוני שבא להתחיל ובא בעיקר בשביל לעזור להשלת המשקל. האם זה יעזור? והאם זה באמת יותר אפקטיבי מהכושר המינימלי שאני עושה כעת שהזכרתי לפני כמה שורות?[/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]תודה![/font]
|