02/03/2012 05:11
 dany Posts: 19819
|
ממש אבל ממש חבל ,,,,,,,,זה אומר שהיא לא הפנימה כלום......... והדרך בחזרה לעליה זה רק עניין זה זמן ולא רב!!!!!!!! ואת למרות שעדיין לא הצלחת לרדת אבל לפחות יש דברים שמחקת מחייך ומעולמך, וטוב שכך!!!!!!!!!!!!!!!
אשירה כתב:
אפרופו ג'אנק, נפגשתי השבוע עם חברה טובה מירושלים שלא התראנו כבר זמן רב, גם היא כל חייה נאבקת במשקל ולאחרונה עשתה דיאטה בשומרי משקל וירדה יפה מאוד מאוד. ישבנו בבוקר על קפה והיה כיף מאוד, זאת היתה גם פעם ראשונה מזה ארבעה חודשים שיצאתי לבלות עם חברה מאז שבעלי חלה והתענגתי לי על התחושה הטובה שהתלוותה ליציאה וגם ההרגשה שסוף סוף אני מרגישה איזו חזרה לשיגרה. כמובן החמאתי לה מאוד ואז היא אמרה שכבר עלתה חזרה כשלושה ארבעה קילו ושהיא לא כל כך מקפידה ללכת לפגישות כבוד שמגיע לה. חשבתי בליבי כמה חבל אבל לא אמרתי כלום כי מי אני שאדבר כשאני כלל לא מצליחה מלכתחילה להשיל את הקילוגרמים. אבל זה לא הסיפור, כשהפגישה התארכה וגלשנו לשעת צהרים אמרה שבא לה מקדונלדס כי יש שם משהו חדש. תהיתי אבל זרמתי איתה ואמרתי אם כך גם אני אוכל. אני הזמתי סלט קצוץ ענק עם סטייק עוף ואילו חברתי הרזה הזמינה משהו שנקרא נגטס מסוג חדש שרק מלהסתכל עליהם נהיה לי לא טוב, מנה צ'יפס שגם זה משהו שנפרדתי ממנו לפני המון שנים, ואני לא מתיפיפת פה כי אומנם אני לא מצליחה לרזות אבל ישנם מאכלים שבשלב כלשהו פשוט מחקתי אותם מהאופציה. לקינוח היא אכלה גלידה שזה דווקא מאוד התחשק לי אבל הסוכר אצלי גבולי ואני לא מרשה לעצמי. לא אמרתי לה מילה אבל כאב לי עליה יותר מאשר עלי וזה מצחיק כי היום היא במשקל טוב ואני לא, אבל דווקא בגלל שכל כך קשה לי לרדת רציתי לעצור אותה ולהגיד לה "לא חבל!!!" edited by dany on 3/2/2012
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/03/2012 05:07
 אקורדיאון Posts: 16382
|
כן כן האופוריה הזו כל כך מסוכנת,מזים נראים נפלא וחושבים שנצחנו ומתחילים ללכת על הקצה ולנסות. אי אפשר לנצח מוח שמנמוד ולכן שוב זה כח המסגרת וללא ספק לכל החיים.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
01/03/2012 10:40
 שאפתנית Posts: 8392
|
אשירה החברה שלך פשוט נמצאת במצב של שיכרון חושים ותרדמת. בגלל שהיא בשמקל טוב היא לא מייחסת חשיבות לעלייה ההדרגתית שלה במשקל ופה המלכוד, אם היא לא תתעורר עכשיו היא תעלה את הכל בחזרה וחבל. תעודדי אותה להמשיך וללכת למפגשים כי זה מה שיציל אותה מעליה מיותרת. אשירה כתב:
אפרופו ג'אנק, נפגשתי השבוע עם חברה טובה מירושלים שלא התראנו כבר זמן רב, גם היא כל חייה נאבקת במשקל ולאחרונה עשתה דיאטה בשומרי משקל וירדה יפה מאוד מאוד. ישבנו בבוקר על קפה והיה כיף מאוד, זאת היתה גם פעם ראשונה מזה ארבעה חודשים שיצאתי לבלות עם חברה מאז שבעלי חלה והתענגתי לי על התחושה הטובה שהתלוותה ליציאה וגם ההרגשה שסוף סוף אני מרגישה איזו חזרה לשיגרה. כמובן החמאתי לה מאוד ואז היא אמרה שכבר עלתה חזרה כשלושה ארבעה קילו ושהיא לא כל כך מקפידה ללכת לפגישות כבוד שמגיע לה. חשבתי בליבי כמה חבל אבל לא אמרתי כלום כי מי אני שאדבר כשאני כלל לא מצליחה מלכתחילה להשיל את הקילוגרמים. אבל זה לא הסיפור, כשהפגישה התארכה וגלשנו לשעת צהרים אמרה שבא לה מקדונלדס כי יש שם משהו חדש. תהיתי אבל זרמתי איתה ואמרתי אם כך גם אני אוכל. אני הזמתי סלט קצוץ ענק עם סטייק עוף ואילו חברתי הרזה הזמינה משהו שנקרא נגטס מסוג חדש שרק מלהסתכל עליהם נהיה לי לא טוב, מנה צ'יפס שגם זה משהו שנפרדתי ממנו לפני המון שנים, ואני לא מתיפיפת פה כי אומנם אני לא מצליחה לרזות אבל ישנם מאכלים שבשלב כלשהו פשוט מחקתי אותם מהאופציה. לקינוח היא אכלה גלידה שזה דווקא מאוד התחשק לי אבל הסוכר אצלי גבולי ואני לא מרשה לעצמי. לא אמרתי לה מילה אבל כאב לי עליה יותר מאשר עלי וזה מצחיק כי היום היא במשקל טוב ואני לא, אבל דווקא בגלל שכל כך קשה לי לרדת רציתי לעצור אותה ולהגיד לה "לא חבל!!!"
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
01/03/2012 08:10
 אשירה Posts: 4292
|
אפרופו ג'אנק, נפגשתי השבוע עם חברה טובה מירושלים שלא התראנו כבר זמן רב, גם היא כל חייה נאבקת במשקל ולאחרונה עשתה דיאטה בשומרי משקל וירדה יפה מאוד מאוד. ישבנו בבוקר על קפה והיה כיף מאוד, זאת היתה גם פעם ראשונה מזה ארבעה חודשים שיצאתי לבלות עם חברה מאז שבעלי חלה והתענגתי לי על התחושה הטובה שהתלוותה ליציאה וגם ההרגשה שסוף סוף אני מרגישה איזו חזרה לשיגרה. כמובן החמאתי לה מאוד ואז היא אמרה שכבר עלתה חזרה כשלושה ארבעה קילו ושהיא לא כל כך מקפידה ללכת לפגישות כבוד שמגיע לה. חשבתי בליבי כמה חבל אבל לא אמרתי כלום כי מי אני שאדבר כשאני כלל לא מצליחה מלכתחילה להשיל את הקילוגרמים. אבל זה לא הסיפור, כשהפגישה התארכה וגלשנו לשעת צהרים אמרה שבא לה מקדונלדס כי יש שם משהו חדש. תהיתי אבל זרמתי איתה ואמרתי אם כך גם אני אוכל. אני הזמתי סלט קצוץ ענק עם סטייק עוף ואילו חברתי הרזה הזמינה משהו שנקרא נגטס מסוג חדש שרק מלהסתכל עליהם נהיה לי לא טוב, מנה צ'יפס שגם זה משהו שנפרדתי ממנו לפני המון שנים, ואני לא מתיפיפת פה כי אומנם אני לא מצליחה לרזות אבל ישנם מאכלים שבשלב כלשהו פשוט מחקתי אותם מהאופציה. לקינוח היא אכלה גלידה שזה דווקא מאוד התחשק לי אבל הסוכר אצלי גבולי ואני לא מרשה לעצמי. לא אמרתי לה מילה אבל כאב לי עליה יותר מאשר עלי וזה מצחיק כי היום היא במשקל טוב ואני לא, אבל דווקא בגלל שכל כך קשה לי לרדת רציתי לעצור אותה ולהגיד לה "לא חבל!!!"
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
01/03/2012 08:02
 קרנושה Posts: 3420
|
שאפתנית כתב:
קרנושה תודה על המידע המדוייק!!
על לא דבר יקירה! אני עוד אביא כל מיני חומרים מהספר..אחרי הכל זה בין היתר מה שמלמדים באוניברסיטה..
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
01/03/2012 06:45
 שאפתנית Posts: 8392
|
קרנושה תודה על המידע המדוייק!!
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
29/02/2012 18:56
 קרנושה Posts: 3420
|
EFF כתב:
ג'אנק פוד ממכר כמו קוקאין בשנה החולפת נערכו בארה"ב מספר מחקרים שבדקו את ההשפעה של מספר סוגי "ג'אנק פוד", כמו צ'יפס, עוגיות, ממתקים ודומיהם על המוח. נמצא ש"מזונות" אלו פוגעים במבנה ובתפקוד של המוח וגורמים להתמכרות, דומה לזו שמייצר הסם קוקאין. סירופ תירס, שכידוע מצוי בהרבה מזונות מתועשים, וכן חומרים כמו מונוסודיום גלוטמאט, שמני טרנס, מלח מזוקקוחומרי שימור כימיים המצויים במזונות המעובדים, כולם נמצאו פוגעים במוח, כפי שפוגע קוקאין. מחקר שנעשה במכון SRI בפלורידה בשנת 2010 מצא שאצל חולדות להן נתנו מזון מתועש כמו עוגות גבינה ועוגות קרם אחרות, נגרמו במוח שינויים זהים לאלו שנגרמים עקב התמכרות לסמים. במחקר נוסף, שנערך באוניברסיטת יוסטון בטקסס ובמכון מחקר אורגון, נמצא שצריכה ממושכת של ג'אנק פוד גורמת לירידה במרכז הערנות במוח. ובדומה לצריכת סמים, מי שמכור לג'אנק פוד זקוק לכמויות יותר ויותר גדולות על מנת להגיע בכל פעם לסיפוק. במחקר אחר דווחו החוקרים שלצריכת ג'אנק יש השפעה על רמות הדופמין במוח, בדומה להשפעה של סמים. כל אחת מהתמכרויות אלו גרמה לקולטני הדופמין להפחית את רגישותם ועל כן מכורים זקוקים לכמויות גדלות והולכות של החומר הממכר, כדי לקבל את אותה מידה של רגיעה. לאור נתונים אלו, האם זה מפתיע שמיליוני אנשים בעולם מכורים לג'אנק פוד?
אפיל'ה, את כל מה שכתבת כאן אני לומדת כבר סמסטר שלם במסגרת הקורס של פסיכולוגיה פיזיולוגית. מחר הבחינה הגדולה. וכן, לסמים השפעה חריפה מאד על המח, בנטילת מנת יתר גם הוא קורס, זה תופס לגביי האוכל המסמם והממכר ובהחלט ההשפעה של רמות הדופמין הינה קריטית.. מה גם שמלווה בלחץ דם גבוה ושלא נדע!!! והנה קטע מענין מהספר שלי הקשור בסמים והתמכרויות למיניהן: סם נפוץ מאד - קפאין, חוסם את קולטני האנדוזין, ולפיכך השפעתו מעוררת. קפאין הוא אלקלואיד בטעם מר המצוי בקפה, בתה, בפולי קקאו ובצמחים אחרים. בחלקים גדולים של העולם מקובל שרוב האוכלוסיה הבוגרת צורכת קפאין מדי יום ביומו-ללא כל נזק הנראה לעין. צריכה ממושכת של קפאין גורמת למידה מסוימת של סבילות, ואנשים המפסיקים את צריכת הקפאין בבת אחת מתלוננים על סימפטומים של גמילה, כגון כאב ראש, ישנוניות וקושי להתרכז. אצל מי שמתמיד בהתנזרותו נעלמים הסימפטומים האלה בתוך ימים אחדים. קפאין אינו גורם להתנהגות כפייתית של נטילת סם, כגון זו שמוצאים לרוב אצל אנשים הצורכים אמפטמין, קוקאין או סמים אופיאטיים. הוסיפו לנו טבלת ערכים על תכולת הקפאין האופיינית בשוקולד ובכמה משקאות-להלן הנתונים: שוקולד לאפייה=123.5 מ"ג ל-100 גרם שוקולד חלב=21.2 מ"ג ל-100 גרם קפה=85 מ"ג לספל כ-140 מ"ל קפה נטול קפאין=3 מ"ג לספל כ-140 מ"ל (כפי הנראה נטול זה אחיזת עיניים) תה (שנחלט במשך 3 דקות) 28 מ"ג לספל כ-140 מ"ל משקה קולה 30-46 מ"ג לפחית 340 מ"ל
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
28/02/2012 11:18
 יולי Posts: 754
|
היי , אכן ג'אנק פוד ממכר ועובדה היא שכשהייתי שמנה מאוד לפני יותר מ6 שנים כל הזמן רציתי לאכול ג'אנק פוד וממתקים ותמיד הכמויות רק הלכו וגדלו. מאז שאני בחוגים של מירי בלקין נראה שנגמלתי מג'אנק פוד ושאין לי צורך בו לשמחתי. כמובן, שתופעת הלוואי הכי גדולה של הג'אנק פוד זה ההשמנה המאסיבית שנגרמת בגלל אכילתו. תודה אפי על המידע ועל הכתבה מYNET תמיד נחמד לקרוא את הדברים מנקודת מבט מדעית שנבדקה במחקרים. יום טוב, יולי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
28/02/2012 04:42
 אקורדיאון Posts: 16382
|
תודה אפי,האמת שאין חדש תחת השמש.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 22:05
 קרולין Posts: 6651
|
אפי יקרה, תודה על המידע. מזל שאנחנו במסגרת במודעות ויש לנו כבר את כל המידע הכ"כ חשוב ורלבנטי לאורח חיים מאוזן ובריא. קרולין
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 20:47
 1103 Posts: 5022
|
dany כתב:
נילי אך בכל זאת היו עוגות וממתקים......................... לא בכמות ובמבחר שיש היום.אצלינו לא החזיקו מלאיים של דברי מתיקה. לרוב הייתי קונה חטיף או ממתק בדרכי הביתה מביה"ס 1103 כתב: אפי יקירתי תודה על המידע.מה שמדאיג שכיום ילדים ובני-נוער מכורים ל"ג"אנק פוד".אשר גורם לנזק מצטבר. בתקופתינו למרות שלא היתה מודעות, התזונה היתה שונה ובריאה יותר.אכלנו ירקות פירות ומיני תבשילים, שאימהותינו האכילו אותנו וכך אנו האכלנו את בני ביתינו.אך כמו כל דבר טוב שהיה בעבר גם תחום זה התקלקל, נראה לי שכיום שלאט לאט חוזרים למתכונת הישנה והטובה. נילי
-- וסרהולץ
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 20:34
 queen Posts: 77
|
נכון, היו עוגות וממתקים אבל היה יותר פיקוח של ההורים, בהכל גם על מאכלי הילדים. לרוב האמהות היו בבית וילדים לא הגיעו מבי"ס לבית ריק....ומלא פיתויים. dany כתב:
נילי אך בכל זאת היו עוגות וממתקים......................... 1103 כתב: אפי יקירתי תודה על המידע.מה שמדאיג שכיום ילדים ובני-נוער מכורים ל"ג"אנק פוד".אשר גורם לנזק מצטבר. בתקופתינו למרות שלא היתה מודעות, התזונה היתה שונה ובריאה יותר.אכלנו ירקות פירות ומיני תבשילים, שאימהותינו האכילו אותנו וכך אנו האכלנו את בני ביתינו.אך כמו כל דבר טוב שהיה בעבר גם תחום זה התקלקל, נראה לי שכיום שלאט לאט חוזרים למתכונת הישנה והטובה. נילי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 19:59
|
נילי אך בכל זאת היו עוגות וממתקים.........................
1103 כתב:
אפי יקירתי תודה על המידע.מה שמדאיג שכיום ילדים ובני-נוער מכורים ל"ג"אנק פוד".אשר גורם לנזק מצטבר. בתקופתינו למרות שלא היתה מודעות, התזונה היתה שונה ובריאה יותר.אכלנו ירקות פירות ומיני תבשילים, שאימהותינו האכילו אותנו וכך אנו האכלנו את בני ביתינו.אך כמו כל דבר טוב שהיה בעבר גם תחום זה התקלקל, נראה לי שכיום שלאט לאט חוזרים למתכונת הישנה והטובה. נילי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 19:58
|
לא יכולה להתחבר אליו ממש לא טעים לי
אשירה כתב:
תודה על הכתבה ועוד יותר על הקישורים אליהם היא מפנה, בין השאר חיזוק לממתיק המבוסס על צמח הסטיביה המומלץ.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 18:49
 1103 Posts: 5022
|
אפי יקירתי תודה על המידע.מה שמדאיג שכיום ילדים ובני-נוער מכורים ל"ג"אנק פוד".אשר גורם לנזק מצטבר. בתקופתינו למרות שלא היתה מודעות, התזונה היתה שונה ובריאה יותר.אכלנו ירקות פירות ומיני תבשילים, שאימהותינו האכילו אותנו וכך אנו האכלנו את בני ביתינו.אך כמו כל דבר טוב שהיה בעבר גם תחום זה התקלקל, נראה לי שכיום שלאט לאט חוזרים למתכונת הישנה והטובה. נילי
-- וסרהולץ
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 18:07
 אשירה Posts: 4292
|
תודה על הכתבה ועוד יותר על הקישורים אליהם היא מפנה, בין השאר חיזוק לממתיק המבוסס על צמח הסטיביה המומלץ.
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 17:01
|
ספרי לי על כך אני נמצאת בהתמכרות הזו בשנה האחרונה...................
EFF כתב:
ג'אנק פוד ממכר כמו קוקאיןבשנה החולפת נערכו בארה"ב מספר מחקרים שבדקו את ההשפעה של מספר סוגי "ג'אנק פוד", כמו צ'יפס, עוגיות, ממתקים ודומיהם על המוח. נמצא ש"מזונות" אלו פוגעים במבנה ובתפקוד של המוח וגורמים להתמכרות, דומה לזו שמייצר הסם קוקאין. סירופ תירס, שכידוע מצוי בהרבה מזונות מתועשים, וכן חומרים כמו מונוסודיום גלוטמאט, שמני טרנס, מלח מזוקקוחומרי שימור כימיים המצויים במזונות המעובדים, כולם נמצאו פוגעים במוח, כפי שפוגע קוקאין. מחקר שנעשה במכון SRI בפלורידה בשנת 2010 מצא שאצל חולדות להן נתנו מזון מתועש כמו עוגות גבינה ועוגות קרם אחרות, נגרמו במוח שינויים זהים לאלו שנגרמים עקב התמכרות לסמים. במחקר נוסף, שנערך באוניברסיטת יוסטון בטקסס ובמכון מחקר אורגון, נמצא שצריכה ממושכת של ג'אנק פוד גורמת לירידה במרכז הערנות במוח. ובדומה לצריכת סמים, מי שמכור לג'אנק פוד זקוק לכמויות יותר ויותר גדולות על מנת להגיע בכל פעם לסיפוק. במחקר אחר דווחו החוקרים שלצריכת ג'אנק יש השפעה על רמות הדופמין במוח, בדומה להשפעה של סמים. כל אחת מהתמכרויות אלו גרמה לקולטני הדופמין להפחית את רגישותם ועל כן מכורים זקוקים לכמויות גדלות והולכות של החומר הממכר, כדי לקבל את אותה מידה של רגיעה. לאור נתונים אלו, האם זה מפתיע שמיליוני אנשים בעולם מכורים לג'אנק פוד?
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 16:03
 נינוש Posts: 1442
|
כתבה בוואלה בריאות על נזקי ההשמנה והתחלואה!!!! כאילו שלא ידענו!!!!
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/02/2012 15:20
 EFF Posts: 6417
|
ג'אנק פוד ממכר כמו קוקאין בשנה החולפת נערכו בארה"ב מספר מחקרים שבדקו את ההשפעה של מספר סוגי "ג'אנק פוד", כמו צ'יפס, עוגיות, ממתקים ודומיהם על המוח. נמצא ש"מזונות" אלו פוגעים במבנה ובתפקוד של המוח וגורמים להתמכרות, דומה לזו שמייצר הסם קוקאין.
סירופ תירס, שכידוע מצוי בהרבה מזונות מתועשים, וכן חומרים כמו מונוסודיום גלוטמאט, שמני טרנס, מלח מזוקקוחומרי שימור כימיים המצויים במזונות המעובדים, כולם נמצאו פוגעים במוח, כפי שפוגע קוקאין.
מחקר שנעשה במכון SRI בפלורידה בשנת 2010 מצא שאצל חולדות להן נתנו מזון מתועש כמו עוגות גבינה ועוגות קרם אחרות, נגרמו במוח שינויים זהים לאלו שנגרמים עקב התמכרות לסמים. במחקר נוסף, שנערך באוניברסיטת יוסטון בטקסס ובמכון מחקר אורגון, נמצא שצריכה ממושכת של ג'אנק פוד גורמת לירידה במרכז הערנות במוח. ובדומה לצריכת סמים, מי שמכור לג'אנק פוד זקוק לכמויות יותר ויותר גדולות על מנת להגיע בכל פעם לסיפוק.
במחקר אחר דווחו החוקרים שלצריכת ג'אנק יש השפעה על רמות הדופמין במוח, בדומה להשפעה של סמים. כל אחת מהתמכרויות אלו גרמה לקולטני הדופמין להפחית את רגישותם ועל כן מכורים זקוקים לכמויות גדלות והולכות של החומר הממכר, כדי לקבל את אותה מידה של רגיעה. לאור נתונים אלו, האם זה מפתיע שמיליוני אנשים בעולם מכורים לג'אנק פוד?
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|