13/02/2012 21:57
 EFF Posts: 6417
|
ממש לא מתאים למי שפרוסת עוגה אחת "שולחת" הזמנה מיידית לזו שאחריה ואחריה...ובריא זה בטח לא....
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 20:46
 הסמויה Posts: 2467
|
אתה כל כך צודק כמוני כמוך
|
|
+2
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 19:27
 222 Posts: 87
|
. . אני תומך בדיעה שיהיה קשה לעמוד בפיתוי, ושהסוכר מעורר מיד צורך לעוד מנת סוכר. שהרי אם הייתי יכול להסתפק בעוגיה קטנה לא הייתי חבר בפורום הזה... . .
|
|
+1
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 15:23
 1103 Posts: 5022
|
כל יום אנחנו נחשפים למחקרים חדשים ולדעות שונות שלפעמים אחת סותרת את השניה. כל גוף מגיב אחרת אך מה שבטוח שמסגרת האכילה שלנו הינה טובה מאוזנת משביעה והחשוב מכל,יש לה תוצאות עם קבלות. איש כטוב בעיניו יעשה. בהצלחה לכולנו בתהליך נילי
-- וסרהולץ
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 14:13
 יולי Posts: 754
|
היי, לדעתי מתוקים וסוכרים רק פותחים את הלוע לכל היום, במיוחד פחמימות פשוטות כמו שוקולד...אם הייתי אוכלת עוגת שוקולד כל יום בבוקר הייתי משמינה מנחת... לעומת זאת, ארוחת הבוקר שלנו דווקא כן גדולה ויפה השילוב המאוד מאוזן של 2 כפות קווקר שזה פחמימה מורכבת ומאוד משביעה עם תפוח שיש בו הרבה סיבים ויוגורט שזה חלבון בנוסף לקינמון שידוע שמוריד סוכר בדם...וקצת סוכרא לייט למתיקות זו ארוחה מאוזנת, בריאה, ואותי היא משביעה עד אחת וחצי בצהריים. גם מספקת תחושה של המתוק, אישית אני גם ממש אוהבת קינמון ובזכות זה אני שוב בתהליך של יריד ובארבעה שבועות ירדתי כבר 2.5 קילו. וסופסוף אני גם מתמידה בזה אז אני ממשיכה לראות ירידות. כמובן, שגם פתאום כל הג'ינסים שלי עולים עליי, הבגדים יושבים אחרת, אני מרגישה אחרת ויותר טוב, אני מתלבשת ומתאפרת בכיף ומתחילה לחזור לעצמי. עד פסח אני רוצה עוד לפחות 2.5 קילו לרדת וזה נראה לי דיי ריאלי ואז אני לאט לאט ארצה לסגור עוד 5 קילו ומבחינתי אז..אוליי עוד 2-3 כדי להיות קצת פחות מהיעד שלי. בעיקרון משקל היעד שלי הוא פחות 7.5 קילו שאני רוצה עוד לרדת..ומבחינתי אני מוכנה לרזות לאט בלי לחץ. מה שכן, השיטה עם התפוח והקווקר ממש מצילה אותי בגלל שלפני שהתחלתי איתה הייתי אוכלת לחם ותמיד הייתי מחפשת מה לנשנש , וככה היתי שותה יותר חלב, פתאום הייתי מוצאת את עצמי אוכלת עוד פרוסה של גבנ"צ 9%, סתם יוגורט לעיצוב האשיות, סתם קישוא לאותה המטרה..וכל זה בגלל שלחם, ואו חטיף יומי מתוק כמו חטיף בר סתמי על הבוקר היו פותחים לי את הלוע וכל הזמן הייתי במין סוג של אי שקט סביב האוכל. ברגע שהתחלתי עם התפוח והקווקר פשוט נרגעתי ואני פשוט אוכלת רק בארוחות, בלי רעב, בלי נשנושים ואני אפילו לא מתאמצת...זה פשוט בא ככה טבעי. ולדעתי- את המחקר עשו אנשים רזים שביניהם ובין דיאטה אין שום קשר. כמובן, אני מכבדת כל מחקר שיוצא, אבל לי אישית זה ממש לא מתאים ואני חושבת שזה רק פותח פתח לבלוס ממתקים כל היום. מסקנה- מזל שיש לנו את מירי והחוג שמלמד אותנו כל פעם משהו חדש. יום קסום, יולי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 13:51
 הסמויה Posts: 2467
|
גם לי זה לא מתאים
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 13:48
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
לי זה לא מתאים........
|
|
+1
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 12:02
 שאפתנית Posts: 8392
|
נשמע הזוי, הם לא יודעים שאסור לפרסם כאלה דברים כי זה נותן פתח ולגיטימציה לאנשים שמנמודים להמשיך ולזלול כל היום עוגות ופחמימות.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 11:36
 dany Posts: 19819
|
ממש לא מסכימה עם המסקנה שלהם, נכון שארוחת בוקר טובה זה מעולה אך בהחלט חשוב ממה שהיא מורכבת פחמימה מורכבת חלבון וירקות שתיה מה פתאום עוגות וכל מיני כאלו שפותחים תיאבון ולוע......... ולא נרגעים כל היום. מעניין לאחר שהם סיימו את תקופת המחקר מה עלה בגורלם???????????? בטח נשארו עם ארוחות בוקר רק של עוגות...................
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 11:19
 קרנושה Posts: 3420
|
שותפה שלי פה בעבודה רק אמרה לי שראתה את הכתבה, אמרתי לה שאין לי כל רצון לעשות ניסיון...כי הוא יהיה מר. בשבילנו זה לא נכון. לנו יש את הארוחת בוקר הכי טובה ומנצחת!
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/02/2012 11:14
 שאפתנית Posts: 8392
|
אני מצרפת לכן את המחקר החדש שפורסם הבוקר. אני רוצה לשמוע מה דעתכן. אני לא כל כך מתחברת למחקר הזה שלפיו אנשים שמנים שאכלו ארוחת בוקר של 600 קלוריות המורכבת מפחמימות היו שבעים יותר במהלך היום, ירדו במשקל ושמרו עליו ביתר קלות בהשוואה לקבוצה שאכלה 300 קלוריות בבוקר והרגישה רעב כל היום. למה לא הכניסו אותי לקבוצת המחקר ואז הם היו רואים שאם אני אוכלת 600 קלוריות לארוחת בוקר אני לא סותמת אל הלוע כל היום. אני בהחלט חושבת כמו מירי שלא ראוי להעיר מתים בבוקר ואם אנחנו מסתפקות ביוגורט ותפוח אז זה בהחלט מספיק. מחכה לקרוא את דעותיכן.
מחקר ישראלי: עוגה לארוחת בוקר מסייעת לדיאטה
בשורה משמחת למכורים לפחמימות ולמתוקים: מחקר שנערך בבי"ח וולפסון מצא כי דיאטה הכוללת ארוחת בוקר עתירת פחמימות וחלבונים מסייעת לרדת במשקל - ולשמור עליו. הסיבה: הפחמימות גורמות להפחתה ב"הורמון הרעב". החוקרת: "אכלו עוגת שוקולד בבוקר - ותשמרו על משקל נמוך לאורך זמן" ynet פורסם: 12.02.12, 12:39
לא מסוגלים להסתדר בלי פחמימות? זה דווקא טוב לדיאטה: מחקר חדש שבוצע במרכז הרפואי "וולפסון" בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב מצא כי דיאטה הכוללת ארוחת בוקר עתירת פחמימות וחלבונים מסייעת לירידה במשקל ובמניעת עלייה חוזרת במשקל. הסיבה: אכילת הפחמימות מסייעת להפחתת הרעב והחשק לאכול, על ידי ירידה ברמות ההורמון גרילין, הגורם לרעב.
"לרוב דיאטה גורמת להפחתה במשקל, אך מרבית האנשים לא מצליחים לשמור על הירידה הזו ובתוך זמן קצר הם חוזרים למצב של השמנת יתר", מסבירה פרופ' דניאלה יעקובוביץ', רופאה בכירה במרפאת הסוכרת במרכז הרפואי וולפסון שעמדה בראש צוות החוקרים. "הירידה במשקל גורמת במקביל לעלייה בתחושת הרעב, לתשוקה לפחמימות ולעלייה של ההורמון גרילין, ההורמון האחראי על תחושת הרעב. אך ארוחת בוקר עתירת חלבונים ופחמימות מסייעת בהפחתת ההורמון, וכתוצאה מכך במניעת עלייה חוזרת במשקל. דרך זו מסייעת לאנשים לשמור על משקלם הנמוך לאורך זמן".
במסגרת המחקר נבדקו 193 נשים וגברים בעלי משקל יתר, שאינם פעילים גופנית ואינם חולי סוכרת, בגילאי 40 עד 50. משתתפי המחקר אכלו בכל יום כמות זהה של קלוריות: הנשים – 1,400 ליום, הגברים – 1,600 ליום. ההבדל בין קבוצות המחקר היה בחלוקה של הקלוריות: קבוצה אחת קיבלה דיאטה דלה בפחמימות, שכללה ארוחת בוקר בת 300 קלוריות, ואילו הקבוצה השנייה קיבלה דיאטה שכללה 600 קלוריות בארוחת הבוקר, שהייתה עשירה בפחמימות ובחלבונים ואף כללה קינוח - שוקולד או גלידה.
שתי הקבוצות הפחיתו באופן משביע רצון במשקלם, ובאופן דומה, עד השבוע ה-16. ההבדל היחיד שנמצא בשלב זה היה בכך שהקבוצה הראשונה סיפרה כי היא חשה רעב לאורך כל התקופה, ואילו הקבוצה השנייה ציינה שהיא חשה בשובע, למרות הדיאטה. בשבוע ה-16 משתתפי המחקר שוחררו והתבקשו להמשיך להקפיד על הדיאטה שלהם לבדם. בשלב זה, הקבוצה שאכלה את ארוחת הבוקר העשירה בפחמימות ובחלבונים המשיכה לרדת במשקל, ואילו הקבוצה שאכלה ארוחת בוקר קטנה – החלה לעלות במשקל.
"המטרה הכי חשובה בדיאטה היא למנוע רעב ותשוקה לפחמימות ולמתוקים", אומרת פרופ' יעקובוביץ’. "זה מאפשר לאדם שעושה את הדיאטה להמשיך אותה כחלק מאורח החיים שלו - ולא רק לתקופה מוגבלת".
"כבר לפני יותר מאלף שנים אמר הרמב"ם כי אדם בריא צריך לאכול ארוחת בוקר גדולה", מוסיף ד"ר חוליו וינשטין, מנהל מרפאת הסוכרת ב"וולפסון". "העבודה שלנו מוכיחה שאכילה של חלבונים ופחמימות בארוחת הבוקר גורמת להשפעה מתמשכת לאורך כל היום, ובכך מסייעת בשימור של דיאטה ברת-קיימא".
"באמצעות ארוחת בוקר עשירה ניתן לסייע לאנשים הסובלים מעודף משקל לרדת במשקלם ולשמור על כך", מדגיש ד"ר מונה בועז, ראש היחידה לאפידמיולוגיה ומחקר ב"וולפסון". "'שיטת התגמול', של אכילת מתוקים בבוקר, מורידה את התשוקה לאכול מתוקים לאורך היום, ודבר זה מאפשר לאנשים להתמודד עם הדיאטה לאורך זמן ממושך".
edited by שאפתנית on 2/13/2012
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|