הפוך לדף הבית   |   שלח לחבר
דיאטה – מירי בלקין

דיאטה און ליין
Skip Navigation Links

דיאטה אינדקס פורומים | דיאטה עם מירי בלקין :: פורומים


כינוי


סיסמא
הרשמה | שכחתי סיסמא

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » מחקר שקראתי על הדינמיקה של הרעב והשובע...

על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
29/01/2012 08:41

 רייצ'ל
רייצ'ל
Posts: 1323
תודה אפי על השיתוף
תמיד טוב ללמוד עוד משהו
רייצ'ל
0 קישור קבוע (Permalink)
29/01/2012 06:46

 שאפתנית
שאפתנית
Posts: 8392
תודה אפי, תמיד כייף ללמוד משהו חדש.
0 קישור קבוע (Permalink)
29/01/2012 05:01

 אקורדיאון
אקורדיאון
Posts: 16382
תודה רבה.
0 קישור קבוע (Permalink)
29/01/2012 00:46

 המורה
המורה
Posts: 374
תודה
זה מסביר הכל!
כמה אני אוהבת מתוק מתוק מתוק
0 קישור קבוע (Permalink)
28/01/2012 23:28

 יולי
יולי
Posts: 754
היי,
מעניין מאוד היה לקרוא את המחקר.
נהניתי לקרוא.
לילה טוב,
יולי
0 קישור קבוע (Permalink)
28/01/2012 22:13

 EFF
EFF
Posts: 6417
מה מרתיע במשקה דיאטטי
מחקרים נוספים שהתפרסמו בעשור האחרון מדגישים את ההשפעות של הכימיקלים במזונות על המוח. למשל, פעמים רבות מוחנו יוצר תחושה של רעב, שובע והנאה מאוכל בלי להסתמך על חושינו, אלא רק על סמך החומרים שנספגו בו. מחקר שנערך במרכז הרפואי של אוניברסיטת דיוק בצפון קרוליינה משער שמערכת הסקת המסקנות הזאת היא האחראית לכך שאנשים אינם אוהבים מזון דל קלוריות.
החוקרים גידלו עכברי מעבדה שחסרים את היכולת לחוש טעם מתוק. הם השקו את העכברים האלה במי סוכר, ואף על פי שלא היתה לעכברים דרך להבדיל בטעמים, הם החלו להעדיף את מי הסוכר.
לפי השערת החוקרים, הדבר מלמד על מערכת פידבקים שקיימת בין הקיבה והמוח, ושבאמצעותה המוח לומד על כמות הקלוריות שנצרכה, בלי קשר לטעם, למרקם ולמסה של האוכל. אם מנגנון דומה קיים אצל בני אדם, ייתכן שהוא זה שגורם לאנשים לטעון שהם יודעים להבדיל בין גרסה דלת קלוריות של מזון ומשקה לבין המקור, גם כאשר מבחני טעם מעלים כי אין כל הבדל. לאחר האכילה, המוח מגלה כי קיבל רק חלק זעום מהקלוריות שציפה לקבל, ופעילות מרכזי העונג בו נחלשת. מבחן הטעם אולי הוליך אותנו שולל, אבל בסופו של דבר אנחנו נהנים פחות.
"זו גם הסיבה שהכל טעים כאשר אתה רעב", אומר וונק. "נוירוני המוח שאחראים על פקעיות הטעם בלשון פעילים יותר בעת רעב. . זאת הסיבה שבגללה כאשר אתה רעב מאוד הכול טעים, ואם תאכל את אותה מנה כשאתה פחות רעב, תירשם במוח הנאה קטנה יותר. זאת הסיבה שהמנות הראשונות במסעדה הן המושקעות והטעימות ביותר. כשחושבים על זה, כל מבנה הגסטרונומיה האנושית התפתח מתוך המכניזם הזה: מנות ראשונות שהשפים משקיעים בהן את נשמתם, מנה עיקרית שמהווה בסיס תזונתי וכמעט תמיד תהיה פחות מוצלחת, ולסיום משהו מלא בסוכר כדי להותיר תחושת אופוריה והתרגעות. מכאן גם מגיעה ההמלצה לאכול לאט כדי לשבוע. תן למוח ליהנות ולקבל איתות שהגוף הוזן, ואז, כאשר מרכזי ההנאה ייחלשו, אתה תשתוקק אל האוכל פחות. כדי לאכול פחות ולרדת במשקל צריך, בשיא ההנאה מהארוחה, לדעת שהמוח שלך מהתל בך, להחליט שלא תיתן לו, ולאכול לאט לאט".
0 קישור קבוע (Permalink)

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » מחקר שקראתי על הדינמיקה של הרעב והשובע...




כל הזכויות באתר זה שמורות למירי בלקין (B Diet), מומחית לדיאטה, מנחת קבוצות הרזיה.
מירי בלקין, בעלת שיטת דיאטה ייחודית אשר מסייעת לילדים, נוער ומבוגרים לרדת במשקל.  תקנון

מירי בלקין
 

דיאטה
אודות
עשו את זה
שומרי משקל
מן התקשורת
 
מידע שימושי
 

הרזיה
לרדת במשקל
פורום דיאטה
מחשבון קלוריות
טבלת קלוריות
 
מתכונים ותפריטים

מתכונים דיאטטיים
פורום מתכונים
תפריט דיאטה
תזונה נכונה
שאלות נפוצות בדיאטה
סוגי דיאטות

סוגי דיאטה
דיאטת אטקינס
דיאטת כרוב
דיאטה און ליין
דיאטה מהירה
 
קישורים שימושיים

מכתבי תודה
מהעתונות
סרטונים
 דוחות שותפים
שיווק ותחזוקה
דיאטה עם מירי בלקין- ברוכים הבאים לאתר של מירי בלקין. תוכנית הדיאטה של מירי בלקין באינטרנט- עכשיו במבצע הכרות ללקוחות חדשים!