17/01/2012 23:54
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
יקירתי החכמה ההרצאה השבועית היא על גבולות, בתהליך ההרזיה, ושם גם נכנס הנושא של גבולות לילדים.....גם בנושא תזונה נכונה. לילה טוב אוהבת מירי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 23:37
 EFF Posts: 6417
|
אני ממש מסכימה איתך. אני רואה את ההבדל אפילו אצלי במשפחה. יש לי 2 ילדים בוגרים נשואים עם ילדים משלהם,ואחד צעיר בן זקונים אשר הגידול שלו התנהל באמת באוירה אחרת ובצורה שונה,ויש לי בהחלט את הרושם שהוא מחפש את הקל, הנוח, המיידי....
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 22:48
 קרולין Posts: 6651
|
קווין יקרה, יופי של פוסט כל מילה שווה ז ה ב ! תמשיכי להתמיד בתהליך ולהצליח. לילה טוב קרולין
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 15:22
 דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
לצערנו הדבר נכון ואני אומרת כול הזמן לבעלי מתלוננים על החינוך אך בפועל אף אחד לא מרים כפפה ולא עושים שום דבר יש זוכיות הילד שבדרך נשכחו הזכויות של ההורה והמורה כו בכל דבר בחיים צריך לאזן בהכל..
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 13:19
 אייריס Posts: 3744
|
כל כך צודקת. מסכימה איתך לגמרי. יום מוצלח
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 12:49
 dany Posts: 19819
|
מאחלת לך להצליח עם תומריקו גם להיות רכה אך גם לדעת לשים גבולות ולדרוש ממנו ככל שהוא מתבגר. בהצלחה
מיכל שרון כתב:
דני את צודקת במאה אחוז! אני כל הזמן מזכירה לעצמי שאני צריכה לבדוק בכל דבר שאני עושה מה המניע? אם אני סתם מפצה על רגשי אשמה שלי? אם זה באמת נחוץ? מה הערכים והגבולות שעומדים מאחורי הבחירות החינוכיות שלי?
ואני מאוד מקווה להצליח במבחן הזמן..
quote=dany]את ממש צודקת ואני רואה בהחלט שינוי מהותי בסגנון גידול הילדים היום לבין מה שהיה שאני גדלתי או אפילו שגידלתי את ילדי, אותי גידלו בהמון קשיחות למרות שהיית נכדה שגדלה בבית סבתא, פינוק ממש לא היה, לא שהיה חסר משהו אך לא היה בשפע ולא בזבזו ולא זרקו, וכל דבר היה מחושב . ולעיתים היו גם עונשים שממש לא מקובלים היום בלשון המעטה!!!!!!!!!! אני את הילדים כבר חינכתי יותר ברכות , אך לעומת מה שקורה היום, הילד עוד לא אומר פיפס...... וגם יש לו הכל, ואם לא ???? שומו שמיים. באמת חבל כי כלים לחיים הם כל כך חשובים, ולאחר מכן שהם חסרים זו נכות אמיתית.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 11:48
 מיכל שרון Posts: 1318
|
דני את צודקת במאה אחוז! אני כל הזמן מזכירה לעצמי שאני צריכה לבדוק בכל דבר שאני עושה מה המניע? אם אני סתם מפצה על רגשי אשמה שלי? אם זה באמת נחוץ? מה הערכים והגבולות שעומדים מאחורי הבחירות החינוכיות שלי?
ואני מאוד מקווה להצליח במבחן הזמן..
quote=dany]את ממש צודקת ואני רואה בהחלט שינוי מהותי בסגנון גידול הילדים היום לבין מה שהיה שאני גדלתי או אפילו שגידלתי את ילדי, אותי גידלו בהמון קשיחות למרות שהיית נכדה שגדלה בבית סבתא, פינוק ממש לא היה, לא שהיה חסר משהו אך לא היה בשפע ולא בזבזו ולא זרקו, וכל דבר היה מחושב . ולעיתים היו גם עונשים שממש לא מקובלים היום בלשון המעטה!!!!!!!!!! אני את הילדים כבר חינכתי יותר ברכות , אך לעומת מה שקורה היום, הילד עוד לא אומר פיפס...... וגם יש לו הכל, ואם לא ???? שומו שמיים. באמת חבל כי כלים לחיים הם כל כך חשובים, ולאחר מכן שהם חסרים זו נכות אמיתית.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 11:31
 dany Posts: 19819
|
את ממש צודקת ואני רואה בהחלט שינוי מהותי בסגנון גידול הילדים היום לבין מה שהיה שאני גדלתי או אפילו שגידלתי את ילדי, אותי גידלו בהמון קשיחות למרות שהיית נכדה שגדלה בבית סבתא, פינוק ממש לא היה, לא שהיה חסר משהו אך לא היה בשפע ולא בזבזו ולא זרקו, וכל דבר היה מחושב . ולעיתים היו גם עונשים שממש לא מקובלים היום בלשון המעטה!!!!!!!!!! אני את הילדים כבר חינכתי יותר ברכות , אך לעומת מה שקורה היום, הילד עוד לא אומר פיפס...... וגם יש לו הכל, ואם לא ???? שומו שמיים. באמת חבל כי כלים לחיים הם כל כך חשובים, ולאחר מכן שהם חסרים זו נכות אמיתית.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 11:19
 דרך המלך Posts: 5707
|
גם אני מצטרפת ומסכימה בהחלט לכתוב...
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 11:17
 מיכל שרון Posts: 1318
|
אני מאוד מסכימה עם כל מילה.. פוסט נכון ואמיתי מאוד!
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
17/01/2012 10:36
 queen Posts: 77
|
רציתי לשתף אתכן, אני משתתפת פעם בשבוע בסדנת הורים (בסגנון אדלר). יש לי בנות מקסימות וטפו טפו אין תלונות אבל הסדנא היא קודם כל להפגש עם אמהות אחרות ולשמוע וגם לקבל רעיונות איך להתמודד עם מצבי יומיום "מטרידים" (וכולנו יודעים שיש כאלה בשפע) לפעמים חוסר שיתוף פעולה לפעמים דווקא וכו. דברים שכל הורה ממוצע חווה. אחד הדברים עליו מדברת המדריכה הם כמה העולם המערבי הולך והופך את ילדינו לבלתי כשירים להתמודד. כל הזמן לתת ולתת ולעשות במקומם וחלילה שלא יתאכזבו ושלא ייעצבו. ילדים לא נדרשים לתת יד בבית לעזור ולהבין את ההורים. אנו ההורים מפנים את זמננו עבורם, משתדלים ונותנים להם כ"כ הרבה, הרבה פעמים על חשבוננו - על חשבון הזמן הפרטי שלנו, איכות החיים שלנו וכו. כל קושי מוגדר כחוסר יכולת או לקות כלשהיא במקום לתת לילד כלים להתמודד עם הקשיים שלו אנחנו מקבעים אותו במקום אין פה כוונה לא לתת לילד אלא הכוננה לא לגונן יותר מדי, יש ללמד ילדים להתמודד עם המציאות. שלפעמים מתאכזבים, לפעמים לא מקבלים מה שרוצים ותמיד צריכים לתת כתף ולהיות מועילים ולא "פרזיטים" וחשוב להתאמץ כדי להשיג דברים. חלק מהתופעה הזו לדעתי, גם מביאה אנשים לחפש את הדרכים הקלות לרזות. התרגלנו כ"כ לאינסטנט, שיעשו בשבילנו, לא להתאמץ, וחלילה לא לנסות ולהכשל- אז באמת שומו שמיים העולם חרב. אני כמובן מתייחסת גם לעצמי, גם אני צריכה לעשות עבודה לא להתאכזב מעצמי כ"כ כשאני "נופלת" למתוקים, לדעת לקום ולהמשיך!!! לא להרגיש שעולמי חרב אחרי עליה במשקל. אז שיהיה לכולנו בהצלחה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|