04/12/2011 05:32
 דרך המלך Posts: 5707
|
איריס שמחה שנהנת מהפרשת חלה זאת בהחלט חוויה מדהימה... דני את אלופה!! איזה הסבר הבאת כאן... כל הכבוד!! שבוע נפלא סיגל
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/12/2011 05:30
 dany Posts: 19819
|
יקירותי רק בכייף אני מחפשת לכן הסברים ופירושים ופשוט עושה העתק והדבק , גם אני עד שלא שמעתי לראשונה בחיי את המושג הזה ממש לאחרונה לא היה לי מושג על מה מדובר ואני חיה עם משפחה דתית למעלה מ-40 שנה מעולם לא הזכירו מושג זה. אז כמו שאתן אומרות מעולם לא מאוחר ללמוד.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
03/12/2011 16:12
 1103 Posts: 5022
|
דני יקירתי תודה על ההסבר המפורט מכל מלמדי השכלתי כל הכבוד נילי
-- וסרהולץ
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
03/12/2011 15:01
 מיכל שרון Posts: 1318
|
וואו דני תודה.. איזה הסבר מעניין.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
03/12/2011 08:22
 אקורדיאון Posts: 16382
|
דנושה כל הכבוד על ההסבר המלומד.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
03/12/2011 05:32
 dany Posts: 19819
|
הפרשת חלהערב שבת, טרום שקיעה, השמים צבועים כעת במערבולות של כחול ואדום, השמש השוקעת עוטה מסגרות זהובות לענני הנוצה המשייטים שם למעלה. ריח החלות הקלועות הנחות, זהובות ומתוקות תחת לכיסוי הלבן וממתינות גם הן למלאכי השרת שיכנסו מבעד לדלת וישרו את ברכתם על הבית גם לשבוע שיבוא עלינו לטובה. הפרשת חלה - מאיפה הגיעה אלינו החלה?בזמן שבית המקדש היה קיים, לכוהנים המשרתים בו ניתנו כ"ד מתנות כהונה, היות ומסרו את עצמם לעבודת המקדש ולא היה בידם זמן לדאוג לפרנסתם. מתנת כהונה אחת ומיוחדת נמסרה בידי נשות העם היהודי, והיא מתנת חלה, או כפי שאנו קוראות לה בימינו -"הפרשת חלה ". מצווה זו, מלבד היותה מיוחדת לנשים, היא מצווה חביבה במיוחד היות והייתה המצווה הראשונה שניתנה לעם ישראל כשנכנסו לארץ: "בבואכם אל הארץ אשר אני מביא אתכם שמה... ראשית עריסותיכם חלה תרימו תרומה..." (במדבר, ט"ו/י"ט) ומכאן מקור השם "חלה"- שפירושו בפסוק הוא כמות קטנה המופרשת מהעיסה, בעצם הפרשת חלה מתקיימת בכל סוג של עיסה ולא רק כשאנו אופות חלות, אך השם הזה הועתק ומשמש כיום ככינוי ללחם המיוחד לשבת. היות ומצוות הפרשת חלה היא מצווה מהתורה, הורו חכמינו להמשיך לקיימה גם בימינו, כשבית המקדש אינו קיים, וכיום את החלה המופרשת מן העיסה שורפים. כמו כן- מצוות הפרשת חלה היא מצווה התלויה בארץ מצווה המתקיימת אך ורק בגבולות ארץ ישראל. סגולות הפרשת חלההפרשת חלה - מה משמעותה בשבילנו, הנשים ?מצוות הפרשת חלה מאז ומתמיד הייתה אחת משלוש מצוות שיוחדו לנשים בעם, האחרות הן הדלקת נרות ושמירת נידה. עוד מימי קדם, מזמנה של שרה אמנו, ידועה מצוות הפרשת חלה כמשרה ברכה בבית, שעל שרה נאמר שבכל ימיה הייתה הברכה שרויה בעיסה. גם כיום מצווה זו היא חזקה ורבת כוח להגן ולשמור על נשים, לא לחינם הולכות ורבות הנשים אשר מקפידות לקיים מצוות הפרשת חלה בזמן ההיריון כדי לזכות לשמירה בשעת הלידה. זמן הפרשת חלה הוא שעת רצון ונשים רבות מתפללות ומבקשות בזמן ההפרשה על זיווגים הגונים, על בריאות, על הצלחה ועל שמירה בכלל. ישנן נשים הנוהגות גם לתת צדקה לפני הפרשת חלה. אז איך עושים את זה?לאחר שהרחבנו במעלתה של מצוות הפרשת חלה, נעבור לחלק המעשי: חלה מופרשת בברכה אך ורק מעיסה העשויה מאחד מחמשת מיני דגן (חיטה, שעורה, כוסמת, שיפון ושיבולת שועל) אותם לשים באחד משבעה סוגי נוזלים שסימנם י"ד שח"ט ד"ם (יין, דבש, שמן, חלב, טל, דם ומים) לכן, אם ברצונכן לאפות עוגה שבצקה נילוש במי פירות- תוכלנה לבצע הפרשת חלה בלא ברכה. במידה ואתן מכינות בצק המעורב בשני סוגי קמחים- אחד מחמשת מיני דגן והשני לא- אם טעם הדגן יורגש במאפה- תוכלנה להפריש חלה בברכה.הפרשת חלה בברכה יכולה להיעשות מעיסה שמשקלה לפחות 1600 גרם. העיסה המופרשת היא בשיעור של 30 גרם.זמן ההפרשה הוא לאחר לישת הבצק בנוזלים ולפני האפייה. אם שכחת להפריש חלה לפני האפייה, ניתן להניח לאחר האפייה את כל המאפים זה בצד זה, לכסות כדי לאחד אותם ולהפריש חלה.תהליך ההפרשה: מניחים את הבצק לפנינו. יש נשים שמקפידות ליטול ידיהן (בלי ברכה) לפני הפרשת חלה. (כאן הזמן להתפלל ולבקש בקשות)מברכים את הברכה:בָּרוּךְ אַתָּה יְיָ אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו, וְצִיוָּנוּ לְהַפְרִישׁ חַלָּה [יש המוסיפים: מִן הָעִיסָה]. (אשכנזים)
בָּרוּךְ אַתָּה יְיָ אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, אֲשֶׁר קִדְּשָׁנוּ בְּמִצְוֹתָיו, וְצִיוָּנוּ לְהַפְרִישׁ חַלָּה תְרוּמָה. (ספרדים)
מפרישים חתיכה קטנה מן הבצק, אוחזים אותה ואומרים: "הרי זו חלה". את החלה המופרשת ניתן לשרוף בתנור או לעטפה בשתי עטיפות ולהשליכה לפח.
מיכל שרון כתב:
איריס לי יש שאלה.. לא תגובה.. מה זה הפרשת חלה? לכבוד מי ומה? ובנוגע לדיאטה.. אכן מהביס הראשון הסיפור הזה היה גמור, מהרגע שטועמים אנחנו גמורים! ברור שהיה עדיף לא להתחיל בכלל, אבל אנחנו לא רזים, לא צדיקים, לא מושלמים, אנחנו שמנמודים! אוהבי אוכלים. ואכן זו אהבה מכל הלב. חצי הכוס המלאה היא שעד שלב מסויים הצלחת להתאפק ולהישמר ורק על זה מגיע לך שאפו. להבא תדעי טוב יותר ולא תעשי את שגיאת הביס הראשון. זה מצחיק שזה אחד הדברים שהכי שגורים בפיה של מירי.. לא להתחיל עם הביס הראשון הזה, אבל כמה כוחות נפש נדרשים לשמנמוד אחד מול ביס אחד.. לא קלה היא , לא קלה דרכנו... אבל בסוף נהיה רזות!!!
כבר אכלת יקירתי, את הנעשה אין להשיב אז קחי את זה בקלות וסלחנות, תשמרי לפי השיטה מהרגע כמו צדיקה והכל יהיה בסדר.
שבת שלום (: edited by מיכל שרון on 12/3/2011
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
03/12/2011 04:48
 אקורדיאון Posts: 16382
|
והבוקר את חוזרת לשיגרה בלי למה ומדוע שהרי זוהי דרכנו. בהצלחה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
03/12/2011 02:07
 מיכל שרון Posts: 1318
|
איריס לי יש שאלה.. לא תגובה.. מה זה הפרשת חלה? לכבוד מי ומה? ובנוגע לדיאטה.. אכן מהביס הראשון הסיפור הזה היה גמור, מהרגע שטועמים אנחנו גמורים! ברור שהיה עדיף לא להתחיל בכלל, אבל אנחנו לא רזים, לא צדיקים, לא מושלמים, אנחנו שמנמודים! אוהבי אוכלים. ואכן זו אהבה מכל הלב. חצי הכוס המלאה היא שעד שלב מסויים הצלחת להתאפק ולהישמר ורק על זה מגיע לך שאפו. להבא תדעי טוב יותר ולא תעשי את שגיאת הביס הראשון. זה מצחיק שזה אחד הדברים שהכי שגורים בפיה של מירי.. לא להתחיל עם הביס הראשון הזה, אבל כמה כוחות נפש נדרשים לשמנמוד אחד מול ביס אחד.. לא קלה היא , לא קלה דרכנו... אבל בסוף נהיה רזות!!!
כבר אכלת יקירתי, את הנעשה אין להשיב אז קחי את זה בקלות וסלחנות, תשמרי לפי השיטה מהרגע כמו צדיקה והכל יהיה בסדר.
שבת שלום (: edited by מיכל שרון on 12/3/2011
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/12/2011 12:46
 בלונדה.... Posts: 3603
|
איריס טעמת קצת לא נורא! תחשבי כמה לא טעמת! ויצאת גדולה!!!! עד יום שני הכל יהיה בסדר.. שבת שלום
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/12/2011 11:24
 tal_f Posts: 900
|
אכן זה קשה.. במיוחד כשמתחילים מהראשון... לקנות פרורים ולהתחיל מחדש לישמור.. כי אין לנו ברירה אחרת
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/12/2011 10:16
 dany Posts: 19819
|
לא קל להיות חשופים לכל כך הרבה פיתויים וסכנות. כל הכבוד על ההתאפקות
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/12/2011 08:46
 קרולין Posts: 6651
|
אייריס יקרה, ההשתדלות שלך המודעות וההתמדה בתהליך הם המפתח להצלחה. בטוחה שעד השקילה בהנחה שחזרת לשיטה הכל יהיה לך בסדר. שבת שלום ומבורך ובשליטה קרולין
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/12/2011 08:43
 אייריס Posts: 3744
|
בוקר טוב יקירותיי לסופש' נעים וחמים. אתמול הייתי בהפרשת חלה אצל חברה והצלחתי להתגבר על כל המטעמים שהוגשו פשטידות למיניהן רביולי וסלטים טובים אכלתי רק מהסלט היווני , אבל !!!!!!!!!!! אז הגיעו הקינוחים וכאן התעלפתי נגעתי וחטאתי אמנם לא הרבה אבל ביסים פה ופה ופה ושם גם ואז ברחתי הביתה בלי לגעת בחלה החמה והטעימה שהפיצה ריח מדהים. מהיום ועד שני לשקילה מקווה שהכל ירד חזרה ונקווה לטוב. שבת שלום חברות ונשיבוקים
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|