11/12/2011 04:56
 dany Posts: 19819
|
[font=Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif]קולורבי שייך למשפחת המצליבים, משפחה הכוללת גם כרוב, לפת, ברוקולי, רוקט, ארגולה, כרוב ניצנים ועוד. ירקות ממשפחה זו נחשבים כמונעים סרטן, שכן הם מכילים סולפוראן ואינדול-3-קרבינול, הראשון נוגד חימצון ("אנטי אוקסידנט") והשני בעל השפעה על האסטרוגן, השפעה שמגינה בפני סרטן השד. להפחתת הסיכון לסרטן מומלץ לאכול לפחות 3 מנות ירקות ממשפחת המצליבים בשבוע. הקולורבי מהווה גם מקור מצויין לויטמין C ולסיבים תזונתיים. [/font] [font=Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif]ב100 גרם קולורבי לא מבושל יש 27 קלוריות, 1.7 גרם חלבון ו 6.2 גרם פחמימות. [/font] [font=Arial, Helvetica, Verdana, sans-serif]אני משתמשת בשני קולורבים לשבוע אחד מכניסה למרק ירקות חצי מרסקת וחצי קוביות ואכן טעמו הוא כתפוח אדמה במרק, ואת השני אני מכניסה קוביות לגיבץ'.[/font]
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
10/12/2011 16:37
 בצקיסטית בגמילה Posts: 389
|
קולורבי הוא ירק שורש, ששווה 100 קלוריות. לכן לא כדאי לאכול יותר מ-1 ביום. אכן לדעתי הוא מאוד טעים ומתקתק. כשהוא חי הוא עושה קצת גזים, אבל במרק או בתנור כאנטיפסטי, או בחמין - זה בפירוש נותן תחושה של תפוח אדמה. תעשי טובה נשממי - תעבירי את המתכון לפורום מתכונים כדי שגם אנחנו נהנה :-)
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/12/2011 15:34
 רבקה Posts: 8411
|
שמילוליה ודובוניתה כייף שאתן כאן איתנו יקירותי ♥♥♥ כל זמן שאנחנו מדברות על ירקות ולא פחמימות רווח נקי שלנו
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/12/2011 14:58
 שמנה במיל' Posts: 1
|
אני מעדיפה מתכונים עם ברוקולי, גם טוב לדיאטה וגם בריא ומזין
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
29/06/2010 23:09
 דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
אכן קולורבי טעים חי מבושל ואפוי נסי זה ממש מעדן בתאבון
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
29/06/2010 20:14
 dany Posts: 19819
|
יאמי...שתפי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
29/06/2010 18:18
 שמילוליה Posts: 19
|
בזמנו הכנתי מרק ירקות עם קולורבי וממש יש תחושה שאוכלים תפוח אדמה. עכשיו ממש מתבשל לו תבשיל שהכנתי עם כרוב + רצועות שוורמה הודו וחתיכות קולורבי . אני בטוחה שיהיה טעים ומשביע...
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|