12/09/2011 22:13
 1103 Posts: 5022
|
יולי יקרה הגיע הזמן להכניס תמונה כדי שנוכל להביט לתוך עיניך היפות. נילי
-- וסרהולץ
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2011 21:21
 דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
יישר כוח יולי אכן בעזרת מירי לומדים המון בהצלחה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/09/2011 19:53
 יולי Posts: 754
|
תודה רבה לכל המגיבות וכמובן למירי שבלעדיה שום דבר מהלמידה וההתמדה כמובן לא היה מתרחש. אני ממש שמחה בכל פעם מחדש שיש את המסגרת הזו של מירי בלקין ואת החוג המדהים ולאכול נכון (רוב הזמן, לפחות) זה עניין של בחירה בכל יום מחדש. יום מקסים, יולי edited by יולי on 9/12/2011
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2011 12:05
 dany Posts: 19819
|
גם לי זה נשמע הרבה יותר הגיוני.
תהליך של הבנה מתוך העשיה ולא מתוך הטעות.
שרה כתב:
בוקר טוב לבנות הפורום היקרות, שבוע דבש לכולם! אני מצרפת לדיון את הידוע לי על המושג ניסוי ותהייה או תעייה? לי הביטוי הזה מוכר מהקונטקסט החינוכי בחינוך, בעיקר של הגיל הרך, מתיחסים ללמידה האיטואיטיבית כניסוי ותהייה, אני מנסה, תוהה, ממשיך... הצלחתי יופי! למדתי משהו חדש. במקרה השני, חוזרים ומנסים. וזו דרך ללמוד לא רק בגיל הרך, כל החיים ובכל גיל. בהצלחה לכולם בכל הלמידות כולן!
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2011 12:01
 tal_f Posts: 900
|
אכן פוסט מהדהים.. כולנו צריכות לזכור ליישם , לתרגל ולהתמיד ... זו המהות לדעתי..
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2011 10:18
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
יולי יקרה תודה על הפוסט המדהים הכי חשוב שאת במודעות גדולה ולומדת כל הזמן.....להקשיב לגוף זה כלל ראשון בתורה ...... את נחשבת בעיני לסיפור גדול של הצלחה והתמדה תמשיכי כך אוהבת מירי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2011 09:56
 שרה Posts: 111
|
ולך יולי תודה רבה על השיתוף. פוסט נהדר ואמיתי שדיבר אלי ביותר.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2011 09:53
 שרה Posts: 111
|
בוקר טוב לבנות הפורום היקרות, שבוע דבש לכולם! אני מצרפת לדיון את הידוע לי על המושג ניסוי ותהייה או תעייה? לי הביטוי הזה מוכר מהקונטקסט החינוכי בחינוך, בעיקר של הגיל הרך, מתיחסים ללמידה האיטואיטיבית כניסוי ותהייה, אני מנסה, תוהה, ממשיך... הצלחתי יופי! למדתי משהו חדש. במקרה השני, חוזרים ומנסים. וזו דרך ללמוד לא רק בגיל הרך, כל החיים ובכל גיל. בהצלחה לכולם בכל הלמידות כולן!
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2011 08:27
 אשירה Posts: 4292
|
כמוני כמוך, אלא שכל זמן שהשתמשתי בביטוי זה בדיבור זה לא ממש היה משנה. אתמול כאשר רציתי לכתוב פתאום נתקעתי, ואז פניתי לאינטרנט ויש הרבה לינקים לביטוי, הרוב גורסים ניסוי וטעייה אבל יש גם כאלה שמאפשרים את האופציה השניה. לצורך גילוי נאות אינני יודעת מה האקדמיה ללשון העברית גורסת כי לא חפרתי כל כך עמוק, אבל כאשר הבנתי שאף אחת מהגירסאות אינה פסולה בחרתי בזאת שערבה יותר לאוזניי. נשיקות. dany כתב:
אשירה אין לך מושג לאיזו דלת התפרצת עכשיו. אני שנים כתבתי וחשבתי שזה ניסוי ותהייה, כאילו אתה עושה ניסוי ועכשיו אתה תוהה האם הצליח להשיג את מטרתו. והייתי בטוחה שכך אומרים. ובזמן האחרון בכל מקום נתקלתי בכתוב וטעייה... כלומר אתה מנסה וטועה ואז מתקן. כך שלמעשה אני עדיין לא יודעת באמת מה הביטוי הנכון. נתקלתי בו לראשונה (כך אני זוכרת) בלימודים בטלויזיה החינוכית שלימדו שיעורי מדע שהילדים שלי היו קטנים קטנים היתה מורה נפלאה שכרגע שמה נשמט מזכרוני והיא הלכה לעולמה לפני שנה כמדומני, היא ערכה כל מיני ניסויים כמו עם הרעם והברק ועוד כאלו...... ולדעתי אז היה כתוב תהייה. אז את ממש קלעת בול למחשבותי. אשירה כתב: dany כתב: יולי מתוקה אכן כפי שאשירה כתבה התורה על רגל אחת, התמדה, ניסוי וטעייה, הבנות, הכרה של הגוף שלך. וגם לי ארוחת הבוקר של שתי פרוסות לחם עם קוטג' ירקות וכוס שתיה חמה הכי הכי הכי טעים בעולם. אני מאמינה שאם את מתמידה בכל אשר אמרת בסופו של עניין תראי גם ירידה במשקל. וכל הכבוד כל כך שאת מתמידה!!!!!!!!!!!!!!!  סתם בשביל השליטה בנבכי השפה העברית, שאותה אני מאוד אוהבת, ולא כהערה או ביקורת, תהיתי איך כותבים ניסוי ותהייה או ניסוי וטעייה, ומסתבר ששתי האפשרויות תופסות, כמובן שלכל אחת מהן משמעות שונה , אבל לצורך העניין אפשר להשתמש בשתיהן. שבת שלום,
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2011 06:57
 שאפתנית Posts: 8392
|
יולי בוקר טוב. את כל כך צודקת שארוחת הבוקר (ועוד הרבה דברים) הם מאוד אינדווידואלים ומה שמתאים לנו לא תמיד מתאים לאחרים ולכן אם התפוח פותח לך את הלוע אז תשארי עם הלחם בבוקר ותהני מכל ביס.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/09/2011 05:14
|
אשירה אין לך מושג לאיזו דלת התפרצת עכשיו. אני שנים כתבתי וחשבתי שזה ניסוי ותהייה, כאילו אתה עושה ניסוי ועכשיו אתה תוהה האם הצליח להשיג את מטרתו. והייתי בטוחה שכך אומרים. ובזמן האחרון בכל מקום נתקלתי בכתוב וטעייה... כלומר אתה מנסה וטועה ואז מתקן. כך שלמעשה אני עדיין לא יודעת באמת מה הביטוי הנכון. נתקלתי בו לראשונה (כך אני זוכרת) בלימודים בטלויזיה החינוכית שלימדו שיעורי מדע שהילדים שלי היו קטנים קטנים היתה מורה נפלאה שכרגע שמה נשמט מזכרוני והיא הלכה לעולמה לפני שנה כמדומני, היא ערכה כל מיני ניסויים כמו עם הרעם והברק ועוד כאלו...... ולדעתי אז היה כתוב תהייה. אז את ממש קלעת בול למחשבותי.
אשירה כתב:
dany כתב: יולי מתוקה אכן כפי שאשירה כתבה התורה על רגל אחת, התמדה, ניסוי וטעייה, הבנות, הכרה של הגוף שלך. וגם לי ארוחת הבוקר של שתי פרוסות לחם עם קוטג' ירקות וכוס שתיה חמה הכי הכי הכי טעים בעולם. אני מאמינה שאם את מתמידה בכל אשר אמרת בסופו של עניין תראי גם ירידה במשקל. וכל הכבוד כל כך שאת מתמידה!!!!!!!!!!!!!!!  סתם בשביל השליטה בנבכי השפה העברית, שאותה אני מאוד אוהבת, ולא כהערה או ביקורת, תהיתי איך כותבים ניסוי ותהייה או ניסוי וטעייה, ומסתבר ששתי האפשרויות תופסות, כמובן שלכל אחת מהן משמעות שונה , אבל לצורך העניין אפשר להשתמש בשתיהן. שבת שלום,
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
10/09/2011 13:36
|
dany כתב:
יולי מתוקה אכן כפי שאשירה כתבה התורה על רגל אחת, התמדה, ניסוי וטעייה, הבנות, הכרה של הגוף שלך. וגם לי ארוחת הבוקר של שתי פרוסות לחם עם קוטג' ירקות וכוס שתיה חמה הכי הכי הכי טעים בעולם. אני מאמינה שאם את מתמידה בכל אשר אמרת בסופו של עניין תראי גם ירידה במשקל. וכל הכבוד כל כך שאת מתמידה!!!!!!!!!!!!!!! 
סתם בשביל השליטה בנבכי השפה העברית, שאותה אני מאוד אוהבת, ולא כהערה או ביקורת, תהיתי איך כותבים ניסוי ותהייה או ניסוי וטעייה, ומסתבר ששתי האפשרויות תופסות, כמובן שלכל אחת מהן משמעות שונה , אבל לצורך העניין אפשר להשתמש בשתיהן. שבת שלום,
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
10/09/2011 12:42
|
יולי מתוקה אכן כפי שאשירה כתבה התורה על רגל אחת, התמדה, ניסוי וטעייה, הבנות, הכרה של הגוף שלך. וגם לי ארוחת הבוקר של שתי פרוסות לחם עם קוטג' ירקות וכוס שתיה חמה הכי הכי הכי טעים בעולם. אני מאמינה שאם את מתמידה בכל אשר אמרת בסופו של עניין תראי גם ירידה במשקל. וכל הכבוד כל כך שאת מתמידה!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
10/09/2011 11:06
|
יולי יקרה, נהנתי מאוד לקרוא את הפוסט שלך שהוא לדעתי כל התורה על רגל אחת. יש בו התמדה, הפנמה, גמישות, הרבה עבודה עצמית, ניסוי ותהייה ובעיקר מודעות, והתוצאה של כל אלה היא הצלחה נהדרת שאת מתחזקת לאורך זמן. הדבקות במסגרת, שלגביה אין לך היסוסים כל שנה מחדש, היא לדעתי אחד מסודות ההצלחה. ואגב, לגבי ארוחת הבוקר גם אני ניסיתי את האופציה של מירי וזה פתח לי את התיאבון,אז יש לי את הארוחה הקטנה שלי שמאפשרת לי להתחיל את היום ברוגע. שבת שלום והמשך הצלחה לך,
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
10/09/2011 09:13
 יולי Posts: 754
|
היי, התעוררתי ממש מוקדם עם כאב בטן קטן ומרגיז...טוב, לפחות רק כאב קטן..זה צרות קטנות. אני ממש בשליטה באכילה בזמן האחרון, עדיין לא רואה את זה על המשקל, אבל אני אסירת תודה על זה שלפני חודש ירדתי קילו שלם (בפעמיים, כל פעם חצי) ומאז אני על המקום, ככה חודש..עכשיו התחלתי לבשל חלק מהדברים כולל חביתה עם תרסיס שמן במקום כף או 2 שמן, ועם הזמן אני בטוחה שזה ייתן תוצאות. אני גם המון זמן לא שותה דיאט בקביעות , כלומר, ממש לעיתים נדירות, בסופי שבוע ולא אצלי בבית. אם זה בארוחים ואפילו אז אני משתדלת מים, קפה או תה צמחים, אני מרגישה שהחוג של מירי מעלה אותי כיתה ,כך שמו שיאצק תמיד נופל וקם (זוכרים, מישהו את זהו זה המיתולוגית?) כך גם אני, וכל פעם חוזרת למסגרת אבל מבפנים, כי אני מגיעה כל שבוע , נשקלת, ומתמידה. וזה בעיניי סוד הצלחה . גם לפני שבועיים חידשתי כרטיס זהב לעוד שנה וזה משהו שכל כך ברור לי כל שנה מחדש שאני עושה, למרות שאני כאילו מוותרת על אכילה של מאכלים שמנים , ואני משלמת כסף אבל זה שווה כל שקל ואני חושבת שמזל שאף פעם לא התלבטתי אם לחדש או לא. תראו, אני מאמינה ששווה להתמיד בתור ביטוח כנגד השמנה, אז גם אם אני יציבה, ולא ככ מרזה כל הזמן אני עדין במצה טוב כי אני אחרי ירידה גדולה חייבת רק איזה 3-5 קילו לרדת (יכולה גם קצת יותר, אבל קשה לי מאוד מאוד להיות ממש רזה אמיתית כי..אני אוהבת לאכול ואני גם לפעמים יוצאת למסעדות ואוכלת שם בריא טעים ומגוון, ואני לא רוצה לוותר על יציאות, ועדיין אני בצמידות נורמליות של בגדים ונראית טוב לדעתי, אבל כן הייתי רוצה להוריד את הביטנונת הקטנה שלי כי זה כמו לחמנייה קטנה כזאת לא קשורה לכלום, מין צמיגון קטן, וזה תזכורת בשבילי תמיד להגיע לחוגים, תמיד להישקל, ושלא לעולם חוסן, כי הייתי פעם 30 יותר..והיא הייה לא ביטנונת אלא בטן ענקית, שהגעתי הייתי ממש גדולה, והיום אני שמנמונת קצת אבל נראית ומרגישה טוב ויכולה לקנות בגדים במידות רגילות 42-44 ועוד 5 קילו זה 40-42 ...תלוי בפירמה. וחולצות אני מידה 2-3 כי בחולצות אני דיי קטנה, הבעייה הקטנה שלי היא באגן הים התיכון..אז ייקח כמה שייקח, אני פה וגם זה ייצטמק לו. אגב, שמתי לב שארוחת בוקר קטנה מחזיקה אותי יותר מארוחת בוקר גדולה (אני מתכוונת ההבדל בין סנדוויץ אחד לשניים, מלחם קל ומלא ,,לא ארוחות בוקר קונטיננטליות...זה לא בבית סיפרי...ואצלי לחם קל משביע ודווקא המתוק של התפוח פותח לי תיאבון יותר (אני חושבת שזה מאוד אינדיבידואלי) , אני חושבת שזה המון ניסוי וטעייה כי אני עם ראש פתוח ומנסה לפעמים לשנות ותמיד חוזרת לסנדוויץ של הבוקר.. יום טוב, ושבת נפלאה, יולי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|