|
על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
15/08/2011 14:50
 שאפתנית Posts: 8392
|
תודה אפילה על ההארה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
14/08/2011 12:21
 חיה'לה Posts: 885
|
היי אפי, באמת מרתק, אך האם לא הייתה במקור שקראת שום התייחסות של הרמב"ם לסוכרים שגלומים בפרות? שהרי זו הבעיה העיקרית... כל טוב, חיה בא
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
14/08/2011 12:01
 EFF Posts: 6417
|
[font=Arial, Arial, David, 'Courier New']להתייחס לגמרי למה שיש למירי לומר בנושא הפירות. אני יוצאת דופן לחלוטין מאחר ואינני אוכלת פירות בכלל..(לא אוהבת את רובם,ואלו שאני אוהבת לא מתאימים לנו..)
הרמב"ם פותח את משנתו אודות הפירות באמירה שפירות טריים יוצרים לחות בגוף, כמו גם מזג רע והם החומר שממנו מגיע הקדחת (בקדחת הכוונה למחלות החום השונות). הוא אף מביא סיפור מפיו של גלנוס (הרופא הרומאי הידוע בן המאה השנייה), בו הוא מספר כי בילדותו היה חולה בקדחות רבות, עד שאביו אמר לו להפסיק לאכול פירות. ואכן כשהפסיק לאכול פירות, הקדחות פסקו. [/font][font=Arial, Arial, David, 'Courier New'] [/font]אחרי שהוא שולל את כל הפירות, הרמב"ם מתחיל לתת יוצאים מן הכלל בתנאים מסוימים:אבטיח אפשר לאכול בתחילת היום, לבד (ללא תוספות) על בטן ריקה.אם אוכלים פירות בתחילת היום על בטן ריקה, כדאי לאכול נענע לאחר מכן, כדי לסייע למערכת העיכול.התאנים והענבים הם הטובים ביותר לעיכול מבין כל הפירות ואילו האפרסקים והמשמשים הם המזיקים.פירות יבשים טובים לבריאות.חשוב לאכול פירות בשלים ולא בוסריים. באופן כללי, מסביר הרמב"ם, יש לאכול פירות לבד ללא מאכלים אחרים, ולא להכניס אחריהם מאכל אחר עד שהם יוצאים מהקיבה. גם מדענים מתקופות מאוחרות יותר מצאו הגיון בהוראה זו של הרמב"ם וגילו שמבין המזונות הטבעיים, הפירות הם המזון שמתעכל הכי מהר ובצורה מלאה במערכת העיכול האנושית. לכן, אם נאכל אותם אחרי מאכל שמתעכל לאט יותר, כמו לחם או בשר, ייווצר פקק תנועה במערכת העיכול שיגרום לעיכול לקוי של הפירות, לתסיסתם וליצירת גזים. הרמב"ם מרחיב וטוען שיש לאכול על-פי סדר העיכול: החל מהמזון שמתעכל בצורה המהירה ביותר ועד לזה שמתעכל באופן האיטי ביותר. edited by EFF on 8/14/2011
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
|
|