|
על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
06/08/2011 07:35
 מיכל שרון Posts: 1318
|
הי ריבה, כולן כתבו לך יפה ונכון על ההתמודדות עם העומס הרב בחייך אז נשאר לי רק להוסיף הצעות אופרטיביות לשאלתך בדבר האוכל. קודם כל זה הפשטידות נטולות הפחמימות שמצילות אותי בערבים. לוקח גג חצי שעה להכין אותן ואז מכניסים לתנור, שמים טיימר וביי! תכיני מראש כמות גדולה ופשטידה כזו יכולה להחזיק שבוע שלם.. חמה או קרה, בתוך פלפל, כתוספת לסלט.. מה שמתאים לפי הלחץ מסביב. דבר שני סלטים - אני תמיד מכינה מראש שתיים או שלוש קופסאות טאפרוור עם כל הסלט חתוך ללא תבלון ושוב ככה זה יכול להחזיק יום יומיים במקרר ולחסוך זמן חיתוך. לגבי הבישולים היותר רציניים... בתקופות של עומס אני פשוט נוסעת לקייטרינג מעולה שקרוב לבית, קונה חזות עוף מוכנים בתבלון עדין ומקפיאה במנות. חוץ מזה יש תמיד במקרר ביצים קשות מוכנות מראש וגבינות ופלפלים לרוב.
שיהיה המון בהצלחה ושבוע טוב
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/08/2011 07:03
 dany Posts: 19819
|
חנה יקרה ברכות לשמחה שבדרך. ואכן גם אני מאמינה גדולה בדרך האמצע. שתיהיה לך שבת נפלאה רגועה ושקטה. אמן
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
06/08/2011 05:08
 אשירה Posts: 4292
|
חנה יקרה, יש הרבה מה ללמוד ממך, ההפנמה ויישום הדברים, כי כולנו הרי כל כך מבינות טוב הכל, אבל ברגע שזה מגיע לכלל ביצוע פתאום נעלם ונגוז כל הידע. לכן חשוב להזכיר לעצמנו שוב ושוב את הדברים, כדי שיחדרו, אצל כל אחת בקצב שלה, ברגע מסויים פתאום משתלשל האסימון, אם זה מהפחד, עדיף ממודעות, או סתם איזו הערה או הארה. גם אפשרות הבחירה ניתנת לנו, כדברייך, ואת כל כך יפה בוחרת בטוב לך, ויודעת לתת מעצמך גם לאחרים. בריאות שלמה ושבת נפלאה לך ולמשפחתך,
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/08/2011 22:32
 חיוך מהלב Posts: 1125
|
שבת שלום לכולן, כמובן שאני למדתי ולומדת ממירי. קודם כל תני לעצמך את המקום שמגיע לך וזה נכון לכולנו. אני נותנת לעצמי את המקום הראוי ואם אין כוח, שום דבר לא בורח. אם לא יוצא לעשות משהו לא נורא. כך אני מסתכלת על הדברים. צרכים שלנו הם לאכול נכון ובזמן ולתת לעצמנו גם את הזמן הראוי לאכול לאט ובכוונה מלאה. כך גם האוכל מתעכל יותר טוב ולא רעבים. אי אפשר לבלוע את כל העולם בבת אחת. כל אחת מאיתנו עושה דברים למען אחרים, בני משפחה ואפילו זרים, כולנו עוסקים בעבודה כזו או אחרת אבל תודה לאל יש לי אפשרות לבחור כמה ומתי אעבוד וזו ברכה גדולה ועל כך אני מודה לקב"ה. כי אני רוצה לחלוק עימכם. כלתי שיש לה תאומות בנות 15 חודש בהריון שוב, (לא כל כך מתוכנן) אך מתנה מבורא עולם. כך שהיא לא מרגישה טוב וזקוקה לעזרה. אני רק רוצה להיות בריאה מאה אחוז ולעזור לשניהם לה ולבני והתאומות סיינה ואמילי המקסימות נכדותינו. כל תינוק חדש מביא עימו את המזל ואת הברכה ונקווה רק שההריון יעבור בשלום והכל יהיה בסדר. אך עלינו להיות קשובות לגופנו ולצרכים שלו. וכל העצות שנתתן לריבה כמובן טובות לכל אחד ואחת מאיתנו שמגזימה בשטח אחד בחיים. כל דבר צריך לבוא במידה הנכונה וכדברי רמב"ם דרך האמצע היא הדרך הנכונה והטובה לכל אחת מאיתנו. הבה נשכיל לעשות כל דבר במידה נכונה לנו ולאחרים וכך כולנו נצא נשכרות. באהבה גדולה ושבת שלווה ונפלאה לכולנו מחנה
-- hs
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/08/2011 22:11
 tal_f Posts: 900
|
את אישה מדהימה. תתחזקי כך תוכלי לעזור יותר. אם את מרוקנת איך תוכלי להעניק. חשוב בצעדים קטנים להשקיע בעצמך .
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/08/2011 19:19
|
תודה יקירה ותמיד מוכנה לעזור מכל הלב
ריבל'ה כתב:
דני יקירתי, את כה צודקת, וכה תומכת, ואת מדהימה. כאשר אדם במירוץ החיים, בנתינה הבלתי פוסקת מתוך הרגשת שליחות ומחוייבות, קשה לעצור לבד. צריך מישהו מבחוץ. אני מודה לך מאוד, את כה יודעת להכיל את השני בהבנה פנימית, שזה נדיר. תדעי, יקירתי, שכל מה שאת אומרת לי, חשוב לי שמישהו יגיד לי מבחוץ: עצרי, עצרי, עצרי, עשי סדר בנתינה שלך.... לבני משפחתי וחברותיי, קשה להם לעשות זאת, כי הם שומעים ויודעים מלקוחות על הניסים העצומים שהם עוברים אצלי, והם רגשית איתי בתוך השליחות, ומנסים לעזור לי בבית הרבה. תודה יקירה. אשמח תמיד לעצות חמות ואוהבות ממך, גם באישי. באהבה אליך ריבל'ה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/08/2011 19:15
 אשירה Posts: 4292
|
ריבהלה יקרה, אני קוראת את דברייך ומרגישה שכל פועלך הוא מעצם מהותך. את באמת אישה צדיקה וחוננת ביכולת לעזור לאחרים ובמיוחד בתשוקה שאינה מרפה ממך כל הזמן לעשייה למען הזולת. אני בטוחה שאת זוכה לתגמול על מעשייך, יחד עם זאת קחי לעצמך גם זמן וגם פסקי זמן מידי פעם כדי למלא מצברים וכדי לטפל בעצמך. שתהיה לך שבת מבורכת,
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/08/2011 11:32
 ריבל'ה Posts: 266
|
דני יקירתי, את כה צודקת, וכה תומכת, ואת מדהימה. כאשר אדם במירוץ החיים, בנתינה הבלתי פוסקת מתוך הרגשת שליחות ומחוייבות, קשה לעצור לבד. צריך מישהו מבחוץ. אני מודה לך מאוד, את כה יודעת להכיל את השני בהבנה פנימית, שזה נדיר. תדעי, יקירתי, שכל מה שאת אומרת לי, חשוב לי שמישהו יגיד לי מבחוץ: עצרי, עצרי, עצרי, עשי סדר בנתינה שלך.... לבני משפחתי וחברותיי, קשה להם לעשות זאת, כי הם שומעים ויודעים מלקוחות על הניסים העצומים שהם עוברים אצלי, והם רגשית איתי בתוך השליחות, ומנסים לעזור לי בבית הרבה. תודה יקירה. אשמח תמיד לעצות חמות ואוהבות ממך, גם באישי. באהבה אליך ריבל'ה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/08/2011 06:02
|
יקירה אכן את אשה נדירה ונפש גדולה , אך את חייבת לדאוג לעצמך שאם לא כן לא תוכלי לדאוג לאחרים, ואוכל זה בסיסי אדם לא יכול להתקיים ללא מזון. את חייבת לעשות לך סדר יום כזה שגם את האוכל תוכלי להכניס בצורה שפויה לסדר היום. שהרי אם תפלי מהרגליים לא תוכלי לא לעזור למטופליך ובוודאי לא להיות בריאה וחסונה. מקווה שתדעי לעשות את הארגון הנכון על מנת שתוכלי להמשיך ולהעניק מכוחותיך. תודה על השיתוף הכן מאחלת לך שבת שלום ומנוחה. מכל הלב דני
ריבל'ה כתב:
אתן כל כך צודקות יקירות, קרולין ושאפתנית, ורבקה - כל מילה נכונה. רציתי להתייחס לדברים שלך דני יקרה. תאמיני לי שגם תפילה אני חוטפת, לא מספיקה אפילו להתפלל ממש כמה דקות ביום ( אישה לא חייבת רק בברכות השחר - 2 דקות, ותפילת 18 אחת ביום- זה לוקח 5 דקות) אני מרגישה אתכן כמו משפחה, כל כך חשוב לי לרזות, וחברותי שכמעט כולן רזות לא יבינו את הצורך הזה, לכן אני פתוחה אליכן עד היסוד. אני חייבת לעצור את המירוץ, וקשה לי.... בעיקר עם בנות צעירות שבאות אלי לטיפול רגשי עקב טראומות רגשיות, מישהי שאמא שלה נפטרה בגיל צעיר , אבא שלה התחתן פעמיים והתגרש היתה בפנימיות, והגיעה אלי שבורה ביאוש נורא, לחלוטין. מישהי שעברה תאונת דרכים קשה, שיצאה בנס, והטראומה גרמה לה לפחד ליסוע בכבישים, מישהי שעומדת להינשא, ופתאום עברה טראומה אישית קשה ונכנסה לחרדה, מצוקה, וחוסר יכולת לתפקד בכלל, וכו' וכו' , כל מיני מקרים שהלב שלי נמס כשהן מגיעות אלי, בעיקר הצעירות (גיל 16-22), מכל המגזרים חילוני, דתי , חרדי, יש לי ב"ה הצלחות מדהימות בעזרת הד', ואנשים פשוט ממליצים עלי, תוך מספר פגישות מבחורה שבורה יוצאת ממני, בחורה חדשה, עוצמתית, מליאת שמחה, מאושרת, כמה זה מרגש אותי,. יש תקופות שהפניות עצומות, אחת אחרי השניה, יש תקופות יותר שקטות עכשיו אני בתקופה של המון טיפולים, והן כמו בנות שלי, מתקשרות, משתפות, מתייעצות, חוץ מהטיפול אני נותנת להן תמיכה גם בטלפון, ואני גם מוכרת מוצרי ריפוי, ויש לי לקוחות קבועים קשה לי להגיד לא, המשפחה שלי כל כך תומכים ומבינים, כשהם רואים את מכתבי התודה והמתנות בגמר הטיפולים, שהצלתי נשמה מחיי גיהינום, זה עושה להם המון שמחה והתרגשות. הבת שלי בת 24 (יפיפיה בשידוכים), היחידה שמגיעה מעבודתה ב5 אחה"צ, כל השאר מגיעים ב10 בלילה, והיא רואה את המטופלות באות ויוצאות מהטיפול והן משתפות אותה במה שעובר עליהן, והיא אומרת לי - אמא, זה מצווה גדולה איך את מצילה אותן, והיא עוזרת לי המון בבית, ועם מוצרי הריפוי, מתוך תמיכה לעבודתי. אני לא מספיקה להכין אוכל, והיא המתוקה מכינה לכולנו לערב ארוחה חמה, לא תמיד יש לה כח, אבל משתדלת. ואני מרגישה שליחות לעזור לאנשים. ועכשיו אני בתקופה של עומס טיפולים. בבוקר תמיד הטלפון שלי מנותק, ואני חייבת ללמוד לנתק גם בצהרים - שעה-שעתיים וגם בערב. זה קשה לי, האמיני לי דני מתוקה, קשה לי מאוד, כשמישהי פתאום מתקשרת ואומרת לי, הבת שלי בת 13 במצב קשה, בבקשה תקבלי אותי היום , בבקשה. האמת היא, כשהייתי במצב בריאותי רגיל - הייתי עומדת בעומס, עמדת ביותר מזה. בגלל שאני שנה אחרי התאוששות מהמחלה, אני צריכה יותר שינה ומנוחה. כל משפט של אהבה שלכן, נותן לי כח, תדעו. ממש, הביחד הזה - הוא עצום. איך כל אחת מתייחסת לנקודת התורפה או חיזוק של השניה. ממש אוהבת אתכן, אתן מקסימות. ריבל'ה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/08/2011 04:34
 אקורדיאון Posts: 16382
|
ריבלה כפי שנאמר כאן את חייבת גם לעצמך שהרי זה מה שנקרא גול עצמי ,בעומס ולחץ ללא רגע זמן לעצמך כל הסיכויים להגיע לאפיסת כוחות ואז מה יהיה עם כל אלה שזקוקים לך? שלא נדבר עלייך. את חייבת לערוך סדר יום מחודש ובאשר לדיאטה באמת אין צורך בבישולים גדולים ואני אישית מבשלת לי לשבוע ימים כמו פשטידה או שתיים,ירקות מבושלים וכו ,בוקר וערב יש בשפע ללא בישול. בהצלחה רבה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/08/2011 23:48
|
אתן כל כך צודקות יקירות, קרולין ושאפתנית, ורבקה - כל מילה נכונה. רציתי להתייחס לדברים שלך דני יקרה. תאמיני לי שגם תפילה אני חוטפת, לא מספיקה אפילו להתפלל ממש כמה דקות ביום ( אישה לא חייבת רק בברכות השחר - 2 דקות, ותפילת 18 אחת ביום- זה לוקח 5 דקות) אני מרגישה אתכן כמו משפחה, כל כך חשוב לי לרזות, וחברותי שכמעט כולן רזות לא יבינו את הצורך הזה, לכן אני פתוחה אליכן עד היסוד. אני חייבת לעצור את המירוץ, וקשה לי.... בעיקר עם בנות צעירות שבאות אלי לטיפול רגשי עקב טראומות רגשיות, מישהי שאמא שלה נפטרה בגיל צעיר , אבא שלה התחתן פעמיים והתגרש היתה בפנימיות, והגיעה אלי שבורה ביאוש נורא, לחלוטין. מישהי שעברה תאונת דרכים קשה, שיצאה בנס, והטראומה גרמה לה לפחד ליסוע בכבישים, מישהי שעומדת להינשא, ופתאום עברה טראומה אישית קשה ונכנסה לחרדה, מצוקה, וחוסר יכולת לתפקד בכלל, וכו' וכו' , כל מיני מקרים שהלב שלי נמס כשהן מגיעות אלי, בעיקר הצעירות (גיל 16-22), מכל המגזרים חילוני, דתי , חרדי, יש לי ב"ה הצלחות מדהימות בעזרת הד', ואנשים פשוט ממליצים עלי, תוך מספר פגישות מבחורה שבורה יוצאת ממני, בחורה חדשה, עוצמתית, מליאת שמחה, מאושרת, כמה זה מרגש אותי,. יש תקופות שהפניות עצומות, אחת אחרי השניה, יש תקופות יותר שקטות עכשיו אני בתקופה של המון טיפולים, והן כמו בנות שלי, מתקשרות, משתפות, מתייעצות, חוץ מהטיפול אני נותנת להן תמיכה גם בטלפון, ואני גם מוכרת מוצרי ריפוי, ויש לי לקוחות קבועים קשה לי להגיד לא, המשפחה שלי כל כך תומכים ומבינים, כשהם רואים את מכתבי התודה והמתנות בגמר הטיפולים, שהצלתי נשמה מחיי גיהינום, זה עושה להם המון שמחה והתרגשות. הבת שלי בת 24 (יפיפיה בשידוכים), היחידה שמגיעה מעבודתה ב5 אחה"צ, כל השאר מגיעים ב10 בלילה, והיא רואה את המטופלות באות ויוצאות מהטיפול והן משתפות אותה במה שעובר עליהן, והיא אומרת לי - אמא, זה מצווה גדולה איך את מצילה אותן, והיא עוזרת לי המון בבית, ועם מוצרי הריפוי, מתוך תמיכה לעבודתי. אני לא מספיקה להכין אוכל, והיא המתוקה מכינה לכולנו לערב ארוחה חמה, לא תמיד יש לה כח, אבל משתדלת. ואני מרגישה שליחות לעזור לאנשים. ועכשיו אני בתקופה של עומס טיפולים. בבוקר תמיד הטלפון שלי מנותק, ואני חייבת ללמוד לנתק גם בצהרים - שעה-שעתיים וגם בערב. זה קשה לי, האמיני לי דני מתוקה, קשה לי מאוד, כשמישהי פתאום מתקשרת ואומרת לי, הבת שלי בת 13 במצב קשה, בבקשה תקבלי אותי היום , בבקשה. האמת היא, כשהייתי במצב בריאותי רגיל - הייתי עומדת בעומס, עמדת ביותר מזה. בגלל שאני שנה אחרי התאוששות מהמחלה, אני צריכה יותר שינה ומנוחה. כל משפט של אהבה שלכן, נותן לי כח, תדעו. ממש, הביחד הזה - הוא עצום. איך כל אחת מתייחסת לנקודת התורפה או חיזוק של השניה. ממש אוהבת אתכן, אתן מקסימות. ריבל'ה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/08/2011 18:26
 קרולין Posts: 6651
|
ריבל'ה יקירתי, עכשיו קיץ ואפשר לאכול מצויין גם בלי שעות של מטבח ובישול, דגים, חזה עוף בתנור או במחבת פסים עם סלטים טובים וטריים....בפורום מתכונים יש מגוון רחב של אפשרויות כנסי = שווה מאד. בנוסף, עומססססססססס זה חלק מחיינו וחובה להשתדל לאזן עומסים...כי באמת באמת בסוף: אם אין אני לי מי לי ??!! שיהיה לך ים של הצלחה בתהליך ובהכלללללללללל. אחלה סופ"ש. נשיקות קרולין.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/08/2011 17:29
|
ריבה יקירה אני פונה אליך כרגע כאל אשה דתיה , כפי שיש לך פנאי לתפילה כך צריך להיות לך פנאי לריבה ולצרכיה הבסיסיים ואוכל זה בפירוש צורך בסיסי........... ושמרתם לנפשותיכם.......... אז א. בוקר מעולה............ צהריים אפשר סלט גדול של הרבה עלים עם לימון ושמן זית ולידו מנה יפה של חזה עוף על מחבת של סטייקים אני רק מורחת את חזה העוף בחרדל ומניחה אותו על המחבת וצורבת אותו היטב...... אפשר לבשל כמה תפוחי אדמה בקליפה מראש ולחמם בתנור בתוך ניר כסף ולסיום כוס תה צמחים חם ובערב טונה עם קוטג' בתוך פלפל אדום ............ בתיאבון ובבקשה שמרי על עצמך
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/08/2011 15:25
 שאפתנית Posts: 8392
|
ריבלה את מציינת סדר יום לא רק עמוס במיוחד אלא לחוץ במיוחד ואת חייבת לפנות זמן לעצמך אחרת את לא תחזיקי מעמד. זה מטורף מה שאת מתארת ואי אפשר להמשיך כך לאורך זמן. את חייבת לעבוד לפי סדר עדיפות וכמובן להכניס לעדיפות ראשונה את עצמך. המשוואה פשוטה, אם לא תכיני לעצמך אוכל, תשבי לאכול בנחת אזי הדיאטה לא תצליח. את חייבת לדאוג לעצמך ולא רק לסביבה אז תאטי בבקשה ותכניסי את עצמך למשוואה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/08/2011 14:50
|
איזה משפט מדהים - רבקלה, את מיוחדת , חבל על הזמן. נמציא על זה פזמון.... זה אחלה רעיון. תודה, ושוב תודה. באהבה אליך ריבל'ה חיזקת אותי, נשמה יקרה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/08/2011 14:48
 רבקה Posts: 8411
|
ריבל'ה כתב:
את צודקת רבקה יקרה. אני חייבת לעצור, לעשות הפסקה, חייבת, לנתק טלפונים, ופשוט לדאוג רק לעצמי.
כמו שנאמר "אם אין אני לי מי לי " או לחילופין "אם אין אני לי מירי לי" אם תתרגלי לזאת כבר חצי עבודה נעשתה שולחת לך חיזוק מכל הלב
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/08/2011 14:46
|
את צודקת רבקה יקרה. אני חייבת לעצור, לעשות הפסקה, חייבת, לנתק טלפונים, ופשוט לדאוג רק לעצמי.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/08/2011 14:38
 רבקה Posts: 8411
|
ריב'לה את חייבת לעצמך עם כל הלחץ למצוא פרק זמן קצר בשעות הצהריים ולשבת ולאכול ארוחת צהרים חמה ומזינה כדי שתחזיק אותך להמשך היום ותאמיני לי ההתעסקות היא קצרה וכדאית חזה עוף מתובל במחבת העבה עם תוספת של פחמימה וסלט קציצות , פעם בשבוע שניצל פריך וטעים פעם פשטידה חלבית שלא מזיק פעם בשבוע בלי בשר ובערב קליל ומזין כדוגמת ה"פיתה מפלפלים אדומים" ובתוכם כל דבר שעולה ברעיונך וכשהנפש שבעה העבודה מתנהלת כסדרה המון הצלחה והמון רעיונות קלילים בפורום מתכונים כמובן את השתייה אנחנו לא שוכחים ♥♥♥♥
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/08/2011 14:27
|
בנות יקרות. כל כך מחזק לשמוע מכל סיפור של הצלחה, פירגון ועידוד הדדי. אני מאוד אוהבת את התוכנית דיאטה של מירי, מאוזנת בריאה., ההרצאות נותנות המון כח. ואני משתדלת ליישם בכל יכולתי. אבל החיים שלי מאוד עמוסים - בבחינה של "אני עייפה, עמוסה, אבל מרוצה", יש לי ב"ה חיים מלאי תוכן, עשירים בעשייה, משפחה תומכת ונפלאה, חברות מדהימות. אבל בתוך עומס חיי - אין לי זמן לבשל ולהכין אוכל דיאטתי, בבוקר אני אוכלת סלט ירקות, לחם נבוט קצת טונה,. ואח"כ המירוץ עם הזמן, נקיון וסידור הבית (הקליניקה שלי בבית), טיפול בלקוחות, תמיכה טלפונית, ייעוץ טלפוני, הכנת מוצרי ריפוי ללקוחות, וכו' וכו' - לא אעמיס עליכן, מי שלא יודעת, אני יועצת לריפוי רגשי, וגם פיסי בשיטות טיפול ייחודיות, והעומס אדיר, עד שעה 10.00 בלילה - ואז בני המשפחה כל אחד חוזר מעיסוקיו ולימודיו, עד 11 בלילה אני עם המשפחה, ואח"כ עד 1 בלילה, אלף ואחד דברים, לגמור ולסדר - אימלים לענות עליהם, תוכניות למחר, וכו' וכו'. ואני גם מוסרת הרצאות, סדנאות, מעבירה שיעורים בתחומים שונים, גם בחיזוק רוחני. החופש שיצאתי היה רק בבחינת חדר מיון - מהיר, דחוף, אני זקוקה לחופשה של חודש בחו"ל, להתנתק מהכל, כרגע לא יכולה יש לי התחייבויות כלפי הרבה לקוחות. אשמח לכל עצה ורעיון, איך לשלב אוכל דיאטתי מהיר הכנה, בתוך תוכנית יום עמוסה???
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
|
|