23/07/2011 07:49
 אשירה Posts: 4292
|
מיכל יקרה, אני מדמיינת לי אותך יושבת וצופה בכל המתרחש סביבך במפגש ואת מבינה באיזה מקום טוב את נמצאת ובזכותך גם תומר הקטן. אני יכולה לתת לך טיפ קטן מהנכד של אחותי שגם שמו תומר, היום הוא בן שנתיים וקצת. מאחר ואנו נפגשים איתם בארוחות יום שישי היה לי העונג לצפות בהתפתחותו הקולינרית, וממש התפעלתי איך מהרגע שהוא החל לאכול מוצקים כל מאכל שהיה על השולחן וניתן היה למעיכה נכנס לפיו וזה כלל בעיקר הרבה ירקות והוא מצידו שמח והתרגל לטעמים שלהם, בטח לא דברים מתוקים. כאשר הוא כבר ידע לשבת נתנו לו מקום כבוד כמו כל אחד ליד השולחן עם כסא הגבהה מיוחד המולבש על כסא רגיל. היום הוא כבר "גדול" אבל ההרגלים הוטמעו בו מהתחלה ופשוט תענוג לשבת איתו ליד השולחן ולראות איך הוא אוכל. רק לאחרונה הוא שם לב שיש גם קינוחים בסוף הארוחה ולא מוכן לוותר גם על המתוק אבל הכל במידה. לא ציינתי אבל הוא ילד רזה אנרגטי ומפותח בצורה בלתי רגילה ובטוח חלק מזה הוא בזכות תזונה בריאה והרגלים טובים. כמו שאני מכירה אותך, וזה רק מכתיבתך, אני בטוחה שצפויות לבנך רק חוויות טובות בכל תחום ובעיקר באוכל. תודה לך שאת משתפת אותנו בחוויותייך ומאפשרת גם לבנות גילי לחזור מעט אחורה ולשחזר את חוויותינו אנו.
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
23/07/2011 03:12
 דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
מעניין לדעת ומעניין לקרוא את נק' המבט שהוחלפו כאן ואכן כולנו בעד תזונה כדבר בריא ושפוי ולא כמשתיק קול כמו שלא שמים ילד כל היום מול הטלויזיה כבייביסיטר כי חבל זה לא עוזר ולא תורם להתפתחותו.... תהיו נכונים עם מה שאתם מאמינים בו בהצלחה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/07/2011 13:08
 talime Posts: 48
|
נכון דני, אבל ההערות פה היו על טחינה, שקדיה וכו... וגם בגיל חודשיים אהבתי מאוד שהוא יונק הרבה ובטח לא הגבלתי אותו. אבל ברמת העיקרון אני בטוחה שכולנו אומרות אותו דבר- אכילה בריאה, מהסיבות הנכונות (לא להשתיק את הילד עם אוכל( או לתת לו אוכל מתועש כשגדל כי זה מה שקל וזמין
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/07/2011 13:07
 רבקה Posts: 8411
|
לא אכנס לצירופי האוכל של התינוקות אבל כן אתמקד בזה שהאוכל נהיה משתיק קול וחבל הורים צריכים להבין שילד לומד ומתרגל לאכול לא בשעון הביולוגי של הרעב והשובע אלא כל פעם שהילד "מציק" אוכל יפתור את הבעייה וכשיגדל הצורך בנשנוש יהיה מעבר לרעב בריאות ואוכל מזין לכל הביביס המתוקים והמקסימים
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/07/2011 12:54
 dany Posts: 19819
|
טלי מתוקה את מדברת על גיל תשעה חודשים והגור של מיכלי הוא בן חודשיים ....יחי ההבדל הקטן. בגיל תשעה חודשים אצלי כבר אכלו כמו גדולים. לא הנקתי כי לא היה לי............. ובזמנו לא נתנו פורמולה כי החלב פרה עדיין לא היה מוקצה כמו היום.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/07/2011 10:32
 talime Posts: 48
|
שלום בנות יקרות, בצר לי, עלי לחלוק עליכן קצת הפעם... אתחיל בזה שאני מניקה את רון כבר 9 חודשים, ומתכוונת להמשיך להניק אותו לפחת עד גיל שנתיים כמו שעשיתי עם שני אחיו. אני יודעת שבשלב זה יש כאלו שחושבות שני חולת נפש, וזה בסדר, אבל לדעתי אין דבר מדהים יותר מלהניק, וכמו שהפרה לא חושבת לבוא אלי שאתן חלב לעגל, אני לא חושבת שאני צריכה ללכת אליה לתת חלב לגור שלי. מעבר לכך, אני חושבת שזה מדהים שבחברה שלנו זה נורמלי ומקובל שילד יסתובב עם מוצץ פלסטיק בפה (מה שגם הבן שלי עושה) , ושכזה ידחף לא כל פעם שעושה צליל של לא מרוצה, אבל שאני אציע לו שד כדי להרגיע אותו זה נתפס כחולני. נו, מילא, יש לא עוד הרבה מה להגיד אבל עסקינן בתזוןנה ולא בפסיכולוגיה התפתחותית. למען הסר ספק אין לי שום בעיה עם כאלו שמחליטות עוד לפני הציר הראשון לתת פורמולה- אני בעד חיה ותן חיות! יחד עם זאת, אני יודעת שלמרות שרון האחוזון 90 או משהו מבחינת משקל (כשרק ינק היה עוד יותר גבוה אבל מאז שהתחיל גם לאכול ירד קצת באחוזונים, ודרך אגב, גם האחוזונים האלו מפוברקים כי הם מבוססים על ילדים שניזונים מפורמולה ולא חלב אם- מה שהשנה הולך להשתנות) עכשיו שהיה חולה שבועיים כולה ירד 400 גרם שזה ה-מ-ו-ן (הלואי עלי לדרת 400 גרם בשבועיים, אפילו את זה אני לא ממש מצליחה  ואז יש שיניים, והם מצוננים, ואז סתם בשביתת הנקה, ואז שוב חולים במשהו, ומהון להון השמנמודים לפעמים כמעט באמת נעלמים מרוב רזון. אז כן, אני בפירות שמה לו שקדיה, שזה מאוד טעים ומאוד בריא. ואני ניהנת לראות אותו אוכל, נ-י-ה-נ-ת!! לא כל שעה, לא כי הוא משועמם, אבל אוהבת לראות אותו אוכל גם אבודקו עם גבינה לפעמים- למה מגעיל? וכשאני מכינה לו חומוס אני שמה גם טחינה, שזה גם מ-א-ו-ד בריא. ולפעמים ממש בא לי להגניב לו איזו כפית טחינה עם התפוח אדמה, או גם איזה ביסקויט לנשנש, רחמנא ליצלן. ואני בכלל מאוד אוהבת לראות שהוא אוכל, אוכל בריא, גם אם הוא "משמין", ודרך אגב, כשאני נותנת לו בננה אני מועכת אותה עם אבוקדו שזה בריא שחבל על הזמן. הוא לא אוכל כמו ג'מוס, אבל מה שהוא כן אוכל בהחלט כולל גם שומנים, לפעמים הרבה, אבל שומנים בריאים. את כל האוכל אני מכינה לו בבית במכשיר שנקרא "בייבי קוק" שמאדה , קוצץ ומועך את האוכל הכל במכשיר אחד- מכשיר פצצה, יקר, אבל מדהים. בוקר אחד קמתי והוא קיצר, כמעט בכיתי עד שבעלי שיחיה הבין את גודל האסון וקנה לי חדש תוך שעתיים. עברו הימים מבחינתי של לעשות מקר מכל דבר, ואז למעוך בבלנדר וללכלך 20 כלים בדרך. אני חושבת שהרגלי התזונה של הילדים שלי בעיקר התקלקלו כשהם הגיעו לגן, וכל פעם שהם בכו הם קיבלו שם סוכריה, או בקבלת שבת הראשונה שלהם אכחו פעם ראשונה שוקולד, כי איך אפשר קבלת שבת בלי עדשים?? אני מקווה שלא אסכל בכיכר העיר על ההרגלים שלי...ודרך אגב יש ספר נהדר על תזונה לתינוקות "טעמים ראשונים", שמשם לקחתי את הרעיון של האבוקדו עם הבננה, והעיקר שם זה הבריאות, הויטמינים, ובהחלט מומלצים שם פירות יבשים, שומנים בריאים וכו וכו כרגיל, רק בריאות, טלי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/07/2011 09:17
 רעותה Posts: 869
|
מיכלי יקרה , גם אני הייתי אמורה להיות שם אתמול. מי שמעבירה את הפעילות היא בת דודה של חברה שלי והיא שלחה לי את הלינק. ידעתי שההרצאה על מזון לתינוקות ומעמבר למוצקים לכן לא הגעתי כי היו לי עוד דברים לעשות . אגיע לשם בשלישי הבא אם לאיתמר לא יהיה חום אחרי החיסונים שיש לנו ביום ראשון. אשמח להיפגש איתך שם ושנעודד את עצמנו לרדת מהפחמימות עם כל התירוצים. רעותה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/07/2011 07:46
 שאפתנית Posts: 8392
|
כל כך מגעיל אותי לשמוע על כל צרופי האוכל הזוועתיים שמערבבים לקטנים האלה טחינה עם הירקות, אבוקדו עם הגבינה ועוד ועוד. יש לי אחיינית בת 9 חודשים ואני כל הזמן אומרת לאחותי תעשי כמוני, לכי לפי תחושת הבטן שלך, את האמא, את יודעת מה הכי טוב בשבילה ותעשי טובה אל תערבבי לה מאכלים שאין קשר בניהם כי גם היא בן אדם ויש גבול לגועל שאפשר לאכול "בשם הבריאות".
|
|
+1
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/07/2011 05:16
 dany Posts: 19819
|
מרוב מידע הולכים לאיבוד........... נגמרו לגמרי האינסטיקטים האימהיים..............ביתי וכלתי הניקו עד גיל שנה וזה היה האוכל העיקרי.............. טחינה??????????? למה?????????? הבן שלי שסבל מאנמיה קשה מאד קיבל לתוך הבקבוק של הירקות תוספת של טחינה........... אבל הוא לא אכל את זה ממילא!!!!!!!!!!!!! טוב מה אני מבינה שגידלתי ילדים לפני 40 ו- 30 שנים............. מהכל עושים היום פסטיבל.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/07/2011 05:11
 אקורדיאון Posts: 16382
|
כך זה מתחיל איך מירי אומרת תינוק לא נולד ומבקש במבה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/07/2011 23:13
 קרולין Posts: 6651
|
מיכל יקרה, זה ברור שישנה בורות רבה בהרבה תחומים...וחבל...ביניהם כל הנושא של תזונה . אנחנו כחניכות של מירי בלקין זוכות ובגדול, וככה כל הבית שלנו גם עולה כתה. לילה טוב, קרולין.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/07/2011 22:47
 מיכל שרון Posts: 1318
|
היום בבוקר החלטתי להצטרף לאירוע שנקרא "בוקר קפה אמהות" בקפה-קפה בפארק בכפר סבא שמאורגן כל יום שלישי (בחינם) ע"י מועדון "אמא" וכלל הרצאה ו/או פעילות לתינוקות. נסעתי היום כי ההרצאה היתה בנושא מעבר למוצקים.. ואוטוטו אנחנו ותומר כבר שם. טוב קודם כל אף אחד לא הזהיר אותי שמדובר במקום סגור שמאכלס בתוכו כ-40 אמהות+עגלות+תיקי עגלה מפוצצים באלוהים יודע מה+תינוקות במגוון גילאים.. טוב נו.. נשמתי עמוק ונכנסתי פנימה. תפסתי מקום והתחלתי להתבונן... היתה שם כמות נכבדת של אמהות במגוון גילאים ולרובן היה עודף משקל ברמה כזו או אחרת. מה שהיה עוד יותר מעניין הוא כמות התינוקות שרובם ככולם כבר מואכלים בתחליפי מזון לתינוקות ונראים לכל הדעות מואכלים היטב!!! איפשהו בעשירון העליון של גרף המשקל בטיפת חלב... חצי שעה לפני ההרצאה והאמהות במתקפה על המלצרים (הזכרים המסכנים, לו רק ידעו איזה משמרת נפלה עליהם ) והזמינו אייס-קפה ושייקים מוגדלים בהמוניהם כאילו אנחנו מתנחלות באוהלים באמצע ת"א ולא יושבות במזגן בבית קפה להרצאה של 45 דקות. בשלב הזה כבר הודתי לעצמי על התפוח ששמתי בתיק בבוקר ונאכל בדרך, על בקבוק המים הקרים שהיה לי ועל כך שלא התפתתי לגנוב קלוריות מיותרות בבית קפה על הבוקר, ככה על הדרך... ואז התחילה ההרצאה, הגיעה מדריכה מוסמכת מארגון ההנקה הבינלאומי והתחילה לדבר.. ותוך 5 דקות כבר הבנת מי הגיעה לשם כדי ללמוד, לשפר ולדעת יותר ומי הגיעה כדי לבלבל את המוח ולקבל חיזוקים להתנהלות שלה עם התינוק שלה. אז המדריכה דיברה על חשיבות הטעימות, על האלרגיות והרגישות למזון, על הסבלנות שנדרשת לתהליך הזה, על החשיבות שיש להתנסות של הילד עם האכילה לראשונה, איך התפיסה החושית שלו של האוכל יכולה לעצב ולהשפיע על הפרעות אכילה עתידיות (שכ"כ נפוצות בימינו), על אוכל של "ילדים", על חומרים משמרים וערכים תזונתיים ועל חשיבת ההכנה בבית לעומת ההסתפקות בתחליפים המוכנים מראש שכל כך עתירים בחומרים משמרים וסוכרים מיותרים וסיימה בסקירה של כלל המלצות משרד הבריאות בנוגע לכך. ואז הגיעו השאלות (שלמעשה היו כל הזמן תוך כדי, כי ישראליות חצופות, חושבות שהכל רק בשבילן ולמענן כמובן) ונדהמתי לשמוע אמהות שבהחלט הייתי מברכת אותן בכרטיסי זהב למירי (תוכנית חומש בתור התחלה) שואלות בידענות על תוספת של טחינה לרסק הפרות של התינוקות.. מקבלות את ההסכמה ממנה שטחינה גולמית מלאה אכן ניתן להוסיף ומתנתקות בשלב שהיא אומרת שזה מומלץ רק לילדים עם בעיה של עלייה במשקל... היו עוד כל מיני הברקות בתחום הזה אבל פשוט לא יכולתי להאמין כשראיתי לנגד עיניי כמה מוקדם הכל מתחיל... איך אמהות במשך השעה וקצת שהיינו שם ורק רצו להשתיק את הילדים דחפו עוד בקבוק עם מטרנה ועוד ביסקוויט ועוד מחית פרי ועוד מעדן.. איך אמהות שכנראה תופסות טרמפ על המחיות של הילדים מנדבות לשם גם "שקדיה" (שזה מעין טחינה גולמית משקדים בלבד - שמעתי לראשונה בחיי על כך) וגם טחינה גולמית, איך הן שבויות בתפיסות מעוותות על הרעב והשובע של ילדיהן... ראיתי איך תינוק בן פחות משנה כבר נידון לחיים של שמנמדות. ואז הסתכלתי על התינוק המתוק שלי שיונק מצויין, נמצא מתחת לממוצע בגרף המשקל, נראה רזה לכל הדעות בהשוואה לבונגילונים הקטנים שראיתי היום ושמחתי על כך שהתגברתי על כל משברוני ההנקה המעטים שהיו, שמחתי על כך שיש לי את המודעות והשכל לשמר ולא לפגוע במנגנוני הרעב והשובע הטבעיים שלו, שמחתי שאני יודעת יותר טוב מכך... שאני יודעת שגם עוד שבועיים-שלוש כשנתחיל את שלב הטעימות לתומר וייכנסו הביתה דברים שברגיל לא נכנסים (כמו בננה למשל) הם יהיו בשביל תומר ולא בשביל אמא שלו! שאני יודעת יותר טוב מזה.. מלתפוס טרמפ על התינוק שלי... בקיצור היתה לי היום חווייה מאלפת וטעימה מרירה מהאמהות העכשווית כמו שנראתה לי היום - מאביסה, רועשת, קולנית, ממותגת לעייפה ובעיקר חכמה יותר מכ-ו-ל-ם. סתם רציתי לשתף... לילה טוב לנו
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|