הפוך לדף הבית   |   שלח לחבר
דיאטה – מירי בלקין

דיאטה און ליין
Skip Navigation Links

דיאטה אינדקס פורומים | דיאטה עם מירי בלקין :: פורומים

כינוי

סיסמא
הרשמה | שכחתי סיסמא

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » ההרצאה השבועית של מירי

על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
20/07/2011 05:21

dany
dany
תודה חיה על הסיפור והדוגמא.
ואכן הכל מתחיל ונגמר ברצונו של האדם לעשות שינוי , לתקן, להאמין בעצמו כי הוא יכול וזה בידיו, ברור שיש מלמעלה אך אי אפשר לשכב על הגב ולחשוב שדברים יקרו מעצמם,
שגם זו גישה ילדותית.
העיקר בנושא שינויים התנהגותיים, אם אין חס וחלילה איזו מחלה שקובעת את סדר ההתנהגות אלא מדובר בבן אדם בריא ונורמטיבי, אין עליו אלא לבדוק בציציותיו ולראות היכן הוא
טועה, מהם השגיאות שהוא עושה הלוך וחזור, ובידיו הכוח לשנות...............אם רק ירצה באמת ובתמים!!!!!!!!!!

חיה'לה כתב:
בס"ד
בוקר טוב לכולם,
הבוקר, מוקדם מוקדם, צפיתי שוב בהרצאה של מירי באתר.
כוונתי היא להרצאה מהשבוע שעבר, שבמרכזה עמד מודל שלושת המצבים: ילדי, הורי ומבוגר.
פשוט נדהמתי!! אני מכירה את המודל שנים רבות, ומעולם לא הצלחתי להפנים אותו, להבין אותו ולחשוב כיצד אני יכולה ליישם אותו כמו בהרצאה המאלפת של מירי.
והכי חשוב - בפעם הראשונה הבנתי שהמודל הזה נכון כל כך וישים כל כך גם כשמדובר בתהליך של הרזיה, ועוד יותר מזה - בתהליך של שמירת משקל.
פתאום הבנתי באמצעות מירי שכל התגובות שלי בנוגע לאוכל (ואולי לעתים לא רק בנוגע לאוכל) הן ילדיות מאוד, מונעות מדחפים ומהסברים נטולי כל בשלות ובגרות, ממש קפריזות ילדיות!!!
מירי היקרה, מאז ההרצאה, ובזכות ההרצאה, אני חושבת על הדיאטה במונחים אחרים לגמרי: בשלות, אחריות של אדם מבוגר, מחויבות אישית - בראש ובראשונה לעצמי ולא לסביבה ועוד ועוד...
ובכלל, זה מתחבר לי אפילו לצד המאמין שבי, מפני שהאדם המאמין נע כל חייו בין ההכרה ש-'הכול בידי שמים חוץ מיראת שמים' ובין ההבנה העמוקה שעליו לעשות, ולהשתדל ולהתאמץ, כדי להגיע אל
התוצאות הרצויות לו בכל תחום ועניין.
ולסיכום, בתלמוד הבבלי, מסכת יומא, מופיע הסיפור הידוע על ר' אלעזר בן דורדיא, החוטא הגדול, 'שלא היתה זונה שלא הפיחה' (כך בגמרא!!). כשרצה לעשות תשובה, ניסה להיעזר תחילה בכל נפלאות הטבע, ופנה אל השמים שיסייעו לו (אגב, מכאן שירו של ביאליק: 'שמים בקשו רחמים עליי / אם יש בכם אל / ולאל יש נתיב / ואני לא מצאתיו...'), אל הים, ואל ההרים. כשראה ששום גורם בטבע לא יוכל לסייע לו בחשבון הנפש ובתשובה, התכנס בתוך עצמו ואמר: 'אין הדבר תלוי אלא בי!'
התובנה העמוקה הזו ש'אין הדבר תלוי אלא בי' לא נולדה בפסיכולוגיה, ומקורה במקורות הקדומים ביהדות (וגם בדתות אחרות), אך הכלים הדרך ליישמם היא באמצעות הכלים שממציאה לנו הפסיכולוגיה המודרנית.
נדמה לי שאחד הכלים החשובים ליישום התובנה העמוקה 'אין הדבר תלוי אלא בי' הוא המודל החשוב שהציגה מירי, ובו ההכרה שיש להגיע אל השלב הבוגר, שמקבל אחריות, מתוך בשלות ומתוך הבנת המציאות שהוא נמצא בה.
(אשמח להפנות את כל מי שמעוניין אל הגרסה המלאה של הסיפור בתלמוד הבבלי (בארמית), אל התרגום בעברית, ואל מאמרים שנכתבו על סיפור זה, ובהם תובנה עמוקה של השלכותיו המעשיות על כל אדם ואדם)
הלוואי שאצליח להמשיך להיות בשלב זה, וממנו - השמים הם הגבול!!!
תודה לך מירי על הכול הכול הכול!!!
שלך באהבה, חיה
0 קישור קבוע (Permalink)
20/07/2011 05:03

אקורדיאון
אקורדיאון
חיה'לה כתב:
אגב, אני לאחרונה מאמינה בכך יותר ויותר, ומשתדלת שאכן כל מה שתלוי בי יעבור מקצה שיפורים.
זו גם הסיבה ששיפצתי את הדירה, קניתי רהיטים חדשים ועוד ועוד ועוד...
לילה טוב, חיה

תענוג תהני מכל החידושים.
0 קישור קבוע (Permalink)
20/07/2011 00:12

חיה'לה
חיה'לה
אגב, אני לאחרונה מאמינה בכך יותר ויותר, ומשתדלת שאכן כל מה שתלוי בי יעבור מקצה שיפורים.
זו גם הסיבה ששיפצתי את הדירה, קניתי רהיטים חדשים ועוד ועוד ועוד...
לילה טוב, חיה
0 קישור קבוע (Permalink)
19/07/2011 21:18

שלולית
שלולית
חיה,לה
כל הכבוד על מילותייך, גם אני הרגשתי כך ואף כתבתי על כך - אכן - אין הדבר תלוי אלא בעצמי.
יישר כוח
תודה על הסיפור התלמודי המלמד
ימים טובים
שלולית
0 קישור קבוע (Permalink)
19/07/2011 15:35

חיה'לה
חיה'לה
תודה לכן...
גם בזכות התגובות שלכן אני מתחזקת מאוד.
אוהבת,
חיה
0 קישור קבוע (Permalink)
19/07/2011 13:05

קרולין
קרולין
אכן כן, הרצאה מאד מאד עוצמתית וממוקדת מ ט ר ה. אם אין אני לי מי לי?! תקשורת בינאישית עם הילד הבוגר שבנו...תמיד מנצחת.
שיהיה לכולנו ים של הצלחה בתהליך הבוגר/אחראי /מורכב ועוד הרבה.... שאנחנו עוברים.smile
קרולין.
0 קישור קבוע (Permalink)
19/07/2011 12:58

שאפתנית
שאפתנית
חילה זו התובנה שהגעתי אליה גם אני אחרי ההרצאה של מירי. פשוט זה עורר אותי והבנתי שאני לא צריכה לתת מקום לילד המפונק שבי ולא לוותר לעצמי. מעכשיו אני בראיה של מבוגר ולא עושה הנחות.
0 קישור קבוע (Permalink)
19/07/2011 12:14

דובונית אכפת לי
דובונית אכפת לי
כול הכבוד חיהלה על שהחכמת מן ההרצאה והעשרת אותנו ..
ואני בטוחה שלמידה זו שלך תסייע לך להתקדם עוד צעד קדימה
אז בסובלנות ואהבה צעד ועוד צעד ואני בטוחה שתצליחי בהצלחה בהמשך
ואכן הדבר תלוי בנו ובלקיחה הנכונה של הכלים המוצעים לנו בחירה ועשייה

יום טוב smile
0 קישור קבוע (Permalink)
19/07/2011 11:43

נחושה
נחושה
אם אין אני לי מי לי...כל התורה על רגל אחתwink
תודה חיה לה שהחכמת אותנו והעיקר, לא לפחד כלל וליישם בהתמדה...
יום נפלא ובהצלחה
נחושה
0 קישור קבוע (Permalink)
19/07/2011 09:18

חיה'לה
חיה'לה
בס"ד
בוקר טוב לכולם,
הבוקר, מוקדם מוקדם, צפיתי שוב בהרצאה של מירי באתר.
כוונתי היא להרצאה מהשבוע שעבר, שבמרכזה עמד מודל שלושת המצבים: ילדי, הורי ומבוגר.
פשוט נדהמתי!! אני מכירה את המודל שנים רבות, ומעולם לא הצלחתי להפנים אותו, להבין אותו ולחשוב כיצד אני יכולה ליישם אותו כמו בהרצאה המאלפת של מירי.
והכי חשוב - בפעם הראשונה הבנתי שהמודל הזה נכון כל כך וישים כל כך גם כשמדובר בתהליך של הרזיה, ועוד יותר מזה - בתהליך של שמירת משקל.
פתאום הבנתי באמצעות מירי שכל התגובות שלי בנוגע לאוכל (ואולי לעתים לא רק בנוגע לאוכל) הן ילדיות מאוד, מונעות מדחפים ומהסברים נטולי כל בשלות ובגרות, ממש קפריזות ילדיות!!!
מירי היקרה, מאז ההרצאה, ובזכות ההרצאה, אני חושבת על הדיאטה במונחים אחרים לגמרי: בשלות, אחריות של אדם מבוגר, מחויבות אישית - בראש ובראשונה לעצמי ולא לסביבה ועוד ועוד...
ובכלל, זה מתחבר לי אפילו לצד המאמין שבי, מפני שהאדם המאמין נע כל חייו בין ההכרה ש-'הכול בידי שמים חוץ מיראת שמים' ובין ההבנה העמוקה שעליו לעשות, ולהשתדל ולהתאמץ, כדי להגיע אל
התוצאות הרצויות לו בכל תחום ועניין.
ולסיכום, בתלמוד הבבלי, מסכת יומא, מופיע הסיפור הידוע על ר' אלעזר בן דורדיא, החוטא הגדול, 'שלא היתה זונה שלא הפיחה' (כך בגמרא!!). כשרצה לעשות תשובה, ניסה להיעזר תחילה בכל נפלאות הטבע, ופנה אל השמים שיסייעו לו (אגב, מכאן שירו של ביאליק: 'שמים בקשו רחמים עליי / אם יש בכם אל / ולאל יש נתיב / ואני לא מצאתיו...'), אל הים, ואל ההרים. כשראה ששום גורם בטבע לא יוכל לסייע לו בחשבון הנפש ובתשובה, התכנס בתוך עצמו ואמר: 'אין הדבר תלוי אלא בי!'
התובנה העמוקה הזו ש'אין הדבר תלוי אלא בי' לא נולדה בפסיכולוגיה, ומקורה במקורות הקדומים ביהדות (וגם בדתות אחרות), אך הכלים הדרך ליישמם היא באמצעות הכלים שממציאה לנו הפסיכולוגיה המודרנית.
נדמה לי שאחד הכלים החשובים ליישום התובנה העמוקה 'אין הדבר תלוי אלא בי' הוא המודל החשוב שהציגה מירי, ובו ההכרה שיש להגיע אל השלב הבוגר, שמקבל אחריות, מתוך בשלות ומתוך הבנת המציאות שהוא נמצא בה.
(אשמח להפנות את כל מי שמעוניין אל הגרסה המלאה של הסיפור בתלמוד הבבלי (בארמית), אל התרגום בעברית, ואל מאמרים שנכתבו על סיפור זה, ובהם תובנה עמוקה של השלכותיו המעשיות על כל אדם ואדם)
הלוואי שאצליח להמשיך להיות בשלב זה, וממנו - השמים הם הגבול!!!
תודה לך מירי על הכול הכול הכול!!!
שלך באהבה, חיה
0 קישור קבוע (Permalink)

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » ההרצאה השבועית של מירי

כל הזכויות באתר זה שמורות למירי בלקין (B Diet), מומחית לדיאטה, מנחת קבוצות הרזיה.
מירי בלקין, בעלת שיטת דיאטה ייחודית אשר מסייעת לילדים, נוער ומבוגרים לרדת במשקל.  תקנון

מירי בלקין

דיאטה
אודות
עשו את זה
שומרי משקל
מן התקשורת

מידע שימושי

הרזיה
לרדת במשקל
פורום דיאטה
מחשבון קלוריות
טבלת קלוריות

מתכונים ותפריטים

מתכונים דיאטטיים
פורום מתכונים
תפריט דיאטה
תזונה נכונה
שאלות נפוצות בדיאטה
סוגי דיאטות

סוגי דיאטה
דיאטת אטקינס
דיאטת כרוב
דיאטה און ליין
דיאטה מהירה

קישורים שימושיים

מכתבי תודה
מהעתונות
סרטונים
 דוחות שותפים
שיווק ותחזוקה
דיאטה עם מירי בלקין- ברוכים הבאים לאתר של מירי בלקין. תוכנית הדיאטה של מירי בלקין באינטרנט- עכשיו במבצע הכרות ללקוחות חדשים!