09/05/2011 17:04
 אקורדיאון Posts: 16382
|
dany כתב:
העם היהודי בכל תולדותיו הוכיח כי יצר החיים גדול על יצר המוות............ ואצלנו מקדשים את החיים ולא את המוות. אכן כך.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/05/2011 16:21
 לביאה Posts: 402
|
סיסי יקרה ואחרי כמעט 3 שנים של חיים בחו"ל, אני גאה עוד יותר להיות ישראלית ובעיקר יהודיה ישראלית. כי היכולת הזו, של לדעת להתאבל ולשמוח אחד ליד השני, באה מהיהדות. כאשר מיכל ומסעוד וייצמן נרצחו לפני שבוע וחצי בפיגוע במרקש - בבית חב"ד ניהלו סעודת שבת כהלכתה, למרות העצב הרב שהיה באולם. שרו את התפילות וזמירות שבת. וכשיצאה השבת התפנו להתאבל ולשבת שבעה... שלא נדע צער ושנמשיך להיות גאים במה שאנחנו, עם גב זקוף והפנים קדימה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/05/2011 10:42
 קרנושה Posts: 3420
|
אכן יום מהול בעצב ושמחה ביחד..וזה היום להרגיש גאווה ישראלית מהי..
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/05/2011 10:30
 dany Posts: 19819
|
העם היהודי בכל תולדותיו הוכיח כי יצר החיים גדול על יצר המוות............ ואצלנו מקדשים את החיים ולא את המוות.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/05/2011 08:10
|
אשירה יקירתי אכן אלה חיינו עצב ,שמחה ויום הזיכרון ולאחריו במעבר כל כך חד יום העצמאות קשה לקבל זאת ויחד עם זאת בזכות הנופלים אנחנו כאן במדינה משלנו במותם ציוו לנו את החיים. מסתבר שהרצון לחיות חזקים מכל דבר אחר.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/05/2011 07:55
|
אשירוש נראה לי שגם הם ידעו את זה ובכל זאת הביאו תוצאה יפה וכל הכבוד שהגיעו למקום שני המכובד ביותר!!!!!!!!!!
אשירה כתב:
מאוד רציתי שמכבי תנצח, אבל בערוצים אחרים כבר החלו סיפורי יום הזיכרון, ואני מרגישה בתוך ליבי, איך נתמודד עם השמחה על הניצחון, ועם צהלות השמחה שתמיד נשמעות בכל רחבי הארץ לאחר כזה ניצחון, וידעתי שזה לא יכול להתאפשר. למעבר מאבל ועצבות יום הזיכרון לשמחת יום העצמאות אנו כבר רגילים, ולמרות שלמשפחות הנופלים אף פעם אין שמחה, זה חלק ממהותנו כעם בארץ הזאת. אבל למעבר מלאכותי מצהלות מטורפות על ניצחון ביורוליג לצפירה ולטקסי יום הזיכרון, זה כבר למעלה מיכולתנו כעם, וידעתי שהם לא יכולים לנצח ביום הזה ובשעה הזאת, והוקל לי כאשר זה נגמר.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/05/2011 07:06
 אשירה Posts: 4292
|
מאוד רציתי שמכבי תנצח, אבל בערוצים אחרים כבר החלו סיפורי יום הזיכרון, ואני מרגישה בתוך ליבי, איך נתמודד עם השמחה על הניצחון, ועם צהלות השמחה שתמיד נשמעות בכל רחבי הארץ לאחר כזה ניצחון, וידעתי שזה לא יכול להתאפשר. למעבר מאבל ועצבות יום הזיכרון לשמחת יום העצמאות אנו כבר רגילים, ולמרות שלמשפחות הנופלים אף פעם אין שמחה, זה חלק ממהותנו כעם בארץ הזאת. אבל למעבר מלאכותי מצהלות מטורפות על ניצחון ביורוליג לצפירה ולטקסי יום הזיכרון, זה כבר למעלה מיכולתנו כעם, וידעתי שהם לא יכולים לנצח ביום הזה ובשעה הזאת, והוקל לי כאשר זה נגמר.
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/05/2011 06:57
 שאפתנית Posts: 8392
|
אכן כך, חיינו שזורים בעצב ושמחה. כנראה שזה יותר חזק מאיתנו ואנחנו מתנודדים בין השניים ומנסים לאזן.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
09/05/2011 05:55
|
סיסי יקרה הבעת כאן רגשות של כל אחת מאיתנו......... לעיתים יש איזה אמביוולנטיות איך אפשר לשמוח מיד כך אחרי עצב כל כך עמוק........ האם באמת בסיבוב קפיץ ניתן לשנות את מצב הרוח..... אך כך אנחנו למודים מהיום שנולדנו כאן או אלו שהגיעו לכאן והצטרפנו אלינו, מדינה אחרת מכל המדינות בעולם!!!!!!!!! והיא שלנו לטוב ולרע........ מקווה שנדע לשמור עליה מכל משמר. וכולנו בליבנו עם משפחת שליט בתפילה שהבן כבר יחזור הביתה בריא ושלם. ושלא יהיו חללים נוספים ברשימות האין סופיות. אמן חג שמח
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/05/2011 19:58
|
סיסי כל מילה בסלע. תודה יקירה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/05/2011 19:24
 סיסי 17 Posts: 618
|
>תודה יקרות
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/05/2011 18:22
 נינוש Posts: 1442
|
סיסי יקרה ופורום יקר כמו שכבר כתבו, כתבת כל כך יפה וכל כך נכון, בשבילי המדינה זה לא מובן מאליו, הגעתי אליה בגיל 14 אחרי שנים של מאבק להגיע לכאן ולחיות כאן ראיתי את המשפחה שלי נאבקת בקשיים רציניים ביותר כדי להגיע לארץ שלנו וכך סוף סוף הצלחנו בשנת 1969 אחרי משחלמת ששת ימים. ורק אחרי ששירתתי בצבא הרגשתי ישראלית במלא מובן המילה, רק אחרי שתרמתי מזמני ומכשרוני הרגשתי שהארץ הזאת היא שלי כמו שהיא של כאלה שנולדו לתוכה ומדברים את שפתה. ומצד שני בני הקטן שמשרת בקבע נמצא כרגע בברצלונה קופץ במשחק של מכבי ומקווה לטוב. כך ששני הנושאים שכתבת עליהם מתאחדים. שיהיה טוב ושקט לכולם,
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/05/2011 17:24
 רבקה Posts: 8411
|
סיסי יקרה אני קוראת ושוב קוראת ואין לי מה להוסיף כל מילה אמת לאמיתה ומזדהה איתך על כל מה שכתבת כי גם אם זה טוב או רע ובתפילה אחת גדולה ארצינו תמיד תהיה אהובה מחבקת ואוהבת
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
08/05/2011 16:50
 סיסי 17 Posts: 618
|
ערב יום הזיכרון שהוא קשה לכולנו מתערבב לו עם המשחק שכל המדינה מחכה לו - הרי מכבי ת"א זה בכל זאת שלנו , גאווה גדולה ועוד בגמר!!! ואם נזכה איך נחגוג? הרי מיד נכנס לו יום הזכרון ואז נשב מול הטלויזיה ,או שנלך לטקסים ונבכה ... ונהיה גאים בחללים שנפלו למען המדינה שלה, יפי הבלורית ונחבק את משפחת השכול ונבכה גם על האבל הפרטי שלנו.... ונתכנס בעצב רב והכל מתערבב לו ומחר בערב ,בהדלקת המשואות הסוויץ' יעבור לדום ומיד אח"כ נפזז לנו ונשמח שמדינתנו חוגגת לה 63 אביביםו ונמנגל לנו נאכל סטייק ופרגית וקבב ומה לא??? והכל מתערבב לו , העצב השמחה וחוזר חלילה ויחד עם כל זה אני גאה להיות חלק מהמדינה הזו , כי אין כמוה בכל העולם אוהבת אותה ומרגישה גאווה שמניפים את הדגל וילד אחד שלא שב הביתה ... גלעד שליט ,שמו ואין ספק שהכאב הזה מפלח בבטן הרכה והכל מתערבב לו והכי חשוב החיים ממשיכים להם שנהיה רק בריאים ומאושרים אוהבת מכל הלב סיסי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|