20/02/2011 11:54
 אשירה Posts: 4292
|
אצלנו כולם אוהבי אבוקדו וגם הילדים שהם כבר לא ילדים אהבו ממש מגיל אפס,
הדבר היחידי שצריך להקפיד איתו אלו הכמויות ולפעמים זה קצת קשה,
בכל אופן תודה רבה על המידע!!!
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/02/2011 10:06
 אקורדיאון Posts: 16382
|
שאפתנית כתב:
אני שייכת לקבוצת אוהבי האבוקדו אך נזהרת בכמות. בתאבון והנאה לכולכן  אותו כנ"ל
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/02/2011 08:52
 קרולין Posts: 6651
|
וואו...אבוקדו טעים בריא ומשמיןןןןןןןןןן אכן צריך להזהר עם הכמויות....

קרולין.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/02/2011 07:12
 שאפתנית Posts: 8392
|
אני שייכת לקבוצת אוהבי האבוקדו אך נזהרת בכמות. בתאבון והנאה לכולכן
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/02/2011 05:04
 dany Posts: 19819
|
בתיאבון למי שאוהב............
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
20/02/2011 05:02
 אקורדיאון Posts: 16382
|
אכן בתבונה ,צריך לקחת בחשבון כפי שמירי כתבה את כמות השומן ומספר הקלוריות לכף.
מה שנכון בריא וטעים.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/02/2011 22:49
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
יופי אפי של מאמר אך זהירות אבוקדו קטן תורם כ250 קלוריות של שומן ושומן אפילו בריא לאנשים שמנים גורם להשמנה אז בתפריט יש כף אבוקדו כמעט כל יום שזה 100 קלוריות ולמדוד כי זה יכול לעצור את הירידה. לילה טוב ושבוע נפלא אוהבת מירי
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/02/2011 22:18
 EFF Posts: 6417
|
בתבונה...
מחקרחדש - האבוקדו... מציל חיים !!! לפי מחקר חדש שיצא ביפן, מתבררשאבוקדו מגן על תאי כבד. חוקרים האכילו חולדות מעבדה עםמגוון ירקות שונות ואחר כך הזריקו להם חומר כימי שפוגע בתאי כבד. הנזק הקטן ביותרנגרם לקבוצה שאכלו אבוקדו. החוקרים גילו 3 חומרים באבוקדו שיכולים להסביר את ההשפעה ההגנתי של הפרי וממשיכים לחקורבתקווה לפיתוח תרופה למחלות כבד שונות. אין צורך לחכות לתרופה - פשוט עדיףלאכול את האבוקדו השלם! במוצרים מן הטבע קיימת סינרגיה בין כל הרכיבים (יחסמיוחד בין הרכיבים שבו כל רכיב מחזק את השפעתו של השני) ואנחנו מאבדים אותהברגע שמבודדים אותם. עוד סיבותלאכול אבוקדו : מחקרים אחרים מראים שלאבוקדו יש סגולות גדולות נוספות. אבוקדו הואבין הפירות עם ריכוז נוטריאנטים הגבוה ביותר, ויש לו הכי הרבהויטמין E , מגנזיום ואשלגן מבין כל הפירות. מגנזיום חיוני למערכת לב וכלי דם, לעצמות חזקות ולמניעתסוכרת .באבוקדו יש פי 20 כמות המגנזיום משאר הפירות האחרים. ויטמין E גם חשוב לבריאות הלב וכלי דם. הוא אנטי-אוקסידנט חשוב ששומר גםעל מערכת עצבים, ומחקרים רבים מצביעים על תפקודו במניעתאלצהיימר ופרקינסון . אשלגן חשוב לאיזון נוזלים בגוף יחד עם נתרן, אך בתפריט המודרני שלנואנחנו מקבלים פי 2 נתרן מאשלגן והתוצאה היא עלייה בלחץהדם. אכילת אבוקדו, העשיר מאוד באשלגן, יכולה לאזן את יחס נתרן לאשלגן ולמנועלחץ דם גבוה. הורדת רמת כולסטרול - אנשים רבים נמנעים מאכילת אבוקדו בגלל אחוז השומן הגבוהשלו. זה נכון, אבוקדו עשיר בשומן אבל השומן שלו הוא חד-בלתי רווי (כמו שמן זית)בריא מאוד ובעצם מוריד את כולסטרול ה LDL- ומעלה את כולסטרול ה HDL . במחקר אחד, הוספה של אבוקדולתפריט (ללא שום שינוי נוסף) גרם לירידה בכולסטרול ה - LDL ובכולסטרול הכללי וגרם לעלייה בכולסטרול ה HDL ב- 11% בתוך שבוע אחד. איך זה יכול להיות? האבוקדו עשיר במיוחד בפיטו-סטרולים, שזה הכולסטרול של הצמחים. הפיטו -סטרוליםחוסמים ספיגה של כולסטרול מן החי. יש באבוקדו ריכוז סיבים מסיסים במים הגבוהביותר מכל הפירות, ותפקיד הסיבים מסוג זה הוא להוציאכולסטרול מהגוף . עוד סגולות : אבוקדו משפר את יכולת מערכת העיכוללספוג נוטריאנטים מהאוכל. במחקר אחר הוכח שהוספת 1/2 אבוקדו לסלט העלתה את ספיגת הנוטריאנטים הבאים: עלייה בספיגת אלפא-קרוטין פי- 8.3 עלייה בספיגת בטא-קרוטין פי- 13.6 עלייה בספיגת לוטאין פי- 4.3
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|