הפוך לדף הבית   |   שלח לחבר
דיאטה – מירי בלקין

דיאטה און ליין
Skip Navigation Links

דיאטה אינדקס פורומים | דיאטה עם מירי בלקין :: פורומים


כינוי


סיסמא
הרשמה | שכחתי סיסמא

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » רשימת המזונות החשובים לבריאותינו - מתאים לנו.....

על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
14/02/2011 11:09

 קרולין
קרולין
Posts: 6651
אפי יקירתיט,
תודה על המידע החשוב.

יום אהבה שמייח.

נשיבוקים

קרולין.smile
0 קישור קבוע (Permalink)
14/02/2011 07:06

 dany
dany
Posts: 19819
אויבים קטנים אבל נזק עצוםupset
שאפתנית כתב:
אפילה תודה על המידע!!!
בבית הספר של החיים למדנו לאכול מזונות בריאים. איזה מזל שאני אוהבת כרובית, ברוקולי, דגים ויוגורט. אני אוכלת מהם כל שבוע.
עכשיו בחורף מרקי הירקות מככבים אצלי ודרך קבע יש כרובית. יוגורט כל יום בקיצור בנות, אנחנו אוכלות בריא ונכון.
כמו שאקו כתבה נשאר רק לשמור על הפה מהאויבים הקטנים.
0 קישור קבוע (Permalink)
14/02/2011 06:47

 שאפתנית
שאפתנית
Posts: 8392
אפילה תודה על המידע!!!
בבית הספר של החיים למדנו לאכול מזונות בריאים. איזה מזל שאני אוהבת כרובית, ברוקולי, דגים ויוגורט. אני אוכלת מהם כל שבוע.
עכשיו בחורף מרקי הירקות מככבים אצלי ודרך קבע יש כרובית. יוגורט כל יום בקיצור בנות, אנחנו אוכלות בריא ונכון.
כמו שאקו כתבה נשאר רק לשמור על הפה מהאויבים הקטנים.
0 קישור קבוע (Permalink)
14/02/2011 06:43

 dany
dany
Posts: 19819
תמיד שמחה לעזור
אם את מגיעה לעמק חפר אז יש שם חנות שמתמחה במוצרים ללא גלוטן צליאק וסוכרים
דוכן גן שמואל פארק מסחרי גן שמואל
טל' 04-6320392
www.duchan.co.il

אשירה כתב:
דני יקרה,
מגיע לך גם תודה מיוחדת ממני,
תמיד חשבתי שבשיבולת שועל יש גלוטן עד שהסבת את תשומת ליבי.
לאחר תחקיר מסתבר שבשיבולת שועל עצמה אין גלוטן, אבל בכל זאת על כולם (כמעט) כתוב מכיל גלוטן,
וזאת בגלל שמעבדים אותה בסביבת דגנים אחרים שמכילים גלוטן.

מצאתי אתמול בעדן טבע במחלקת המוצרים ללא גלוטן שבולת שועל מיובאת מקנדה נטולת גלוטן,
המחיר אמנם בשמיים אבל החלטתי להשקיע פעם אחת ולנסות,
ומה אגיד לך, אני ממש מתענגת על הדייסה הזאת, שווה כל אגורה, ופותחת לי אופציה נוספת לארוחה חמה, בריאה ומרגיעה.

אז שוב תודה מקרב לב,




dany כתב:
מסכימה איתך 100%
ולאפי תודה רבה על המידע החשוב והמעשיר

אקורדיאון כתב:
אפילה תןדה.
אם אני מסתכלת אנחנו ממש אוכלים אוכל בריא.

רק אם הראש היה בריא ולא מפיל אותנו על אי אלו מתוקים ועוד......
0 קישור קבוע (Permalink)
14/02/2011 06:33

 אשירה
אשירה
Posts: 4292
דני יקרה,
מגיע לך גם תודה מיוחדת ממני,
תמיד חשבתי שבשיבולת שועל יש גלוטן עד שהסבת את תשומת ליבי.
לאחר תחקיר מסתבר שבשיבולת שועל עצמה אין גלוטן, אבל בכל זאת על כולם (כמעט) כתוב מכיל גלוטן,
וזאת בגלל שמעבדים אותה בסביבת דגנים אחרים שמכילים גלוטן.

מצאתי אתמול בעדן טבע במחלקת המוצרים ללא גלוטן שבולת שועל מיובאת מקנדה נטולת גלוטן,
המחיר אמנם בשמיים אבל החלטתי להשקיע פעם אחת ולנסות,
ומה אגיד לך, אני ממש מתענגת על הדייסה הזאת, שווה כל אגורה, ופותחת לי אופציה נוספת לארוחה חמה, בריאה ומרגיעה.

אז שוב תודה מקרב לב,




dany כתב:
מסכימה איתך 100%
ולאפי תודה רבה על המידע החשוב והמעשיר

אקורדיאון כתב:
אפילה תןדה.
אם אני מסתכלת אנחנו ממש אוכלים אוכל בריא.

רק אם הראש היה בריא ולא מפיל אותנו על אי אלו מתוקים ועוד......


--
אשירה
0 קישור קבוע (Permalink)
14/02/2011 06:00

 ענת
ענת
Posts: 3849
אפי תודה יקירה
0 קישור קבוע (Permalink)
14/02/2011 04:17

 אשירה
אשירה
Posts: 4292
אפי יקרה,

תודה על המידע!!!



--
אשירה
0 קישור קבוע (Permalink)
13/02/2011 17:11

 dany
dany
Posts: 19819
מסכימה איתך 100%
ולאפי תודה רבה על המידע החשוב והמעשיר

אקורדיאון כתב:
אפילה תןדה.
אם אני מסתכלת אנחנו ממש אוכלים אוכל בריא.

רק אם הראש היה בריא ולא מפיל אותנו על אי אלו מתוקים ועוד......
0 קישור קבוע (Permalink)
13/02/2011 16:54

 קרנושה
קרנושה
Posts: 3420
איזה כיף אפוש. אני אוכלת את כל מה שכתבת. בחיי...
ברוקולי-אין שבוע שאני לא אוכלת. גם כרובית.
0 קישור קבוע (Permalink)
13/02/2011 16:37

 אקורדיאון
אקורדיאון
Posts: 16382
אפילה תןדה.
אם אני מסתכלת אנחנו ממש אוכלים אוכל בריא.

רק אם הראש היה בריא ולא מפיל אותנו על אי אלו מתוקים ועוד......
0 קישור קבוע (Permalink)
13/02/2011 16:14

 רבקה
רבקה
Posts: 8411
אפי'לה תודה מתוקה על כל המידע
הודפס ומונח לפני
נשיבוקים
0 קישור קבוע (Permalink)
13/02/2011 16:03

 EFF
EFF
Posts: 6417
נות העל שחייבים להיות בכל מטבח

למה אנחנו זקוקים לכוס עדשים לפחותפעמיים בשבוע, מה חשוב כל כך בשיבולת שועל, ומה ביצים עושות ברשימה כזו? מומחיתזונה מסבירים: אלה 10 המזונות שחייבים להיות לכם במקרר
סמדר כהן-טרקל

1 . עדשים
כמה ואיך? כוס עדשים לפחות פעמיים בשבוע.כדי להזין את הגוף בחלבון מלא חשוב לשלבן עם דגנים, אורז, כוסמת, קוסקוס, בורגולואפילו לחם.

למה?
כי הן זולות וזמינות ומכילות רמה גבוההיחסית של חלבונים המסייעים לבניית רקמות.
מספקות לגוף כמות טובה של מינרליםוויטמינים מקבוצה B.
מכילות סיבים תזונתיים מסיסים, שמאיטיםאת ספיגת הסוכר בדם וסופחים את הכולסטרול מהמעי, ומכאן השפעתן המיטיבה על מחלות לבוכלי דם.
מקור מצוין לחומצה פולית (כוס עדשיםמכילה 90% מהצריכה המומלצת), התורמת להורדת רמות ההומוציסטאין, שעלול להזיקלדופנות כלי הדם והלב.
תורמות למצב רוח טוב ולתחושת שובע בזכותרמה גבוהה של חומצת אמינו טריפטופן.

מי במשפחה? כל הקטניות מומלצות וטובותלבריאות, אבל האפונה הירוקה דומה לעדשים בהרכבה.

טיפ: כדי למנוע גזים לאחר אכילת קטניותמומלץ להשרותן במשך יממה ולהחליף תדירות את המים. בזמן הבישול הוסיפו מעט תבליןקימל או זרעי שומר.

2 . שיבולת שועל
כמה ואיך? 3־4 כפות ליום כתוספת לסלט, דייסה,חלב, יוגורט.
למה?
מבין הדגנים זוכה שיבולת השועל למעמד שלכבוד משום שלעומת דגנים אחרים היא מכילה יותר שומנים טובים ויותר
חלבון (שש חומצות אמינו לפחות).
קלה לעיכול ומתאימה לכלל האוכלוסייה בלילגרום לרגישות.
כיתר הדגנים היא עשירה בוויטמיניםמקבוצה B ובאחוז גבוה של סיביםתזונתיים מסיסים (כאלה התורמים לבריאות בהיותם מסייעים באיזון רמות הסוכר בדםובהורדת רמות הכולסטרול, וגורמים לתחושת שובע) וסיבים בלתי מסיסים (המסייעים במצביעצירות וגזים).

מי במשפחה? דוחן שהוא הכי דומה לשיבולתשועל בהרכבו התזונתי.

טיפ: הוסיפו שלוש כפות שיבולת שועל לכוסחלב חם, ערבבו והמתינו כמה דקות עד שהגרגרים יתרככו ויתפחו קלות. הוסיפו כפית דבשופזרו מעט קינמון, והנה קיבלתם דייסה בריאה ומזינה.

3. אגוזי מלך
כמה ואיך? חמישה אגוזים מדי יום. רצוילצרוך אותם טריים ולשלב אותם בסלטים וכעיטורים במגוון מזונות.
למה?
כי הם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויותכמו חומצה אלפא לינולנית, שהיא חומצת שומן מסוג אומגה 3 ממקור צמחי.
עשירים בנוגדי חמצון חזקים כמו ויטמין E.
מהווים מקור מרשים למגנזיום, מינרלהמסייע בהרגעה ומונע התכווצות שרירים.
בעלי תכולה גבוהה של סיבים ונחושת, המגינהעל העור מפני קרינה.

מי במשפחה? אגוזי מקדמיה, שקדים ואגוזילוז. כל אלה מכילים רבים מן הרכיבים המצויים באגוזים.

טיפ: אחסנו אגוזי מלך כשהם בשקית אטומה,בהקפאה, וכך תשמרו את טריותם לאורך זמן.


השרו את הקטניות לפני הצריכה, כדי להמנעמגזים (צילום: קית' גלסמן)

4 . ברוקולי
כמה ואיך? שתי כוסות פעמיים בשבוע. בימיםשהוא נעדר מהצלחת דאגו להוסיף ירק אחר ממשפחת המצליבים או הירוקים (למשל, עלי תרדאו עלי חסה). שתי
אל תשכחו
לא הכל עשר
כבודם של עשרת הגדולים במקומו מונח, אבלאל תשכחו את הכללים הבאים: 1. סוד התזונה הבריאה טמון בגיוון. לא קיים פרי, ירק, קטניתאו כל מזון אחר המכיל בתוכו את המכלול השלם של הרכיבים הבריאים, ולפיכך חשובלהרכיב תפריט יומי מגוון ככל האפשר, שיכלול את כל קבוצות המזון והצבעים. 2. כדילשמור על הבריאות ולהפחית סיכון למחלות רבות, לא די בהקפדה על תזונה איכותית. ישלראות בה כתוספת לאורח חיים בריא ופעיל, נטול סיגריות וסטרס, תוך הקפדה על פעילותגופנית והפחתת החשיפה למזהמים סביבתיים
המשפחות הן מקור בלתי נדלה לנוגדי חמצוןחזקים. רצוי לצרוך אותו באידוי קצר (כמה דקות) במים, אבל אפשר גם מוקפץ.

למה?
כי הברוקולי הוא בית מרקחת לחומריםהמגינים מפני מחלות רבות, כמו סוגים שונים של סרטן, מחלות לב וכלי דם, דלקותוקטרקט.
אחד משחקני המפתח של הברוקולי הוא החומרסולפורפן שחוקרים מייחסים לו פוטנציאל לבלום סרטן, להגן על כלי הדם ולגרום לירידהברמות המולקולות הגורמות לנזק במטען הגנטי של התא (DNA).
הברוקולי מכיל גם ”אינדול 3 קרבינול”, שהיאתרכובת המעכבת השפעה מסרטנת של אסטרוגן (מה שאומר שהוא מפחית סיכון לסרטן השד).
מקור נפלא לנוגד החמצון לוטאין, הידועכבעל השפעה מיטיבה על הראייה.
עשיר בסידן, חומצה פולית, סיבים, בטא־קרוטןוויטמין C, שמסייעים למניעת מחלות לבולהפחתת הסיכון לשבץ.

מי במשפחה? הברוקולי בן למשפחת המצליביםהכוללת בין השאר כרוב, כרובית, קולרבי, לפת וצנון, אך הכי קרוב אליו בתכונותיו הואכרוב ניצנים.

טיפ: לעיסת ברוקולי טרי משחררת אתהסולפורפן, אבל חימום הברוקולי לזמן קצר (כמה דקות) יגביר את כמותו.

5. דגים
כמה ואיך? לפי איגוד הלב האמריקאי מומלץלצרוך שתי מנות דגים בשבוע (כ־180 גרם כל מנה). תנו עדיפות לדגים שעשירים באומגה 3.

לשומרי משקל, רצוי להקפיד על דגים דליםיותר בשומן (למשל, אמנון מכיל כ־5% שומן וקרפיון כ־6.5% שומן). מומלץ לאכול דגיםבשילוב שמן זית, טחינה וירקות טריים כדי להגביר את היתרונות התזונתיים ואת ספיגתהמינרלים.

למה?
כי הוא מקור טוב לחלבון.
חלק מהדגים עשירים בחומצת שומן אומגה 3,המסייעת בהפחתת הסיכון לקרישיות יתר בדם, לדלקות ולמחלות כלי דם (בעיקר דגי ים כמוסלמון, הרינג, מקרל, טונה, הליבוט ודגי בריכה ישראלים כמו פורל ובורי שמוזניםבאומגה 3).
חומצות שומן אלה גם תורמות להפחתתדיכאון, שיפור מראה העור ועוד.

מי במשפחה? מאחר שדגי ים עלולים להכילמזהמים רבים שמצטברים בגוף, ובאכילה מוגברת עלולים לגרום להרעלה, מומלץ לגוון אתצריכתם עם דגי בריכה ישראלים, הגדלים בתנאים טבעיים, במי מעיינות מליחים ונקיים. הםניזונים מאצות המספקות להם ויטמינים ומינרלים, ואחוז הזיהום שלהם קרוב לאפס. הבוריוהדניס, למשל, משופעים באומגה 3.

טיפ: העדיפו לאכול דגים מבושלים אואפויים. טיגון הדגים פוגע ביתרונותיהם התזונתיים והבריאותיים.


העדיפו דגים מבושלים או אפויים (צילום: קית'גלסמן)

6. יוגורט טבעי
כמה ואיך? גביע עד שניים ביום. לא חשובמה מקור היוגורט: בקר או צאן. אפשר לצרוך אותו בצורתו הטבעית והן כבסיס למרק ירקות,רוטב וכקינוח.

למה?
בזכות תכולה גבוהה של חיידקים ידידותייםהמסייעים לתפקוד תקין של המעיים ולכלל מערכות הגוף. הימצאות חיידקים ידידותייםבמערכת העיכול מדכאת צמיחת חיידקים מזיקים ויוצרת אנזימים שמסייעים לעיכול החלב.
חוקרים מייחסים לחיידקים הטובים גםתכונות המעודדות את מערכת החיסון, מפחיתות דלקות במעי ומפחיתות את הסיכון לחלותבסרטן.
מכיל את רוב אבות המזון החיוניים לגוף: חלבוןאיכותי, פחמימות הכוללות סוכר חלב (לקטוז) המסייע בספיגת הסידן, שומנים, ויטמיניםמקבוצה B, ויטמינים A ו־D, וכן מינרלים חשובים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום.
עשוי להקל על זיהומים פטרייתיים, להפחיתכולסטרול ולמנוע זיהומים במעיים.

מי במשפחה? הרוויון נחשב למוצר החלב הכיקרוב ליוגורט (אולם בשל צניעותו הוא נהנה פחות מיחסי ציבור).

טיפ: שדרגו את ערכו התזונתי של היוגורטהטבעי באמצעות תוספת של כף זרעי פשתן טחונים וטריים שיתרמו חומצות שומן אומגה 3.

7. שמן זית
כמה ואיך? 1־2 כפות ביום שמן טרי (עדחצי שנה מרגע סגירת הבקבוק), מכבישה קרה (בעת הפקתו לא נעשה שימוש בסחיטה במכבשולא בחימום), שרמת החומציות שלו אינה עולה על 0.8%. טוב לתיבול סלט, וטוב גםלבישול או לטיגון קצר.

למה?
כי הוא עשיר בשומן חד בלתי רווי (השומןהבריא) וכן בנוגדי חמצון חזקים כמו ויטמין E, בפיטוסטרולים (תרכובות צמחיות טבעיות היעילות להורדת הכולסטרול) ובפוליפנולים.
מחקרים רבים מאשרים כי צריכת שמן זיתטובה ללב: הוא מונע חמצון של הכולסטרול הרע (LDL) ומסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב HDL)).

מי במשפחה? שמן אבוקדו טבעי מכבישה קרה.גם הוא עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, ויטמין E, ועוד נכסים כמו כלורופיל, קרוטנואידים ולוטאין.

טיפ: קנו שמן זית ממשווק מורשה עם תוהאיכות של מועצת הזית. שמן מאיכות טובה אינו מבעבע ולא נפלט ממנו עשן כשמחממיםאותו.


קנו שמן זית ממשק מורשה (צילום: קית' גלסמן)

8. ביצים
כמה ואיך? צריכה של עד חמש ביצים בשבועבטוחה לאוכלוסייה בריאה. צמחונים, ילדים, קשישים, חולים או אנשים המחלימיםמניתוחים, מכוויות ומשברים וכן חלק מהספורטאים יכולים לצרוך ביצים בכמות גבוההיותר. באשר לאנשים הסובלים מסוכרת, מיתר שומנים בדם או ממחלות לב, חשוב שיתייעצועם דיאטנים בנוגע לצריכת הביצים המומלצת עבורם.

למה?
כי יש לה ערך תזונתי גבוה מאוד: מכילהאת כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף זקוק להן ביחס נכון ביותר, מה שמסייע לגוףלנצל בצורה הטובה ביותר את חלבון הביצה לצורך בניית רקמות.
מהווה מקור חשוב לוויטמינים ולמינרלים, בהםחומצה פולית, ויטמין B12, ויטמיןA, ויטמין D, אבץ, סלניום ועוד.
חלמון הביצה עשיר בכולין, רכיב המשתתףבהעברת מסר עצבי בין התאים וחשיבותו רבה בעוברים, תינוקות, ילדים ונוער להתפתחותתקינה של המוח ומערכת העצבים, להתפתחות כושר החשיבה ויכולת הלמידה.
בגיל המבוגר חיוני הכולין לשמירה עלהזיכרון. אמנם הביצה עשירה בכולסטרול, אולם היא גם עשירה בשומן חד בלתי רווי ודלהבשומן רווי.

מי במשפחה? בשר ומוצרי חלב.

טיפ: ביצים מועשרות באומגה 3 הינן בעלותיתרון בריאותי, אולם מחירן הגבוה פוגם ביתרון זה. מומלץ לשלבן בתפריט מדי פעם.

9. עגבנייה
כמה ואיך? עגבנייה אחת ביום (לפחות). כדיליהנות מספיגה גבוהה של ליקופן רצוי לצרוך אותה כשהיא מחוממת ומבושלת עם מעט שמן.

למה?
כי היא זמינה ועשירה בוויטמינים ובסיביםתזונתיים, אבל בעיקר בזכות היותה מאגר עצום של ליקופן (צבען ממשפחת הקרוטנואידים).
זהו נוגד חמצון חזק במיוחד שנמצא כבעלהשפעה מגינה מפני מחלות לב וסרטן (בעיקר הפרוסטטה, הריאות והקיבה).
הליקופן אף מגן על העור מפני נזקי השמש.
העגבנייה כלולה ברשימת מזונות העלשפרסמם איגוד הסוכרת האמריקאי.

מי במשפחה? הליקופן מצוי בפירות ובירקותאדומים נוספים, אם כי בכמות מופחתת. בין השאר אפשר למצוא אותו באבטיח, בפפאיהובאשכולית אדומה.

טיפ: אכלו את העגבנייה בתוךיומיים־שלושה מקטיפתה וקטשופ/רסק עגבניות עד שלושה חודשים מתאריך הייצור; הליקופןמסיס בשומן ועל כן מומלץ לאכול עגבניות טריות או מבושלות בשילוב כמות קטנה של שמן;עגבניות אדומות כהות מכילות יותר ליקופן מאשר עגבניות ”חיוורות”, צהובות או ירוקות.

10. רימון
כמה ואיך? הכי טוב לשתות חצי כוס מיץשנסחט זה עתה או לצרוך כוס אחת של גרגירי רימון כמו שהם.

למה?
מחקרים רבים מצאו שביכולתו להגן על הגוףמפני נזקי חמצון הכולסטרול ולתרום לשיפור זרימת הדם ולתפקוד טוב יותר של הלב והמוח.
הרימון מפחית סוגים שונים של סרטן ומכילמרכיבים נוגדי דלקת המגינים על הגוף מפני דלקות במפרקים, בחניכיים ובעצמות וכןמנזקי השמש.
הקלף החזק שלו מצוי בהרכב נוגדי החמצוןהייחודי שלו ובראשם הפוליפנולים, אותם פיגמנטים שצובעים אותו באדום. במחקרים רביםהוכח כי הפוליפנולים מעכבים את חמצון הכולסטרול.
הפוליפנולים לוחמים גם בשאר המחמצניםשאליהם אנו חשופים ביומיום כמו פיח, עישון, חומרי הדברה וקרינת השמש.
הרימון עשיר בוויטמינים מקבוצה B (הנחוצים כמעט לכל תפקיד בגוף: מסייעיםבגדילה, אחראים לצמיחה בריאה של השיער, חיוניים לפעולה תקינה של
מערכת החיסון והמערכת העצבית) ואשלגן.

מי במשפחה? כל המזונות והמשקאות המכיליםפוליפנולים, ובעיקר יין וענבים אדומים.


פורסם ב- YNET
0 קישור קבוע (Permalink)

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » רשימת המזונות החשובים לבריאותינו - מתאים לנו.....




כל הזכויות באתר זה שמורות למירי בלקין (B Diet), מומחית לדיאטה, מנחת קבוצות הרזיה.
מירי בלקין, בעלת שיטת דיאטה ייחודית אשר מסייעת לילדים, נוער ומבוגרים לרדת במשקל.  תקנון

מירי בלקין
 

דיאטה
אודות
עשו את זה
שומרי משקל
מן התקשורת
 
מידע שימושי
 

הרזיה
לרדת במשקל
פורום דיאטה
מחשבון קלוריות
טבלת קלוריות
 
מתכונים ותפריטים

מתכונים דיאטטיים
פורום מתכונים
תפריט דיאטה
תזונה נכונה
שאלות נפוצות בדיאטה
סוגי דיאטות

סוגי דיאטה
דיאטת אטקינס
דיאטת כרוב
דיאטה און ליין
דיאטה מהירה
 
קישורים שימושיים

מכתבי תודה
מהעתונות
סרטונים
 דוחות שותפים
שיווק ותחזוקה
דיאטה עם מירי בלקין- ברוכים הבאים לאתר של מירי בלקין. תוכנית הדיאטה של מירי בלקין באינטרנט- עכשיו במבצע הכרות ללקוחות חדשים!