03/02/2011 00:11
 דובונית אכפת לי Posts: 4630
|
נאמר הכל מקווה שהרגשתך השתפרה ואת ממשיכה קדימה בהצלחה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
01/02/2011 01:42
 tutit Posts: 2431
|
הוטי יקרה! כנראה שהמון אנשים חושבים שגרנולות ופירות זה דבר דיאטטי אין לך על מה להצטער אכלת נהנת ולא תכננת,מעכשיו תתכנני ומה שעלה ירד מהר. הרבה אופטימיות אנחנו חייבות בהצלחה...................
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
31/01/2011 21:07
 EFF Posts: 6417
|
צ'יקי יקרה...כמו שאת מראית - מעידה אחת לא תקלקל...גם בארזים נופלת לפעמים שלהבת אלא שהיא לא שורפת אותם...חיבוק ונתראה ביום רביעי....
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
31/01/2011 18:59
 קרולין Posts: 6651
|
הוטי יקרה, משפחה לא בוחרים, מה לאכול ואיך להערך למיפגשים הללו זאת כן בחירה שלנו.
תגיעי תמיד למיפגשים המשפחתיים ...(לא חייבים להגיע לכולם...) מ ו כ נ ה . זה יעזור להתנהג בהתאם.
שיהיה לך בהצלחה רבה , בפעם הבאה בטוחה שתעלי כיתה.
קרולין.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
31/01/2011 17:05
 בצקיסטית בגמילה Posts: 389
|
הוט יקרה, מבינה לליבך. זה מזכיר לי ארוחת חג שהוזמנתי אליה, ולא היה שם אפילו סלט אחד. בד"כ דודה שלי יודעת מה מותר לי ומה אסור לי, אבל הארוחה היתה אצל הגיסה, והיא שכחה, ולדודה שלי לא התחשק להכין סלט. אז אכלתי מהבשר וזהו. וכשחזרתי הביתה אכלתי ביצה וקוטג'. ושתיהן התנצלו... לא משנה. בקשר אלייך - מצד אחד לצמצם הגעה לאירועים משפחתיים עוזר מבחינת הדיאטה, אבל עושה רע מבחינה נפשית, כי מניסיוני, את יושבת לבד בבית, חושבת איך כולם נהנים ומרחמת על עצמך. אז בפעם הבאה, אני ממליצה לך, לא להסתפק במשפט כמו: אל תדאגי יהיה לך מה לאכול, אלא ממש לברר מה יהיה לאכול: סלט. איזה סלט - מה הוא מכיל? שתיה - איזו שתיה? ממותקת או שאני יכולה להוסיף סוכרזית? ירקות אנטיפסטי - אילו ירקות בדיוק? כרובית,ברוקולי וכאלה או בטטה? מרק - איזה מרק: בטטה/עדשים או כרובית ודלעת? חוץ מזה, אני הייתי תופסת את בעלת האירוע לשיחה ומסבירה לה שמה שהיה שם לא היה אוכל בשבילך. אסור לך כל מה שהיה שם, כדי שתדע לפעם הבאה. אגב, לא הסברת היכן התקיים האירוע. אם מדובר בגרנולה תוצרת הבית - האם האירוע התקיים בבית של מישהו מקרובי משפחתך? אם כן, מה הבעיה לגשת למקרר ולהוציא משם משהו שאת כן יכולה לאכול? אחרי הכל אפשר להתנהג בצורה חופשית עם המשפחה. לחילופין, אם האירוע התקיים באיזו מסעדה, מה הבעיה להזמין לעצמך סלט או אומלט? אז מה אם כולם אוכלים גרנולה. את תהיי "המיוחדת" שאוכלת מה שמותר לך. אני הייתי פעם במסיבה שהיו בה אך ורק עוגיות וקפה. ידעתי על זה מראש, קפצתי לפני שהגעתי לדירה, למכולת והבאתי לי קוטג'. כולם ישבו ואכלו עוגיות ואני אכלתי קוטג' מהקופסה עם כפית (יש אפילו הוכחה בפייסבוק ). אז מישהי שלא מכירה אותי שאלה אותי למה אני אוכלת קוטג' כמו מפגרת. אמרתי לה שאני לא נוגעת בפחמימות אחרי 5, ודאי שלא בדברים שיש בהם סוכר. סיפרתי לה על המסגרת וזהו. כל שאר האנשים שכבר מכירים אותי בכלל לא התרגשו ולא עשו מזה עניין. כשאת מעמידה אנשים בפני עובדה מוגמרת - הן לגבי דיעותייך והן לגבי הרגלייך - הם לומדים לכבד אותך כמו שאת. אבל את קודם כל צריכה לכבד את עצמך ולהיות חזקה מבפנים - אחרת איך האחרים יכבדו אותך? ואת חייבת להיות ברורה לגבי המאכלים שמותר לך ואסור לך - אחרת איך האנשים ידעו? שיהיה בהצלחה ותמיד תמיד תהני עם משפחתך
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
31/01/2011 06:56
 שאפתנית Posts: 8392
|
בוקר טוב הוטי, צר לי שיצאת עם תחושה כל כך לא טובה מהמפגש המשפחתי במקום שתצאי מחוזקת ומחוייכת. ברור לי שהכל נובע מהמוקש הגדול והוא האוכל. אני בטוחה שעם הזמן תלמדי להסתדר עם הארוחות הללו. זה עניין של תרגול ודיבור עצמי. אני מקווה שבפעם הבאה תצאי מהבית שבעה ויהיה לך יותר קל לבחור מה לאכול ועל מה לוותר. אם את יכולה ליזום שיחה עם בני המשפחה ולבקש עזרה בדיאטה זה יכול ולעזור ואם לא אז וותרי על כך מראש ותכיני שיעורי בית לבד לפני המפגשים הללו. בהצלחה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
31/01/2011 04:32
 אקורדיאון Posts: 16382
|
ראשית אין לך יקירתי כל סיבה לכעוס ולהתרגז,מדובר בארוחת בוהוריים ולאחר מכן חזרת למסלול במיידי.
באשר למשפחתך כל אשר כתבו לך הבנות מתאים ואם את מכירה
את בני המשפחה ומה מצפה לך אכן להערך מראש בעיקר מבחינה
מחשבתית למרות שזה לא פשוט.
מאחלת לך המון הצלחה.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
30/01/2011 22:55
 מיכל שרון Posts: 1318
|
ובכן יקריתי.. אני כל כך מזדהה ומבינה לליבך... אכן בני משפחה, במיוחד כאלה שהם בעצמם עמוק בנפשם שמנמודים בעלי אהבת אוכלים הם מחבלי דיאטה מדרגה ראשונה! אני החלטתי לא לעשות להם חיים קלים ולא לוותר ואני ממשיכה בעידודה של מירי כל הזמן באסרטיביות ונחישות לבקש ולהגיד ולהציב איסורים והתניות ולאט לאט גם מים באבן עושים חור... וכבר חלק מהכללים נלמדים, התפריטים לאט לאט משתנים ומתגוונים ובדלת האחורית כולנו מרוויחים. אל תרגישי רע ואל תתיסרי כל כך, זה ממש מיותר.. הרי עשית הליכה, וזה היה בצהריים... וגם אם חרגת קצת בפחמימות.. נו מילא.. לפחות חזרת הביתה, ניגבת את הפירורים ושמרת בלי פחמימות מחמש... אז הנזק לא כזה נורא.. מה שכן נורא בעיניי הוא התחושה ששוב לא נתנו לך תמיכה במקום הכי קרוב ואהוב - במשפחה ולפי דעתי זה מה שבאמת מציק.. כי באמת לפי כל מה שתיארת, האוכל והזלילה גם אם יצאת מפרופורציות בהתחשב בשאר הנתונים המקלים היא לא כזאת נוראית. שיהיה המשך שבוע מוצלח ובהצלחה בשקילה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
30/01/2011 20:35
 dany Posts: 19819
|
הוטי זה באמת נשמע כמו פיגוע......... רחמנא ליצלן........... כדאי לצמצם את המפגשים הללו למקומות חסרי מזון בעליל. המון הצלחה........ ואל תכעסי על עצמך כעס לוקח אותך עוד יותר עמוק.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
30/01/2011 20:32
 אשירה Posts: 4292
|
הוטצ'יק יקרה, יחסים במשפחה הם לפעמים מורכבים ומסובכים. גם אם נצא מתוך הנחה שהכל נעשה בתום לב, עדיין זאת מלכודת. אם זה דפוס שחוזר על עצמו כדאי שתערכי מראש למפגשים האלה, כדי שתבטיחי את עצמך מנפילות חוזרות.
בהצלחה במפגש הבא,
-- אשירה
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
30/01/2011 20:23
 Hotchick Posts: 40
|
בסוף השבוע הוזמנתי לבראנץ' משפחתי שבו הובטח לי - בניגוד לאירועים משפחתיים רגילים אצלנו - שיהיה אוכל דל-קלוריות וגם לי יהיה מה לאכול. אז מה היה שם? גרנולה תוצרת בית עתירת אגוזים וצימוקים, פאנקייקס, דבש, סילאן, סלט פירות וקצפת, מבחר עוגות ועוגיות. הדבר היחיד המתקבל על הדעת היה יוגורט 3 אחוז. ברור היה שכל אחת משלוש אחיותיי יצאה מכליה להכין משהו על טהרת הקלוריות, השומן והסוכר. ממש פיגוע קולינרי. בנסיבות אחרות אולי היתה לי שליטה. אבל אחרי הליכת הבוקר בשבת וחפיפת ראש וסידורים שונים לא הספקתי לאכול בבית, כך שהייתי ממש רעבה. והיה כבר כמעט 12 בצהריים. עוד תירוצים? בקרב המשפחה אין לי עכבות, אין כוח רצון, אין איפוק. מה יכולתי לעשות? אכלתי מהכול (בערך) ויצאתי בשן ועין, כועסת ומתוסכלת. בערב אכלתי ביצה קשה וסלט אבל לא הרגשתי טוב עד למחרת. יש אמיתות שאי אפשר להתעלם מהן. בני משפחתי הקרובים ביותר הם מחבלים סדרתיים (בדיאטה שלי). מכיוון שאין בתי סוהר למחבלי דיאטה - האפשרות היחידה היא לתפוס מהם מרחק.
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|