|
על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
26/05/2013 00:13
 אשירה Posts: 4292
|
חיוך יקרה, תודה על השיתוף. אני בטוחה שכל מי שנכנס למערבולת הזאת בטוח תחילה שהוא הולך למשהו טוב ועד שמתגלה האמת לפעמים זה מאוחר מידי. כל הכבוד לך, את עושה עבודת קודש בהקדישך זמן ומאמצים לטובת הציבור שידע, כל המציל אפילו נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו, יישר כוח,
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/05/2013 22:41
 קרולין Posts: 6651
|
חיוך יקרה, כל מה שהוא קיצוני לא טוב! ולכן אין כמו א י ז ו ן בחיים. מבחינתי לשאוף לאיזון באוכל, בהתנהגות שווה ז ה ב תודה על השיתוף זה מאד מסוכן הכתות האלה. שבוע טוב קרולין
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/05/2013 14:54
 חיוך מהלב Posts: 1125
|
הייתי בערב מיוחד של העמותה למלחמה בכתות. נשמע מוזר מרוחק? לא ולא. דוקא בשנים האחרונות ידעתם שיש בארץ כ-90 כתות ידועות לפחות? זה מתחיל בקורי עכביש נסתרים שקופים שבהם מקרבים אנשים אל איזה גורו שבתחילה מרגישים מאד טוב בקרבתו והוא או היא מלמדים דרך לחיות חיים יותר טובים מבפנים, כך זה נראה על פניו, ולאט לאט נטווים החוטים סביב הקורבן שאינו מודע לכך שהוא בכת. זה לא קורה רק לאנשים צעירים שמחפשים את עצמם בגיל מסויים, זה קורה לאנשים מבוגרים אינטיליגנטים שהופכים להיות עבדים מודרניים לכת ולכל מה שהולך עם זה. זה יכול לקרות לכל אדם נורמטיבי. המניפולציות שנעשות עליו אינו מרגיש בכך... במיוחד בעידן הניו א'יג עם כל הקונספטים החדשים של האינדיבידואל שלנו כמה הוא חשוב. מחשבות חיוביות ועוד כל מיני דברים שאשתדל לקרוא להם בקלילות ש ט ו י ו ת במיץ עגבניות. אז יש רבים שנופלים ברשת, ורק כשכבר נעשו נזקים בנפש האדם אז לפתע "מתעוררים" וקשה להתנתק כי אתה או את כבר בפנים, כי "איש לא יבין אותי" מישהו שהוא מבחוץ, כי כבר נשתעבדה הנפש לאותו גורו ואוי לתוצאות הפסיכיטריות ואחרות שלא לדבר על הצד הכלכלי שהוא שיעבוד טוטלי. ובכ"ז זה שיודעים היום על כל כך הרבה כתות זה בזכות מודעות מזו כת, כדאי לדעת, איזה מאפיינים יש לכתות ולכולם יש מאפיינים דומים מאד במהותם. יש עמותה שנלחמת אבל אין לה הרבה משאבים ומנסים עכשיו גם להביא את העניין לחקיקה בכנסת, כדאי שתדעו. בכל גיל אפשר ליפול לדבר כזה. הנזקים הנפשיים גדולים אף יותר מכל עישון של סמים קשים. אני יודעת כי לצערי גם אני הייתי באחת כזו שהגורו שלה יושב באנגליה והיא כת קטנה מאד יחסית אבל נזקיה היו מרובים ותאמינו לי בקושי בקושי נרפאתי, תרתי משמע... נס שאני כאן וזו אינה מילה... ובזכות משפחתי התומכת והנפלאה. רק שתדעו... בתחילה הרגשתי כל כך טוב שהגעתי למקום שבו מבינים אותי ונותנים לי תמיכה ועוד... אח"כ השתנו הדברים ונהיה קשה מאד... וכשגיליתי שאני בכת לא יכולתי להאמין... אבל כן. תודה לאל יצאתי ממנה אבל בשן ועין ולכן אני מבינה בעניין ותורמת ממרצי וידיעותי על כך בכל הזדמנות שיש לי... גם מעבירה הרצאות. העיקר שזה מאחורי ולא לפני הרבה שנים.... וזה קצת דומה לאכילה אובסיסיבית בדרך אחרת. כשאוכלים את המתוקים/בצקים וכל מיני דברים אחרים, ההרגשה היא מצויינת כמו על סמים, ולא חושבים על התוצאה הסופית ורק יש משקל שמראה מה אכלנו, וכמה נזק נעשה לגוף ובדרך גם לנפש הרגישה. ואי אפשר לקנות בגדים נורמליים, ויש כבדות שמכבידה על החיים בכל יום ובכל תנועה, ויש הרגשה זיפתית בפנים על הגילוי הנורא, "אני מכורה לאוכל".... ורק אחרי התפכחות והבנה ש"אני צריכה מסגרת" ורק מסגרת נכונה לי תוכל לעזור לי לעשות את השינוי בהרגלי החיים/אכילה והתיחסות לאוכל שהוא ברור מאליו נכון? לא נכון. אמנם ההקבלה בין הדברים אינה ממש אחד לאחד אבל חומר למחשבה.
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
|
|