18/04/2013 22:36
 bobi Posts: 69
|
קל " להיות" אבל החיים דורשים מאיתנו השתתפות פעילה ובחירה. אנו יכולים להעביר שנה שלמה רק ב "להיות", אבל כדי "לחיות" צריך 365 ימים של בחירה בחיים. כדי שהחלטות תהיינה מציאותיות ומשמעותיות, חייבות להיות להן תוצאות. החלטות שהתוצאות שלהן גדולות ביותר, הן גם המהותיות ביותר. אי אפשר שיהיו לנו חיים של משמעות, אם אנחנו עושים דברים משמעותיים רק כשיוצא לנו, חיים מלאי משמעות מורכבים מהרבה רגעים משמעותיים, הרגע המשמעותי בחיים שלי הוא שבחרתי לקום מהספה, לצאת מהמקרר, להתעורר למציאות שנקראת החיים ולא רק לחיות אלא לחיות באיכות חיים בריאה וטובה יותר. כל אלה החלטות קשות, משום שהרבה יותר קל לא לחשוב עליהן ולהמשיך לצעוד בתוך ההרגל בלי לבחון את הדרך... סתם פשוט "להיות", להיסחף לתירוצים שכל כך קל להתחמק אליהם כמו: אני לא מסוגל , זה לא נוח לי, יקר לי, אין לי מצב רוח, עבר עליי יום קשה. רציתי , ואני עדיין נלחמת, לעצור את הסתם "להיות" ולהעביר את הזמן, למלא את הריקנות העצמית באוכל. הפחד של האיבוד שליטה הוא נוראי,לעמוד בבחירה של להיות "בחיים" זו התמודדות יום יומית וכמו שמירי אומרת צריך לעמוד על המשמר, להסתכל קדימה ולא אחורה
|