19/04/2013 14:28
 אייריס Posts: 3744
|
היי לכם מה שיפה אצלכם מאוד אתם עושים זאת ביחד וזאת דרך נפלאה להצליח ולהמשיך הלאה. אין פיתויים מסביב לפחות בתוך הבית מצידו של בן / בת הזוג וזה כבר התחלה נכונה. ולגבי התפריט המקופל או ארוחות מסודרות זה בדיוק ככה גיתי ומיכלוש כי אם בקיבוץ הם אוכלים מסודר על פי תפריט קבוע אז למה אנחנו לא יכולים להתנהג ככה???? אני מקווה שתצליחו במשימה באמת ואני יחד איתכם. שבת שלום
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/04/2013 04:51
 dany Posts: 19819
|
בהצלחה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/04/2013 23:44
 tutit Posts: 2431
|
בהצלחה מיכל וגיתי יקרים! אין ספק שכשאתה אוכל רק בחדר האוכל הרבה יותר קל ,ואכן אני זוכרת שכשהייתי ילדה וביקרתי בקיבוץ כברי בצפון הייתי צועדת לכיוון חדר האוכל בהתלהבות כי באמת בבית לא היה מטבח גדול ואכן כל הבני דודים שלי היו רזים.....אבל תמיד אפשר לקנות חטיפים וגלידות לנשנש בין לבין תלוי מי הבן אדם,צריך רצינות אחריות והחלטה ליישם את כל הכללים שאנו לומדים כאן ממירי המורה הכי הכי.....שיש....וגם אני באוירת שינוי לטובה שומרת כמה שיותר וכותבת עכשיו כדי לא לאכול עוד משהו כי חסה עגבניה וגבינה צפתית החלטתי הערב שעם נס זה מספיק.....אני איתכם בעשייה ובשליטה מתחייבתת....ומחכה לתוצאות נשיקות תותיתת
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/04/2013 23:22
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
מיכל וגיתי יקרים איזה התלהבות ומוטיבציה אתם מכניסים לפורום.... כל הכבוד לכם, גאה ושמחה בשבילכם מאד, תמשיכו לשתף, רעיון נפלא לעבוד צמוד לתפריט לתקופה...בהצלחה לכם ולנו.... אוהבת מירי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/04/2013 23:22
 miribelkin Administrator Posts: 3755
|
מיכל וגיתי יקרים איזה התלהבות ומוטיבציה אתם מכניסים לפורום.... כל הכבוד לכם, גאה ושמחה בשבילכם מאד, תמשיכו לשתף, רעיון נפלא לעבוד צמוד לתפריט לתקופה...בהצלחה לכם ולנו.... אוהבת מירי
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/04/2013 14:10
 נינוש Posts: 1442
|
מיכל וגיתי יקרים היה כייף גדול לראות אותכם אתמול חובקים את התינוקת המתוקה תמשיכו כך אתם משפחה מקסימה.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/04/2013 13:23
 gity1 Posts: 28
|
אני חייב להודות שאת ההשראה שלי לעשות לפי תפריט הגיעה מהקיבוץ של אביטל , כפר גלעדי , זה היה בחול המועד פסח נסענו לבקר קרובת משפחה של מיכל וגם את אביטל . חלק מהביקור כלל ארוחת צהריים בחדר האוכל , הארוחה עצמה לא היתה מסעירה אבל היה הרבה אפשריות בחירה והמחיר היה מגוחך ... וחשבתי לעצמי כמה קל היה לחיות בבית ללא אוכל בכלל ... ורק לאכול בחדר אוכל 3 פעמים ביום ... בהמשך השבוע חשבתי איך אפשר לממש את הרעיון הזה בבית , הפתרון היה הכנת תפריט לשבוע מראש , מיכל בהתחלה סלדה מהרעיון אבל עכשיו אימצה אותו בחום ונראה איך יעבור עלינו השבוע בתוך התכנית החדשה, שיהיה סוף שבוע טוב לכולם והצלחה לנישקלים בלוינסקי הערב ( למי שלא יודע יש היום חוג בלוינסקי בגלל יום העצמאות )
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
18/04/2013 10:12
 מיכל שרון Posts: 1318
|
יש לי וידוי.. בכל השנים שאני אצל מירי (לפחות 5 כבר אם אני לא טועה..) מעולם לא אכלתי בצורה מסודרת לפי תפריט.. בהתחלה לכמה ימים קיבלתי ממנו השראה.. בשאר הזמן כל חודש קיבלתי מאריה תפריט חדש.. אחרי החגים תפריט מקופל.. לפעמים תלינו אותו על המקרר.. רוב הזמן הם נערמו בערימה גדולה ויפה וצבעונית במשרד איפשהו.. וכל כמה זמן היו מושלכים למיחזור כלאחר כבוד.. מדי פעם בהחלטות כאלה גדולות שרוצות לחולל שינוי ולהכניס קצת דלק ואנרגיה מחודשת לתהליך שוב הייתי חוזרת לתפריט.. מקבלת השראה.. בעיקר נהנית לראות בו את מה שנוח לי - את ימי חמישי המבורכים עם הצהריים המפנק (מי אמר המבורגר/שווארמה/פלאפל/סושי ולא קיבל?), את החטיף היומי (מי זוכר שאי אפשר גם חטיף יומי וגם להגיד בשבת עם הקינוח שרק זה המתוק האמיתי על חשבון כל שאר השבוע?)..
אבל לאחרונה חל כאן בבית שינוי בגישה.. כבר כמה שבועות שגיתי מדבר איתי על התפריט המקופל.. כן כן.. הדבר הלבן הזה שקיבלנו אחרי פסח בחוגים? זוכרים? זה שמקופל לכם בלמטה של התיק ושכחתם ממנו? זה שתלוי על המקרר ומאז נערמו עליו עוד פתקים והודעות ורשימות קניות ומגנטים? מצלצל מוכר למישהו? ואתמול אחרי השקילה.. כשאני עברתי את יום העצמאות בנס של חצי ק"ג פחות אבל גיתי (חובב הסטייקים בניגוד אלי) עלה ק"ג (סליחה גור אם אני פוגעת בפרטיות שלך.. אבל זה ק"ג כללי.. שלא נקוב במספר.. אז אני מרשה לעצמי) החלטנו יחד שהגיע הזמן לעשות מבצע אמיתי לקראת הקיץ.. גיתי זקוק לעזרה רצינית בהחזרת חובות רצינית ושבירת קידומת חזקה למטה.. אני צריכה להתרחק עוד ועוד מהקידומת האחרונה שביקרתי בה ובכלל - שנינו רוצים להגיע לקיץ וללכת עם הילד הרזה והמתוק שלנו לבריכה או לים בלי להתבייש.. בלי שנצטרך לחתוך את עצמנו מכל התמונונת (כמו בקיץ שעבר).. שנוכל לשבת בחול בפנאן.. לשחק ולבנות ארמונות בלי לדאוג איך אנחנו נראים.. שתהיה לנו קלות תנועה לקראת שלל הפעילויות שיחכו לנו בחופש הגדול עם הילדים..
אז החלטנו לנסות שבוע את התפריט המקופל.. באמת אחרי 5 שנים ויותר הגיע הזמן שניתן לשיטה צ'אנס אמיתי לעשות בנו ניסים ונפלאות.. אז היום בבוקר התיישבנו במטבח עם הקפה והתפריט והתחלנו לתכנן - כי זה הקטע עם תפריט.. אין מקום לגמישות, לאלתורים וספונטניות.. בדקנו בפריזר מה יש מוכן ומה לא.. בדקנו במקרר מה צריך להשלים והכנו 2 רשימות - רשימה של השלמות מהסופר ורשימה של כל הדברים שצריך להכין כבר היום כדי שנוכל כבר מהיום להתחיל לעשות את התפריט כלשונו ובמדוייק! (שמתם לב? מהיום!!! לא ממחר..) אז יש לנו ארוחות מתוכננות לכל השבוע, דיברנו מראש על איך נעבור את השבתות שלנו (שמכיוון שהן לא בבית אלא אצל המשפחות שלנו הן קצת יותר מאתגרות) ובכלל - הכנסנו את עצמנו לטייס אוטומטי מוכוון מטרה. כמה קשה זה כבר יכול להיות? למה זה כל כך הרתיע אותנו כל השנים האלה לעקוב אחרי תפריט? הרי אנחנו מסוגלים להיות כל כך ספציפיים ומדוייקים ולרדת לפרטים בכל כך הרבה היבטים שונים של החיים שלנו - במטלות יומיומיות, במשימות גדולות יותר, ביציאות והבילויים.. אז למה לא באוכל?
אז הבוקר הזה מייד אחרי שהרשימות הוכנו כאילו נכנס לי שד של עשייה לגוף (מגובה בשנת בוקר ארוכה מהרגיל של נועה המתוקה) ועל הבוקר כבר השלמתי חלק מההכנות - הקפצתי שעועית ירוקה, העמדתי סיר עם ביצים קשות, חתכתי סלט לצהריים ולערב וכבר השלמתי כל מיני הכנות לבישולים שיגיעו אחרי הסופר.. כי הכל זה עניין של החלטה.. בחיים וגם בדיאטה ובעיקר עם התפריט.. אז השבוע החלטתי להתמסר באמת לשיטה.. השבוע החלטתי שאני נותנת את כולי כדי שאני אוכל באמת לומר לעצמי ממקום של עשייה והתנסות אם זה שווה את ההשקעה או לא, לדעת מה התרגום בגרמים של השקעה כזאת ואז לעשות בעד ונגד הלאה..
אז השבוע הזה אני מיכל אחרת - השבוע הזה אני מחוייבת!!!
אז עכשיו אני הולכת להתכונן לסופר (שזה אומר לאכול עכשיו לפני שהולכים) ואני חייבת לומר שאני ממש מתרגשת קצת אפילו מהרוח החדשה שמנשבת כאן מהבוקר (ולא.. זה לא רק בגלל שפתחתי חלונות ) ואני כבר ממש מדמיינת את שנינו על המשקל בשבוע הבא חוגגים את ההשקעה הזאת..
אז למי מכם שקורא אותי ומרגיש שמץ השראה בליבו כעת.. אני מאתגרת אתכם יחד איתנו.. לנסות.. להעיז לעשות שינוי אמיתי השבוע.. מזכירה לכולכם שהכי טעים ק"ג פחות ומאחלת לכולנו בהצלחה השבוע!!! edited by מיכל שרון on 4/18/2013
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|