הפוך לדף הבית   |   שלח לחבר
דיאטה – מירי בלקין

דיאטה און ליין
Skip Navigation Links

דיאטה אינדקס פורומים | דיאטה עם מירי בלקין :: פורומים


כינוי


סיסמא
הרשמה | שכחתי סיסמא

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » מימונה

על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
31/03/2013 23:45

 1103
1103
Posts: 5022
מטפס הרים כתב:
נילי אהלן כל הכבוד על ההרצאה המלומדת והמעניינת מאוד! למזלי הרב המתוק לא מפתה אותי... תרבחו ותסעדו....

תודה מטפס הרים
יש לך מזל גדול שהמתוק לא מפתה אותך.
מועדים לשמחה
ניליsmile

--
וסרהולץ
0 קישור קבוע (Permalink)
31/03/2013 22:11

 מטפס הרים
מטפס הרים
Posts: 1533
נילי אהלן כל הכבוד על ההרצאה המלומדת והמעניינת מאוד! למזלי הרב המתוק לא מפתה אותי... תרבחו ותסעדו....
0 קישור קבוע (Permalink)
31/03/2013 21:57

 1103
1103
Posts: 5022
תרבחו ותסעדו – ברכה שפירושה מזל והצלחה, ומקבלת את פניהם של האורחים הבאים למימונה. המימונה הוא חג שמקורו במרוקו. עם צאת חג הפסח הנשים מכינות מופלטות וממתקים שונים, העשירים בשקדים, קוקוס ודבש. חג המימונה הוא חג של טבע, ועל השולחן מניחים שיבולים, חלב, וקערת קמח עם מטבעות כסף. מימונה הוא חג של שפע ונתינה, והבית פתוח לאורחים שיגיעו.
בחג המימונה מסתובבים ועוברים מבית לבית כדי לברך ולקבל ברכות מזל והצלחה, לטעום מן המאכלים המתוקים ולשמוח יחד.
המופלטה מרוחה בדבש וחמאה ומסמלת ברכות ושנה מתוקה. שמחת המימונה במרוקו הייתה נמשכת עד אור הבוקר, כאשר דלתות הבית נשארו פתוחות ואורחים היו מוזמנים להגיע ולהכנס מבלי לשאול מיהו האורח וללא הזמנות רשמיות.
השכנים המוסלמים במרוקו היו מצטרפים לחגיגות ולמביאים עמם מטעמים משלהם, עוגות, פירוקת וירקות כדי לסמל אחווה וידידות. אכן, המימונה הוא חג של נדיבות, פתיחות ושמחה ללא גבולות.
ישנן סברות והסברים רבים למקור השם מימונה. לפי אחד מהם, מקור השם הוא במילה "מימון", ומתקשר לסמל השפע של החג.
... המופלטה היא אורחת הכבוד במימונה, מכיון שהיא מסמלת ברכה וחיים מתוקים. את המופלטה אפשר להכין במחבת או במולטי שף – יחי הטכנולוגיה. המופלטה עשויה בקמח, שמרים, מים ומעט שמן. אופן הכנתה מיוחד במינו:
כל כדור בצק יש לרדד לעלה דק ולטגן באופן הבא:
את העלה הראשון מניחים במחבת ומטגנים רק מצד אחד. עליו מניחים את העלה השני והופכים את שני העלים יחד ומטגנים את העלה השני מצד אחד. על גביהם מניחים את העלה השלישי ושוב מטגנים רק מצד אחד והופכים. חוזר חלילה, עד שנערמת במחבת ערמה גבוהה של מופלטות. כל מופלטה מטוגנת תמיד רק מצד אחד. לאחר סיום הטיגון מפרידים את המופלטות זו מזו ומרוחים בחמאה ודבש, מגלגלים את המופלטה ומקפלים לשניים ומגישים לאורחים. ברכות מזל והצלחה.ראה/י עוד

--
וסרהולץ
0 קישור קבוע (Permalink)



כל הזכויות באתר זה שמורות למירי בלקין (B Diet), מומחית לדיאטה, מנחת קבוצות הרזיה.
מירי בלקין, בעלת שיטת דיאטה ייחודית אשר מסייעת לילדים, נוער ומבוגרים לרדת במשקל.  תקנון

מירי בלקין
 

דיאטה
אודות
עשו את זה
שומרי משקל
מן התקשורת
 
מידע שימושי
 

הרזיה
לרדת במשקל
פורום דיאטה
מחשבון קלוריות
טבלת קלוריות
 
מתכונים ותפריטים

מתכונים דיאטטיים
פורום מתכונים
תפריט דיאטה
תזונה נכונה
שאלות נפוצות בדיאטה
סוגי דיאטות

סוגי דיאטה
דיאטת אטקינס
דיאטת כרוב
דיאטה און ליין
דיאטה מהירה
 
קישורים שימושיים

מכתבי תודה
מהעתונות
סרטונים
 דוחות שותפים
שיווק ותחזוקה
דיאטה עם מירי בלקין- ברוכים הבאים לאתר של מירי בלקין. תוכנית הדיאטה של מירי בלקין באינטרנט- עכשיו במבצע הכרות ללקוחות חדשים!