09/01/2013 07:49
 אשירה Posts: 4292
|
מסכימה עם כל מילה!!! חיוך מהלב כתב:
כל מה שאמרתם ממש מילים בסלע. נכון, כולנו היינו פעם שמנים, או שמנים פחות אבל שמנמודים. הרגשתי כמו כולם גם אם לא יכולתי להיות גמישה בשעור התעמלות כמו כולם או לעשות כל מיני הליכות אתגריות אם כי ניסיתי, אבל זה נכון, לא רציתי להיות במקום הזה, אך לא מצאתי כלים/כוח כדי לעשות מעשה באותם ימים ולא משנה הסיבה. לבטח לא הייתי שואלת או מדברת עם אדם שמן על משקלו או על מה שהוא עושה/לא עושה. בהחלט אני רגישה לכל אדם מכבדת כל אדם על כל מי ומה שהוא, לכל אחד יש פרטיות ויש דברים שהם שומרים לעצמם וזה לא מענייני כלל. להפך, אני מרגישה כל כך כשאני רואה אדם שמן ומסתכלת בו כבמראה על מה ומי שהייתי. בטח אנשים רבים חשבו עלי דברים ואולי גם דיברו מאחורי גבי ולעיתים גם העירו הערות כאלה ואחרות, אבל אני פיתחתי עור של פיל ולא נתתי לאף אחד להעליב או להכנס לפינות שלא רציתי שיכנס. כל אחד יש לו הסיפור שלו למה הוא כך ולא אחרת? נכון ששמנים אינם ליגה של מכלול אנשים. לכל אחד יש עודף משקל מסיבותיו הוא. לכולנו יש מקום בחברה ובפלנטה שלנו לא משנה כיצד אנו נראים. כולנו בצלם נבראנו. מה לעשות יש נכים, יש לא עלינו אנשים בעלי צרכים מיוחדים בשל כל מיני צרות שנפלו עליהם ושמן הוא רק אדם אחד שנראה פחות טוב משהחברה שלנו מכתיבה. אז מה? שיהיה לכולנו יום חמים ונעים ובשליטה
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/01/2013 14:36
 מטפס הרים Posts: 1533
|
222 כתב:
. . אני אדם סקרן חוקר ושואל, אך טרם פגשתי אדם שמן שרוצה להיות שמן. בדיוק כמו שלא פגשתי אדם שרוצה להתנגש או להיכשל או לאבד משהו, וכו' וכו'. כן פגשתי אנשים שלא אוהבים או לא נהנים כשמציקים להם בחדירה לפרטיות שלהם, בשאלות, בהטפות, בהנחות... ולכן הם מיד שולפים הסבר מתחמק (כמו טוב לי ככה, או משהו אחר) או מתרחקים. . .
זה נכון מאוד.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/01/2013 13:05
 חיוך מהלב Posts: 1125
|
כל מה שאמרתם ממש מילים בסלע. נכון, כולנו היינו פעם שמנים, או שמנים פחות אבל שמנמודים. הרגשתי כמו כולם גם אם לא יכולתי להיות גמישה בשעור התעמלות כמו כולם או לעשות כל מיני הליכות אתגריות אם כי ניסיתי, אבל זה נכון, לא רציתי להיות במקום הזה, אך לא מצאתי כלים/כוח כדי לעשות מעשה באותם ימים ולא משנה הסיבה. לבטח לא הייתי שואלת או מדברת עם אדם שמן על משקלו או על מה שהוא עושה/לא עושה. בהחלט אני רגישה לכל אדם מכבדת כל אדם על כל מי ומה שהוא, לכל אחד יש פרטיות ויש דברים שהם שומרים לעצמם וזה לא מענייני כלל. להפך, אני מרגישה כל כך כשאני רואה אדם שמן ומסתכלת בו כבמראה על מה ומי שהייתי. בטח אנשים רבים חשבו עלי דברים ואולי גם דיברו מאחורי גבי ולעיתים גם העירו הערות כאלה ואחרות, אבל אני פיתחתי עור של פיל ולא נתתי לאף אחד להעליב או להכנס לפינות שלא רציתי שיכנס. כל אחד יש לו הסיפור שלו למה הוא כך ולא אחרת? נכון ששמנים אינם ליגה של מכלול אנשים. לכל אחד יש עודף משקל מסיבותיו הוא. לכולנו יש מקום בחברה ובפלנטה שלנו לא משנה כיצד אנו נראים. כולנו בצלם נבראנו. מה לעשות יש נכים, יש לא עלינו אנשים בעלי צרכים מיוחדים בשל כל מיני צרות שנפלו עליהם ושמן הוא רק אדם אחד שנראה פחות טוב משהחברה שלנו מכתיבה. אז מה? שיהיה לכולנו יום חמים ונעים ובשליטה
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/01/2013 11:19
 222 Posts: 87
|
. . אני אדם סקרן חוקר ושואל, אך טרם פגשתי אדם שמן שרוצה להיות שמן. בדיוק כמו שלא פגשתי אדם שרוצה להתנגש או להיכשל או לאבד משהו, וכו' וכו'. כן פגשתי אנשים שלא אוהבים או לא נהנים כשמציקים להם בחדירה לפרטיות שלהם, בשאלות, בהטפות, בהנחות... ולכן הם מיד שולפים הסבר מתחמק (כמו טוב לי ככה, או משהו אחר) או מתרחקים. . .
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/01/2013 11:11
|
222 כתב:
. כדי לא להכעיס את בעלי האתר/הפורום רק אוסיף לכם כמה מילים כחומר למחשבה והבנה. . כמו כל דבר בחברה האנושית, אין לראות ב'שמנים' כקבוצה אחת. נסו להבין - יש הבדל בין אנשים שהם בעלי עודף משקל, בוודאי לאלה שנסיבות החיים הביאו אותם למשקל-על-מוגזם. . אפשר אולי להבין את סיפור האירוע של האיש השמן בתיאטרון בדיוק הפוך = אותו איש לא מוותר על חייו. הוא יוצא, מבלה, סופג הנאות (לא רק של אוכל) ואפילו צוחק. האיש הזה הוא עדיין בן-אדם, זכותו להיות ולהנות. מי שהולך לתיאטרון הוא לא מסכן או עלוב נפש או פגוע (כמשל כמובן לשאר התחומים). . לעיתים אנשים מרגישים את התדר השלילי הזה המשודר לעברם; מיותר לומר שזה לא עוזר במאבק כנגד משקל היתר. . אך אין להבין מדברי שצריך להרים ידיים. כמובן יש להמשיך ולהתמודד. לשמור כמה שרק אפשר. יש ה מ צ ל י ח י ם. יש המצליחים פ ח ו ת. . . תוספת: תוכלו לקרוא כאן על האיש המופיע בתמונה ולהבין יותר לעומק את סיפורו. .............גלגלו מעט את העמוד שיעלה לאחר הודעת הפתיחה של אתר דה-מארקר-קפה. אין מדובר בדיור מיוחד לאנשים שמנים (אין דבר כזה בישראל). כן מדובר על סיוע בדיור לנכים. והתור (המתנה) ארוך עד אין קץ. . בכבוד רב . . edited by 222 on 1/7/2013 edited by 222 on 1/7/2013
אין בכלל ספק שהאיש השמן מאוד מהתיאטרון הוא ככל האדם ויש לו את מלוא הזכות להנות, לצחוק , לחייך ולחיות חיים מאושרים... ככל האדם.. זה ברור בתכלית הבהירות אני חושב... , ובהחלט הגיוני שהוא אכן אדם שיודע לנצל את הזכות הטבעית לחיים מאושרים ובאמת חייו מלאים בקורת רוח והנאות קטנות כגדולות.. יחד עם זאת אני אשית סבור שאדם בעל עודף משקל גדול מאוד ,מאוד סובל. כלומר: גם אם הוא מאושר ומחייך ונהנה, עובר עליו סבל משמעותי וניכר, בילדות, בנערות, בבגרות ואף בזיקנה. זה לא אומר שאין לו חיים מאושרים. כמובן שכן, אבל תמיד יש עננה כבדה שמעיבה מאוד על האושר, והיא השומן.. במילים אחרות: אני בהחלט מאמין שאין אדם שמן שפשוט רוצה להמשיך להיות שמן.. יכו להיות שיש אדם שמן שלא מצליח להוריד את השומן מממנו מסיבות כאלו ואחרות, לעיתים בהחלט נסיבות חיים כמו שרשמת או אולי היחס שהחברה משדרת כמו שכתבת.. בהחלט... אבל כשאדם שמן ואולי שמן מאוד,אומר לי: אני שלם עם עצמי שאני שמן ואני חי עם זה בשלום.. זה אני וזהו זה.. ...אני לא מאמין שאכן זה המצב...אני מאמין שאותו אדם היה מאוד רוצה לשנות את מצבו הםפיסי ולהיפטר ממאסת השומן שמצוייה בו.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/01/2013 10:42
 222 Posts: 87
|
. כדי לא להכעיס את בעלי האתר/הפורום רק אוסיף לכם כמה מילים כחומר למחשבה והבנה. . כמו כל דבר בחברה האנושית, אין לראות ב'שמנים' כקבוצה אחת. נסו להבין - יש הבדל בין אנשים שהם בעלי עודף משקל, בוודאי לאלה שנסיבות החיים הביאו אותם למשקל-על-מוגזם. . אפשר אולי להבין את סיפור האירוע של האיש השמן בתיאטרון בדיוק הפוך = אותו איש לא מוותר על חייו. הוא יוצא, מבלה, סופג הנאות (לא רק של אוכל) ואפילו צוחק. האיש הזה הוא עדיין בן-אדם, זכותו להיות ולהנות. מי שהולך לתיאטרון הוא לא מסכן או עלוב נפש או פגוע (כמשל כמובן לשאר התחומים). . לעיתים אנשים מרגישים את התדר השלילי הזה המשודר לעברם; מיותר לומר שזה לא עוזר במאבק כנגד משקל היתר. . אך אין להבין מדברי שצריך להרים ידיים. כמובן יש להמשיך ולהתמודד. לשמור כמה שרק אפשר. יש ה מ צ ל י ח י ם. יש המצליחים פ ח ו ת. . . תוספת: תוכלו לקרוא כאן על האיש המופיע בתמונה ולהבין יותר לעומק את סיפורו. .............גלגלו מעט את העמוד שיעלה לאחר הודעת הפתיחה של אתר דה-מארקר-קפה. אין מדובר בדיור מיוחד לאנשים שמנים (אין דבר כזה בישראל). כן מדובר על סיוע בדיור לנכים. והתור (המתנה) ארוך עד אין קץ. . בכבוד רב . . edited by 222 on 1/7/2013 edited by 222 on 1/7/2013
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
07/01/2013 06:41
 dany Posts: 19819
|
עצוב ובלתי מובן שאנשים נשארים כך!!!!!!!!!!!!!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/01/2013 17:21
|
אשירה כתב:
נחושה יקרה, הפוסט שלך כל כך נוגע, תודה על התזכורת!!! התמונה צולמה בדיור לאנשים שמנים, עצוב, נכון??? וכן, לא נעים בכלל!!!
זה הרבה יותר מלא נעים. זה מכמיר לב. אומללות שכזו. לא ידעתי שיש כזה דיור מיוחד לאנשים מאוד שמנים וזה מזעזע אותי לפתע.שלא נדע לעולם. שנדע רק שליטה ועימה קלילות. ושנהיה בריאים...
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/01/2013 17:12
 חיוך מהלב Posts: 1125
|
רק עכשיו ראיתי את התמונה של דיור לאנשים שמנים יש דבר כזה? מדהים וקשה לצפיה ממש. אני מתארת לעצמי את הכאבים של אותה אישה??? כך נראה בצילום, מתארת לעצמי את הקושי שלה לקום משרותים/כסא והמיטה כל בוקר תזכורת לאיך שהיא נראית, אני פשוט מרגישה כיצד הנפיחות ברגליים מקשה עליה הליכה בכלל, וגם איך מסתכלים עליה. אני לא היה לי מזל וכל חיי הבוגרים התמודדתי עם עודף משקל כזה או אחר, כמובן אחרי הורמונים ולידות המצב לא השתפר וגם כשעשיתי מבצעים וירדתי, אחרי זמן העליתי עם ריבית את הכל. היום, ממרום גילי אני יודעת שאי אפשר להיות יו יו והגוף כבר לא יגיב אם עוד פעם אתעלל בו וחלילה אעלה במשקל. לכן כל יום אני מזכירה לעצמי דברים מהעבר כיצד היה לי קשה לצעוד בעלייה ונשיפות כל הזמן, כיצד תמיד היה לי צפוף במטוסים והשולחן אוכל היה נפתח לי ישר על החזה. כמה פעמים בעלי היקר אמר לי. אנו טסים הרבה, כדאי לך להרזות מעט לפני שאנו נוסעים ל... וכמה צדק. בחודש אוקטובר כשטסנו לחופשה באירופה פשוט היה לי שפע של מקום, המטוסים לא הגדילו את המרווח בין הכסאות אבל כל מה שהיה לי קדימה באזור המותניים וקצת מעל, כל המיותר הזה נעלם והיה לי כל כך נעים במיוחד שאנו טסים הרבה טיסות ארוכות לעיתים תכופות. שיהיה לכולנו שבוע נפלא של שמירה, של שמחה ועשייה ברוכה כל אחד/אחת בדרכיה
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/01/2013 11:30
 אשירה Posts: 4292
|
נחושה יקרה, הפוסט שלך כל כך נוגע, תודה על התזכורת!!!  התמונה צולמה בדיור לאנשים שמנים, עצוב, נכון??? וכן, לא נעים בכלל!!!
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/01/2013 11:16
|
קרנושה כתב:
אכן, גם אני צפיתי בהצגה המקסימה הזו ושכחתי אפילו להמליץ  ובהחלט יכולה לומר שזה כל כך נכון, לעצור, להתבונן ולהקשיב לגוף..לא לשכח שאנחנו אלו ש"סוחבים" את עצמנו והעודף הזה מעיב וחבל.. וצריך ללמוד לבחור בשבילים הנכונים, אלו שמקדמים אותנו להרגיש אחרת עם עצמנו, אחרת וטוב יותר.
בדיוק כך. לבחור בשבילים הנכונים.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/01/2013 10:07
 קרנושה Posts: 3420
|
אכן, גם אני צפיתי בהצגה המקסימה הזו ושכחתי אפילו להמליץ ובהחלט יכולה לומר שזה כל כך נכון, לעצור, להתבונן ולהקשיב לגוף..לא לשכח שאנחנו אלו ש"סוחבים" את עצמנו והעודף הזה מעיב וחבל.. וצריך ללמוד לבחור בשבילים הנכונים, אלו שמקדמים אותנו להרגיש אחרת עם עצמנו, אחרת וטוב יותר.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/01/2013 05:11
 אקורדיאון Posts: 16381
|
ושוב כאן המקום לומר תודה שאנחנו כאן.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/01/2013 16:12
 אייריס Posts: 3744
|
מדהימה. כמה נכון ועצוב שיש אנשים בעלי משקל עצום שפשוט לא מוכנים להילחם על עצמם והזכות להרגיש טוב חיצוני נפשי ובריאותי. ובאמת מזל שאנחנו פה למרות העליות שלנו פה ושם או שתקועים במקום אבל עדיין.... לומדים תמיד דברים חדשים ומשתדלים להצליח. שבת נפלאה ובריאה . נשיקות
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/01/2013 15:22
 קרולין Posts: 6651
|
נחושתי כמה נכון ועל כך מזך שאנחנו בצד המטפל והמודע מ ז ל. שתהיה לך שבת נפלאה רגועה ובשליטה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/01/2013 11:43
 רבקה Posts: 8411
|
נחושתי המקסימה בהחלט מאוד לא נעים !!!! איזה מזל יש לנו שאנחנו בחרנו בדרך אחרת עם מדריכה נהדרת ומטפלים בעצמינו כדי לא להגיע למצב "לא נעים בכלל " נשיבוקים
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/01/2013 11:20
|
אמת צרופה. האיש שישב לידך הוא רק טיפה בים של מליוני אנשים אוביסיים, שמנים מאוד, חלקם כבר איבדו לחלוטין את הניצוץ הזה שמפעם בנו , לרזות פשוט להוריד מאסת שומן שמצפה אותנו... אני מאמין שלכל שמן יש את הניצוץ הזה, אבל יש כאלו שהתייאשו לאור כשלונות עבר ויש גם כאלו שלא מוצאים את הכוחות לנסות ולהוציא את הניצוץ אל האור... זו מחלה איומה, השמנת, היא גובה מחיר פיזי מוכח כממית והיא גם ללא ספק גובה מחירים נפשיים מהחולים בה. וכמו שכבר רשמתי פעם, זו מחלה איומה אבל אולי היחידה שהשליטה בה היא מעשה ידי אדם... אולי לא תמיד אבל ברוב המכריע.. ויעידו כל השמנים שהיום הם רזים.. ולנו יש את העדה הכי מרכזית, את מירי, שבמו ידיה חצבה בסלע עבור עצמה מציאות אחרת ועכשיו עוזרת לנו לחצוב... שמעתי אתמול בדרכי מהעבודה הביתה את תכניתה של ענת דולב ברדיו, היא דיברה עם גברת אחת שאת שמה איני זוכר, סטייליסטית , שמנה, שכעת פותחת משהו למידות גדולות. ומה שהיה כה נוגע בדבריה של האישה היה שהיא סיפרה איך היא חיה עם עצמה בשלום כשמנה אך במקביל סיפרה על ניסיונותיה לרזות.. האם יש מישהו שבאמת רוצה להישאר שמן? איני מאמין בכך... צר לי עליו על האיש ההוא. צר לי על סבלו כי גדול ומר הסבל, גם אם צחוק עז יוצא כפאסדה מפיו. ושוב הפוסט שלך הופך לתמרור ומורה דרך. יש בנו ניצוץ, יש לנו ניצוץ... בואו ונינצוץ איתו.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/01/2013 11:03
 נחושה Posts: 6982
|
שלום פורום יקר, אתמול היינו בהצגה מלאכת החיים...לצידי ישבו בעלי מימין וכסא ריק משמאל. דקה לפני שההצגה התחילה התיישב משמאלי כנראה עובד/בעל/איש צוות של ההצגה (מיד בסופה נבלע מאחורי הקלעים) אדם שלא מקבל עודף מ 180 גבוה ורחב שמילא את הכסא שלו היטב. אני לא יכולה להתלונן על מראהו, ריחו, או שהפריע לי בצורה כלשהי (ישב כל ההצגה עם ידיים שלובות על הכרס בתנוחה ששמנים יושבים כדי לא להתחכך), אבל!!! בקטעים המצחיקים ויש כאלה הוא צחק עם כל הגוף, הרגשתי פשוט רחמים על גוש שומן רוטט שבתוכו כלוא אדם נורמטיבי ותרבותי שאיבד את הברקסים ופשוט נהנה מהצגה "בדרך לתהום". מלאכת החיים היא לא רק הבחירות שלנו והתוצאות שלהם כיום, מלאכת החיים שלנו היא לעצור בצמתים ובסיבובים מסוכנים, לשים ברקס, להאט ולבדוק אם טעינו ואם כן, לחשב מסלול מחדש. לא נעים בכלל להיות שמן....ומי ששמן הוא אדם החולה בתרצת נפוצה מפושטת. כן נעים, לעצור, לשבת בצד ולחשוב, לנסות להבין, לסלוח למה שהיה, לקום לנער את האבק ולהמשיך הלאה, הפעם בשביל הנכון.
 edited by נחושה on 1/4/2013
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|