29/12/2012 16:02
 נחושה Posts: 6982
|
פששששששששששששששששששששש האמת שניתן לחשוב על המשפט ולהוציא ממנו המון תובנות לשני הכיוונים...תהילת עולם או מה שהיה היה, חשוב המאמץ והמעשה כעת.....אכן חומר למחשבה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/12/2012 20:34
 קסם Posts: 140
|
שלום פורום יקר אני מסכימה בהחלט עם כול מה שנחושה כתבה מבחן התוצאה הוא החשוב אני גם נזכרת בעבר מידי פעם לכאן או לכאן זאת אומרת לטוב ולרע אני גם חושבת על העתיד אבל אני חיה רק בהווה כי ההווה הוא אוסף של רגעים שיבנו את המחר וכמובן אוסף של זכרונות לעבר ערב נעים קסם
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/12/2012 14:32
 חיוך מהלב Posts: 1125
|
לזכור מי היינו ו"תהילת עולם"... זה רק ממקום של צניעות. לזכור היכן היינו כשמנמודים מועדים לפורענות זה רק עוזר להווה להתאמץ להגיע להשגים. זו דעתי. יש בהחלט פנים לכאן ולכאן בכל עניין ודבר. אבל החשוב הוא להנות מהרגע מכאן ועכשיו, לתת לו את המקום כי בעוד שניה נהיה כבר אחרים, נהיה כבר משהו אחר שום דבר אינו נשאר כשהיה. אני למשל, שמרתי לי כמה מכנסיים מתקופה שבה הייתי רזה, מכנסיים קלסיות מאד מאד יפות. עכשיו גם הן זקוקות לקצת תיקון וכשאני לובשת אותן אני ממש בוכה משמחה. כי זה לא ברור מאליו והן ישבו בארון הרבה שנים. מסתבר שמשהו קלסי ואיכותי אין לו גיל במיוחד אם היו בגדים חדשים. עכשיו אני יכולה להתגאות בהם... זה אושר אמיתי בשבילי. באותה מידה אני מזכירה לעצמי לעולם לא לקנות עוד מכנס או חצאית עם גומי מסביב למותניים. כי באמת זה ידרבן אותי כל הזמן לשמור על ההשגים. הרי לא אשאיר את הבגדים בארון כי לא נרכסים חלילה? זהו - זה נגמר. שיהיה לכם כולכם יום נפלא בחציו השני ובשליטה. אוהבת
-- hs
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/12/2012 12:00
 קרולין Posts: 6651
|
משפט מדהים נחושתי היקאה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/12/2012 10:26
 אשירה Posts: 4292
|
מטפס הרים כתב:
בוקר טוב. הבהרה בעקבות הפוסט הקודם שלי בשרשור: אני לא מצדד בהתרפקות מוגזמת ולא ריאלית , רומנטית , על העבר. זה לא מביא להערכתי להתקדמות אל עבר העתיד, כי אכן מי שחושב וחי את העבר בלבד רוב זמנו הרי שהוא מזניח את מהות החיים- ללכת קדימה אל עתיד טוב ומואר יותר. מצד שני אני לא חושב שאפשר לומר בנחרצות: העבר היה , מה שהיה - היה!!ניגמר ומעכשיו לא חשוב מה ומי וכמה ולמה, זה היה אז זה פאסה. ורק קדימה. צריך לדעת לקחת מהעבר את הדברים הבונים והבאמת מהותיים ואיתם לצעוד. במישור שלנו: אני יודע שלא אוכל להיות כמו שנראתי בגיל עשרים וזה שלושים וחמישה קילו פחות מהמשקל שהתחלתי בו את התהליך, אבל, אני בהחלט יכול להיות כמו לפני ארבע וחצי חמש שנים.. שזה עוד עשרה קילו פחות מהיום ...למה לא? שורה תחתונה: מה שהיה היה, זה נכון אבל זה לא אומר שמה שהיה הוא לא חומר משובח שממנו ניתן לבצע בנייה חיובית של עתיד. חשוב כן להבין את העבר, לדעת לנתח אותו, לא רק את הזכרונות הנעימים, ולקחת ממנו יסודות שיכולים לתת תנופה לעתיד.אחרי הכל, גם מטעויות לומדים המון וגם מהצלחות ניתן ללמוד. להתראות בעתיד.
מסכימה איתך לגמרי!!!
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/12/2012 09:55
 מטפס הרים Posts: 1533
|
בוקר טוב. הבהרה בעקבות הפוסט הקודם שלי בשרשור: אני לא מצדד בהתרפקות מוגזמת ולא ריאלית , רומנטית , על העבר. זה לא מביא להערכתי להתקדמות אל עבר העתיד, כי אכן מי שחושב וחי את העבר בלבד רוב זמנו הרי שהוא מזניח את מהות החיים- ללכת קדימה אל עתיד טוב ומואר יותר. מצד שני אני לא חושב שאפשר לומר בנחרצות: העבר היה , מה שהיה - היה!!ניגמר ומעכשיו לא חשוב מה ומי וכמה ולמה, זה היה אז זה פאסה. ורק קדימה. צריך לדעת לקחת מהעבר את הדברים הבונים והבאמת מהותיים ואיתם לצעוד. במישור שלנו: אני יודע שלא אוכל להיות כמו שנראתי בגיל עשרים וזה שלושים וחמישה קילו פחות מהמשקל שהתחלתי בו את התהליך, אבל, אני בהחלט יכול להיות כמו לפני ארבע וחצי חמש שנים.. שזה עוד עשרה קילו פחות מהיום ...למה לא? שורה תחתונה: מה שהיה היה, זה נכון אבל זה לא אומר שמה שהיה הוא לא חומר משובח שממנו ניתן לבצע בנייה חיובית של עתיד. חשוב כן להבין את העבר, לדעת לנתח אותו, לא רק את הזכרונות הנעימים, ולקחת ממנו יסודות שיכולים לתת תנופה לעתיד.אחרי הכל, גם מטעויות לומדים המון וגם מהצלחות ניתן ללמוד. להתראות בעתיד.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/12/2012 05:30
 dany Posts: 19819
|
גם אני התחברתי למקום שאשירה מציינת זו לא אשמת הצעירים שלא ידעו, המערכת צריכה ללמד ולהטמיע הסטוריה, ובוודאי של אותו החיל לחיילים הצעירים. וחבל שלא עושים זאת. שהרי אם היו מלמדים אותם את הסטורית החיל עם תמונות הם היו מזהים את המפקד לשעבר. ברור שכולנו רוצים להישאר יפים רזים ובני 20 אבל זה לא יכול להיות אז צריך לעשות היום הכל בכדי שאת היום נזכור לטובה. מה שהיה היה וזכרונות טובים זה תמיד כייף. אבל בואו נעשה כך שגם את היום נזכור בכייף ובשמחה.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
27/12/2012 00:56
|
לכל מטבע יש לפחות שני צדדים, וכל צד מצידו הוא הצד הנכון. אתה מטפס לקחת את המשפט לכיוון של "כיצד חולפת לה תהילת עולם". אמת ונכון, גדל היום דור שלא ידע את יוסף. לפעמים אני מרגישה בושה ונכלמת כאשר ילדי, החכמים והמוכשרים בכל קנה מידה עכשווי, אינם מזהים ומכירים דמויות מפתח שבנו ועיצבו את המדינה, שהיו לשם דבר בשטח התרבות, האמנות או בשטחים אחרים, וזאת בגלל שהם חיו דור או שניים לפניהם כלומר בדור שלי. אני ממש לוקחת זאת אישית ומכה על חטא שלא הטמעתי בהם את ההיסטוריה של המדינה שלנו כולל דמויות המפתח שאנו הערכנו והערצנו. מצד שני, אני לקחתי את המשפט של נחושה דווקא לכיוון אחר. הרי אנו כל החיים לומדים ומתפתחים ולא אחת אנו חשים ממרום גילנו ונסיון חיינו שהחמצנו, שעשינו טעויות, שפיספסנו הזדמנויות, שיכולנו לשפר, שאם היום הייתה ניתנת הזדמנות היינו פועלים אחרת. וכאן בא המשפט לאמר שלעולם לא מאוחר, שאם נממש היום את כל מה שלא עשינו עד כה עדיין נזכה בחיים טובים ומאושרים, ושלא ניתן לעבר הלא טוב להעיב על חיינו ועל הרגשתנו היום. ובקשר ל....יפה, רווקה, מידה 38, כפיפות בטן וכו', זה כבר נושא לוויכוח. כל אחד היה רוצה לשמר דברים אלה אבל אף אחד, נראה לי, לא ירצה לוותר על היופי שבבגרות ובבשלות. אז כן להשתדל ולהתאמץ לשפר ולתת לכל תקופה ולכל גיל את הערך והכבוד המגיעים להם, או בעצם לנו.
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
26/12/2012 22:26
|
הי נחושה. אז אני מסתובב עם מחשבות על המשפט הזה הרבה מאוד שנים. כי הייתי עד לפני הרבה מאוד שנים לסצנה שמעמידה את המשפט הזה למבחן המציאות. ראשית אספר את אשר ארע ואז אחווה דעתי. זה היה לפני שנות אלף, לא בקיבוץ אלא בבסיס חשוב ומיוחד אי שם באיזור חיפה של חיל הים, טקס סיום קורס יוקרתי, מהיוקרתיים ביותר. ואני, קצין צעיר מאוד באותה יחידה בתפקיד מטה מרכזי. מפקד היחידה מינה אותי לאחראי על כל הסדר והארגון באיזור כניסת המוזמנים, גם הווי.אי יפי וגם המשפחות וכו.. נידמה לי שהתפקיד שהפילו עלי היה קצין אבטחה או משהו כזה... אני ומלא חיילים. כולנו במדים לבנים מצוחצחים , ואני ניצב לי שם עם כובע המצחיה הענק ההוא עם פס הזהב, גאה בדגל, ביחידה, בחייל , אלו היו ימים שבהם חשבתי שאהיה בצבא עוד שנים רבות רבות, מורעל כמו שאומרים, והרעיון של להגיע לדרגה מאוד בכירה היה חי ונושם.. תכלס... אני שומע את אחד החיילים שלי אומר בקול רם: אדוני, אני מאוד מצטער , אתה לא יכול להיכנס לטקס ואתה לא יכול להחנות את הרכב כאן. ואני מביט ורואה שם בין עצי האיקליפטוס העצומים ולהקות השחפים הקבועות שסביבם, איש מבוגר, משפת הגוף קלטתי את מבוכתו הרבה, מנסה להסביר לחייל למה הוא יכול להיכנס והחייל מסרב. וחייל שני אומר לו. אנחנו לא יכולים לתת לכל אחד להיכנס תסביר לנו למה אתה חושב שאתה יכול להיכנס בלי הזמנה..הבטתי באיש. וזיהיתי, לא מייד ,שמדובר במי שהיה מפקד חיל הים, ואחד הנערצים שבהם אי פעם. איש גיבור ישראל אמיתי.. ולא לפני המון שנים סיים, ממש לא. ניגשתי לאיזור בו ניצבו החיילים והאיש,האדמירל העלום.. שלום האלוף , שלום וברוכים הבאים,אמרתי והצדעתי. נעים מאוד. האלוף במיל הביט בי. קצין צעיר אמר. אתה יודע מי אני? יודע גם יודע אמרתי. אתה במידה רבה מאוד אחראי על כך שבכלל יש כאן היום טקס סיום ואתה ממעצבי היחידה שלנו. בבקשה בוא איתי. וביחד פסענו אל עבר טריבונת המכובדים.. בדרך סיפר לי ששכח את ההזמנה וגם את תעודתו שכח... אבל למה לא אמרת להם שאתה מפקד חיל הים לשעבר? שאלתי. הוא לא ענה ככל שזכור לי, אני כבר לא זוכר אם ענה או לא לשאלה זו.. זה היה לפני 25 שנים.... אולי 26... ושם , בטריבונה, כבר קיבל האיש את מיקומו הראוי בין מפקדי חייל לשעבר.... ניגשתי בחזרה לחיילים. הם היו נבוכים. לא ידענו. אמר האחד. ואנחנו לא יכולים לתת לכל אחד להיכנס. הוא אמר לכם מי הוא? שאלתי. לא . ענו. שאלנו והוא כמעט ולא דיבר..... ואז הבנתי את משמעות המילים; כך חולפת תהילת עולם. גיבור ישראל, מפקד חיל הים לשעבר, שנים מאוד ספורות מאז סיים כהונתו ושירותו, ודור חדש שלא מכיר כבר לא נותן לו להיכנס לטקס שהוא באמת עיצב במו פיקודו המכובד מאוד... כך חולפת תהילת עולם. ואז אני שואל:, מה זאת אומרת לא משנה היכן הייתי ומי הייתי ומה עשיתי , העיקר כאן ועכשיו... מה זאת אומרת לא חשוב איך זוכרים אותך ומה היית.. האם זה באמת לא חשוב? הרי מה שאנחנו כיום הוא חלק בלתי ניפרד ממה שהיינו.. אני לא יודע.. אין לי כאן דיעה מגובשת. אבל אני סבור שבמידה רבה כן חשוב לזכור מי היינו, ואם אנחנו לא מצליחים היום ולא הולך לנו היום והדברים מתקלקלים לנו במעגלי החיים כיום- אולי דווקא חשוב שניזכר וננסה לשחזר את רגעי ההצלחה ? אולי חשוב להיזכר במי ומה היינו כדי לדעת איך לחזור להישגים שהשגנו?? ומצד שני אם אנחנו היום בשיא הצלחתנו , בשיא הישגנו, ופעם היינו במקום אחר, נמוך וקצת למטה- חשוב שניזכור את זה כדי שתמיד תהיה בנו מידה רבה מאוד של צניעות, שניזכור מאיפה באנו להצלחה.... קצת מבלבל? מצטער.... וגם בתחום שלנו זה רלבנטי: לפני חודש ראיתי תמונות שלי מלפני חמש שנים, בר מיצווה של בני הבכור שכעת בטירונות... ואני 12 קילו פחות מהיום... כולה חמש שנים.. ולפני ארבעה וחצי חדשים הייתי 22 קג יותר מאותה תמונה!!! ובתמונה אני נראה כל כך אחר... והנה זה מה שהייתי אז, וככה נראיתי, ואני דווקא מאוד רוצה להיזכר בזה ומאוד מאוד רוצה לחזור לזה.... וחשוב לי לשחזר את ההצלחה ההיא .... טוב. אני מסיים כאן את ההתפלספות הזו.. זה נושא מרתק. ותודה שהבאת זאת לדיון. edited by מטפס הרים on 12/26/2012
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/12/2012 19:39
 EFF Posts: 6409
|
מזכיר לי משפט שאני אוהבת: להתחיל מחדש לשכוח הכל.. לחשוב על מחר ולזרוק את אתמול.. לחשוב על הטוב ולא על הרע.. לחשוב על מה שיהיה - ולא על מה שהיה...
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/12/2012 19:12
 מיכל שרון Posts: 1318
|
מה שאני מרגישה שעולה בהמשך מהמשפט הזה הוא גם איך אנחנו לפעמים לא מצליחים להשתחרר מהדימוי ההוא מהעבר, מהציפיות ההן.. וכמה זה תוקע אותנו ומונע מאיתנו להצליח ולממש את עצמנו בהווה..
עוד נקודה למחשבה..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/12/2012 17:37
 רבקה Posts: 8411
|
נחושתי , נפלא כרגע אנחנו אצל מירי ועושים עם עצמינו את הטוב ביותר !!!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/12/2012 17:31
|
משפט שווה ביותר!!!
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/12/2012 17:30
|
נחושה יקרה. המשפט הזה זורק אותי למחוזות הזכרון. שנים רבות אחורה..... מאוחר יותר אכתוב מה ואיך. אני מתחיל נהיגה כעת... תודה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/12/2012 16:44
 אייריס Posts: 3744
|
כל כך נכון. משפט חזק ביותר.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/12/2012 15:11
 שאפתנית Posts: 8392
|
מסכימה עם כל מילה שכתבת נחושה.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
25/12/2012 15:06
 נחושה Posts: 6982
|
צהריים טובים פורום יקר, מעט עסוקה ונשתמע שוב בערב... משפט יפה ששמעתי כרגע: "לא חשוב איך זוכרים אותך או מה היית, חשוב מה את עושה כיום, כרגע עם עצמך ועם חייך"...משהו כזה אבל הבנתם את הרעיון...כולל פעם הייתי 38, פעם הייתי יפה, פעם רצתי ועשיתי כפיפות בטן, פעם הייתי שכירה , רווקה........ תחשבו על זה קצת... כמה אנו מתעלים אנרגיה למקומות שלא יהיו יותר וטוב שכך, היום את שלמה עם עצמך, דואגת לעצמך, עברת דברים בחיים, פיתחת חוסן נפשי, ראית אנשים ומקומות, מבחינה בין עיקר לטפל ובין תפל לטעים ,מגיעה להישגים....מאושרת....זה מה שנחשב!!! כל הנ"ל תקף גם בלשון זכר....  נ.ב גם תמיד מדברים שהייתי וחלמתי ורציתי ותכננתי.....מה שחשוב הוא מה יצא מהרצון לכדי מימוש = תוצאות רק הן נחשבות!!!
 edited by נחושה on 12/25/2012
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|