13/12/2012 15:03
 קרנושה Posts: 3420
|
פורום יקר, ההישג שלי החג הזה הוא שלא נגעתי בסופגניה אחת. נשבעת. גם לא לביבה מלבבת אחת. גם נשבעת. תכלס, לא חסר לי באמת, יש מאכלים אחרים שאני אוהבת יותר וזה לא הפסד מבחינתי. מעבר לזה, קראתי השבוע כתבה יפה, ואני רוצה לשתף אתכם, חומר משובח לנוירונים במח שלנו.. מי שרוצה שחייו יתנהלו כפי שהוא רוצה, צריך לשבת במושב הנהג ולקבוע לאן נוסעים. לשם כך כדאי שנלמד לזהות את ההבדל בין מנהיג שמוביל את חייו, לבין קורבן שיושב תמיד במושב האחורי, וחייו מובילים אותו. כדאי שתכירו את ההבדלים האלה. קורבן בטוח שהקשיים שלו הם בגלל העבר, הילדות, בגלל האופי של מישהו אחר, בגלל חוסר ההבנה של מישהו אחר, בגלל סירוב של מישהו אחר לתת לו את מה שהוא רוצה. הוא חושב: "זה לא מגיע לי", "תמיד מנצלים את טוב ליבי", "הבעיה שלי היא שאני טוב מדי". הוא מתגונן, מכחיש, מסביר, מחפש תירוצים, מאשים אחרים, בטוח שמישהו אחר צריך לגרום לו להרגיש טוב ושמישהו אחר אשם בתסכולים שלו. מנהיג מבין שהוא יוצר את חייו. הוא לא רואה בעצמו תוצאה של הנסיבות, אלא הגורם לנסיבות. הוא יודע שהכל תלוי בו, ושאם הוא נכשל במשהו, זה לעולם לא בגלל מישהו אחר. המציאות שלו היא אפשרויות אינסופיות ללמוד, לגלות, לעשות, לשנות. הוא מאמין שאם הדברים לא התפתחו כפי שרצה, כנראה שהוא לא ידע מספיק, לא למד מספיק, לא נתן מספיק, לא היה סבלני מספיק, לא התמיד מספיק, לא היה נחוש מספיק, לא היה תקיף מספיק, לא היה קשוב מספיק. ואם המציאות לא תמכה בדרך בה בחר? אז ברור לו שחייבת להיות דרך טובה יותר. הוא יודע שאת הצלחתו בחיים הוא חייב למחשבותיו החיוביות, ואת התסכולים שלו הוא חייב למחשבותיו השליליות. לקורבן ולמנהיג אותם צרכים בסיסיים: לפתח הכרה עצמית, להשתלב בחיים, ליהנות מתחושת שייכות ואהבה, ליצור רווחה כלכלית, לגדול בידע ורוח. ההבדל הוא שהקורבן מחפש את סיפוק הצרכים שלו אצל אנשים אחרים, וכך הוא הופך לתלוי לנצח ברצונו או ביכולתו של אדם אחר לספק את מה שהוא צריך. המנהיג יודע שהוא יפסיד במשחקהחיים אם יהיה תלוי במישהו אחר, והוא לא מצפה להשיג משהו שהוא לא הרוויח בעצמו. האחריות להנהיג את חיינו היא לא הליכה בפארק. מנהיג נערך היטב כדי לקבל את מה שהחיים מציעים לו. הוא מוכן ללמוד כל דבר שדרוש לו לדעת, הוא מתחייב לעשות כל דבר בצורה הטובה ביותר, הוא שמח על כל הזדמנות לתת מעצמו לעולם את המיטב והמירב שהוא יכול. הוא יודע שצריך לשלם מחיר בעבור כל דבר, והוא משלם אותו בשמחה. הוא יודע שצריך לוותר על משהו חשוב אם רוצים להשיג משהו חשוב יותר, והוא מוותר בהבנה. הוא יודע שקשיים יש תמיד, והוא מפתח כוחות נפש להתמודד איתם. מנהיג לא מחפש חיים קלים או נוחים, אלא חיים בעלי ערך. אז מי יושב במושב הנהג ברכב החיים שלכם? עם המון מוסר השכל..והמון מחשבות מענינות..אהבתי ורציתי לשתף. בשבילי מירי הייתה ותמיד תהיה מנהיגה! אז שימו דלק ברכב שלכם ותלבישו חיוך..ונכבוש ביחד את הכוכבים♥ נשיבוקים♥
|