13/12/2012 05:28
 אקורדיאון Posts: 16381
|
מטפס הרים כתב:
מעניין לקרוא שזהו דפוס התנהגות שמנמודיסטי שכזה... עוד דבר שצריך לנסות לשנות. ההרזיה היא פתח לשינוי פיסי והתנהגותי כאחד. נראים אחרת, מתנהגים אחרת, לפעמים בורח וקופץ לו השמן שבנו החוצה, אבל היכולת לחזור למחשבה בריאה ושולטת היא דבר אדיר להערכתי.
מסכימה לחלוטין.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
13/12/2012 05:27
 dany Posts: 19819
|
האמת שבעניין מהירות האכילה הרמתי ידיים.
מטפס הרים כתב:
מעניין לקרוא שזהו דפוס התנהגות שמנמודיסטי שכזה... עוד דבר שצריך לנסות לשנות. ההרזיה היא פתח לשינוי פיסי והתנהגותי כאחד. נראים אחרת, מתנהגים אחרת, לפעמים בורח וקופץ לו השמן שבנו החוצה, אבל היכולת לחזור למחשבה בריאה ושולטת היא דבר אדיר להערכתי.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/12/2012 19:15
 מטפס הרים Posts: 1533
|
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/12/2012 14:52
 קרולין Posts: 6651
|
אכילה מהירה היא תכונה שמנמודית אכן כן ולאכול לאט זה פונקציה של תירגול, מודעות ושוב תירגול מה שנקרא ניתן לרכוש אכילה איטית באמצעות שינוי לוקח זמןןןןן אבל א פ ש ר י. ותאמין לי שעוד אחרי שניםםםםםםםםםםםם אצל מירי ובתהליך כל הזמן עוד משנים ומתרגלים שינויים לאט ובסבלנות דברים קורים בהצלחה מטפס הרים יקר קרולין
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/12/2012 05:57
 אקורדיאון Posts: 16381
|
ללא ספק דרכם של שמנמודים אני לא מסוגלת וכנראה גם אין סיכוי לשינוי.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
12/12/2012 04:59
 dany Posts: 19819
|
אכן תכונה שמנמודית . אוכלים כאילו האוכל עוד מעט בורח מהצלחת. אני חיה עם בן אדם כזה כפי שתיארת , ארנסטו, הוא יושב לפני לאכול , ועוד הרבה הרבה אחרי.................. אין לי מושג למה זה לוקח לו כל כך הרבה זמן, מה יש לטחון שם כל כך הרבה, ובסופו של דבר עוד תמיד משאיר משהו בצלחת. והאמן לי אני לא נותנת לו מנות גדולות אחרת הוא מבקש עוד צלחת בכדי להוריד מהצלחת שלו כי זה עמוס לו מידי, זה מה שנקרא רזה בנשמה. "אתה רוצה פיצוחים?" אני שואלת הוא עונה כן, טוב יופי.......... חמישה פיסטוקים מדוד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איך אפשר כך?????????????????? זה ההבדל התהומי בינינו. ולא נראה לי שלעולם אהיה כמוהו זה משהו בד.נ.א.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/12/2012 23:33
 EFF Posts: 6409
|
זו אחת הבעיות שלי..אכילה מהירה..אני מטבעי מאוד זריזה - לדעת אחדים מבני משפחתי היפר אקטיבית, אבל כאשר זה קשור באכילה זה ממש חורה לי..לימדו אותי ללעוס כל נגיסה 20 פעם - אני עומדת בזה בדיוק כמה ביסים ומיד שוכחת..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/12/2012 22:53
 נחושה Posts: 6982
|
כן יקיר וזה נקרא לבלוע לבלוס לתקוף לחסל זה בטח לא להנות מכל ביס ולהתענג על הטעם....
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
11/12/2012 22:26
 מטפס הרים Posts: 1533
|
ביום ראשון טסתי קונקשיין למדריד דרך פריס, לא היתה לי ברירה אחרת. במטוס הקטן ישב לידי בחור צעיר, ספרדי. רזה מארץ הרזים.. ארנסטו מקטלוניה...שוחחנו על יחסי מדריד ברצלונה ששרויים במתח אמיתי שעלול להביא לפיצול לאומי ועצמאות העם הקטלוני, על התחושות הקשות בספרד בה יש כבר שישה מליון מובטלים!! ועל האופן בו, לדבריו, הגרמנים מתעמרים בספרד וה״אינגלז״ שמתנהגים כלפי ספרד בבוז קולוניאלי. איש צעיר ומעניין. תכלס זו טיסה של שעה וחצי אז הגישו לנו שתיה וחטיף, אתם מכירים, השקיות הקטנות האלו עם משהו מלוח. הייתי רעב. קיבלתי את החטיף ששוויו לפי האריזה 89 קלוריות ל20 גרם שהיו בו. החלטתי לרדת עליו כך שיחזיק אותי עד לארוחה רצינית שידעתי שצפוייה לי במדריד ( ואכן זו היתה ארוחה ניפלאה)... בקיצור. בלעתי את החטיף ב20 שניות, כל גרם בשניה עד סיום 20 הגרמים... ואילו הספרדי, ארנסטו המקלון שלידי כירסם את תוכן השקית הזו לאורך דקות ארוגות ארוכות, אכל לאט, בנחת, רגוע... אני כבר התחלתי לשקול אפשרות של לבקש את השניה ( מה שלא עשיתי, פדיחות...) .. שיגע אותי איך הבחור מכרסם את המרובעים המלוחים הקטנטנים האלו כאילו זו ארוחת גורמה.. שגם אותה הוא בטח יאכל שלש שעות ואני בשלש דקות., אכילה איטית היא דבר שתמיד רציתי ללמוד. כיום , עם אנשים במסעדות או ארועים, אני שולט בזה, למדתי לנהל את זה, כי פשוט לא נעים לי לגמור ת׳אוכל כשכולם עוד מתענגים. ואז , אני אוכל ביסים קטנים, עושה המון הפסקות לשתיה, מנקה זויות פה עם מפית כמו איזה לורד בריטי ולא שמנמוד ארצישראלי מצוי...מניח מזלג וסכין בצד בעדינות ומדבר..והזמן עובר לאט והצלחת לא ניגמרת...ואילו הייתי לבד הייתי שותה אותה אל מינהרת לועי במהירות אינסופית... כן, כשאני לבד ,כמו במטוס או עם חברה כמוני אני אוכל מהר. מידי. מאוד. עוד דבר שאני רוצה ללמוד לשנות בתהליך... גם כשאני אוכל לבדי או עם משפחתי - פשוט לאכול לאט. האם גם אכילה מהירה היא תכונה שמנמודית? edited by מטפס הרים on 12/11/2012
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|