05/11/2012 17:32
 EFF Posts: 6409
|
מטפסנו החביב...מי שמכיר את מיקרי שנים ומפנים את "תורתה" יודע היטב שאנחנו מכניסים הביתה "בדל האחורית" אכילה נכונה ובריאה. וגם כזו מאפשרת אילתורים וחירבושים.. - אולי צריך להשקיע יותר דמיון ומחשבה אבל שווה שווה..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/11/2012 11:54
 אשירה Posts: 4292
|
מטפס יקר, מירי תמיד אומרת שכשאנחנו עושים דיאטה כהילכתה כל המשפחה עולה כיתה והיא אכן צודקת, אבל אין מה לעשות, כאשר משנים את המרכיבים במזון הטעמים משתנים. אז פה ניצב לפניך אתגר להפעיל את כשרונך והיצירתיות שלך כדי להמציא את הגלגל מחדש, ושהארוחות תהיינה גם יפות וגם אופות - כלומר גם טעימות וגם בריאות ודיאטטיות. בהצלחה,
-- אשירה
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
05/11/2012 01:25
 ענת444 Posts: 1
|
נילי היקרה.. אל תשכחי שכעת אנו דנות באבא -לראייה גבר בעל איזשהיא יכולת בתמדה. השאלה השאלתית היא מה אני עושה עם ביתי בת ה12 שרוצה מאד לירזות אבל לא מוכנה לקצץ המתוקים..
נ.ב מעלה דאגה בגלל שמעתי אותה ואת חברתה מתלחששות עם ניתוחים פלסטיים.!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/11/2012 15:24
 1103 Posts: 5022
|
מטפס יקר עדיף להמעיט להשתמש באבקת מרק עוף אם כבר עדיף באבקת מרק בטעם עוף וגם בכמות מעטה של קנור.להוציא המרגרינה מחוץ לבית ההרכב הכימי שלה דומה להרכב הכימי של הפלסטיק .אפשר להשתמש במקום,בכמות מדודה של שמן זית או שמן קנולה. כדאי לתבל בתבלינים טובים,ירק למינהו כמו פטרטזליה נענע כוסברה שמיר ובזיליקום. מנסיון אישי התבשילים יוצאים טעימים ומזינים. נילי
-- וסרהולץ
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/11/2012 13:12
 מטפס הרים Posts: 1533
|
נחושה כתב:
בקרוב הספר 
הי נחושה. תודה, זה אכן בקנה.. אולי השנה הוא יצא. הלוואי , תלוי בזמן חופשי שמי ייתן ואמצא כדי לסיים וכבר ממש קרוב לסיום, ובהוצאת הספרים שתאהב את כתב היד.. הלוואי ותודה. edited by מטפס הרים on 11/4/2012
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/11/2012 13:07
|
אהלן. תודה, זה נכון מאוד להערכתי מה שכתבתם, שבסך הכל גם הבישולים האלו הם אסופת זכרונות שלהם ממני.. זה מרגש כי תוך כדי כתיבה אני ניזכר באבי ז״ל איך היה מבשל לי כשהייתי מגיע לשבת מהצבא.. אסופת זכרונות, כמו זר פורח שמורכב מאינספור רגעים נחקקים בנשמה, ובהחלט חלק ניכר מהם, מהזכרונות, קשורים לאוכל של בית אמא ואבא, שבתות וחגים.. אז אני מקבל לחלוטין את הוראת השעה של הפורום: לחרבש להם תבשילים אך לעבור לז׳אנר בריא יותר ושמן פחות. מקבל לחלוטין. יש לי כמה וכמה שאלות לגבי אבקת מרק עופ והאם היא מוצר נחות ומוקצה ( כמו מרגרינה) ואולי לא כך.. זה מוסיף המון לטעמי. זה מופיע לעיתים בתפריטים אבל יש על זה כתבות שליליות מכאן ועד אובמה... אשמח לשמוע מכם בעניין וגם אתייעץ עם מירי היקרה כשאגיע לביקור בחוגים בקרוב מאוד. מחכה לזה. א edited by מטפס הרים on 11/4/2012
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/11/2012 09:46
 tal_f Posts: 900
|
כל הכבוד על הזכרונות שאתה מעניק לילדך. אין לזה מחיר. אפשר לתכנן לפני ולכוון למאכלים שאתה גם תהנה מהם.. קצת פחות ספונטני אבל יותר בטוח. בהצלחה.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
04/11/2012 06:52
 בלונדה.... Posts: 3603
|
מטפס יקר.. כל הכבוד לך ! אכן הם יזכו באבא בריא וחתיך... איזה כיף זה לראות גבר מבשל ומשאיר מבריק....אצלי זה לא כך... עדיף שלא יבשל..חחח שבוע טוב
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
03/11/2012 16:09
 כרובית Posts: 261
|
נשמעת כמו חוויה קולינרית ומשפחתית מהנה וטעימה...אולי תנסה לחרבש דברים שמתאימים לך לתקופה זו...
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
03/11/2012 13:44
 נחושה Posts: 6982
|
בקרוב הספר
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
03/11/2012 06:31
 אקורדיאון Posts: 16381
|
עוד מעט גם החירבושים יהיו מהסוג הבריא.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/11/2012 19:37
 שח Posts: 169
|
האורז והירקות לגמרי סבבה (כן אפילו שחלקם מקופסא..) את השניצלונים הפיקנטיים יכולת להכין לכולם ורק בכמה שהם שלך, לא לשים פירורי לחם וזה עדיין סבבה  בכל מקרה, לדעתי, כל עוד זה נעשה בצהרי היום, לפני צפירת הפחמימות נשמע לי סביר ביותר, עם החרגות בקטנה ובהחלט ניתן לתיקון אחרי חמש  מה שנפלא בעיניי זה לדמיין אותך, אבא שמפזז במטבח, מזמר רוקד ושר, מספר לילדיו סיפורי מעשיות על מאכלים מומצאים מארצות רחוקות  מטפס יקר שלנו, יש לך דרך ייחודית משלך, להעביר את דברייך בצורה כזו שהקורא אותם מרגיש כאילו והוא בסיטואציה איתך שם ממש....
המשך שבת מוצלחת ובשליטה 
מטפס הרים כתב:
זוכרים עד כמה אני אוהב לבשל שטויות ברגע לילדי?? השקשוקות ?? בימי שישי הם ממש מחכים לחירבושי אבא... ואני מאלתר מתכונים הזויים , מלאי צבע ומה אגיד לכם, טעימים טעימים... ויש כבר נוהג, הם יודעים שלכל תבשיל יש שם: קדירה צ׳יליאנית סגנון ארץ האש, פסטה סיציליאנית בנוסח כפרי דייגים, אורז סצ׳ואני מכפרי הנהר הצהוב, תבשיל לואי ה14. ... הם שואלים, מקבלים תשובה, נקרעים מצחוק ומבקשים עוד... איזה כיף זה. ברם אולם, הבנתי היום , ירד האסימון...שבעת הזו לא אוכל לבשל להם את חירבושי שכן הם מפילים אותי ובענק... היום הכנתי אורז עם ירקות: אפונה ותירס ורצועות פלפלים צבעוניות, ופטריות בשלמותן יעוד.. ועוד.. ולצד זה שניצלונים מעולים ממש פיקנטיים.. צריכים הייתם לראות אותי במטבח: חותך, קוצץ, מטגן, מנגן ושר, במהירות שיא ( והמטבח נשאר מבריק שלא תגידו בטח בן מבשל וכל הבית עובר טראומה.. איפה.. כשהאורז על האש אני מנקה כיור, כשהירקות מטגנים אני מבריק שיש..) , אבל גם טועם וטועם וטועם... אין מה לעשות אבא בדיאטה זה אבא עם אגנדה שונה מהשיגרה.... לפחות ירוויחו אבא בריא יותר ורזה. והחירבושים, הם ימתינו... ויחזרו כי הם עוד דרך מיני כה רבות של מינחת אהבתי לילדי. י
|
+1
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/11/2012 18:48
 מיכל שרון Posts: 1318
|
שוב עשית לי געגוע בלב וצביטה לאבא שלי.. קצת כואב, אבל בעיקר מרגש. מקנאת בילדים שלך קצת עכשיו.. תודה לך על הפוסט הזה!!! שבת נפלאה לך ולאוצרות (:
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/11/2012 18:39
 dany Posts: 19819
|
אפשר לאמץ אותך.......... לא להכנת האוכל אם זה אין לי כל בעייה אבל לסדר ולנקות לפעמים כבר אין לי כוח.............. כייף שאתה עושה למשפחה , אבל כבר מההתחלה אמרתי לך, עכשיו עד שתגיע למשקל יעד ולפחות מלחמות נא להרגיע!!!!!!!!! שבת שלום
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/11/2012 17:54
|
מטפס יקר הבנתי שהחירבושים אינם תבשילים בריאים תקרא את הפוסט הקודם שלי נילי
-- וסרהולץ
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/11/2012 16:20
|
רבקה כתב:
גם החירבושים הבריאים נ שמעים בכלל לא רע וכמו שמירי היקרה שלנו אומרת בדלת האחורית כל המשפחה עולה כיתה ואתה הוכחה לכך !!!!
הי רבקה. נראה לי שלא הובנתי.. החירבושים היום לא ממש היו בריאים... זה שהשתמשתי בירקות מבושלים לא מקזז את פירורי הלחם של השניצלונים.. והאפונה והתירס באו מקופסאות.. והאורז היה לבן רגיל לא איזה אורז מלא או משהו... edited by מטפס הרים on 11/2/2012
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/11/2012 16:15
 רבקה Posts: 8411
|
גם החירבושים הבריאים נ שמעים בכלל לא רע וכמו שמירי היקרה שלנו אומרת בדלת האחורית כל המשפחה עולה כיתה ואתה הוכחה לכך !!!!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/11/2012 14:43
 אייריס Posts: 3744
|
אלוף אתה וגם בשלן. סחטיין עליך. בתאבון לך ולמשפוחה. כמה כיייף להם. סופש נעים וטעים
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/11/2012 14:40
|
מטפס יקר לאט לאט אתה מכניס הביתה אוכל בריא וטעים והרווח כולו שלך ושל ילדיך.זה שם רזים זלא אמר שהם זריכים לאכול אוכל לא בריא. אני מאמינה שלא תחזור לבשל להם חירבושים כפי שאתה קורא לזה. שבת שלום נילי
-- וסרהולץ
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
02/11/2012 14:10
 דרך המלך Posts: 5707
|
חחחחחח ממש כייף לקרןא ולהרגיש את המטבח... שבת שלום
|
0
• קישור קבוע (Permalink)