20/10/2012 04:48
 dany Posts: 19819
|
קראתי את הכתבה, הייתי מזועזעת מתיאור היחס של הרופאים וכל הצוות הרפואי לדברי אותה מתלוננת שתובעת את בית החולים. מה שפתח תיבת פנדורה המתארת יחס של זלזול ודעות קדומות לאו דווקא רק באותו בית החולים אלא בעוד מוסדות רפואיים ובקרב דיאטניות, והחמור ביותר בקרב דיאטניות ומטפלות בילדים. מסתבר שבארה"ב כבר עורכים מחקרים על הנושא שנים רבות וכבר הגיעו למסקנות עגומות ביותר. היחס המזלזל נובע מכך שכמובן השמן "אשם" במצבו, לא "מתאמץ" לשנות אותו, ו"גורם" לרופא וכל הגורמים המטפלים בו לדחות אותו. אם זה ממש פיזית, כמגעיל, מסריח, וכד' ועם זה על רקע נפשי של דחיה מתוך יאוש כי "כמה פעמים" אפשר לטפל באותו אדם שלא "מטפל" בעצמו.
אותו רופא שדיבר אתמול גם בתכנית, ראיתי רק לשניה, אך הוא גם מופיע בכתבה נדמה לי ד"ר חי-עם גם הוא שמנמוד שירד לאחרונה עשרות קילוגרמים, וטוען שני דברים אחד כי זו לא דחיה אמיתית אלא יאוש ותסכול שאי אפשר לעזור, כי בעצם אין תבנית רפואית , כמו למשל לתת תכנית רפואית להרזיה כפי שנותנים איזו תכנית רפואית לכל מחלה אחרת, אז בעצם הרפואה המודרנית אין לה תשובות מה שגורם לרופאים להיות מתוסכלים, מיואשים, וגורם להם לדחות את המטופל בעצם מתוך היאוש שלהם. והתובנה השניה שהגיע אליה היא שככל שירד יותר במשקל אהב את עצמו יותר והרגיש שגם הסביבה אוהבת אותו יותר. מה שאנחנו בהחלט מכירים ויודעים. בכל אופן אחת המסקנות החריפות מתוך אותה כתבה היא דווקא מה שהעלתה אורצ'וק בפוסט שלה, "אתם לא יודעים הכי טוב מה טוב לי ואז אולי תניחו לי" הרפואה המודרנית לא יודעת איך להתמודד עם ההשמנה האיומה . לא יודעת לקבל אנשים במידות שונות, יש או עודף שומן קיצוני, שזה רע!!!!!!!!! או עודף רזון קיצוני............. שזה טוב???????????????? לא כי שני הקצוות הללו הן מחלות קשות, ובאמצע 90% שבעצם קשת רחבה של משקלים, חלקם עודפים ובהחלט לא קיצוניים אך נחשבים "שמנים" לא לפי טבלאות ולא לפי הגדרות של משרדי הבריאות ודיאטניות .ואי אפשר שכולם יהיו מתואמים לתוך טבלה. בקיצור המסקנה: יש לחנך את הסטודנטים לרפואה, את הצוותים הרפואיים, את הדיאטניות, לצאת מתוך הקופסה, לצאת מתוך הדעות הקדומות והבורות, ללמוד ולהבין שהשמן לא תמיד שמן מתוך בחירה, שזה מאבק יום יומי קשה וסיזיפי ולא תמיד אפשר , יש יכולת, להתמיד, ולמעשה רק שלושה אחוזים מכלל המרזים נשארים באותו המשקל לתמיד!!!!!!!!!!!!!!!!! שאם לא כן לא רק ההשמנה היא מגפה אלא גם היחס אל השמן הופך להיות הומופוביה בדרגה כפי שהיה היחס כלפי קהילת הגייז בשנים קודמות. זה ממש בקיצור ועל קצה מהמזלג ממה שהיה בכתבה ממליצה לכל אחד לקרוא אותה.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/10/2012 14:31
 כרובית Posts: 261
|
לא קראתי את הכתבה. אך, אני עובדת עם רופאים כבר כ-17 שנה ולא נתקלתי אפילו ברופא אחד שמנע או זלזל בבריאותו של כבד משקל!
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/10/2012 12:19
 רבקה Posts: 8411
|
אני המומה.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/10/2012 10:24
 1103 Posts: 5022
|
אייריס"קה מתוקה אמנם לא צפיתי הבוקר בטלויזיה אך קשה לי להאמין שזו המציאות.הרי הרופאים נשבעים להציל חיי אדם ולטפל בהם. שבת נהדרת ומוארת ובשליטה נילי
-- וסרהולץ
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/10/2012 08:52
 בלונדה.... Posts: 3603
|
חוצפה!! מזעזע ביותר
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/10/2012 07:52
 דרך המלך Posts: 5707
|
בדיוק אני קוראת כתבה 3עמודים בישראל היום.. מזעזע..
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|
19/10/2012 07:50
 אייריס Posts: 3744
|
זה היה הנושא היום בערוץ 2 בבוקר. מסתבר ואני בהלם וכך נאמר שחלק מהרופאים והסגל הרפואי לא שש לטפל באנשים בעלי עודף משקל כי הם כבר אומרים שהם במילא חולים בהשמנה. הכותרת : אנשים בעלי עודף משקל מקבלים טיפול פחות טוב. זה אמיתי???? אני לא נתקלתי בזה לאורך הזמן שלי ומשקלי ואני מקווה שזה לא נכון.
מישהו ממכם נתקל במקרה כזה או שמכיר מישהו? בעיניי תמוה והזוי אבל נאמר במלוא הרצינות בתוכנית הבוקר אז אני לא יודעת מה לחשוב. עצוב מאוד מאוד אם זה נכון.
יום טוב ובריא.
|
0
• קישור קבוע (Permalink)
|