הפוך לדף הבית   |   שלח לחבר
דיאטה – מירי בלקין

דיאטה און ליין
Skip Navigation Links

דיאטה אינדקס פורומים | דיאטה עם מירי בלקין :: פורומים

כינוי

סיסמא
הרשמה | שכחתי סיסמא

עמוד הבית - פורום » פורום דיאטה » כמה ת'שוקל !?!

על מנת להשתמש בפורום, יש להיות מזוהים במערכת. שם: כינוי, כפי שנרשמת באתר. כנ"ל באשר לסיסמה. מי שלא רשום לאתר, להירשם בדף הבית- בקוביה הוורודה
07/10/2012 20:05

dany
dany
אני איתך 222
כל הזמן בתהליך ועם הזמן גם הדעות משתנות וגם יכולת הספיגה מהסביבה משתנה. התגובות משתנות. החיים הם מאד דינמיים ולכן בכל פעם יש מצב לתגובה אחרת. פעם הייתי מאד נעלבת, היום אני יותר שוות נפש, מה הם יכולים לומר לי שאני לא אומרת לעצמי?
יכול להיות שאותה שדרנית היתה אותו יום על קצה של גבול הסבלנות, יכול להיות שהוא לא היה היחידי שביקר אותה........ ואז החליטה לעשות מעשה!!!!!!!!
אין לי מושג מה הייתי אני עושה במצבה היות ואפילו היפוטתית מעולם לא הייתי במקום הזה. אך אני בהחלט יכולה לספר על צלקות שאני נושאת עד היום מהערות "בונות" כאלו.
אני כל החיים ,למעט תקופות קצרות ביותר שהרמתי ידיים ואמרתי ****** הכל נמאס לי, עושה ועושה מצליחה יותר ומצליחה פחות אבל תמיד בעשיה. שאם לא כן משקלי היה בן שלוש ספרות ללא ספק.
וגם אני שמחה על הדיון שנפתח כאן הוא מעניין ביותר ומוציא מכל משתתף באמת יופי של תגובות והבנות.
חג שמח

222 כתב:
.
אני נהנה מהשיח; לומד כמה שיותר דיעות. אין לי איזה תורה או הבנה מדעית ומדודה בנושא (למעשה כל חיי הם תהליך של נסיון ההבנה):
האירוע עם השדרנית עורר שאלות רבות, אבל שאלת השאלות היא איך כל אחד מבין את עצמו בסיטואציה:
  • האם באמת היה צריך להפוך הערה אישית לתגובה - האם גם אני (נגיד הייתי שדרני/ת) הייתי עושה כך ?
  • ונרד לרמת חיי היום יום... האם אני יודע/ת להגן על עצמי או נמצא/ת במצב סופג וסופג וסופג עד שמתי שהוא מתפוצץ ?
  • האם באמת צריך לספוג כי האדם השמן "אשם" במצבו ?
  • האם האדם השמן ואני מתכוון בדברי לאדם שמן שכן מנסה, שנלחם, שעושה דברים...לעיתים מתיאש, אך חוזר ומנסה להתמודד
עם בעיית ההשמנה שלו... האם הוא גם "אשם" ? האם נדביק לו תוית של "הוא בחר בזה"...
* ושוב אני מדגיש: אין לי תשובה כן/לא, מה שמעניין הוא השיח והעלאת הדברים.
בתאכלס, הפורום הזה נמצא כחלק מפעולה של קבוצת אנשים העושה מעשה ומתמודדת בכבוד עם הבעיה והנטייה.
.
.
עד עכשיו 1118 צפיות בדיון הזה !!
edited by 222 on 10/7/2012
0 קישור קבוע (Permalink)
07/10/2012 20:04

מטפס הרים
מטפס הרים
222 כתב:
.
אני נהנה מהשיח; לומד כמה שיותר דיעות. אין לי איזה תורה או הבנה מדעית ומדודה בנושא (למעשה כל חיי הם תהליך של נסיון ההבנה):
האירוע עם השדרנית עורר שאלות רבות, אבל שאלת השאלות היא איך כל אחד מבין את עצמו בסיטואציה:
  • האם באמת היה צריך להפוך הערה אישית לתגובה - האם גם אני (נגיד הייתי שדרני/ת) הייתי עושה כך ?
  • ונרד לרמת חיי היום יום... האם אני יודע/ת להגן על עצמי או נמצא/ת במצב סופג וסופג וסופג עד שמתי שהוא מתפוצץ ?
  • האם האדם השמן ואני מתכוון בדברי לאדם שמן שכן מנסה, שנלחם, שעושה דברים...לעיתים מתיאש, אך חוזר ומנסה להתמודד
בתאכלס, הפורום הזה נמצא כחלק מפעולה של קבוצת אנשים העושה מעשה ומתמודדת בכבוד עם הבעיה והנטייה.
.
.

וכעת1119 צפיות. פוסט מעולה שיצר שרשור מרתק והוליד תובנת מעמיקות. ועל כך תודה לך. חג שמח ( כמעט כתבתי שבת שלום.. כמה חגים יאללה)
0 קישור קבוע (Permalink)
07/10/2012 19:37

222
222
.
.
.
0 קישור קבוע (Permalink)
07/10/2012 14:58

dany
dany
להלן עקרי הדיון:
* מעמדו של האחר- השונה בחברה ביקורתית + סובלנות חברתית וחינוך הדור הצעיר לחיים ותן לחיות
* לאור הופעת מחקרים וכלי-עזר, האם השמנה היא באופן מוחלט באחריות של הנושא אותה ?
ואולי גם: * האם פנייה לדמות ציבורית והערכתו ע"פ קנה מידה של משקל היא במקום

.
edited by dany on 10/7/2012
0 קישור קבוע (Permalink)
07/10/2012 09:39

מטפס הרים
מטפס הרים
222 כתב:
.
.
להלן עקרי הדיון:
* מעמדו של האחר- השונה בחברה ביקורתית + סובלנות חברתית וחינוך הדור הצעיר לחיים ותן לחיות
. הי 222. אני לא בטוח שהבנתי את הנקודה השניה.. האם, מעבר לגנטיקה, כמובן שהיא ממש לא בשליטתנו, יש מישהו שחיצונית לאדם שמן שאחראי על היותו של השמן- שמן?? לא ברור לי.. אני סבור שלהיות שמן זו בחירה ממש כמו כל בחירה אחרת בחיים.. מי ששמן יכול להיות רזה אם יבחר בכך . ומי שלא בחר בזאת , וזה לגיטימי כמובן כמו כל בחירה, הרי שהוא בוחר להישאר שמן... אז זו בחירה מאוד פרטית.. לא כך? להתראות.
.
.

edited by מטפס הרים on 10/7/2012
0 קישור קבוע (Permalink)
07/10/2012 09:11

222
222
.
.
להלן עקרי הדיון:
.
.
.
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 18:00

dany
dany
ביננו לא חושבת שיש איזה אדם עלי אדמות שאין לו איזו בעיה.

מתחדשת כתב:
שבת שלום חברי הפורום היקרים
מה שברור לי זה שאנשים שהעירו לי בעבר בפנים או בדרך עקיפה,רק גרמו לי לרצות להיבלע מתחת לאדמה ולזלול עוד ועוד,זה לא נתן מוטיבציה לדיאטה או לשינוי אלא רק דיכא ופגע בדימוי העצמי,באמת אני חושבת שכל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה,אבל לפני שמוציאים מהפה מילים ודברים מסוימים צריך לזכור שגם מי שעומד מולך הוא בנאדם כמוך ולנסות כמה שפחות לפגוע,זה לא כמו מישהו קרוב שרוצה לעזור ושם מראה מול העיניים אלא סתם לעלוב במישהי על חולשתה.אנחנו ברי מזל שהחולשה ונקודת הבריחה שלנו היא אוכל ולא דברים אחרים,יש אנשים שבמצוקות שונות בורחים לא לאוכל אלא לסיגריות,למחלות ובעיות נפשיות שונות לאלימות ולאלף דברים הרבה הרבה יותר גרועים מלאכול יותר מדי.
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 13:20

מתחדשת
מתחדשת
שבת שלום חברי הפורום היקרים
מה שברור לי זה שאנשים שהעירו לי בעבר בפנים או בדרך עקיפה,רק גרמו לי לרצות להיבלע מתחת לאדמה ולזלול עוד ועוד,זה לא נתן מוטיבציה לדיאטה או לשינוי אלא רק דיכא ופגע בדימוי העצמי,באמת אני חושבת שכל אחד יכול לחשוב מה שהוא רוצה,אבל לפני שמוציאים מהפה מילים ודברים מסוימים צריך לזכור שגם מי שעומד מולך הוא בנאדם כמוך ולנסות כמה שפחות לפגוע,זה לא כמו מישהו קרוב שרוצה לעזור ושם מראה מול העיניים אלא סתם לעלוב במישהי על חולשתה.אנחנו ברי מזל שהחולשה ונקודת הבריחה שלנו היא אוכל ולא דברים אחרים,יש אנשים שבמצוקות שונות בורחים לא לאוכל אלא לסיגריות,למחלות ובעיות נפשיות שונות לאלימות ולאלף דברים הרבה הרבה יותר גרועים מלאכול יותר מדי.
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 12:42

מטפס הרים
מטפס הרים
אני מניח שדיונים כאלו כמו זה שאנחנו ניהלנו בפורומינו , כבר מתנהלים ועוד יתנהלו בין המון אנשים ברחבי עולם. והכל בזכות שדרנית אמריקאית אחת שבחרה לשים את העניין על שולחן התקשורת העולמית. זה מסוג הדיונים שכולם בסך הכל חושבים מאוד מאוד דומה ורק הניואנסים אולי שונים, הגוונים של זוית הראיה.. איך כתבת כרובית חייה ותן לחיות, כל כך פשוט ולעניין וכל כך אמיתי.יש מקום לכולנו על טריליוני גוונינו תחת אותה השמש.. תודה על דיון מרתק.. להתראות. .
edited by מטפס הרים on 10/6/2012
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 12:22

חיוך מהלב
חיוך מהלב
איני יודעת בדיוק על מי מדובר. בודאי שאנו כאן בפורום הזה "רגישים" מאד מאד לאנשים שאינם יכולים או כרגע נמצאים בשלב בחייהם שאינם יכולים להתמודד עם המשקל והשלכותיו. הרי בטוחני שכולנו היינו שם, במקומות האלה ולכן הרגישות. אני מסכימה שלא צריך בהחלט להתייחס רק למשקל כשבאים לבחור אנשים על המסך הקטן או הגדול. מי שראה הצגה שמה שמנה יודע על מה אני מדברת ויש שחקנים טובים מאד שמנים. אבל לגופו של עניין, מסכימה מנסיוני המר. כלומר, הייתי מזכירה בכירה שנים רבות ואני יודעת שהיו לי המון המלצות ורקורד מצויין אך במקרים לא מעטים לא התקבלתי לעבודה והסיבה מאחורי הקלעים היתה משקלי. פשוט כך. יש אנשים שבגנים שלהם הם רזים אין להם צורך להתמודד עם הבעיה של אכילת יתר או אכילה רגשית בכלל. אבל אני שכל חיי התמודדתי ומתמודדת וכל חיי אכלתי אכילה רגשית. מי כמוני יודע שכל תנודה במצב הרוח לטוב ולרע גורמים לי לרצות לאכול, נכון היום המודעות עוזרת לי בלי ספק ואיני יכולה להרשות לעצמי לחזור אחורה למחוזות "אפלים" עבורי ורק עבורי, אבל בהחלט אם מקבלים שדרנית שמנה נותנים לה מקום במובן הרחב של המילה אז כל הכבוד לרשת הטלוויזה שעושה זאת. במקרה של אופרה וינפרי יש לה בעיה רפואית שגם דיברה עליה וגורמת לה לעלות במשקל וכד' יחד עם זאת אל נשכח יש לה תחנת טלוויזיה משלה ולכן יכולה לעשות כל מה שהיא רוצה בלי עכבות ובלי בעיות. זה אינו דומה למקרים אחרים. הפתיחות לקבל אנשים מכל מיני מגזרים היא בהחלט אתגר לכולנו. כמו שנאמר כאן, שחורים, או גייז או שמנים, כל אחד שאינו ב"מיין סטרים"... לראות בכל אדם את היופי הפנימי שהוא מקרין וכל אחד יש לו דברים כאלה שיכול לתרום לחברה ולאחרים.
לגבי צרציל אצלנו היה אריק שרון במשרה הבכירה , אך נראה לי שמשקלו והדרך שבה ניהל את אורח חייו היא גרמה לו את הבעיה הרפואית ולצערנו קרה מה שקרה. לא צריך ללכת רחוק. פעם לא היתה מודעות לגבי מה אוכלים כיצד אוכלים וכמויות. היום יש מודעות כבר מן הגן וההורים מודעים לילדים שלהם. לכן המצב שונה. היום כשיודעים בפירוש שאכילה נכונה היא גם בריאות, וכולנו רוצים לשמור על הבריאות... עד כמה שזה תלוי בנו, הדברים שונים. הרי גם לפני שנים לא היתה מודעות לנזקי העישון הכבדים הבריאותייים. היום כשהמודעות חזקה יש גם חוקים נוקשים בעניין זה וטוב שכך.
הסכמתי עם רוב הדברים שהוצגו כאן כל הכבוד לכותבים

--
hs
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 10:29

כרובית
כרובית
פפריקה,
מסכימה איתך על כל מילה.לא הגבתי עד עכשיו כי פשוט לא הצלחתי להגיע להחלטה בעצמי בנושא.....סידרת לי את הנושא הכי טוב שאפשר.
חיה ותן לחיות....
תודה על התגובה התורמת
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 10:24

dany
dany
ובכל זאת כל כך אהבתי את השרשור הנפלא הזה. הוציא כאן דברים נהדרים וחבל שאין עוד משתתפים. היה תענוג
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 10:16

אשירה
אשירה
שאפו ענק, פפריקה יקרה, כל מילה בסלע!!!!

--
אשירה
+1 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 10:11

dany
dany
פפריקה הצגת את זה מעולה ואני יכולה רק להסכים איתך ויכול באמת להיות שאני נסחפתי למקום שלי בתוך הסיפור. תודה.
שבת שלום

פפריקה כתב:
היי כולם-חג שמח,
לא יכולתי להשאר אדישה לנושא מבעבע שכזה.
בואו נפשיט את ההשמנה מהנושא...תרתי משמעsmile
בואו נדבר במקום על מגישה שמנה בתוכנית בוקר-על מגישה שמנה ושחורה גם יחד בפריים טיים,על מגישה לסבית בפריים טיים
,על מנחה ישיש-בפריים טיים לא פחות,וגם על אייקון אופנה אנטישמי.
וגם על אחד- נשיא ארצות הברית של אמריקה
וגם על ראש ממשלת בריטניה בעבר-סר ווינסטון צ'רצ'יל.
בואו נדבר עליהם.
מישהוא היה מעלה על דעתו שצ'רצ'יל לא מתאים לתפקידו בגלל עודף משקלו?( או בגלל חיבתו לסיגרים?smile)
תארו לעצמכם מה האנושות היתה מפסידה ואיך הייתה נראית היום ,אילולא נכנס לתפקידו?
אז אני אומרת שאם איש שמן יכול היה לנהל מלחמת עולם מוצלחת -גם מגישת טלוויזיה שמנה יכולה להגיש חדשות בהצלחה.מה אתם אומרים?
מישהוא היה מתאר לעצמו לפני 10 שנים -עשר שנים!!! בלבד, שבראש האימפריה האמריקאית יעמוד נשיא שחור?בן עבדים
שעד לפני שנים לא מעטות אנשים כמותו לא הורשו לעלות לאותו אוטובוס יחד עם לבנים???-
אז הנה ,העולם התבהר וגרש את החושך ובחר בשחור לעמוד בראשו.כולנו טפחנו לעצמנו על השכם - איזה אנשים נאורים אנחנו.שחור
זה בסך הכל צבע ודווקא די יפה.
לעומת זאת -הג'וליאנו (אני חושבת שאני משבשת את שמו אבל דווקא לא אכפת לי)האופנאי העילי שהתבטא נגד יהודים-מצא עצמו חיש מהר
מחוץ לתעשייה .מי היה משער שמותר לעלוב ביהודים ולהיענש על כך?(בגרמניה אגב,יושבים על כך בכלא!!!כן -מהפך בהחלט)-
אני אומרת שכל אפליה היא מגונה!!! מגונה!!! מגונה!!!
לכל אפלייה יש מערכת של צידוק עצמי-אבל זה לא אומר שהיא נכונה וראויה!
נראה אותו כותב לאופרה ווינפרי - גם אשה ,גם שחורה ,גם שמנה .
לה, הוא לא היה מעז לכתוב-היא יותר מדי קונצנזוס ויותר מידי חזקה מכדי להיטפל אליה.אז הוא בוחר לו מגישה אפורה של תוכנית בוקר איזוטרית
ומטפס עליה -גיבור גדול!.
ובאמת ,מה המסר שאופרה מעבירה?מסר נהדר ונפלא-
אפשר להיות אישה שחורה ושמנה ואף עשירה מצליחה ומשפיעה כמו אף אחת לפניה -אז מה הבעיה של הצופה הזה?
מה עם אלן דג'נרס ?- לפי דעתו של הצופה המגיב גם היא מעבירה מסר.כן ,מסר שמותר לאדם ללכת בעקבות נטיות ליבו וגופו וגם להיות אדם טוב ,
מועיל לחברה ,ומצליח ועשיר.
אז מה עכשיו כל מי שצופה בה יהפוך לחובב בני מינו?-איזו שטות!
ומה עם הישישים שבינינו?-גם אנחנו נראים פחות מצודדים מאשר היינו בצעירותנו -אזמה? אין ג'יי לנו? לטרמן ?לארי קינג?
ובכלל מה זאת ההתעסקות הזאת בצורה החיצונית ובאורח חייו של הזולת?.
לפעמים מגישת טלוויזיה היא רק מגישת טלוויזיה.היא לא צריכה להעביר שום מסר מלבד את החדשות או את התחזית או מה שלא יהיה.
זה שזה מפחיד את הצופה רק אומר שהוא פשוט מתמודד עם פחד שלו עצמו מפני השמנה .אין לי ספק בזה.זה כמו שאלה שהפסיקו לעשן -יורדים לחייהם
של המעשנים באופן מחפיר.הם פשוט פוחדים להתפתות שוב אז חשוב להם למגר את התופעה.
ואני אומרת - שכל אחד ימגר את פחדיו שלו ויתמודד איתם עם עצמו בדרכים של שלום.
שלא ישפוט את הזולת על פחדיו שלו ושיניח לשיפוטיות בכלל.
כמו שזה גם לא משנה אם היתה כאן פרובוקציה של המגישה.גם אם היתה -אני מברכת על כך.אם מגישת טלוויזיה היא מעבירת מסר
אז היא העבירה מסר -אוהווווו אוהוווו העבירה מסר.למה לא?
הגיע הזמן שהעולם שאפשר להיות בו הומו ,לסבית,שחור ויהודי גאים וחופשיים -תנתן גם לשמנים אפשרות להיות.פשוט להיות.
וזה לגמרי במנותק מהשאלה אם זה רצוי או לא.זה לא רלוונטי בכלל.
ותחשבו על זה.........
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 10:05

פפריקה
פפריקה
היי כולם-חג שמח,
לא יכולתי להשאר אדישה לנושא מבעבע שכזה.
בואו נפשיט את ההשמנה מהנושא...תרתי משמעsmile
בואו נדבר במקום על מגישה שמנה בתוכנית בוקר-על מגישה שמנה ושחורה גם יחד בפריים טיים,על מגישה לסבית בפריים טיים
,על מנחה ישיש-בפריים טיים לא פחות,וגם על אייקון אופנה אנטישמי.
וגם על אחד- נשיא ארצות הברית של אמריקה
וגם על ראש ממשלת בריטניה בעבר-סר ווינסטון צ'רצ'יל.
בואו נדבר עליהם.
מישהוא היה מעלה על דעתו שצ'רצ'יל לא מתאים לתפקידו בגלל עודף משקלו?( או בגלל חיבתו לסיגרים?smile)
תארו לעצמכם מה האנושות היתה מפסידה ואיך הייתה נראית היום ,אילולא נכנס לתפקידו?
אז אני אומרת שאם איש שמן יכול היה לנהל מלחמת עולם מוצלחת -גם מגישת טלוויזיה שמנה יכולה להגיש חדשות בהצלחה.מה אתם אומרים?
מישהוא היה מתאר לעצמו לפני 10 שנים -עשר שנים!!! בלבד, שבראש האימפריה האמריקאית יעמוד נשיא שחור?בן עבדים
שעד לפני שנים לא מעטות אנשים כמותו לא הורשו לעלות לאותו אוטובוס יחד עם לבנים???-
אז הנה ,העולם התבהר וגרש את החושך ובחר בשחור לעמוד בראשו.כולנו טפחנו לעצמנו על השכם - איזה אנשים נאורים אנחנו.שחור
זה בסך הכל צבע ודווקא די יפה.
לעומת זאת -הג'וליאנו (אני חושבת שאני משבשת את שמו אבל דווקא לא אכפת לי)האופנאי העילי שהתבטא נגד יהודים-מצא עצמו חיש מהר
מחוץ לתעשייה .מי היה משער שמותר לעלוב ביהודים ולהיענש על כך?(בגרמניה אגב,יושבים על כך בכלא!!!כן -מהפך בהחלט)-
אני אומרת שכל אפליה היא מגונה!!! מגונה!!! מגונה!!!
לכל אפלייה יש מערכת של צידוק עצמי-אבל זה לא אומר שהיא נכונה וראויה!
נראה אותו כותב לאופרה ווינפרי - גם אשה ,גם שחורה ,גם שמנה .
לה, הוא לא היה מעז לכתוב-היא יותר מדי קונצנזוס ויותר מידי חזקה מכדי להיטפל אליה.אז הוא בוחר לו מגישה אפורה של תוכנית בוקר איזוטרית
ומטפס עליה -גיבור גדול!.
ובאמת ,מה המסר שאופרה מעבירה?מסר נהדר ונפלא-
אפשר להיות אישה שחורה ושמנה ואף עשירה מצליחה ומשפיעה כמו אף אחת לפניה -אז מה הבעיה של הצופה הזה?
מה עם אלן דג'נרס ?- לפי דעתו של הצופה המגיב גם היא מעבירה מסר.כן ,מסר שמותר לאדם ללכת בעקבות נטיות ליבו וגופו וגם להיות אדם טוב ,
מועיל לחברה ,ומצליח ועשיר.
אז מה עכשיו כל מי שצופה בה יהפוך לחובב בני מינו?-איזו שטות!
ומה עם הישישים שבינינו?-גם אנחנו נראים פחות מצודדים מאשר היינו בצעירותנו -אזמה? אין ג'יי לנו? לטרמן ?לארי קינג?
ובכלל מה זאת ההתעסקות הזאת בצורה החיצונית ובאורח חייו של הזולת?.
לפעמים מגישת טלוויזיה היא רק מגישת טלוויזיה.היא לא צריכה להעביר שום מסר מלבד את החדשות או את התחזית או מה שלא יהיה.
זה שזה מפחיד את הצופה רק אומר שהוא פשוט מתמודד עם פחד שלו עצמו מפני השמנה .אין לי ספק בזה.זה כמו שאלה שהפסיקו לעשן -יורדים לחייהם
של המעשנים באופן מחפיר.הם פשוט פוחדים להתפתות שוב אז חשוב להם למגר את התופעה.
ואני אומרת - שכל אחד ימגר את פחדיו שלו ויתמודד איתם עם עצמו בדרכים של שלום.
שלא ישפוט את הזולת על פחדיו שלו ושיניח לשיפוטיות בכלל.
כמו שזה גם לא משנה אם היתה כאן פרובוקציה של המגישה.גם אם היתה -אני מברכת על כך.אם מגישת טלוויזיה היא מעבירת מסר
אז היא העבירה מסר -אוהווווו אוהוווו העבירה מסר.למה לא?
הגיע הזמן שהעולם שאפשר להיות בו הומו ,לסבית,שחור ויהודי גאים וחופשיים -תנתן גם לשמנים אפשרות להיות.פשוט להיות.
וזה לגמרי במנותק מהשאלה אם זה רצוי או לא.זה לא רלוונטי בכלל.
ותחשבו על זה.........
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 09:15

dany
dany
לא מובן לי על מה היא הזדעזעה הרי היא שמנה גם היא מסתכלת בראי ורואה. מקום העבודה יש לה ז"א לא עשו לה שום אפליה על במקום עבודה על רקע המראה שלה. שהוא אמר לה שהיא שמנה זאת היא עובדה ולא העלבה. שהוא מתרעם על כך שהיא לא עושה משהו בנדון, זכותו להתרעם וזכותה לענות לו שזה לא עניינו!!!!!!!!!!!!!
זה לא שהוא פנה למקום העבודה שלה ודרש מהם לפטר אותה על כך שהיא לא עושה שום מאמץ במשך השנים לשנות את המראה שלה. הוא פנה אליה באופן אישי ואמר לה את מאכזבת אותי, ציפיתי ממך כאשת ציבור לעשות יותר מאמץ. אבל כנראה שלה נוח מאד המקום הזה כי אחרת היא אולי כן היתה עושה איזה מאמץ, וברור שבגישה שלה היא אומרת לו בעצם זו הבעיה שלך ולא שלי. ולא כך היא!!!!
אני יודעת שאופרה ווינפרי בכל התכניות שלה שהיתה שמנה מאד וגם שרזתה כל הזמן שיתפה את המדיה במאמצים שלה לשנות, וכולנו כאן השמנמודים יודעים עד כמה זה קשה ולפעמים בלתי אפשרי לעשות את השינוי, אז תביאי לידעתו של אותו שואל ואולי עוד אחרים שמרימים גבה וספרי ושתפי עד כמה זה קשה ועד כמה המלחמה הזאת לפעמים היא ממש אבודה. והרי הסטטיסטיקה אומרת שמעט מאד מאלו שכבר מצליחים לרדת אמנם שומרים על הישגיהם לאורך זמן שלא נדבר לכל החיים. אלו הם הנדירים לדאבוני.
כן יש לפתוח את הדיון לכך שזה לא רק עניין של בחירה, ושמי ששמן הוא עצלן כי לא בא לו לעשות דיאטה ולהתאמץ, אלא זו מחלה כרונית קשה. זוהי התמכרות , כמו התמכרות לסמים, אלכוהול או עישון. בהחלט הייתי מספרת לו לאותו אדם על המאמצים לפעמים הבלתי אנושיים שכל חייך מסתובבים סביב הנקודה הזאת, ועד כמה זה מעייף, מתסכל, מייאש, שאתה יכול להיות נהדר ולשמור ולרדת ולחשוב שהנה הצלחה ומיגרת את המפלצת ושוב היא מרימה ראש ומנצחת אותך. לשתף בכאב שהרזים יבינו שזה לא עניין של פינוק ואי עשייה, ופה אני יכולה להבין את העלבון, אבל הם באמת לא מבינים אותם רזים, הם לא תופסים.
אני יודעת יש לי חתן כזה מהסוג של שולח ההודעה, הוא מה שמירי קוראת "הרזה המסריח" יכול לתקוע כמו פיל...... ואחר כך הולך ועושה פעילות גופנית, ורזה וחתיך ועבר כבר את גיל החמישים. וביתי -אשתו שצעירה ממנו ב-11 שנים נלחמת כל חייה , כמוני, לשמחתי היא מאד פעילה ספורטיבית אבל עם כל זאת כל ביס מיותר כבר נותן את אותותיו עליה... ושנים היה לנו ויכוחים איתו כי הוא פשוט לא הבין איך זה יכול להיות שאנחנו צריכות כל הזמן לחיות עם החשבונות הללו, מה כן מה לא . היה משגע אותנו עם הביקורת, ואיך אתן לא יכולות פשוט לא לדחוף ולא לזלול, איך? היום יש לו כבר יותר הבנה אחרי שהוא חי איתה כבר למעלה מ-20שנה ורואה את העליות והירידות ואת המאמצים לפעמים הבלתי אפשריים על מנת להצליח ולא להיכנע. אז זה צריך להיות הדיון, ולא שהוא אמר לה שמנה.

מטפס הרים כתב:
dany כתב:
נילי סוף סוף מישהו בדעה שלי............ לדעתי היא חיפשה את הפרובוקציה........יכלה לענות לו בחריפות אבל בפרטי.
אם נצא מנקודת הנחה שכל זה לא היה סוג של תרגיל יחצני אלא קטע אמין ואמיתי, אז אני מבקש להגיד שאני מסכים בהחלט שהיא חיפשה לעורר גלים אך אני חושב שהיא עשתה זאת מתוך תחושה עמוקה פנימית שהמילים שלו חמורות ושצריך להביא, יותר נכון שתפקידה להביא, את חומרת השיפוט החיצוני בלבד שלו לכלל הציבור. היא בחרה לא לענות לא בפרטי, להערכתי, משום שהיא כאשה שמנה הרגישה שהיא פה ושופר למליוני אנשים אחרים שנשפטים יום יום שעה שעה על סמך חיצוניותם אך להם אין לא את העוז ולא את האופי וגם לא את הפלטפורמה הטכנית שלה יש מתוקף תפקידה. כמו שאמר 222, האנשים הנעלמים. אם היא היתה עונה לו בפרטי לא היינו דנים בכל זה. תחשבו לרגע איזה שרות ענק היא בחרה לעשות כשהחליטה ללכת בגדול ולהראות לאותו כותב שמטיף לנשים שמנות שזה לא בסדר שטרם שיפרו הופעתן, להראות לו שזוהי אגנדה אוניברסלית ולא אינדיבידואלית. אם היתה עונה לו בפרטי ולא נחשפת בחולשת שומניה לפני עולם ומלואו, היא היתה מונעת מהציבור להזדעזע בדיוק כפי שהיא הזדעזעה.. כל זה כמובן אם היא אמינה . אם היא אמינה אז מגיע לה הצדעה , על שפתחה תיבת פנדורה כל כך אישית ולא המשיכה לטאטא את עלבונה, שהוא עלבון מליונים, מתחת לשטיח. היא אשה מבריקה, נבונה ומעל הכל אמיצה ושאפו לה על שגרמה לנו לדון בתרבות הנוצץ המסוכנת כל כך. האם היא אמינה? אני ממש לא יודע.
1103 כתב:
היי עופר {222}
אני מסכימה שאסור לשפוט אדם לפי מראה עיניים.לצערי הרבה מאוד אנשים בעלי משקל עודף מתקשים להתקבל למקומות עבודה
ויהיה להם רזומה מדהים עם כישורים של גאון.הם אינם מקובלים בחברה ומאוד קשה להם למצוא בני זוג.
הבנתי שאותה שדרנית טלויזיה קבלה את המייל מאותו צופה בהודעה פרטית ולא מובן לי מדוע בחרה להציג זאת בשידור חי
במקום לענות לו בהודעה פרטית.לדעתי לאותו צופה לא היתה כל כוונה לפגוע בה.
נילי

0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 08:04

מטפס הרים
מטפס הרים
dany כתב:
נילי סוף סוף מישהו בדעה שלי............ לדעתי היא חיפשה את הפרובוקציה........יכלה לענות לו בחריפות אבל בפרטי.
אם נצא מנקודת הנחה שכל זה לא היה סוג של תרגיל יחצני אלא קטע אמין ואמיתי, אז אני מבקש להגיד שאני מסכים בהחלט שהיא חיפשה לעורר גלים אך אני חושב שהיא עשתה זאת מתוך תחושה עמוקה פנימית שהמילים שלו חמורות ושצריך להביא, יותר נכון שתפקידה להביא, את חומרת השיפוט החיצוני בלבד שלו לכלל הציבור. היא בחרה לא לענות לא בפרטי, להערכתי, משום שהיא כאשה שמנה הרגישה שהיא פה ושופר למליוני אנשים אחרים שנשפטים יום יום שעה שעה על סמך חיצוניותם אך להם אין לא את העוז ולא את האופי וגם לא את הפלטפורמה הטכנית שלה יש מתוקף תפקידה. כמו שאמר 222, האנשים הנעלמים. אם היא היתה עונה לו בפרטי לא היינו דנים בכל זה. תחשבו לרגע איזה שרות ענק היא בחרה לעשות כשהחליטה ללכת בגדול ולהראות לאותו כותב שמטיף לנשים שמנות שזה לא בסדר שטרם שיפרו הופעתן, להראות לו שזוהי אגנדה אוניברסלית ולא אינדיבידואלית. אם היתה עונה לו בפרטי ולא נחשפת בחולשת שומניה לפני עולם ומלואו, היא היתה מונעת מהציבור להזדעזע בדיוק כפי שהיא הזדעזעה.. כל זה כמובן אם היא אמינה . אם היא אמינה אז מגיע לה הצדעה , על שפתחה תיבת פנדורה כל כך אישית ולא המשיכה לטאטא את עלבונה, שהוא עלבון מליונים, מתחת לשטיח. היא אשה מבריקה, נבונה ומעל הכל אמיצה ושאפו לה על שגרמה לנו לדון בתרבות הנוצץ המסוכנת כל כך. האם היא אמינה? אני ממש לא יודע.
1103 כתב:
היי עופר {222}
אני מסכימה שאסור לשפוט אדם לפי מראה עיניים.לצערי הרבה מאוד אנשים בעלי משקל עודף מתקשים להתקבל למקומות עבודה
ויהיה להם רזומה מדהים עם כישורים של גאון.הם אינם מקובלים בחברה ומאוד קשה להם למצוא בני זוג.
הבנתי שאותה שדרנית טלויזיה קבלה את המייל מאותו צופה בהודעה פרטית ולא מובן לי מדוע בחרה להציג זאת בשידור חי
נילי

0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 07:17

dany
dany

1103 כתב:
היי עופר {222}
נילי
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 01:14

אשירה
אשירה
מטפס הרים כתב:
הי דני. שלחתי את הפוסט בטעות מהר מידי, וכבר שלחתי גירסה מתוקנת שלו. מה שהכותב אמר לה זה שהוא שם לב שהיא טרם שיפרה את הופעתה השמנה ובכך היא משדרת מסר לא ראוי כמי שנמצאת בקידמת הבמה. לדעתי אלו מילים מאוד מאוד מקוממות, עזבי את היותן פוגעניות ברמות. הכותב בעצם אומר שאשה שמנה שלא מצליחה לרזות לא יכולה להיות שדרנית כי היא מעבירה מסר שלילי בעולם שנלחם בהשמנה.אני פשוט לא מסכים לזה אבל לא מסכים לחלוטין!!! מה הקשר? האם רק הרזים או רק הבלונדינים או רק אלו שגובהם מטר תשעים ממעלה או רק אלו שעינהם ירוקות או רק אלו.. ורק אלו.. ישמשו כמובילי ציבור? ( קצת מזכיר לי ימים אפלים ) ומה אם היא היתה נשיאת ארצות הברית? האם מנהיגותה נימדדת באי יכולתה לרזות? אני מנסה להעביר שבמה שהכותב הזה כתב יד מסר סמוי ולדעתי מאוד מסוכן... ולכן אמרתי שזה הרבה הרבה מעבר לשמנה או רזה.. זה דיון סביב היות החיצוניות היפיופית שולטת גם על חשבון מקצועיות מובהקת.. אני מסכים שזה דיון שווה.. אגב, אנחנו כאנשים ונשים שכן נילחמים בשומן ורואים בו אוייב, יכולים אולי להבין כמה כמה כמה קשה לה ואולי כל נסיונותיה עד כה כשלו.. אולי כדאי לה לחבור אלינו. האמת? נראה לי שזה תרגיל יחסי ציבור מעולה, לא יודע, היא לא נישמעת לי תמימה.. בכל אופן תודה ל222 שהרים לנו להנחתה ופתח, לפחות עבורי, שרשור מעניין בהחלט. שתהיה שבת שלום. אני שוקל לרוץ ולהגיש את החדשות עם יונית, עכשיו כשאני כבר שמנמוד בתהליך אולי ירשו לי להופיע בטלויזיה. חחח... א

מטפס יקר,
תבורך על דבריך, זה לא מובן מאליו לשמוע דברים כאלה מפיו של גבר, ויסלחו לי כלל הגברים. אני כבר מצפה לראות אותך לצידה של יונית במהדורה מיוחדת.
ובהקשר לכך יש לנו כמה וכמה שדרנים גברים עם עודף משקל כזה או אחר ואיני יכולה להעלות על דעתי שמישהו יכתוב להם שיפסלו את עצמם מלהופיע בחדשות או בהנחית תכניות טלביזיה בגלל משקלם הגבוה.
מאחלת לך המשך הצלחה בתהליך,
edited by אשירה on 10/6/2012

--
אשירה
0 קישור קבוע (Permalink)
06/10/2012 00:59

אשירה
אשירה
222 יקר,
ראשית כיף לראות שחזרת אלינו לפורום.
אני מסכימה ומזדהה עם מה שכתבת, זו באמת התמודדות של כל אחד מאיתנו עם עצמו ובתוך עצמו והשיתוף בקבוצה הוא רק חלק מהתהליך.
אפשר לחלק את הויכוח, או ליתר דיוק השיח, לשלושה חלקים:
1. האם היה זה נכון מצידה לפרסם הודעה שקיבלה באופן פרטי ולהפוך זאת לעניין ציבורי? בעיני עובדה זו אינה חשובה כלל, ברור שהיא נפגעה באופן אישי וזה שהיא לקחה לעצמה את הזכות להפוך זאת לעניין ציבורי היא רק עשתה בכך שירות לרבים אחרים ועל כך תבורך.
2. המסר החינוכי שמועבר ובמיוחד לילדינו לקבל את האחר גם אם הוא שונה מאיתנו, לראות ולקחת מכל אחד את הטוב ולא לשפוט אך ורק לפי מראה עיניים.
3. ואחרון אחרון חביב מה אנחנו לוקחים מזה. הרי בסופו של דבר כולנו התכנסנו כאן למטרה משותפת שהיא ירידה במשקל, שיפור בריאותנו, איכות חיינו וכן המראה החיצוני שלנו כולנו רוצים להראות רזים יותר ויפים יותר ואיני מאמינה למי שאומר שטוב לו לחיות בתוך עטיפת השומן.
אז נשים את עניין הכתבה בצד ונתרכז בדברים החשובים באמת, שהם השתדלות לעשייה מבורכת אשר תניב תוצאות מקווות. יש בידינו המסגרת הטובה ביותר והפורום המבורך ביותר, עלינו פשוט להקטין ראש, להיות חנונים אמיתיים, כי אלה באמת מצליחים.
מאחלת לך, עופר, שנה טובה ופוריה שתניב הצלחה רבה,

--
אשירה
0 קישור קבוע (Permalink)

כל הזכויות באתר זה שמורות למירי בלקין (B Diet), מומחית לדיאטה, מנחת קבוצות הרזיה.
מירי בלקין, בעלת שיטת דיאטה ייחודית אשר מסייעת לילדים, נוער ומבוגרים לרדת במשקל.  תקנון

מירי בלקין

דיאטה
אודות
עשו את זה
שומרי משקל
מן התקשורת

מידע שימושי

הרזיה
לרדת במשקל
פורום דיאטה
מחשבון קלוריות
טבלת קלוריות

מתכונים ותפריטים

מתכונים דיאטטיים
פורום מתכונים
תפריט דיאטה
תזונה נכונה
שאלות נפוצות בדיאטה
סוגי דיאטות

סוגי דיאטה
דיאטת אטקינס
דיאטת כרוב
דיאטה און ליין
דיאטה מהירה

קישורים שימושיים

מכתבי תודה
מהעתונות
סרטונים
 דוחות שותפים
שיווק ותחזוקה
דיאטה עם מירי בלקין- ברוכים הבאים לאתר של מירי בלקין. תוכנית הדיאטה של מירי בלקין באינטרנט- עכשיו במבצע הכרות ללקוחות חדשים!