פירות
פירות הם חלק מהתפריט היומי של כולנו. מגיל ינקות אנו מחונכים לאכל פירות, ורובנו נהנים מהם במהלך העונות השונות. הפירות טעימים, מרעננים וצבעוניים. מתיקותם מספקת נחמה ומהווה לעיתים תחליף לממתקים ועוגות.
לפירות יתרונות תזונתיים רבים :
· מכילים הרבה מים
· מכילים הרבה סיבים תזונתיים
· מתוקים
· אינם מכילים שומן
· מכילים ויטמינים ומינרלים
גם בתהליך של ירידה במשקל, כדאי לשלב פירות בתפריט. אולם, חשוב לזכור שתכולת הסוכר בפירות גבוהה ביותר. כמובן שזה שונה בין פירות שונים, אך גם הפירות ה"קלילים" יותר, באכילה עודפת יכולים בהחלט להביא לעלייה במשקל.
הפירות המומלצים בקיץ הם: מלון, שזיף, אפרסק ומישמיש. הפירות הבעיתיים יותר שיש לאכל מהם בזהירות הם אבטיח, ענבים, דובדבנים ומנגו.
בחורף המומלצים הם : תפו"ע, אגס, פירות הדר קיווי ותותים. כדאי להיזהר מבננות ואפרסמון.
קבוצה נוספת של פירות שיש לאכל מהם כממתק הם הפירות היבשים. קיימת האשליה כי פירות יבשים הם פרי ולכן מותרים. אך יש לזכור כי כל הפירות היבשים (כולל תפוחים ומשמשים) יובשו מתכולת המים שלהם, ועל כן מכילים בעיקר סיבים וסוכר. וכך למשל ב100 גר' תפו"ש יש כ50 קלוריות לעומת 100 גר' תפוחים מיובשים כ-250 קלוריות.
לסיכום, 1-2 פירות ליום לאנשים בריאים הם תוספת מומלצת ובריאה לתפריט. פירות יבשים עדיפים משוקולד ועוגות שמרים, אך מכילים הרבה סוכר. כדאי לגוון כמה שניתן, ובדומה לירקות, בכל צבע של פרי גלומים ויטמינים ומינרלים שונים, וגם מראה מלבב לעיניים.