דף הבית > מתכונים דיאטטים > מתכון דיאטטי לסירות חציל ממולאות בשר ברוטב עגבניות
מתכון דיאטטי לסירות חציל ממולאות בשר ברוטב עגבניות
(12 מנות, 300 קל' למנה)
חומרים:
לסירות:
1 ק"ג חצילים ננסיים (בינוניים) חצויים ומרוקנים.
להשרות במי מלח את הפנים, קוצצים ומטגנים בכפית שמן זית (שומרים בצד).
למילוי:
500 גר' בשר טחון עוף
500 גר' בשר בקר
1 בצל קטן קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
6 ענפי בזיליקום (ריחן) קצוצים
2 ביצים
פלפל גרוס לפי הטעם
2-3 פרוסות קצוצות
לחם קל שרוי במים
3 כפות צנוברים
2 שיני שום כתושות
תערובת:
תיבול "יווני" של טעם וריח
"איטלקי" של טעם וריח
אופן הכנת המילוי:
מערבבים הכל יחד לתערובת חלקה ומשהים לכ- 10 דקות במקרר.
להכנת הסירות:
ממלאים את הגומות הריקות בתערובת . מטגנים מעל מכל צד בכ- 3 כפות שמן זית. מסדרים את הסירות בתבנית עמוקה אחד ליד השני ומניחם בצד. בינתיים מכינים רוטב.
חומרים לרוטב:
4 עגבניות לקוביות
3 בצלים קצוצים
צרור שמיר קצוץ
1/2 חבילת בזיליקום קצוץ
מעט שום כתוש
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
4-5 כוסות מים לדילול
1 קופסא "טומטו מאקס"
מבשלים הכל כ- 15 דקות.
אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום 180-200 מעלות, אחרי שהרוטב מוכן יוצקים על גבי סירות החצילים המוכנות (אחרי טיגון), מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור החום לכשעה עד שעתיים.
רצוי להכין את המתכון יום קודם להגשה.
* באתר ניתן לקבל פרטים על קבוצות דיאטה בהנחייתה של מירי בלקין ועל תוכנית דיאטה און ליין לדיאטה עם מירי בלקין דרך האינטרנט.