החורף כבר כאן, ומה יותר נעים, טעים, מחמם ומנחם מקערת מרק טוב?
הבשורה הטובה היא, שמרק בדרך כלל גם מאוד מתאים לתקופה בה אנו רוצים לרדת במשקל. המרק מכיל נוזלים רבים וסיבים ועל כן תורם לתחושת השובע.
ניתן לערבב ירקות שונים, להכין אותו מירקות חתוכים גס, ועד למרק טחון.
על מה חשוב להקפיד בהכנת מרק?
· כמות השומן. למשל, אם מטגנים בצל בהתחלה, חשוב להקפיד לשים כף שמן מדודה ולא יותר. שפיכת שמן לקרקעית הסיר יכולה להעשיר את המרק בקלוריות ושומן מיותר.
כמו כן, אם המרק חלבי, חשוב להשתמש בכמות מדודה לא גדולה של שמנת עד 10% או חלב.
· ירקות חופשי, אך אם מוסיפים פחמימות כמו תפוח אדמה, בטטה, ארטישוק ירושלמי או תירס, להגביל את הכמות.
· תבלינים יבשים הם מצויינים. יש להקפיד על כמות מלח לא גדולה מידי ולנסות להמנע מאבקות מרק. אם בכל זאת מוסיפים אבקת מרק אז עדיף עם רכיבים טבעיים ושוב בכמות מדודה.
· קטניות הן נהדרות, אך שוב, מכילות יותר קלוריות. יש להתייחס באופן שונה למרק ירקות או למרק קטניות כמו מרק אפונה, שעועית או עדשים. אלו מכילים חלבונים ופחמימות ומתאימים כתחליף לתוספת בצהריים.
· יש להימנע משקדי מרק או קרוטונים שמכילים הרבה פחמימות ריקות, שומן ונתרן.
כדאי לגוון בסוגי הירקות- ניתן להנות מירקות שונים שמשווים למרק טעם וצורה שונים: בצל, כרישה, שומר, דלוריות, סלק וכו'.
· מרקים במסעדות עלולים להכיל כמות שומן גבוהה. כדאי להיזהר במיוחד ממרק בצל שמכיל לרב קמח, יין והרבה חמאה.
אז שיהיה לכולנו חורף חם וטעים אך לא משמין.