עתה משהסתיים חג הפסח וחוזרים לאכול לחם, כמה דברים חשובים שכדאי לדעת עליו:
כמעט כולם צורכים לחם, החל מגיל צעיר ביותר.
ללחם יצא שם רע כאוכל "משמין"..
אז קודם כל, אין כזה דבר אוכל משמין.
לעיתים מי שאוכל אותו משמין :)
אך בנימה יותר רצינית, לחם הוא מזון משביע בעל ערך תזונתי ומומלץ ביותר גם בדיאטות הרזיה.
הלחם מכיל בעיקר פחמימות ומעט חלבון, ואין בו כמעט שומן.
טיפים לבחירת לחם?
· ראשית, לחם מדגנים מלאים ושיפוןן בריא יותר, משביע יותר ובעל אינדקס גליקמי נמוך יותר. הוא מכיל סיבים תזונתיים והויטמינים והמינרלים נשמרים יותר ככל שהלחם פחות מעובד. לחם לבן הוא המעובד ביותר. לחם שחור הנמכר במרכולים הוא לחם שהוסיפו לו צבע מאכל ולכן שווה ערך ללחם לבן.
· כדי לדעת מה הרכב הלחם שלעיתים מרכיב קמחים שונים, יש לקרוא את המרכיבים בסימון התזונתי. המרכיבים רשומים לפי סדר הופעתם בלחם מהמרכיב בכמות הגבוהה בותר ומטה. זה בסדר אם לחם מכיל גם קמח לבן.
· לחם קל הוא לחם שמותפח באמצעים שונים. יש בו יותר אויר ולכן הוא יותר קל במשקל ומכיל פחות קלוריות. הבעיה שהוא פחות משביע ויותר תעשייתי.
· לחמים המכילים תוספות מרגשות כמו זרעים שונים ואגוזים טעימים ובריאים אך מכילים הרבה יותר קלוריות
· ג'בטות, בייגלים, ופוקצ'ות הם לחמים עתיריי קלוריות ולרב יש בהם גם יותר שומן. פיתה אינה מכילה שומן, אך היא דחוסה וכבדה ולכן מכילה כמות גבוהה של קלוריות.
לסיכום חשוב לבדוק לחמים, רצוי מדגנים מלאים, לראות שהם ערבים לחיך (אבל לא יותר מידי) ושמספקים את השובע המיוחל.