הפוך לדף הבית   |   שלח לחבר
דיאטה עם מירי בלקין
מירי בלקין באינטרנט - חדש
Skip Navigation Links
מירי בלקין באינטרנט

רוצה לרזות? רוצה לשנות את אורח החיים שלך?

חדש! מירי בלקין באינטרנט - דיאטה בהתאמה אישית עבורך, מכל מקום ובכל זמן שמתאים לך.

ועכשיו מבצע היכרות ללקוחות חדשים!

לזמן מוגבל בלבד!

לפרטים נוספים לחצו כאן
 
פרטים והרשמה לחוגי ההרזיה של מירי בלקין
לפרטים ולהרשמה לחוגי הרזיה קבוצתיים של מירי בלקין
מלאו את הפרטים או להתקשר לטלפון: 03-5464592
שם מלא
אימייל
טלפון
לרשימת החוגים המלאה >>
 
כתבות
 
מדהים : 105 ק"ג פחות
שתי אחיות רזו 105 קילו בחוגי הרזיה של מירי בלקין
 
סיפור ההצלחה של אמא ובת
אמא ובת רזו ביחד 62 קילו אצל מירי בלקין
 

בריא וטעים - האם זה הולך ביחד?


דיאטה, מתכון, הרזיה, מירי בלקין, אינטרנט, לרדת במשקל, אוכל

 דיאטה > כתבות בנושא דיאטה, הרזיה ותזונה נכונה > בריא וטעים - האם זה הולך ביחד

בריא וטעים - האם זה הולך ביחד?

יש לכם מתכון נפלא, אבל כשאתם מסתכלים על מרכיביו, המצפון מייסר אתכם?אם כן, אתם קוראים את הכתבה המתאימה !

גם אם אין בידכם מתכונים לשומרי משקל, תוכלו לעשות זאת בעצמכם.
מסתבר שכל מתכון ניתן להפוך לבריא יותר ו/ או לדל יותר בקלוריות אם פועלים לפי מס' עקרונות שמטרתם היא לשמור ככל האפשר על ערכיו התזונתיים של המזון, ובו זמנית לשמור על הטעם ועל המראה של התבשילים .
למשל:
 
  • לפני הכל, השתמשו בחומרי גלם בריאים ומזינים כגון: דגנים מלאים , קטניות , מוצרי חלב דלי שומן ועתירי סידן, שמן זית וקנולה, פירות וירקות טריים או קפואים .
  • הימנעו מטיגון והעדיפו אידוי , הקפצה , אפייה וקלייה כצורות בישול עיקריות.
  • אם המתכון מחייב טיגון- העדיפו מחבת טפלון עם מעט שמן.
  • הימנעו משימוש בחמאה ומרגרינה והעדיפו שימוש בשמן זית או קנולה (במינימום הנדרש).
  • באפייה - השתמשו בנייר פרגמנט או בתרסיס שמן .
  • בצל לא חייבים לטגן- הוא יזהיב גם עם מעט מים.
  • בהכנת מרקים- קררו אותם וסלקו עם כף את שכבת השומן שהצטברה בקירור .
  • הסירו לפני הבישול עור ושומן נראה לעין של העוף או הבשר.
  • כדי להפחית את כמות השומן במתכון עם בשר טחון, טחנו את הבשר בבית, הסירו את כל השומן מהבשר לפני טחינתו וערבבו אותו עם חזה הודו או עוף טחון .
  • העדיפו דגים בכלל ודגי ים בפרט כגון מקרל , סלמון, בקלה , הרינג וטונה (במקום דגי בריכה כגון : פורל , אמנון , נסיכות הנילוס וקרפיון ).
  • במיוחד בדגים- הימנעו מטיגון העדיפו בישול קצר לדגים על מנת לשמור על חומצות השומן אומגה 3 שהם מכילים.
  • נסו להימנע משימוש בחומרים משמרים ובצבעי מאכל.
  • במקום שמנת השתמשו באשל, גיל או יוגורט.
  • במקום גבינות צהובות עתירות שומן, השתמשו בגבינות צהובות 5-9% שומן שהן לא רק  מופחתות בכמות השומן אלא גם עשירות מאוד בסידן.
  • במתכון המכיל אגוזים או שקדים מספיק שתשימו רק רבע מהכמות המומלצת במתכון כדי שעדיין תוכלו לחוש את המרקם והטעם האגוזי מבלי לשלם את המחיר הקלורי המלא.
    • כל מתכון כמעט ניתן ל"שדרג" בעזרת כף או שתיים של אגוזים קצוצים, גרעיני חמניות, גרנולה וכו'. זאת הזדמנות לאכול אותם מבלי לחשוש ש"נרד" על כל השקית...
    • סלט יכול להיות גם למענין יותר בעזרת מעט גבינה מלוחה 5% מגורדת מעל.
    • החליפו חלק מהביצים השלמות בחלבוני ביצה . לדוגמא: במתכון המכיל 6 ביצים , השתמשו ב – 4 ביצים שלמות + 4 חלבוני ביצה .
    • הקטינו את כמות המלח ואבקות המרק והרבו בשימוש בתבלינים יבשים ובצמחי תבלין שונים ( זעתר , נענע , כוסברה , פטרוזיליה וכד' )- יש להם ערכים תזונתיים גם בכמויות קטנות.
    • במקום קמח הסמיכו בקוואקר או טחנו תפוח אדמה חי במסחטת מיצים לירקות קשים. העמילן הטבעי , ללא שום תוספת עושה את העבודה ובגדול.
    • העשירו בסיבים ע"י שימוש בקמח מלא (החליפו לפחות חלק מהקמח הלבן במתכון בקמח מלא), קוואקר, דייסיבית, קטניות ואפילו סובין טהור.
    • העדיפו לחלוט ירקות במקום לבשלם זמן רב במים רותחים על מנת להקטין למינימום את איבוד הערכים התזונתיים אל המים.
    • השתמשו בירקות קפואים- הם בריאים לעיתים אף יותר מהטריים ויחסכו לכם זמן הכנה רב.
    • הרבו בשימוש בירקות ובפירות . אפשר להוסיפם ברטבים, מרקים, תוספות וקינוחים.
    • הכינו קינוחים על בסיס פירות, גבינות עד 5%, יוגורטים .
    • שילובי מזונות – ישנם מזונות ששילובם באותה ארוחה , מעלה את הערך התזונתי של הארוחה כולה . לדוגמה : שילוב של דגן וקטניות , כמו למשל מג'דרה (עדשים עם בורגול , לחם עם חומוס , שעועית לבנה עם אורז וכד' .
    • גם אם המתכון לא עשה זאת, נסו לשלב בו ירקות בכל הצבעים.
    • העדיפו שימוש ברוטב עגבניות - מסתבר שהרכיב הבריאותי העיקרי שבעגבניה שנקרא ליקופן , זמין יותר ונספג טוב יותר כשהעגבניה מבושלת מאשר בטריה.
    • לקבלת מתיקות נעימה וכמעט ללא טעם לואי, שלבו ממתיק מלאכותי עם מעט סוכר.
    • לקבלת טעם מתוק ללא סוכר השתמשו בתבלינים כגון קינמון ,ג'ינג'ר, וניל וכו' שהם מעוררים אסוציאציה של מתיקות במוחנו.
    • שלבו חומרי גלם דלי קלוריות ותופסי נפח כגון פצפוצי אורז (מאורז מלא) והקציפו את החלבונים.
     אז שיהיה-

    "לבריאות" ו- "בתיאבון" !

    איך אוכלים בריא וטעים וגם יורדים במשקל? בקרו בעמוד דיאטה און ליין וגלו את התשובה.

    shtyv






כל הזכויות באתר זה שמורות למירי בלקין (B Diet), מומחית לדיאטה, מנחת קבוצות הרזיה.
מירי בלקין, בעלת שיטת דיאטה ייחודית אשר מסייעת לילדים, נוער ומבוגרים לרדת במשקל.  תקנון

מירי בלקין
 

דיאטה
אודות
עשו את זה
שומרי משקל
מן התקשורת
 
מידע שימושי
 

הרזיה
לרדת במשקל
פורום דיאטה
מחשבון קלוריות
טבלת קלוריות
 
מתכונים ותפריטים

מתכונים דיאטטיים
פורום מתכונים
תפריט דיאטה
תזונה נכונה
שאלות נפוצות בדיאטה
סוגי דיאטות

סוגי דיאטה
דיאטת אטקינס
דיאטת כרוב
דיאטה און ליין
דיאטה מהירה
 
קישורים שימושיים

מכתבי תודה
מהעתונות
סרטונים
 דוחות שותפים
שיווק ותחזוקה