לפרטים ולהרשמה לחוגי הרזיה קבוצתיים של מירי בלקין מלאו את הפרטים או להתקשר לטלפון: 03-5464592
|
|
בריא וטעים - האם זה הולך ביחד?

דיאטה > כתבות בנושא דיאטה, הרזיה ותזונה נכונה > בריא וטעים - האם זה הולך ביחד
בריא וטעים - האם זה הולך ביחד?
יש לכם מתכון נפלא, אבל כשאתם מסתכלים על מרכיביו, המצפון מייסר אתכם?אם כן, אתם קוראים את הכתבה המתאימה !
מסתבר שכל מתכון ניתן להפוך לבריא יותר ו/ או לדל יותר בקלוריות אם פועלים לפי מס' עקרונות שמטרתם היא לשמור ככל האפשר על ערכיו התזונתיים של המזון, ובו זמנית לשמור על הטעם ועל המראה של התבשילים .
למשל:
- לפני הכל, השתמשו בחומרי גלם בריאים ומזינים כגון: דגנים מלאים , קטניות , מוצרי חלב דלי שומן ועתירי סידן, שמן זית וקנולה, פירות וירקות טריים או קפואים .
- הימנעו מטיגון והעדיפו אידוי , הקפצה , אפייה וקלייה כצורות בישול עיקריות.
- אם המתכון מחייב טיגון- העדיפו מחבת טפלון עם מעט שמן.
- הימנעו משימוש בחמאה ומרגרינה והעדיפו שימוש בשמן זית או קנולה (במינימום הנדרש).
- באפייה - השתמשו בנייר פרגמנט או בתרסיס שמן .
- בצל לא חייבים לטגן- הוא יזהיב גם עם מעט מים.
- בהכנת מרקים- קררו אותם וסלקו עם כף את שכבת השומן שהצטברה בקירור .
- הסירו לפני הבישול עור ושומן נראה לעין של העוף או הבשר.
- כדי להפחית את כמות השומן במתכון עם בשר טחון, טחנו את הבשר בבית, הסירו את כל השומן מהבשר לפני טחינתו וערבבו אותו עם חזה הודו או עוף טחון .
- העדיפו דגים בכלל ודגי ים בפרט כגון מקרל , סלמון, בקלה , הרינג וטונה (במקום דגי בריכה כגון : פורל , אמנון , נסיכות הנילוס וקרפיון ).
- במיוחד בדגים- הימנעו מטיגון העדיפו בישול קצר לדגים על מנת לשמור על חומצות השומן אומגה 3 שהם מכילים.
- נסו להימנע משימוש בחומרים משמרים ובצבעי מאכל.
- במקום שמנת השתמשו באשל, גיל או יוגורט.
- במקום גבינות צהובות עתירות שומן, השתמשו בגבינות צהובות 5-9% שומן שהן לא רק מופחתות בכמות השומן אלא גם עשירות מאוד בסידן.
- במתכון המכיל אגוזים או שקדים מספיק שתשימו רק רבע מהכמות המומלצת במתכון כדי שעדיין תוכלו לחוש את המרקם והטעם האגוזי מבלי לשלם את המחיר הקלורי המלא.
- כל מתכון כמעט ניתן ל"שדרג" בעזרת כף או שתיים של אגוזים קצוצים, גרעיני חמניות, גרנולה וכו'. זאת הזדמנות לאכול אותם מבלי לחשוש ש"נרד" על כל השקית...
- סלט יכול להיות גם למענין יותר בעזרת מעט גבינה מלוחה 5% מגורדת מעל.
- החליפו חלק מהביצים השלמות בחלבוני ביצה . לדוגמא: במתכון המכיל 6 ביצים , השתמשו ב – 4 ביצים שלמות + 4 חלבוני ביצה .
- הקטינו את כמות המלח ואבקות המרק והרבו בשימוש בתבלינים יבשים ובצמחי תבלין שונים ( זעתר , נענע , כוסברה , פטרוזיליה וכד' )- יש להם ערכים תזונתיים גם בכמויות קטנות.
- במקום קמח הסמיכו בקוואקר או טחנו תפוח אדמה חי במסחטת מיצים לירקות קשים. העמילן הטבעי , ללא שום תוספת עושה את העבודה ובגדול.
- העשירו בסיבים ע"י שימוש בקמח מלא (החליפו לפחות חלק מהקמח הלבן במתכון בקמח מלא), קוואקר, דייסיבית, קטניות ואפילו סובין טהור.
- העדיפו לחלוט ירקות במקום לבשלם זמן רב במים רותחים על מנת להקטין למינימום את איבוד הערכים התזונתיים אל המים.
- השתמשו בירקות קפואים- הם בריאים לעיתים אף יותר מהטריים ויחסכו לכם זמן הכנה רב.
- הרבו בשימוש בירקות ובפירות . אפשר להוסיפם ברטבים, מרקים, תוספות וקינוחים.
- הכינו קינוחים על בסיס פירות, גבינות עד 5%, יוגורטים .
- שילובי מזונות – ישנם מזונות ששילובם באותה ארוחה , מעלה את הערך התזונתי של הארוחה כולה . לדוגמה : שילוב של דגן וקטניות , כמו למשל מג'דרה (עדשים עם בורגול , לחם עם חומוס , שעועית לבנה עם אורז וכד' .
- גם אם המתכון לא עשה זאת, נסו לשלב בו ירקות בכל הצבעים.
- העדיפו שימוש ברוטב עגבניות - מסתבר שהרכיב הבריאותי העיקרי שבעגבניה שנקרא ליקופן , זמין יותר ונספג טוב יותר כשהעגבניה מבושלת מאשר בטריה.
- לקבלת מתיקות נעימה וכמעט ללא טעם לואי, שלבו ממתיק מלאכותי עם מעט סוכר.
- לקבלת טעם מתוק ללא סוכר השתמשו בתבלינים כגון קינמון ,ג'ינג'ר, וניל וכו' שהם מעוררים אסוציאציה של מתיקות במוחנו.
- שלבו חומרי גלם דלי קלוריות ותופסי נפח כגון פצפוצי אורז (מאורז מלא) והקציפו את החלבונים.
אז שיהיה-
"לבריאות" ו- "בתיאבון" !
איך אוכלים בריא וטעים וגם יורדים במשקל? בקרו בעמוד דיאטה און ליין וגלו את התשובה.
shtyv
|