דף הבית > מתכונים דיאטטים > עוף צלוי בדבש ופירות יבשים
עוף צלוי בדבש ופירות יבשים
6מנות / כ-300 קל' למנה

חומרים:
6 כרעי עוף קטנים
2 כפות דבש
2 כפות חרדל
3 עלי דפנה
1 גבעול רוזמרין טרי
3 כפות שמן
2 בצלים בינונים פרוסים
4 שיני שום כתושות
1 כוס מים
200 גר' פירות יבשים מעורבבים: צימוקים, שזיפים, משמשים, ושקדים
הכנה:
שוטפים ומנקים את כרעי העוף. בקערית מערבבים מלח, פלפל שחור, דבש וחרדל .
מורחים היטב את העוף בתערובת המתובלת ומשהים כ-3 שעות.
מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5,6 דקות עד להזהבה.
מסדרים את כרעי העוף בתחתית הסיר על הבצל והשום, ומפזרים את עלי הדפנה והרוזמרין.
יוצקים את המים ומנענעים קלות את הסיר, כך שהנוזלים יציפו היטב את העוף, ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה כשעה, מוסיפים את הפירות היבשים ופרוסות הגזר וממשיכים לבשל כחצי שעה,
עד שהעוף מתרכך ומשחים. מגישים חם.
בתיאבון :)
* באתר ניתן לקבל פרטים על קבוצות דיאטה בהנחייתה של מירי בלקין ועל תוכנית דיאטה און ליין לדיאטה עם מירי בלקין דרך האינטרנט.