בחנו את עצמכם:
כמה יין אדום מומלץ לשתות ביום?
א. אסור לשתות.
ב. כוס אחת.
ג. לנשים- כוס אחת ולגברים- שתיים.
ד. כמה שרוצים.
פוליפנולים הם:
א. סוג של ממתיק מלאכותי.
ב. רכיבים בעינב שמקנים לו את תועלותיו הבריאותיות.
ג. פרחים בהרי הפירנאים.
ד. חיות ששותות אלכוהול.
סבלנות, ומיד תגלו את כל התשובות..
אם אתם מחפשים על מה להצטער בחיים - תצטערו שלא נולדתם בצרפת.
מסתבר שהצרפתיים ברי מזל, לא רק כי הם רזים, אלא גם כי למרות שהם צורכים מזון עתיר שומן בתפריטם (כגון הגבינות השמנות), הם מוגנים בפני מחלות לב וכלי דם. זאת כנראה בזכות היין האדום שהם שותים. טיעון זה, שכנע בזמנו רבים שהיין אכן מועיל ומגן בפני מחלות לב.
מאז התפרסמו מחקרים רבים, הטוענים ששתיית יין מתונה עשויה למנוע מחלות לב, מס' סוגי סרטן ואולי אפילו מחלות ניווניות כגון פרקינגסון ואלצהיימר.
רב הקרדיט במחקרים ניתן ליין האדום בגלל שהוא מכיל כמות גדולה של רכיבי תזונה הנקראים פוליפנולים, שלהם משויכות תועלות בריאותיות רבות. הפוליפנולים הם נוגדי חימצון טבעיים הנמצאים בקליפת העינב. כאשר מכינים יין אדום משאירים את הקליפה זמן רב בתוך מיץ הענבים. התוצאה היא שהפוליפנולים נספגים במיץ ונשארים שם גם לאחר הפיכת המיץ ליין. את היין הלבן מתסיסים בלי הקליפה ולכן הוא מכיל רק עשירית מהפוליפנולים שביין האדום.
ליין הישראלי יתרון רב כי הוא מכיל כמעט פי 2 פוליפנולים מאשר ביינות הזרים.
למרות זאת, מסתבר שלא ניתן לתת עדין המלצה גורפת לשתיית יין אפילו מתונה.
ואכן, שתיית יין אינה נמצאת בהמלצות לתזונה נבונה.
משרד הבריאות אינו אוסר שתיית יין אבל גם אינו מעודד.
לא הוכח עדין מספיק במחקרים כי ליין אדום יש יתרון על פני סוגים אחרים של אלכוהול ובכלל שיש לאלכוהול השפעה מגנה בפני מחלות לב. דרוש מחקר קליני רחב מימדים, על מנת שאפשר יהיה לתת המלצות גורפות.
לכן מדברים על שתיה מתונה (כוס אחת עבור נשים ועד שתיים עבור גברים), וכמובן מזהירים בפני צריכה מוגברת.
לנשים מומלץ לשתות מחצית מהכמות המומלצת לגברים, כי אצל נשים יש בכבד רק חצי מכמות האנזים המפרק את האלכוהול, לכן האלכוהול נשאר בדמן יותר זמן.
ובקצרה-
אין המלצה גורפת לשתיית יין.
אם כבר שותים יש לשתות במתינות: כוס אחת לאישה ועד 2 כוסות לגבר, ולהיזהר מצריכה מוגברת.
יש לזכור שבכוס יין יש 70-140 קלוריות, ושבשתיית אלכוהול קיימת סכנת התמכרות.
היות ולפנולים ללא ספק השפעות חיוביות מומלץ לצרוך פנולים ממקורות אחרים: תפוחים, ענבים, תה ירוק...
אתר העוסק ברפואה משלימה
|