עוף בגזר
(4 מנות,350 קל' למנה)
חומרים:
4 רבעי עוף ללא עור
1 ק"ג גזר
5 שיני שום
1 לימון
1 כוס מים
2 כפות שמן
שקית ממתיק מלאכותי
1/2 כפית משיה (תבלין מרוקאי)
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
אופן ההכנה:
קולפים את הגזרים וחותכים לרצועות
בקערה מכינים תערובת של: שמן, שום משיה,פלפל שחור,כורכום ומלח
מורחים את העוף בתערובת, מוסיפים את הגזר לקערת תערובת התבלינים, מקפיצים כדי שכל הגזר יתובל. מחממים סיר רחב, מכניסים את חלקי העוף ומטגנים טיגון קצר מכל צד. מוציאים את העוף, מכניסים את הגזר לסיר, מוסיפים את יתרת תערובת התבלינים ומפזרים מעל את תחליף הסוכר,
מעבירים את הסיר לאש בינונית-נמוכה,מכסים ומאדים כחצי שעה.
מניחים מעל הגזר את חלקי העוף ואת כל הנוזלים שהגיר בעת ההמתנה.
מוסיפים כוס מים, מבשלים על אש קטנה שעה. 15 דקות לפני סוף הבישול
מוסיפים מיץ מלימון אחד.
|