דיאטה > כתבות > אוכלים אותה בלי מלח
מקור הביטוי נעוץ בדעה שאוכל עם מלח טעים הרבה יותר. ומי שיגיד שאם זה יותר טעים כנראה שזה פחות בריא.. הפעם יהיה צודק. מסתבר שכמויות המלח שאנו צורכים הן גבוהות מדי ומסכנות את בריאותנו ואכן, הקשר בין מלח ליתר לחץ דם ולכן לשבץ ומחלות לב ידוע ומוכר.
אך האם באמת כל בני האדם רגישים למלח?
רגישות להשפעת מלח על ערכי לחץ דם משתנה מאדם לאדם. הכי רגישים למלח הם אנשים שסובלים מלחץ דם, אנשים בעלי עודף משקל וסוכרתיים.
היות ואין דרך לנבא מראש מי רגיש למלח ומי לא, נוהגים להמליץ לכלל האוכלוסייה על הגבלת צריכת מלח בתפריט.
מה הקשר בין מלח לדיאטה ותהליך הרזיה
המלח סופח נוזלים וזה עלול לגרום למשקל על המאזניים להיות גבוה יותר. אמנם זאת אינה השמנה אמיתית אבל מי אוהב לראות מס' גבוה יותר על המאזניים?
בנוסף, צריכה רבה של מלח עלולה לגרום לתחושת צמא גדולה יותר ולשתיית יותר משקאות עתירי קלוריות שהם עלולים כמובן לגרום להשמנה.
ואם זה לא מספיק, האם שמתם פעם לב שהמתאבנים הם בד"כ מלוחים? אכן, מאכלים מלוחים ידועים כמעוררי תאבון וגם זה לא משהו שהייתם רוצים שיקרה שאתם בדיאטה בתהליך הרזיה, נכון?
אז כמה מלח מומלץ לצרוך ביום ?
מלח ונתרן הן מילים כמעט נרדפות.
מלח הבישול מכיל 40% נתרן ו- 60% כלור (לדוגמא: 5 גרם מלח יכילו 2 גרם נתרן) .
החלק ה"בעייתי" במלח הוא הנתרן ועליו חלה ההגבלה.
כמות הנתרן המומלצת לכלל האוכלוסייה הבריאה היא מינימום 500 מ"ג נתרן ועד 2400 מ"ג נתרן שהם בערך כפית מלח.
מסתבר שקשה מאוד לצרוך רק עד כ- 2,400 מ"ג נתרן ליום מבלי לתת לזה תשומת לב אמיתית, היות ומלח מצוי ברוב המזונות, ובמיוחד במזונות המוכנים התעשייתיים והמעובדים, ו/ או במסעדות .
איך מפחיתים את צריכת המלח?
נמנעים מתוספת מלח למזון ומפחיתים מאכלים בעלי תכולת מלח גבוהה כגון: אבקות מרק, נקניקים, מזונות מעושנים או כבושים, גבינות מלוחות, מזונות מוכנים, חטיפים מלוחים, שימורים , רטבים, וכו'.
מתבלים את המזון בעזרת עשבי תיבול במקום במלח.
שמים לב למידע על הנתרן בסימון התזונתי על גבי המוצרים ולרשימת הרכיבים:
ללא/נטול נתרן- עד 5 מ"ג נתרן ל- 100 גר' .
מופחת נתרן / מלח–כמות הנתרן לא יותר מ- ¼ בהשואה למוצר דומה .
דל נתרן / מלח - עד 100 מ"ג נתרן ל- 100 גר'/מ"ל