דף הבית > מונחי דיאטה > סיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים
אלו פחמימות שהגוף אינו מסוגל לעכל, ולכן בד"כ אינם מספקים קלוריות לגוף.
אך לסיבים תזונתיים יש יתרונות בריאותיים חשובים.
הם מסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ויציאות סדירות,
עוזרים לאזן את רמות הסוכר,
להוריד את רמת השומנים בדם
ומקטינים את הסיכון לסוגי סרטן מסוימים כגון סרטן המעי הגס.
סיבים תזונתיים נמצאים בעיקר בפירות וירקות עם הקליפה,
קטניות ודגנים מלאים.
מספר יתרונות בולטים בסיבים תזונתיים:
1. סיבים תזונתיים יכולים לעזור בהפחתת ספיגת השומן בגוף בעד כ 30%.
2. סיבים תזונתיים עוזרים בהפחתת כולסטרול בדם.
3. סיבים תזונתיים עוזרים בעיכוב המזון בקיבה ובכל לספיגה טובה יותר של ויטמינים ומינרלים חשובים.
4. סיבים תזונתיים מקטינים את הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס, סרטן השד וסרטן הערמונית.
5. סיבים תזונתיים עוזרים ליצירת תחושת שובע.
6. סיבים תזונתיים מקטינים את הסיכוי לחלות במחלות לב.
אלו הם יתרונות על קצה המזלג ולסיבים תזונתיים ישנם יתרונות אחרים רבים ומחקרים שיוצאים כל יום עם יתרונות נוספים.
חשוב לזכור שיש לבדוק מול תזונאית לפני שינוי משמעותי בצריכת מזון.