דיאטה > ויטמין C
ויטמין C
ויטמין C או בשמו הכימי חומצה אסקורבית, הוא אחד הויטמינים המדוברים ביותר. בעיקר נדון סביב חיזוק המערכת החיסונית. מחקרים מראים כי ויטמין C עוזר לחזק את המערכת החיסונית בגופינו.
לויטמין תפקידים רבים וחשובים:
· מיצר את רקמת הקולגן המאפשר קיומן של רקמות ועצמות יציבות ושומר על כלי הדם והשיניים.
· מחזק את המערכת החיסונית וכך מגן כל הגוף מפני דלקות.
· קשור לצמצום הסכנה ממחלות לב וסרטן כנוגד חימצון.
ויטמין C מתקבל לגופינו מהמזון. מיתוס ידוע הוא כי התכולה הגבוהה ביותר של ויטמין זה מצוייה בפירות הדר. אמנם וימטמין C קיים בפרי הדר, אך בהחלט לא בריכוז הגבוה ביותר.
למעשה בפלפל אדום תכולת ויטמין C הגבוהה ביותר. רק כדי לסבר את האוזן ב100 גר' פלפל אדום 170 מ"ג ויטמין C. ב100 גר' תפוז ישנם 47 מ"ג ויטמין C. הפלפל גם דל קלוריות ולכן עוזר מאוד באספקת ויטמין C גם לאנשים ששומרים על משקלם.
מזונות נוספים העשירים בויטמין C הם גוייבה, קיווי, פלפל ירוק וקצת פחות במלון, עגבניות וירקות עליים (כרוב ופטרוזיליה)
הויטמין מסיס במים ועל כן קשה מאוד להגיע לצריכה עודפת, כיוון שהעודף מופרש בשתן. יחד עם זאת מומלץ לנסות להגיע לקצובה היומית ממזון ולא מתוספת כדורים שקשים יותר לספיגה ופחות טבעיים לגוף. צריכה עודפת תתכן רק מתוספים. מחסור חמור אינו אופייני במדינות מפותחות, אך חשוב להקפיד על צריכה נאותה.
הקצובה הממוצעות למבוגרים בריאים היא כ-80 מ"ג ליום (כלמור מספיק חצי פלפל ליום!)