.
1.14 שלח לחבר | הצטרף לרשימת תפוצה
הי חברים יקרים,
התחילה השנה האזרחית החדשה,בואו נציב מטרה בתהליך ההרזיה....
בואו נשאל את עצמנו שאלות:
למה חשוב לי לרזות?
למה חשוב לי עכשיו יותר מתמיד?
מה אני מצפה מהמסגרת במהלך התהליך?
מה אני מוכן לעשות הפעם, כדי שיתרחש השינוי?
איך אני מגן על עצמי כדי שלא אשבר ואתמיד?
פעמים רבות אנו לא ממש מגדירים מה אנחנו רוצים, ואז עובר מסר לא ברור לי ולסובבים אותי.
בדרך כלל אנו לא מציבים מטרות, כי זה קשה ומחייב, ואנו מעדיפים לזרום עם החיים...
אבל אם נשים אצבע על אותה מטרה חשובה, נרגיש בהתקדמות לעברה, 
נרגיש את השינוי מגיע בהצלחה ובשיפור איכות החיים שלנו.
אני חושבת שמחוייבות גלויה לתהליך,נותנת כח, לדבר על זה, להתייעץ, ללמוד לתרגל וליישם.
התהליך גורם להתרגשות ולהגברת הביטחון העצמי.
גם אני, נמצאת כבר שנים רבות וטובות בתהליך של הרזיה ושמירה...
וכל הזמן נמצאת בשלבי שינוי שונים, שלוקחים את הזמן שלהם.
בחרתי בעשייה, בהתפתחות, בהזדמנות לשפר את חיי....
האוכל לא מנהל אותי, הוא חלק חשוב ובריא בחיי...
החכמה להיות נחושה ודבקה במטרה, כי אם אני יכולה, כולם יכולים.
אשמח לראותכם בחוגים, או בדיאטה באינטרנט 
http://www.bdiet.co.il/PersonalDietProgram/
שתהיה שנה טובה שקטה בריאה והמון נחת והצלחה.
להתראות,
שלכם מירי.
מאמר

מה הקשר בין חוש הטעם לאכילה בריאה?

מה דעתכם?
  1. אין קשר. צריך לאכול מה שבריא ולא מה שטעים.
  2. כל מה שבריא הוא לא טעים.
  3. צריך להשתדל שהאוכל הבריא יהיה גם טעים.
  4. אסור לאכול טעים כי אז אוכלים יותר מידי.
 
והאמת-
מסתבר שלחוש הטעם יש קשר ישיר להישרדות ובריאות הגוף:
הטעם המתוק - מבשר לאדם שאנרגיה זמינה מגיעה להזין אותו.
הטעם המלוח - מבשר על הספקה של מלחים לגוף.
הטעם החמוץ – מתריע על חוסר בשלות או ריקבון של המזון.
הטעם המר – עלול להתריע על מזון רעיל המסוכן לגוף ולחיים.
ישנו גם הטעם חמישי הומאמי – טעמו קשה להגדרה, למעשה זו החוויה הבסיסית שאנו חווים כשמוצר מזון או כל דבר נכנס לפה.

מדוע חשוב לנו כ"כ שהאוכל יהיה טעים?
הרי הרעב האמיתי שלנו אמור להיפתר רק מעצם הכנסת אנרגיה לגוף וזה לא אמור להיות תלוי בשאלה אם זה מעוגה או מפירות.
האמנם רק חווית ההנאה מניעה אותנו לחפש את האוכל הטעים?
מסתבר שכפי שחשוב לאכול בהקשבה לצורכי הגוף כדאי להקשיב גם לטעמים שהגוף אומר לנו שמתחשק לו.
החשק הוא לא בהכרח רק חשק לאכילה אלא יכול להיות גם חשק לטעם מסוים דווקא וזה יכול להתרחש לפעמים אפילו רק כי ראינו מזון מסוים קודם ומאז אנחנו כבר מדמיינים את טעמו...
חשוב לאכול אוכל טעים שבא לנו לאכול והסוד הוא שאם אוכלים טעים אפשר למצוא את עצמנו מסתפקים בכמות קטנה יותר.
אוכל טעים יכול להקנות תחושת שובע גדולה יותר!
 
מי לא מכיר את ההרגשה שמתחשק לנו נורא לאכול עוגה אבל בגלל הדיאטה אנחנו בוחרים לאכול ...קרקר או מלפפון.
יש 2 אפשרויות למה שיקרה אח"כ:
  1. נאכל מלפפון ועוד מלפפון ועוד מלפפון ועוד גזר ועוד פלפל ...ובסוף- נאכל כמובן גם את העוגה...
  2. נמשיך "לדבר בראש" עם העוגה עד שלא נעמוד בזה יותר ונאכל 2-3 פרוסות ממנה.
בעוד שמה שנכון לעשות זה לאכול מלכתחילה פרוסת עוגה ולספק את החשק לטעם שלה.
בסוף, זה גם יהיה הכי משתלם קלורית.

טיפ-
חשוב לדעת שסף הרגישות לטעמים אינו מולד וניתן לשנות אותו ע"י "התרגלות".
מי שיתרגל לשים 3 כפיות סוכר בתה, כפית אחת – תרגיש לו שהתה מר,
ומי שרגיל לשתות תה ללא סוכר כלל- כפית אחת תרגיש עבורו כמתיקות אדירה.
 
אזהרה/ הסתייגות-
יותר מידי אוכל טעים עלול לגרום לנו לאכול הרבה יותר מצרכי הגוף. לכן, הבדילו בין:
"לא טעים"- ממנו נסו ככל האפשר להימנע,
לבין "אכיל"- ממנו נסו לאכול לעיתים כשאין ברירה,
לבין "טעים"- ממנו העדיפו לאכול רב הזמן,
ולבין " טעים עד עילפון"- אותו השאירו לאירועים והזדמנויות מיוחדות...
מתכון דיאטטי

מרק ברוקולי בקארי
7 מנות / 100 קלוריות למנה

רכיבים:
2 כפות חמאה
2 כפות קמח
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 כפית זנגביל טרי קצוץ
2 כפיות אבקת קארי
800 גרם ברוקולי טרי קצוץ גס
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
1/2 כוס חלב
מלח, פלפל

הכנה:
ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצל  השום והזנגביל עד שהם מתרככים.
מוסיפים קארי ובוחשים. מוסיפים את הקמח ובוחשים.
מוסיפים את הברוקולי ,מלח ,פלפל, מים ומרתיחים.
מנמיכים את האש, מוסיפים את אבקת המרק ומבשלים כ-40 דקות.
מקררים, ומרסקים את התערובת במעבד מזון.
מוסיפים את החלב ומתקנים תיבול במידת הצורך.

בתיאבון :)

סיפור ההצלחה שלי

לצפיה בסרטון ההצלחה של האחיות - לחצו כאן